KONKURS - Gaming Spot - wygraj wyposażenie pokoju gamingowego 🖥️

• 370
    Replies
  • 29537
    views
  • karolcia13's Avatar
    Level 1
    @Aaricia

Zestaw powinien trafić do mnie, bo dbałabym o niego, jak o największy skarb. Strzegłabym go jak oka w głowie, miejsce już mam przygotowane. Dlaczego to ja na niego zasługuje? Gamingiem interesuję się od dziecka. Przez wiele lat rozwijałam się, próbując coraz to nowych gier, ucząc się wszystkiego sama. Ze względu na sprawy finansowe, nie mogłam pozwolić sobie na profesjonalny sprzęt. Mimo to, nie poddawałam się, ciągle się doskonaląc i próbując swoich sił. Słaba jakość czy niewielka ilość fps nie odstraszały mnie, wręcz przeciwnie mobilizując do większych starań. Dziś, skoro mam możliwość gram o podany zestaw. Powinien trafić do mnie, bo zasługuję na niego, a dzięki temu mogłabym dalej rozwijać siebie i swoją pasję.
  • olvih's Avatar
    Level 3
    @Aaricia Hej, jestem Dejvid. Mam swoją historię związaną z tym że na początku miałem nie móc mówić, słyszeć ani jeść za dobrze (rozszczep wargi i podniebienia), a potem zostałem gitarzystą i zagrałem wszystkim na nosie. Nie o tym jednak ma być ten post. Może nie jestem najbardziej aktywnym użytkownikiem forum (a raczej to każdy użytkownik jest aktywniejszy ode mnie), nie jestem ojcem dwóch chorych córek, ani nie mam długu u mafii który zostanie spłacony przez niezwłoczne spieniężenie ewentualnej nagrody. Za to mam pasję, ogromną. Pasję do gamingu którą rozwijałem już od najmłodszych lat, tłukąc dniami i nocami w gry przeglądarkowe. Jednak nawet ta ilość czasu spędzana przy ekranie nie była niczym w porównaniu z tym co sprawiłem sobie gdy tylko poznałem FPSy. Natychmiast też odkryłem coś co nieskromnie nazwę "talentem", i wyczucie pewnej czułości myszki które sprawiało że mój celownik skakał po głowach wirtualnych przeciwników jak sekundnik po liczbach w szwajcarskim zegarku (to znaczy: PRECYZYJNIE). Z uwagi na brak profesjonalnego sprzętu, i imponujące 30 klatek w produkcjach typu Apex Legends (jednym z moich ulubionych BRów) czy Valorant, nie były to opcje grywalne, nad czym bardzo ubolewałem. Zaspokajałem więc swoją ambicję przeglądarkowym shooterem "Krunker.io", który chodził o dziwo płynnie (może to dzięki modom usuwającym tekstury). I oto nagle pojawiła się okazja zdobycia zestawu, który za 1/3 swojej wartości mógłby sprawić mi taki sprzęt o jakim zawsze marzyłem, który pomógłby mi rozwinąć swoją pasję jeszcze bardziej, i być może (co od dzieciaka było moim wielki marzeniem) wejść kiedyś na profesjonalną scenę esportową jakiegokolwiek FPSa, choćby po to by przegrać z kretesem doświadczając zaszczytu grania u boku gwiazd tego świata... przeciwko gwiazdom tego świata. Nie będzie to możliwe bez długich treningów w produkcjach które są zwyczajnie nie grywalne na moim obecnym laptopie (na którym zamiatam najlepszych Krunkerowców, a lobby publiczne szybko pustoszeje gdy tylko wejdę na serwer), więc jeżeli udzielony zostanie mi zaszczyt zwycięstwa będę niesamowicie wdzięczny, i przysięgam uroczyście że dołożę wszelkich starań aby dorosnąć umiejętnościami i (daj Boże) sławą do prestiżu posiadania zestawu tak idealnie dopasowanego, który spełni wszystko czego brakuje w moim 15 calowym Asusie. (TU WSZYSTKO JEST TAKIE MAŁE).

PS. Myszkę mimo wszystko sprzedałbym na cele charytatywne, mam już jedną która zaczęła się ścierać (dosłownie) i dopasowywać perfekcyjnie do mojej dłoni, a zmiana wagi myszki czy najmniejszej pochyłości może zburzyć aima budowanego na ziemniaczanym sprzęcie przez lata. Wiem że brzmi to śmiesznie, ale jeżeli taka strata sentymentalna nie jest do zaakceptowania, proszę mimo wszystko mnie nie wybierać. Z góry dzięki za udzielenie naszej społeczności takiego zaszczytu, i z góry gratuluje zwycięzcy, kimkolwiek się okaże! Oby sprzęt niezawodnej marki ( ;) ) dobrze Ci służył!

