KONKURS - Gaming Spot - wygraj wyposażenie pokoju gamingowego 🖥️

• 370
    Replies
  • 29594
    views
  • PodroZnik1's Avatar
    Level 21
    Witajcie wszyscy!

W poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie o kierunek wędrówki odjazdowego zestawu nagród Lenovo Legion taka oto myśl/uzasadnienie:

Dzięki Lenovo Legion Gaming Set, stworzyłbym nowoczesne stanowisko dowodzenia dla czasoprzestrzennych podróży do wszechmożnej krainy słów i wyobraźni, choć zapewne nie tylko. Odpowiednie barwy światła wpływają na kreatywność, zaś ono "per se" posiada niesamowitą właściwość-prędkość, niezwykle przydatną w błyskawicznym przemieszczaniu się między "tam" i "tu", czyli dwoma równoległymi, niemniej przeciwstawnymi, światami. Z biurka gamingowego uczynię zatem główny, ergonomiczny, panel kontrolny. Za pomocą myszki Legion M500 wykreślę niezbędne mapy, które wyświetli energooszczędny i czytelny monitor LED Y25-30, przyjazny naturze. Z klawiatury K500 wprowadzę niezbędne koordynaty, jak również wiele, wciąż napływających, szeregów słów. W słuchawkach H500 PRO 7.1. oraz głośnikach Logitech usłyszę wyraźnie nawet najcichszy szept wyobraźni, wskazujący właściwy kurs, albo głos pilota w pasjonującym wyścigu. Wyprofilowany fotel gamingowy, wyposażony w matę, zapewni ochronę przed przeciążeniami. Mógłbym w nim również ponownie zasiąść za sterami rozmaitych maszyn w ulubionym symulatorze lotu. Wszystkie powyższe procesy skoordynuje zaś sprawnie szybki, wydajny procesor jednostki głównej, 15ARH7. Wyruszam zatem do gwiazd..., tzn. galaktyki słów. Przygotowania rozpoczęte. Dziennik pokładowy już otwarty. Przygodo witaj! Czas na pierwszy log...
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia A niech Cię to. Mówisz o zdjęciu i teraz tak patrzę co mam na dysku. No jak tak można 🤣
    głównie to chciałem dać zmieniony tekst. Ten co dałem obecnie mi strasznie nie pasuje. Dość chaotyczny (jak moje myśli 🤨). Takie uroki jak się ma wiele rzeczy na głowie raczej myśli 🤣

@RavenHandofShadow dopytałam się, i jeśli chcesz, możesz przygotować zmieniony tekst i wrzucić go, a ja wtedy usunę ten poprzedni 😊 👍
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Justi's Avatar
    Level 18
    @Aaricia Tak jak już wspominałam, gdy ujrzałam co jest do wygrania, zwaliło mnie z nóg i postanowiłam, że muszę spróbować swoich sił w tym konkursie 🤩. Nie ukrywam, że baaardzo chciałabym wygrać, ponieważ pozwoliłoby to na spełnienie moich marzeń. Nagroda jest po prostu niesamowita i myślę, że niejeden gracz chciałby pokój z takim wyposażeniem. Ten odlotowy zestaw gamingowy powinien do mnie trafić z kilku powodów.

