Gdybyś mógł być dowolną postacią z gry wideo, kogo byś wybrał i dlaczego?

• 36
    Replies
  • 1005
    views
  • qba382's Avatar
    Level 4
    Czy chciałbym móc przemierzać bezkresy kosmosu? TAKCzy chciałbym mieć robo-przyjaciela? JASNE
    Czy chciałbym mieć moc otwierania każdych drzwi niczym w supermarkecie? JESZCZE JAK
    A może chciałbym mieć uniwersalny przecinacz wszystkiego z wbudowaną opcją latarki? TO OCZYWISTE

Może już wiecie? Jeśli nie, to już spieszę z odpowiedzią. Cal Kestis z Star Wars Fallen Order. To nim chciałbym być, przemierzać bezkresy odległej galaktyki wraz ze swą załoga na pokładzie Modliszki z BD-1 na plecach, walczyć o wolność galaktyki i oczywiście otwierać sobie drzwi niczym w supermarkecie
  • thematrix20's Avatar
    Level 8
    Mój wybór to Mario. Już w pracy, jeden z pracowników powiedział mi, że wyglądam i zachowuję się jak sławny i kultowy Mario - jestem dokładny, przetykam wszystkie "otwory" i "udrażniam rury" lub jak kto woli sprawdzam czy wszystko działa i udrażniam system, bo jestem informatykiem, więc, aby wszystko działało musi być udrożnione oraz sprawdzone!!! Dzięki temu cała firma działa jak należy i nie ma przestojów. Szkoda, że szefostwo takich pracowników nie docenia. No cóż, ale może dzięki temu mogę brać udział i wykazywać się w "TAKICH" konkursach, bo prezes twierdzi, że jestem za drogi!!! Za drogi Mario? Jeśli Takiego Mario zabraknie to dopiero wpadniecie w szambo i nawet Mario ani Luigi WAM nie pomoże :) Załączam zdjęcie mnie - Maria firmowego ;)Name:  Mario.jpg
Views: 96
Size:  92.7 KB
  • Retox's Avatar
    Level 4
    @Aaricia

Wiele osób prawdopodobnie wybrałoby głównego bohatera swojej ulubionej gry... ale co gdy jest ich 3!?

Moja ukochana gra, Detroit: Become Human stawia mnie właśnie przed takim ciężkim wyborem... Ale myślę, że byłby to Policjant-Android Connor. Dlaczego? Ponieważ jest on trochę lepszą wersją mnie, więc mogę się z nim utożsamić! No, może jeszcze nie jestem robotem, ani nie umiem jego popisowego triku monetą z linku (chociaż się go uczę!), ale mamy podobne charaktery:) Też, tak jak on jestem raczej typem myśliciela i analizatora - zawsze zanim coś zrobię to pomyślę 3 razy. Ile bym dał, by tak jak on mieć więcej "mocy obliczeniowej" i dostęp do policyjnych akt... Zaraz, co? :D
    A no witam
  • Laufer's Avatar
    Guest
    Dragon Age Początek
    Dalijski Elf - Mag
    Albo wychowałbym się w wieży magów, albo byłbym Apostatą,Elfy posiadają długowieczność, ich historia jest niezwykle bogata a więzi między elfami z tego samego klanu są na prawdę mocne.Zdolności Maginów pozwalają wpływać na otaczający nas świat, choć wielu się ich obawia, to magia jak każda broń, sama z siebie nie jest zła, wszystko zależy od tego kto będzie z niej korzystał i w jakim celu.
    Chciałbym posiadać zdolności magiczne, pozwoliły by mi one na wykorzystanie mojej kreatywności.
    Tworzenie figur za pomocą magii lodu i ziemi
    Gotowanie przy pomocy magii ognia
    Telekineza ułatwiająca życie codzienne
    Zmiennokształtność pozwalająca na dodatkową zabawę
    Leczenie przy pomocy której można ratować innych.

Posiadając długi żywot elfa można by wypróbować WSZYSTKO na co tylko pozwalała by magia i kreatywność ;)
  • ania2905's Avatar
    Level 4
    Lara z serii gier Tomb Raider. Silna, inteligentna i wysportowana kobieta, która niczego się nie boi.
  • MaciekS17's Avatar
    Level 3
    Utożsamiam się z Hoseą Matthews z RDR2. Gość jest mega inteligenty i sprytny. Wie, że co to robi jest złe, ale w głębi serca to dobry człowiek. Utkwiło mi w pamięci jego zdanie "Sad thing is, good people do bad things". I on właśnie taki był.
  • dzielnyzol's Avatar
    Level 3
    Wybrać jedną postać jest ciężko, jednak postawiłbym na Joela z The Last of Us. Niecodzienna postać, która w obliczu apokalipsy traci rodzinę i próbuje znaleźć jakiś nowy sens życia.

Od przemytnika staje się opiekuńczym niemalże ojcem dla młodej, rzuconej w wir polityki i apokalipsy Ellie. Serce podbija droga jaką przeszedł z dziewczyną, by na samym końcu postawić miłość do przybranej córki nad dobrem świata. Dylemat moralny, który dla mnie Joel rozwiązuje w jedyny prawidłowy sposób.

Joel jest dla mnie wzorem, gdzie i jak znajdować siły, by walczyć o tych, na których nam zależy. Pokazuje, że o bliskich warto walczyć zawsze, wbrew oczekiwaniom innych. Pokazuje, że dla najważniejszych ludzi, trzeba naprawdę wiele poświęcić, łącznie z życiem.
  • tricolorez's Avatar
    Level 2
    Geraltem z Rivii bo ma ciekawe życie i wkońcu był spełniony
  • Kuki07's Avatar
    Level 4
    Wybór nie był prosty, ale ostatecznie wybrałbym Master Chief. Podróżowanie po przestrzeni kosmicznej ratowanie ludzi i dawanie nadziei żołnierzom Wcielenie się w postać John 117, to by była miazga walczyć z takimi przeciwnikami jako 2-metrowy spartan i zwiedzanie systemów z pięknymi widokami, które na żywo zrobiłyby jeszcze większe wrażenie.

@Aaricia