PPS. Kolega ma lapa gamingowego od Lenovo. Zazdroszczę, to nie podliz.
  • lapczys's Avatar
    Level 2
    Pamiętam, jak dostałam pierwszy komputer. Początek XXI wieku, komputer był czymś niewyobrażalnym, nie było internetu, każdy miał z nas tylko kilka gier, a Wikipedia była na płycie. Z czasem przestaliśmy uznawać komputer za coś niesamowitego, coś, o czym poprzednie pokolenia nawet nie śniły. A jednak ten odjazdowy zestaw jest dla mnie właśnie takim tworem. Czymś, co przypomni mi o rozwoju technologii. Czymś, co sprawi, że znowu z dziecięcą radością zasiądę przed komputerem i zagram w ulubioną grę. Znowu będę tą małą dziewczynką, która zasiadając przed komputerem, przenosiła się do innego świata, z tym wyjątkiem, że teraz komputer nagle mi się nie zrestartuje ani nie zawiesi, a będzie śmigał jak maratończyk.
  • johnnosacz's Avatar
    Level 4
    Koledzy zasugerowali, że powinienem wziąć udział w tym konkursie bo podobno moja "piwnica gracza" potrzebuje delikatnego liftingu. Nie przeczę, taki lepsiejszy fotel to by się przydał bo jednak po paru godzinach na taborecie plecy trochę bolą....no i w trochę nowsze tytuły można by pograć na lepszym sprzęcie....podobno GTA nawet jakieś nowsze wyszło (ciekawe na ilu dyskietkach tym razem)! A jeszcze do tego głośniki? Łooo panie, no to już w ogóle hajlajf! No nic, zobaczymy jak będzie, załączam zdjęcie mojego zakątka. Pozdrowienia!
    Name:  konkurs.jpg
Views: 229
Size:  101.3 KB
  • Krizos's Avatar
    Level 3
    @Aaricia

Dzień dobry, Witam. Przejdę do rzeczy. Jestem zapalonym konstruktorem rzeczy wszelakich. Od cosplayu po swoje własne stanowisko do grania w symulatory.

Obecnie stanowisko wyposażone jest w standardowy zestaw rajdowca, plus moja inwencja twórcza pt. w pełni funkcjonalny ręczny, manetka kierunkowskazów, wajcha od klaksonu, stacyjka i trzymak na wirtualną deskę rozdzielczą. Standardowe części prawdziwego samochodu są połączone z przerobionym padem i oddają w pełni swoją funkcję w grach.

Mogę więc śmiało powiedzieć, że samo projektowanie sprawia mi dużo przyjemności, a gdybym dostał zestaw konkursowy, całość weszłaby na zupełnie nowy poziom. Zresztą, przygoda z przerabianiem stanowiska nigdy się nie kończy, a możliwości jest tyle ile tylko miejsce pozwala. W planach jest jeszcze wiele, więc wszelaka pomoc sprzętowa - mile widziana! :)
    Name:  1685034691341 (1).jpg
Views: 224
Size:  94.8 KB
  • Natreaper's Avatar
    Level 1
    @Aaricia