Po pierwsze - gaming. Jest to chyba mój najlepszy sposób na relaks po ciężkim dniu. Pod tym hasłem kryje się wiele zagadnień. Od czego wszystko się zaczęło ? Od gier mobilnych oraz przeglądarkowych, w które grałam najczęściej na komputerach szkolnych ze znajomymi z klasy. Były to proste gierki, wiadomo z jaką grafiką, ale ile nam frajdy sprawiały! Później, gdy dostałam swój pierwszy laptop mogłam przejść do bardziej zaawansowanych tytułów, choć nie mówię tu jeszcze o tych z obecnych lat 😉. Pamiętam ile radości sprawiało mi granie w LEGO Indiana Jones 🤩. Większość najnowszych tytułów jestem w stanie obejrzeć tylko na YouTubie, ale mimo wszystko wkręciłam się w ten niesamowity świat gamingu. Gry pozwoliły mi odkryć wspaniałe historie i światy. Każdy bohater gry ukazywał mi piękną ścieżkę, którą kroczył. Śmiałam się i płakałam razem z nim ❤. Moim zdaniem granie w gry rozwija naszą umiejętność postrzegania świata, dążenia do wyznaczonych celów i podejmowania decyzji, mniej czy bardziej ważnych, tak jak to bywa często w grach. Mój obecny sprzęt nie pozwala mi na granie w jakiejś bardziej wymagające tytuły, ale na szczęście miałam okazję zagrać choćby w naszego kultowego "Wieśka", czyli moją ulubioną serię gier 😄. Muszę wspomnieć przy tym zagadnieniu o biurku i fotelu gamingowym, które mnie poprostu urzekły. W końcu mogłabym wygodnie usiąść, bo na obecnym skrzypiącym foteliku to chyba wykorzystałam już wszelkie możliwe pozy 🤣. A i oczywiście i pozostała reszta sprzętu pozwoliłaby mi na rozgrywkę w najlepszej jakości 😍. Oj wiele tytułów byłoby wtedy na moim celowniku hahah, zabrałabym się wtedy m.in. za Cyberpunka 2077, Hogwart Legacy czy serię Dying Light (mogłabym zacząć grać w niedawno zdobytą jedynkę, dzięki informacji ze strony społeczności) 🤗. Jako fanka Śródziemia z nowym sprzętem mogłabym również okazję zagrać w najnowsze gry związane z LOTRem (m.in. poznać przygodę Golluma 😉)

Name:  wiedzmin zdj.jpg
Views: 330
Size:  94.5 KB

Z gamingiem łączy mnie też wiele pięknych wspomnień i chwil spędzonych ze znajomymi. Myślę, że wiele z nas miała lub dalej ma swoich "ziomków" i nie mogła doczekać się wspólnego zagrania rundki w ulubioną grę 🔥. To były niesamowite chwile, gdy nie było momentu, abyśmy nie mieli przysłowiowych bananów na twarzy 😅. Oczywiście zdarzały się i mniej przyjemne chwile, ale nigdy nie zdarzyło nam się wyjść z nich skłóceni. Raczej uczyło nas to kooperacji i oj było co wspominać na spotkaniach 😂. Muszę tu wspomnieć koniecznie o Minecrafcie i League of Legends, bo w tych grach wraz z moją paczką spędziłam (i dalej spędzam 😝) najwięcej czasu i nie raz wspominamy o tych pięknych chwilach wzlotów i upadków. Następną grą, która znajduje się na naszym celowniku jest Dont Starve Together, więc myślę, że czeka nas kolejna wspaniała przygoda 😀. Podczas grania udało mi się poznać też całkiem nowych ludzi, z którymi spędziłam dziesiątki godzin w grach (m.in. Conqerors Blade podczas którego mój komputer umiera 😂) i każdą z nich miło wspominam 🙂. Ponadto mam młodszą siostrę i chciałabym ją wprowadzić do mojego świata, a to umożliwiłby mi nowy sprzęt :).

Name:  mc zdj.jpg
Size:  92.2 KB

Po drugie - podróżowanie. Kocham zwiedzać świat, poznawać nowych ludzi, ich kulturę, zwyczaje i kuchnię. Niedawno odkryłam nowe hobby jakim jest montaż filmów z podróży małych i dużych 😁. Naprawdę mnie to wciągnęło, bo kryje się za tym wiele wspaniałych chwil. Pozwala mi to na wyrażanie swojej kreatywności w całkiem nowy, unikalny sposób. Mam już sprzęt do nagrywania, ale niestety mój komputer czasami nie może unieść programu i godziny pracy szły na marnę. Na szczęście po kilku podejściach udało mi się zmontować już kilka filmów 😄. Wciąż uczę się nowych rzeczy, takich jak edycja dźwięku czy wideo i mam nadzieję, że z nowym sprzętem byłabym w stanie pracować na jakiś bardziej zaawansowanych programach, co dałoby mi wiele nowych możliwości. Osoby uczestniczące w moich projektach zarówno mają mnie dość, jak i czekają na kolejne wyprawy przez moje wymyślanie scenariuszy 🤣. Dzięki filmom mogę pokazywać świat rodzinie i znajomym, i uwierzcie mi - udało mi się nawet niektórych przekonać do wycieczek😉. Ponadto na kolejne wyprawy przydałby się mobilny laptop i słuchawki, aby się nie nudzić przez długą drogę. Niestety moich prac tu nie wrzucę, ale chociaż mogę dodać jakieś zdjęcie z podróży (p.s. może ktoś odgadnie, gdzie było robione w odpowiednim wątku 😉)

