Hobby poza graniem? 🌍

• 285
    Replies
  • 14122
    views
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Ja za to zacząłem uczyć się elektroniki i automatyki. Coś tam grzebię w Arduino i ESP. Super uczucie jak coś se tam poklikam a później coś mi się świeci, gra, buczy albo dymi. Fajnie jest tworzyć, zmieniać. Sprawić, że te kilka kabelków i te czarne pypcie zmieniają kolorki kuleczek po tym jak przyłożyłem rękę w jedno miejsce. Recykling jest częścią tego budowania, co również daje satysfakcję. Miałem lampę na głośnik mam lampkę nocną dziecka, którą można regulować. Miałem małe przetworniki, mam głośnik BT w puszcze po landrynkach. Jakoś się to kręci
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Ja za to zacząłem uczyć się elektroniki i automatyki. Coś tam grzebię w Arduino i ESP. Super uczucie jak coś se tam poklikam a później coś mi się świeci, gra, buczy albo dymi. Fajnie jest tworzyć, zmieniać. Sprawić, że te kilka kabelków i te czarne pypcie zmieniają kolorki kuleczek po tym jak przyłożyłem rękę w jedno miejsce. Recykling jest częścią tego budowania, co również daje satysfakcję. Miałem lampę na głośnik mam lampkę nocną dziecka, którą można regulować. Miałem małe przetworniki, mam głośnik BT w puszcze po landrynkach. Jakoś się to kręci

@TrendaTen to brzmi naprawdę fascynująco, od jak dawna zajmujesz się wspominanymi kabelkami i pypciami? 😀 Z chęcią zobaczyłabym, jak wyglądają stworzone przez Ciebie przedmioty, czy mógłbyś wrzucić fotkę lub dwie? :)
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    A mogę dodać nawet kilka, na zdjęciach nie widać, ale poza kadrem zawsze jest pełno rzeczy wszelakich i jak robię zdjęcie to kadruję tak aby pozostały niewidoczne :)
    a grzebię w kabelkach ze 3 lata, wieczorami
    Attached Images Attached Images           
    Last edited by Aaricia; 17-10-22 at 14:03.
  • PTRKNN's Avatar
    Level 5
    Rozkręcam projekt muzyczny w cięższych klimatach, więc jak tylko coś wydamy to się pewnie pochwalę!
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen dzięki za zdjęcia, stworzone przez Ciebie urządzenia wyglądają niesamowicie! 😮

Głośnik w puszce wygląda jak z filmu animowanego! A lampka nocna daje wyjątkowy klimat :)

Do czego służy ten wysoki przedmiot na przedostatnim zdjęciu?
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Rozkręcam projekt muzyczny w cięższych klimatach, więc jak tylko coś wydamy to się pewnie pochwalę!

@PTRKNN ile osób jest w Twoim zespole? Na jakim instrumencie grasz?
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia jeśli chodzi o to biało-czerwone coś to latarnia morska, którą zrobiłem wraz z synkiem (lv 4). Wykonana z tektury, ma takie śmieszne boczki, bo z drugiej strony nie ma ścianki i ludziki tam mają pokoje. Przyciskiem się włącza, a pokrętłem zmienia intensywność świecenia. Jest zasilana ogniwem 18650 ze starego laptopa. Ta lampka nocna została wykonana w całości z odzyskiwanych części i tylko dwa razy zaciąłem się w palec tnąc nożem kształty :) Na zdjęciu lampka stoi na listewce, ale już jest przykręcona do ściany, tak jak być powinno.
  • PTRKNN's Avatar
    Level 5
    @Aaricia Jest nas obecnie pięciu i raczej więcej nas nie będzie xD
    Perkusja, bas, wokal, i dwie gitary z czego ja gram właśnie na jednej z nich :)
    Last edited by PTRKNN; 14-01-22 at 13:52.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia jeśli chodzi o to biało-czerwone coś to latarnia morska, którą zrobiłem wraz z synkiem (lv 4). Wykonana z tektury, ma takie śmieszne boczki, bo z drugiej strony nie ma ścianki i ludziki tam mają pokoje. Przyciskiem się włącza, a pokrętłem zmienia intensywność świecenia. Jest zasilana ogniwem 18650 ze starego laptopa. Ta lampka nocna została wykonana w całości z odzyskiwanych części i tylko dwa razy zaciąłem się w palec tnąc nożem kształty :) Na zdjęciu lampka stoi na listewce, ale już jest przykręcona do ściany, tak jak być powinno.

Latarnia jest super, przypomniała mi o domku dla lalek z tektury, który kiedyś zrobiłam wspólnie z tatą :) To były czasy! Jestem naprawdę pod wrażeniem, jeśli zrobisz coś nowego w najbliższym czasie, podziel się proszę także z nami :) A Twój synek chętnie pomaga przy majsterkowaniu?
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia Jest nas obecnie pięciu i raczej więcej nas nie będzie xD
    Perkusja, bas, wokal, i dwie gitary z czego ja gram właśnie na jednej z nich :)

@PTRKNN czy mógłbyś wrzucić zdjęcie gitary? :) Ja mam w domu bardzo starą akustyczną gitarę, która należała do mojego dziadka, ale niestety nigdy nie nauczyłam się na niej grać 🙈