Co za radość, co za energia ze mnie wychodzi Gdy piękny zestaw gamingowy do mnie przychodzi
    Jest bliżej i bliżej, już ręce wyciągam
    Onieśmielona na piękne gadżety spoglądam
    Już ciepły zapach świeżości czuję
    Prawie w me objęcia wpada, już myszkę całuję
    Nagle na własny sufit patrzę zaspamym okiem
    I mrugam intensywnie, zdziwiona widokiem
    Bo ze snu wyrwał mnie dzwonek budzika
    Nie płaczę, choć zegar emocji we mnie tyka
    Kolejny szary dzień już do szkoły mnie goni
    W pędzie dnia, bez tej pięknej gamingowej bajki
    Tylko na forum zbierającej liczne lajki
    Jest poza moim zasięgiem, myślę na polskim
    Kiedy uczymy się o Łęckiej i Wokulskim
    Przecież wiem, że Stasiu był wybitną jednostką
    Choć przy tym zestawie jest zwykłą błahostką
    I teraz przechodzimy do Zbrodni i Kary
    Czuję się jak Raskolnikow, gdy opisuje swoje zamiary
    Wbić do siedziby Lenovo, ominąć służby specjalne
    Zrobić wszystko, by pragnienie wypełnić moralne
    Choć raz zobaczyć tę piękne słuchawki
    I kompa oglądać, aż z wrażenia dostanę czkawki
    Bo to moje największe, najśmielsze marzenie
    Natalia, jak można rozwiązać to dzielenie?
    Pyta się nauczycielka, patrząc w zamyślone oczy
    Wzdrygam się, nie wiedziałam, że matma mnie zaskoczy
    Aż tak sie rozmarzylam
    że lekcje przeoczyłam?
    Znowu zestaw Lenovo nie daje mi wytchnienia
    Lecz nie chcę spokoju, pragnę tylko natchnienia
    Wychodzę z klasy, by móc myśleć jedynie o sprzęcie
    Prześlicznie ponętnym, który sprawdza się wszędzie
    Nie ważne, czy będę grać w moje ulubione gierki
    Czy będę w programach poprawiać występujące usterki
    Różnicy nie robi to, czy skorzystam z Photoshopa
    Czy będę instalować nowe skórki do bishopa
    Choć przyznam, że w szachy często nie gram
    To i tak używam potężną ilość RAM
    Kocham gry, szczególnie, gdy odpalają się na kompie
    Ale mój blaszak moje wysiłki ma za przeproszeniem w pompie
    Dlatego też ten zestaw robi na mnie ogromne wrażenie
    Że aż wychodzi ze mnie poetyczne wrzenie
    Spełnię się jako świetny konsument i artysta
    Moja miłość jest jak źródlana woda czysta
    Będę dbać o ten sprzęt, wybuduję pomnik
    Dla niego trwalszy niż że spiżu, taki myk
    Wytworzę arrasy, namaluje portret najpiękniejszy
    Znowu się trochę rozmarzylam, a więc niniejszym
    Przedstawiam wam moją odpowiedź na wyzwanie
    Żegnam Was, niech najkreatywniejszy na podium stanie.

• klacza's Avatar
    Level 3
    Hej, ludzie!

Chciałem Wam powiedzieć, dlaczego ten zestaw jest idealny dla mnie. Patrzcie, mam Lenovo Legion 5 15ARH7 - to jest mój nowy kompan przygód gamingowych. Ten laptop jest naprawdę dopieszczony pod kątem wydajności. Wyposażony w najnowsze podzespoły, które napędzają go jak odrzutowiec. To jest dokładnie to, czego potrzebuję, aby zanurzyć się w świat gier i czuć się jak prawdziwy bohater.

Ale to jeszcze nie wszystko! Mam również monitor Lenovo Legion Y25-30, który jest po prostu odlotowy. Cieszę się, że mogę zanurzyć się w głębi ekranu, z podświetleniem i wyrazistym obrazem, który sprawia, że czuję się jak wewnątrz samej gry. To jest coś, co naprawdę wzmacnia moje doświadczenie i daje mi przewagę nad innymi graczami.

Dodatkowo, ten zestaw ma wiele innych świetnych elementów. Biurko gamingowe automatyczne z podświetleniem RGB to po prostu marzenie dla mnie. Cieszę się, że mam wygodne miejsce do grania, które wygląda jak prawdziwa strefa rozrywki. Fotel gamingowy z podświetleniem RGB to prawdziwy skarb dla mojego komfortu. Gwarantuje mi godziny bezproblemowej rozgrywki, bez odczuwania zmęczenia czy dyskomfortu.

Nie mogę też zapomnieć o słuchawkach Lenovo Legion H500 PRO 7.1, które wspaniale izolują od otaczającego świata i przenoszą mnie do gry w pełnym 7.1 dźwięku przestrzennym. A myszka Lenovo Legion M500 RGB i klawiatura Lenovo Legion K500 RGB to idealne narzędzia, które doskonale współpracują ze mną, podkreślając mój styl i umożliwiając precyzyjne sterowanie.

Dodatkowo, podkładka Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L i mata RGB pod krzesło to po prostu wisienka na torcie, która dodaje nie tylko stylu, ale także chroni moje podłoże i zapewnia płynne poruszanie się myszką.

Na koniec, głośniki 2+1 Logitech Z407 to dodatkowa moc dźwięku, która sprawia, że gra nabiera zupełnie nowego wymiaru. Czuję się, jakbym był w samym środku akcji.