Name:  318949499_708585417170389_404087157322035923_n.jpg
Size:  96.3 KB

I po trzecie - rozrywka inna niż gry. Seriale i filmy - oj mam do nich słabość. W pokoju z monitorem, głośnikami i niesamowitym klimatem stworzonym przez oświetlenie RGB można spędzić cudowne godziny oglądając nie jeden, nie dwa filmy lub odcinki ulubionego serialu. No i oczywiście rozsiadając się w wygondym fotelu 😁. Z takim wyposażeniem można stworzyć prawdziwe kino domowe. Myślę, że wtedy znajomi, jak i rodzina jeszcze chętniej by się do mnie "wpraszali" aby wspólnie coś obejrzeć 😂. Chciałabym tu dodać, że niedługo czekają mnie studia, dlatego taki pokoik z takim sprzętem baaardzo pomógłby mi w nauce i pisaniu różnych, długaśnych prac, szczególnie klawiatura i monitor 🙂.

Podsumowując, mega marzy mi się pokój z tak cudownym wyposażeniem. Jako podróżnik i wieloletni gracz byłoby to dla mnie spełnieniem marzeń i możliwością rozwijania moich pasji. Na koniec chciałabym dodać, że to dzięki tej wspaniałej społeczności taki konkurs i szansa mogły się pojawić, dlatego za wszystkich trzymam bardzo mocno kciuki ❤.
    Ależ się rozpisałam, mam nadzieję że zbytnio nie zanudziłam 😂. *zdjęcia wykonane są przeze mnie, a tu jeszcze krótki wierszyk, który wymyśliłam na tą okazję😁:

Szansa od Lenovo się zdarzyła,
    Więc będę tu teraz gaworzyła,
    Wspaniały sprzęt czeka,
    A moja wypowiedź nie zwleka,
    Pasje i marzenia czekają,
    Swoim blaskiem ociekają,
    Opowiedziałam wam moje dzieje,
    A w naszej społeczności są czarodzieje,
    Ludzie, którzy zawsze służą pomocą,
    A i nie raz człowieka rozochocą,
    Już dłużej nie przedłużając,
    Kończę, jury nie obciążając :)
  • Ezayaki's Avatar
    Level 4
    Hej wszystkim!
    Zauważyłam post o tym konkursie, i zauważyłam, że mogę w końcu dostać świetną szansę :D
    Mam 17 lat, a moim głównym marzeniem jest stworzenie własnego serialu animowanego. Dość duże, można pomyśleć, że nie realne marzenie. Jednak mimo tego staram się jak mogę i daję z siebie całe 100% 😀
    Jest to jeden z moich głównych celów, jakie chce w życiu dokonać. Mam na niego już dość szeroko rozpisaną historię, postacie. Chcę przede wszystkim, stworzyć coś nowego i nie spotykanego. Problemem jest to, że nie posiadam żadnego sprzętu do nauki, czy samego tworzenia.
    Sam zestaw gaming'owy ,w moim przypadku może mieć wiele zastosowań. Dzięki laptopowi i dodatkowemu mogłabym bardzo sprawnie obsługiwać bardziej wymagające programy graficzne, do montażu, czy edycji dźwięku.
    Głośniki mogą mi służyć do zachowania efektów dźwiękowych w grach, jednakże mogłabym dzięki nim słuchać muzyki, w świetnej jakości. Poza tym, muzyka jest również moją pasją, więc dodatkowo mogłabym połączyć przyjemne z pożytecznym i zacząć również próbować sił w muzyce, żeby móc tworzyć (a przynajmniej próbować tworzyć ha ha ) ścieżki dźwiękowe, które chciałabym dodawać do już utworzonych poszczególnych klipów. 🎵
    Podczas korzystania z laptopa, ważnym aspektem jest również ergonomiczność, która zostanie zapewniona poprzez dobrze wykonane biurko i fotel gaming'owy. Znacznie ułatwiłoby to pracę, jak i komfort przy niej.
    Jak można zauważyć, patrzę dość przyszłościowo 😅.
    Wygrywając ten zestaw, miałabym szansę grać w gry, mające większe wymagania, aby móc fajnie spędzić czas, grając i poznając nowe na rynku gry z przyjaciółmi 😁
    Myślę, że naprawdę dobrze mogę wykorzystać ten sprzęt, aby rozwijać swoje pasje, zainteresowania, a także horyzonty w przyszłości i mam głęboką nadzieję na pozytywny odzew.
    Wszystkim życzę powodzenia! ❤
    Attached Images Attached Images         
  • pietruchaa93's Avatar
    Level 2
    @Aaricia

