Gdybyś mógł być dowolną postacią z gry wideo, kogo byś wybrał i dlaczego?

• 36
    Replies
  • 1003
    views
  • XieznaPani's Avatar
    Level 3
    Szczerze mówiąc postaci, których mogłabym wybrać jest wiele, ale najwięcej swojego życia (bo aż 10 lat) spędziłam grając w League of Legends i do teraz lubię sobie w tę grę pograć, więc dobrym wyborem będzie jakaś postać właśnie z tej gry. Myślę, więc że postawiłabym na Miss Fortune. Jest to piratka z Bilgewater i jej styl grania najbardziej mi odpowiada. A głos w polskiej wersji językowej podkłada jej rewelacyjna Katarzyna Łaska i dlatego uwielbiam jej słuchać i grać nią jeszcze bardziej. Do tego po prostu jako pirat jest niesamowita, jej styl, pistolety robią na mnie duże wrażenie i posiadanie ich byłoby czymś rewelacyjnym :D do tego właśnie poczucie się jak prawdziwy pirat, wypłynięcie w morze, bycie Kapitanem swojego własnego okrętu to coś, co bardzo by mi się spodobało. Myślę, że przy okazji wtedy miałabym możliwość poznania innych rewelacyjnych postaci z uniwersum Lola. Wydaje mi się, że mam podobny vibe do niej, podobnie zadziorny charakter i dlatego w tej roli odnalazłabym się super. Wtedy w moim życiu byłoby dużo adrenaliny, pewnie dużo walk, niesamowitych momentów i dlatego chciałabym zostać właśnie nią i przeżyć swoją prawdziwą piracką przygodę. Ciągłe walki o nexusa u boku moich współtowarzyszy i zwiedzanie świata to jest coś i w taki sposób mogłabym spędzić kolejne ciekawe lata z tą grą, tylko po prostu już jak Miss Fortune!
  • Kitsunka's Avatar
    Level 3
    Geraltem z Rivii. Od dziecka grałam w wiedźmina (jedyneczkę to nawet nie zliczę ile razy przeszłam). Uwielbiam główną postać zarówno z książek, jak i z gier. Owszem można się kłócić, że życie wiedźmina to ciągła samotność, wyobcowanie i czasami nienawiść ze strony ludzi, ale jak wiele niesamowitych rzeczy jesteśmy w stanie zrobić. Wiedźmini są mocno ulepszeni, wytrenowani i z ogromną wiedzą o potworach. Zawsze fascynował mnie słowiański folklor i jego potwory. Nie wszystkie są dobre, wiele przerażających i śmiertelnych, ale to nie zmienia tego, że są niesamowite. Bycie wstanie z nimi walczyć i wymyślać co nowe sposoby ich zabicia lub odczarowanie (jak stszyga (spolszczam), sam Geralt w wiedźminie 1 w rozdziale 3 po skutecznym odczarowaniu księżniczki wspomina, że to właśnie jest najbardziej satysfakcjonujące dla wiedźminów).
  • Patryk1890's Avatar
    Level 3
    Chciałbym zostać główną postacią z Stardew Valley. Porzucił on wyścig szczurów w korporacji, aby cieszyć się spokojnym życiem na farmie. Codziennie zajmuje się uprawą roślin i hodowlą zwierząt. Doświadcza codziennej pięknej i przyjemnej rutyny, a przy tym szybko się wzbogaca i nie martwi się problemami przeciętnych ludzi.
  • Netia223's Avatar
    Level 1
    @Aaricia oczywiście gdybym mogła wybierać byłabym Yen z wiedzmina 3 😁 dlaczego? Bo mam podobnie wredny charakter do niej 🤣 z wyglądu kręcone włosy tez posiadam 🤣 jest pewna siebie, wyniosła i nie da sobą pomiatać. Lubi się rządzić. Jej docinki do Geralta są genialne jak w typowym małżeństwie 🤣 ciekawe dlaczego mój mąż za nią nie przepada ?🤣🤣 ale najlepsze jest to że może bywać w takich ciekawych miejscach jak Skelige i przeżywać ciekawe przygody :)
  • Grzanka's Avatar
    Level 3
    Postacią z The Sims. Dlaczego? Piękne życie, łatwa praca, dom się buduje w pare sekund, brak pieniędzy? Proste! Motherlode
  • Fortressofsolitude37's Avatar
    Level 5
    Zdecydowanie Aleksios z AC Odyssey. Lubię klimat starożytnej Grecji. Piękne widoki, swoboda, możliwość bycia kim chcesz i robienia tego co chcesz.. Jednego dnia śpisz w porcie, następnego prowadzisz dyskusję z Sokratesem. 😁 Polegasz tylko na sobie, swoim ciele i umiejętnościach.. no i na zaprzyjaźnionym skrzydlatym przyjacielu. 😁
  • Staxxoo's Avatar
    Level 5
    Jedyna i poprawna odpowiedź na to pytanie to: Mario stworzony przez Shigeru Miyamoto, nie ma osoby która by miała coś przeciwko tej jakże ikonicznej postaci światowej sceny gamingowej, jest lubiana przez każdego członka jej społeczności! Heroiczna persona przeżywająca niesamowite przygody :)
  • KoCzann's Avatar
    Level 3
    Myślę ze ja wybrałabym Ciri, dlaczego? Bo jest młodą odważną dziewczyną, ktora chce sie rzucać w wir walki, chętnie odkrywa świat i jego mroczne strony, jest zdana na siebie i bardzo odpowiedzialna, nie boi sie wyzwań które ma przed sobą czego jej bardzo zazdroszczę. I oczywiście najwiekszy atut to obecność Geralta w jej życiu 😏😆
  • Wizkalina's Avatar
    Level 5
    Moją ulubioną męską postacią z gier jest Nathan Drake z serii Uncharted. Uwielbiam jego dowcipną osobowość, sarkastyczne poczucie humoru i sposób, w jaki radzi sobie w niebezpiecznych sytuacjach. Jest świetnym odkrywcą i poszukiwaczem skarbów, który zawsze ma plan i nigdy się nie poddaje, nawet gdy przeciwności są ułożone przeciwko niemu.
    Jest świetnym przykładem kogoś, kto jest odważny, zdeterminowany i nigdy nie boi się podejmować ryzyka.
    To jest definitywnie postać, którą bym wybrał.
  • SzprytnyLunt's Avatar
    Level 3
    Został bym zdecydowanie Kratosem z najnowszej części God of War ale już po zakończeniu fabuły. Został bym czempionem ludu i pomagał odbudować światy po wojnie, (dokładniej nie napisze bo nie chce spojlerować) wspierał syna Atreusa w jego misji no i może po jakimś czasie poderwał bym sobie Freye bo wyczuwam tam taką możliwość.