Więc widzicie, ten zestaw jest dla mnie idealny. Zapewnia mi wszystko, czego potrzebuję, aby w pełni cieszyć się światem gier i stworzyć niesamowite gamingowe doświadczenia. Jestem gotów wyruszyć na podbój wirtualnych światów i pokazać wszystkim, czym jestem w stanie.
  • seb3aztian's Avatar
    Level 2
    @Aaricia

Cześć, drodzy przyjaciele gamingu! Dziś chciałbym podzielić się z Wami kilkoma przemyśleniami na temat mojej motywacji do udziału w tym konkursie i dlaczego uważam, że powinienem wygrać ten fantastyczny zestaw gamingowy Lenovo Legion. Oto dlaczego:
    1️⃣ Pasja i zaangażowanie: Od najmłodszych lat gaming był moją wielką pasją. Spędzam wiele godzin na doskonaleniu swoich umiejętności, poznawaniu nowych gier i rozwijaniu się w tym dynamicznym świecie. Ta pasja nie tylko daje mi ogromną radość, ale także pozwala mi ciągle się rozwijać jako osoba.
    2️⃣ Determinacja i wytrwałość: Bez względu na przeszkody, zawsze dążę do osiągania swoich celów. Każda porażka to dla mnie lekcja, a każde zwycięstwo to motywacja do jeszcze większych osiągnięć. Wygranie tego zestawu gamingowego Lenovo Legion byłoby dla mnie potwierdzeniem, że moje wysiłki i determinacja zostały docenione.
    3️⃣ Wpływ na społeczność: Chciałbym podzielić się moją pasją z innymi, inspirując ich do osiągania swoich celów i przekraczania własnych granic. Jeśli wygram ten zestaw gamingowy Lenovo Legion, będę mógł jeszcze bardziej zaangażować się w rozwijanie społeczności gamingowej. Chcę inspirować innych graczy, dzielić się wiedzą i doświadczeniem, tworzyć pozytywne i wspierające środowisko dla wszystkich entuzjastów gier.
    4️⃣ Rozwój i kreatywność: Wygranie tego zestawu gamingowego Lenovo Legion otworzyłoby dla mnie nowe możliwości rozwoju i kreatywnego wykorzystania technologii. Chciałbym eksperymentować, tworzyć własne projekty i udoskonalać swoje umiejętności w dziedzinie tworzenia treści związanych z gamingiem. Moje sukcesy i osiągnięcia mogłyby stać się inspiracją dla innych graczy.
    Podsumowując, jestem przekonany, że wygranie tego niesamowitego zestawu gamingowego Lenovo Legion pozwoliłoby mi jeszcze bardziej rozwijać moją pasję, inspirować innych graczy i tworzyć społeczność, która czerpie radość z gamingu. Będę wdzięczny za możliwość udziału w tym konkursie i docenienia mojego zaangażowania. Dziękuję i trzymajcie kciuki za mnie! 🎮💪🏆

• kamikoner's Avatar
    Level 2
    Był raz chłopiec o imieniu Mateusz, wielki pasjonat gier.
    Marzył o zestawie, który pozwoliłby mu sięgnąć gwiazd.

Podczas nocnych sesji, przygód pełnych świetlistych barw,
    Szybkość i wydajność nie wyglądały na zwykły żart.

Pewnego dnia Mateusz odkrył Lenovo Legion 5 15ARH7,
    To był moment, który przewrócił jego świat do góry nogami.

Zaczął marzyć o tym, jakby to było mieć tę potężną moc,
    Grać w gry z płynnością i precyzją, nawet całą noc.

Marzył o świecie gamingu z pełnym przygotowaniem,
    Monitor Lenovo Legion Y25-30, który zapierał dech w piersiach,

Biurko gamingowe automatyczne, jak złota klatka dla mistrza,
    Podświetlenie RGB ukazuje przestrzeń, jak z bajkowego podwórza.

Fotel gamingowy, wygodny i majestatyczny,
    Podświetlenie tworzy atmosferę jak z królewskiego pałacu.

Słuchawki Lenovo Legion H500 PRO 7.1
    Przenoszą się w świat dźwięków, gdzie emocje ożywają

Myszka Lenovo Legion M500 RGB w dłoni doskonale leży,
    Precyzja i szybkość, jak wirtuoz grający na skrzypcach.

Klawiatura Lenovo Legion K500 RGB, jak instrument czarodziejski,
    Klawisze pod palcami tańczą, jak słodkie nuty w magicznej melodii.

Podkładka Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad
    Wspiera każdy ruch, jak dobry towarzysz przygody.

Mata RGB pod krzesło, roztacza magię pod stopami,
    Dodaje blasku i dodaje życie w gamingowej przestrzeni.