Czuję, że powinienem wygrać ten fantastyczny zestaw gamingowy z wielu powodów. Przede wszystkim, moja pasja do gier jest niezwykle silna. Spędzam wiele godzin na eksplorowaniu wirtualnych światów i rywalizacji z innymi graczami. Posiadanie sprzętu o takiej jakości, jak Lenovo Legion 5 15ARH7 oraz Monitor Lenovo Legion Y25-30, pozwoliłoby mi czerpać jeszcze większą radość z mojego hobby.

Dodatkowo, automatyczne biurko gamingowe z podświetleniem RGB, fotel gamingowy z podświetleniem RGB i mata pod krzesło to nie tylko elementy wygodnego i ergonomicznego miejsca do gry, ale również dodatkowe akcenty estetyczne, które idealnie wpasują się w mój styl.

Słuchawki Lenovo Legion H500 PRO 7.1, myszka Lenovo Legion M500 RGB i klawiatura Lenovo Legion K500 RGB zapewniłyby mi nie tylko doskonałe doznania dźwiękowe, ale także precyzję i wygodę podczas rozgrywek. Zestawienie ich z podkładką Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L zapewniłoby optymalne warunki do osiągnięcia sukcesu w grach.

Oprócz tego, głośniki 2+1 Logitech Z407 dodadzą moim sesjom gry niezapomnianej jakości dźwięku, umożliwiając wciągającą i pełną emocji rozgrywkę.

Wreszcie, jestem przekonany, że zasługuję na wygraną tego zestawu, ponieważ cenię najwyższą jakość i innowacyjność, które oferuje Lenovo. Jako oddany gracz, doceniam wyjątkowe możliwości i funkcje, które te produkty mają do zaoferowania.

Dzięki temu zestawowi miałbym pełne wyposażenie gamingowe, które pozwoliłoby mi rozwijać moje umiejętności, czerpać radość z gier i zanurzyć się w światy wirtualnej rozrywki jak nigdy dotąd.

😁
  • adi2004rok's Avatar
    Level 2
    Ten zestaw powinien trafić do mnie dlatego bo od dziecka było to moim marzeniem .Z zestawu wybrałbym bym laptop gamingowy Lenovo Legion 5 15ARH7 ponieważ nigdy jeszcze laptopa gamingowego nie miałem .Aktualnie posiadam laptop biznesowy na którym nie można w nic za bardzo pograć w tym fife 23,rocket league a gry teraz posiadają bardzo duże wymagania. Bardzo bym był wam wdzięczny za to jak by właśnie z tego zestawu wygrałbym laptop gamingowy .Laptop używałbym oczywiście w wolnym czasie jako rozrywkę lub pogrania ze znajomymi. Zawsze mnie interesował mnie esport.
  • MrRakM's Avatar
    Level 2
    Cześć @Aaricia

Potrzebuje nowy sprzęt głównie do grania ale nie tylko. Obecnie mam laptopa z 2017r. brakuje mu kilku klawiszy oraz nie które nie działają jednak nie korzystam z klawiatury laptopa już od dość dawna. W laptopie są 3 wejścia USB z czego 2 działają. W laptopie mam nie całe 8 ram oraz 237GB pamięci na cały laptop przez co nie mogę grać w nie które gry, moją ulubioną grą jest CS GO i na najniższych ustawieniach mam 80FPS przez co gra nie jest taka ładna jak ją przedstawią.

Do laptopa mam podłączoną klawiaturę mambrenową , u której zacinają się klawisze i nie brzmi najlepiej oraz ma problem z wejściem USB przez co muszę to czymś podtrzymywać, klawiaturę mam 1,5 roku i kosztowała tylko 50zł, dlatego mnie nie dziwi jej stan.

Słuchawki mają problem z mikrofonem przez co jak rozmawiam w grze słychać mnie jak bym mówił przez kalkulator ale tak po za tym jest dobra jakość dźwięku.

Z myszką nie mam problemu tylko podkładka już trochę mi się zużyła.

Podczas grania siedzę z pozoru na dobrym biurowym fotelu, jednak niema tam żadnej poduszki lub jest już po prostu tak wgniecona że czuć tylko deskę.

Biurko jest w porządku ale jest nudne i nie pasuje mi do pokoju.

Name:  349226324_238833885513184_6380680778992320243_n.jpg
Views: 295
Size:  10.5 KBName:  349779323_6605935412752276_4247397396562916038_n.jpg
Views: 294
Size:  8.3 KBName:  350251802_1425558431536635_4128485950492661882_n.jpg
Views: 293
Size:  10.1 KB
  • MrGame13's Avatar
    Level 1
    @Aaricia Dlaczego to właśnie do mnie powinien powędrować zestaw nagród gamingowych od Lenovo?
    Bo jeśli chodzi o gaming, jestem jak Lenovo - zawsze na najwyższym poziomie! Moje odpowiedzi są tak szybkie jak procesory w sprzęcie Lenovo, a moje dowcipy są tak ostre jak ich grafika. Po prostu powinniśmy tworzyć wygrany zespół!
  • Spydex's Avatar
    Level 2
    @Aaricia no cóż nie będę się rozczulał jak inni. Powiem tylko tyle lubię grać w gry, to moja pasja i fajnie by było wygrać ten zestaw gamingowy.

- - - Updated - - -

@Aaricia Chciałbym podzielić się kilkoma powodami, dlaczego uważam, że zasługuję na wygranie zestawu gamingowego:

1. Pasja i oddanie: Gry komputerowe są moją największą pasją. Spędzam wiele godzin każdego dnia, doskonaląc swoje umiejętności, eksplorując różne światy wirtualne i czerpiąc radość z interakcji z innymi graczami. Moje oddanie wobec gier jest niezachwiane, a zestaw gamingowy umożliwiłby mi jeszcze większą satysfakcję z tego, co kocham robić.
    2. Kreatywność i twórczy wkład: Oprócz samego grania, angażuję się również w tworzenie treści związanych z grami. Tworzę własne filmy i streamy na platformach społecznościowych, aby dzielić się moimi doświadczeniami i inspiracją z innymi graczami. Zestaw gamingowy pozwoliłby mi podnieść jakość mojej twórczości i dostarczyć jeszcze lepsze treści mojej społeczności.
    3. Pozytywny wpływ na społeczność: Jako aktywny członek społeczności graczy, zawsze staram się wpływać pozytywnie na innych. Udzielam się na forach, pomagam innym graczom w rozwiązywaniu problemów i angażuję się w organizację wydarzeń dla społeczności. Zyskanie zestawu gamingowego umożliwiłoby mi jeszcze większy wpływ na społeczność poprzez organizowanie turniejów, streamowanie z profesjonalnym sprzętem i rozwijanie społeczności graczy.
    4. Dążenie do doskonałości: Jestem ambitnym graczem, który zawsze dąży do doskonałości. Wygranie zestawu gamingowego pozwoliłoby mi podnieść moje umiejętności do kolejnego poziomu, korzystając z lepszego sprzętu. Byłbym w stanie jeszcze bardziej się rozwijać, konkurując na wyższym poziomie i osiągając większe sukcesy w świecie gier.
    Dziękuję za rozważenie mojej kandydatury. Jestem przekonany, że wygranie zestawu gamingowego przyczyniłoby się do mojego rozwoju jako gracza oraz pozytywnego wpływu na społeczność. Liczę na możliwość dalszego rozwijania mojej pasji i dzielenia się nią z innymi.