Głośniki 2+1 Logitech Z407 wypełniają cały pokój dźwiękiem,
    Jakby przenosić się do świata, gdzie wszystko jest możliwe.

Dzięki Lenovo Legion i magicznemu sprzętowi, Mateusz pragnie wyruszyc w kosmiczny lot.
    Spełnic swoje marzenia, odkryć światy nieznane,
  • Sinber's Avatar
    Level 40
    @Aaricia Witam Ciebie, jak i witam Wszystkich to czytających.

Na co dzień znacie mnie pod pseudonimem "Sinber". Uwielbiam śledzić nowinki technologiczne, ze świata gier, w szczególności rpg, nasz rodzimy wiedźmin jest cudem nie grą. Jak i te z świata motoryzacji. Jestem osobą o myślę spokojnym uosobieniu, jednakże jak mam z kim to gaduła się wyłania 😅 Moje prawdziwe imię ta Przemek. Miło mi ;)

Miałem sporo wewnętrznych rozterek czy taki szaraczek jak ja ma jakąkolwiek szansę w takim konkursie? Mijał czas, termin zgłoszeń dobiega końca, coś mnie tknęło i postanowiłem napisać ten komentarz, jak to się mówi " raz się żyje " A więc.

Życie zawodowe rozpocząłem od nauki tapicerstwa meblowego, uwielbiałem to niesamowicie. Pracowałem w firmie gdzie dostając uszyte poszycie to my robiliśmy cały mebel, aż do odbioru przez klienta. Zawód nie jest łatwy i nie dla każdego, praca jest wymagająca fizycznie ale i po części psychicznie gdyż trzeba mieć w sobie nutkę " estetyki " Nikt przecież nie chciałby spać na źle zrobionym narożniku prawda? Pracowałbym w tym zawodzie zapewne po dziś dzień. Jednakże w 2018roku los chciał inaczej. Późnym popołudniem trafiłem na sor z nogą wielkości dużego serdelka, tylko w kolorze czerwonym :D Lekarze początkowo sceptyczni gdyż przecież byłem w dość młodym wieku ( 23lata ) więc co tam może być nie zwykłego. Niestety podczas dwutygodniowego pobytu na oddziale i wykonaniu masy badań usłyszałem diagnozę, iż mam rzadką chorobę krwi, niestety nie uleczalną która wywołała bardzo rozległą zakrzepicę żył głównych dolnych, żył biodrowych i udowych. A moje dotychczasowe życie muszę porzucić, a najlepiej zapomnieć o nim. Nie mówię, nie jestem ze stali i pierwszy rok był dla mnie takim poligonem, co nowe badanie to kolejna "" mina "" i tak mijały miesiące. Wytrwałość w tym wszystkim mogę zawdzięczać rodzicom bo to oni mnie wspierają po dziś dzień. zawdzięczać też mogę trochę sobie, gdyż nie poddałem się i walczę z dolegliwościami po dziś dzień. Na szczęście nie poddaję się i próbuję coś zmienić. Wróciłem do szkoły, ukończyłem liceum zaocznie, teraz kończę szkołę policealną również zaocznie, walczę o zdanie egzaminu maturalnego z matematyki, nawet pragnę od września iść do szkoły językowej by nauczyć się angielskiego by w przyszłości mieć szansę na znalezienie pracy zdalnej. Zapytacie dlaczego akurat taka praca? Wszystko przez tą chorobę, każda podróż, każdy nawet dłuższy spacer stanowi dla mnie spore wyzwanie. Właśnie dlatego zebrałem w sobie odwagę by napisać to zgłoszenie. Zdobycie tak wspaniałych nagród w moim przypadku to nie tylko spełnienie najskrytszych marzeń tych rozrywkowych jak móc ograć RRD2, cuberpunka2077 czy nawet Hogwarts. Ale i przedewszystkim zdobycie szansy na nowe życie edukacyjno/zawodowe. Dziś mój pokój jest dla mnie całym światem, to w nim śpię, uczę się i spędzam czas przy komputerze. Dzięki wam mógłbym być bardziej mobilnym człowiekiem, w końcu laptop nie musi leżeć tylko na biurku ;)
    Na koniec chciałbym podziękować całej społeczności legionowej. Cieszę się, że odkryłem to forum i mogę spędzać z wami czas. Mniej lub bardziej efektywnie.

Mój pokój a zarazem cząstka mojego świata wygląda tak ;)

Name:  Mój pokój.jpg
Views: 252
Size:  88.1 KB