• L00Z's Avatar
    Level 2
    Cześć wszystkim 😉 ✋

Jak większość osób zebranych w tym temacie również i Ja marzę o tych nagrodach a możliwość wygrania całego zestawu gamingowego dla takiego maniaka gier i wirtualnej rzeczywistości jest czymś wyjątkowym i niepowtarzalnym.

Dlaczego to właśnie do mnie powinno to wszystko powędrować?

Pierwszą kwestią są oczywiście powody materialne, zwyczajnie mnie nie stać na takie cuda
    i zapewne bardzo długo nie będzie stać. Dopiero co przeprowadziłem się do nowego miasta za dziewczyną (Warszawy). Nie znam nikogo w mieście i czuje się mocno zagubiony będąc lekkim introwertykiem więc jedyną formą spędzanie wolnego czasu w moim przypadku jest gaming a dla wtajemniczonych wynajęcie mieszkania jest okropnie drogie szczególnie teraz w tych czasach. Nie chcę tutaj pisać moim sprawozdań finansowych ale nie jestem osobą co wyda resztę moim oszczędności na zachcianki ponieważ wiem, że ważniejsze jest jedzenie czy opłaty. Wynajmowane mieszkanie nie posiadało mebli więc wszystko musieliśmy z dziewczyna kupić ( często używane w dobrej cenie ). Teraz dopiero zdaje sobie sprawę ile może kosztować taka pościel czy inne rzeczy codziennego użytku gdzie mieszkając w domu rodzinnym nie zdawałem sobie sprawy 😓.

Drugim aspektem jest fakt, że zarówno Ja jak i moja dziewczyna gramy w gry. Często są to odmienne gusta lecz są i takie gdzie chętnie bym z nią pograł lecz niestety mój już 8/9 letni laptop nie domaga. Jakieś 2 miesiące temu miałem zwarcie na płycie głównej i naprawa troszkę kosztowała. Dzięki nowemu laptopowi mógłbym z nią pograć w Lola czy Minecrafta (sam jej pokazałem te gry i jestem z tego dumny). Tak więc ta nagroda nie tylko pomogła by mi ale i mojej dziewczynie gdzie moglibyśmy razem grać i spędzać ze sobą jeszcze więcej czasu. Dodatkowo Ja jako zapalony gracz CS:GO byłbym spełniony móc zagrać w tą grę na ekranie z większym odświeżaniem niż 60hZ a dodatkowe peryferia pomogły by mi wrócić do Globala ( aktualnie Supreme ) a premiera nowego CS:GO 2 jest już bardzo blisko 🙏.
    Ważnym aspektem jest ergonomia gdzie fotel i biurko są najważniejsze i warto siedzieć wygodnie oraz bezpiecznie dla kręgosłupa. Również mam takie małe marzenie/cel że gdybym wygrał mógłbym nadrobić wszystkie gry w jakie nie mogłem zagrać przedtem jak chociażby Wiedźmin 3 na większych detalach niż low i rozdziałce 1280x720 😂.

Podsumowując wygrana tego zestawu pomogłaby nie tylko mi ale i mojej dziewczynie. Nie musiałbym się martwić na długie lata o sprzęt do grania, biurko czy fotel a teraz jest to dla mnie bardzo ważne gdzie każdy grosz się liczy w moim przypadku.

Z góry przepraszam za moje wypociny i mam nadzieję, że tragicznie się tego nie czyta.
    Życzę powodzenia wszystkim, oby psycha nigdy nie siadała i do zobaczenia na serwerach w niejednej gierce mam nadzieję 👊😉

💎 @Aaricia 💎

W razie wygranej bardzo chętnie bym pokazał efekt przed i po wystroju naszego pokoju 📸 👍