Hobby poza graniem? 🌍

• 285
    Replies
  • 14110
    views
  • Albundie's Avatar
    Level 19
    Hi

Fajnie ze pytasz o Tajlandie.
    Bylem tylko na malej wyspie, widzialem tylko mala czesc tego kraju.
    Wyprawa trwa caly dzien :o z domu do Amsterdamu, potem do Singapur i dopiero potem na wyspe.

Trzeba odczekac gdy przejdzie okres deszczowy, byc zaszczepiony przeciwko zoltaczce i wybrac hotel tylko ze sniadaniem.
    Cala atrakcja to posilki na miescie, w Europie mozna rowniez zjesc po tajlandzku ale tu otrzymuje sie
    potrawy zrobione dla nas...

Klimat jet bardzo goracy, wiekszosc czasu spedzalem na lezaku pod parasolem w internecie :)
    Dla ochlody kapiel w goracym morzu.

Polecam bardzo masaze, przy czym naj lepjej jest isc do masazysty w firmie a nie na przyklad gdzies
    przy hotelu.

Jeszcze jedna rada, zabrac sluchawki z wlasciwoscia ANC bo podczas lotu oglada sie duzo filmow :)

nie moge dolaczyc fotki, hm
    chcialem pokazac statule pani z wieloma rekami :)
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Albundie czy pojawia się może jakiś komunikat o błędzie podczas próby załączania zdjęcia? Z chęcią bym zobaczyła statue :)

Ja byłam kilka dni w Bangkoku i potem większość czasu na wyspie, obeszłam prawie wzdłuż i wszerz, ale najfajniej było pływać w morzu i wylegiwać się na plaży :) Ja leciałam z Londynu przez Abu Dhabi, a co do szczepień to pamiętam, że dostałam specjalny mix, który dosłownie zwalił mnie z nóg 😀

To była jedna z najlepszych przygód w moim życiu :) Gdy następnym razem wybiorę się w tamte strony (kiedy to będzie 😰), to chciałabym właśnie lecieć przez Singapur i zatrzymać się na dzień w Marina Bay Sands. Spędziłeś trochę czasu w samym Singapurze czy miałeś tam tylko przesiadkę?
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Albundie's Avatar
    Level 19
    Czesc Aricia

Dziwne, to foto to tylko 300kB, nie ma komunikatu o bledzie, jest jedynie zamglony obraz.
    to nie wazne, zdjecie przedstawia Shive, to ideal kobiety :) Posiada osiemnascie ramion
    i musi byc dobra gospodynia domowa.
    Ta Figura znajduje sie w Wat Plai Laem - takie swiete miejsce na ko samui, jest tam tez miedzy innymi figura
    Buddy (Big Budda).

Chcialem pokazac troche codziennosci, miedzy innymi gaszcze kabli napowietrznych w miescie,
    4 osoby na skuterze, sprzedawczyni przekasek na plazy, prazone koniki polne, stacje benzynowa na butelki.

W Singapurze ladowal samolot z Amsterdamu dalej juz lot tajlandzkich linii lotniczych i tam pierwszy
    kontakt z miejscowymi potrawami. Bardzo smaczne i podane w naczyniach wielorazowego uzytku...

Pozdrowienia

AlBundie
  • TrineAartje's Avatar
    Level 8
    Hej ja uwielbiam tworzyć, naprawiać, przerabiać, udoskonalać 😃 malować, rysować, staram się ogarnąć programy graficzne 🙂 poza tym góry, las i spacery z pieskiem ❤️
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Czesc Aricia

Dziwne, to foto to tylko 300kB, nie ma komunikatu o bledzie, jest jedynie zamglony obraz.
    to nie wazne, zdjecie przedstawia Shive, to ideal kobiety :) Posiada osiemnascie ramion
    i musi byc dobra gospodynia domowa.
    Ta Figura znajduje sie w Wat Plai Laem - takie swiete miejsce na ko samui, jest tam tez miedzy innymi figura
    Buddy (Big Budda).

Chcialem pokazac troche codziennosci, miedzy innymi gaszcze kabli napowietrznych w miescie,
    4 osoby na skuterze, sprzedawczyni przekasek na plazy, prazone koniki polne, stacje benzynowa na butelki.

W Singapurze ladowal samolot z Amsterdamu dalej juz lot tajlandzkich linii lotniczych i tam pierwszy
    kontakt z miejscowymi potrawami. Bardzo smaczne i podane w naczyniach wielorazowego uzytku...

Pozdrowienia

AlBundie

@Albundie być może tylko na podglądzie postu obraz wydaje się zamglony, spróbuj proszę wrzucić kilka zdjęć, jestem naprawdę ciekawa! W razie czego zawsze można je usunąć, gdyby faktycznie okazały się zamglone ;)

Ja postaram się też coś ciekawego wyszukać z mojej tajlandzkiej kolekcji zdjęć :D
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Hej ja uwielbiam tworzyć, naprawiać, przerabiać, udoskonalać 😃 malować, rysować, staram się ogarnąć programy graficzne 🙂 poza tym góry, las i spacery z pieskiem ❤️

@TrineAartje to podobnie do mnie, ja kiedyś rysowałam, ale niestety zaprzestałam :( Z chęcią zobaczyłabym jedno z Twoich dzieł, jeśli oczywiście nie masz nic przeciwko podzieleniu się ;)

A co do pieska - jeśli masz ochotę, możesz wrzucić fotkę i napisać coś o nim w tym wątku. :)
  • Albundie's Avatar
    Level 19
    Czesc Aricia Name:  20170327_125650_001.jpg
Views: 130
Size:  102.5 KB
    Udalo mi sie wstawic fotke wzoru doskonalej kobiety, to jest Shiva.
    Ostatnio przekonalem sie, ze takich zdjec jak moje jest mnostwo w internecie.
    Attached Images Attached Images   
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Albundie super, dzięki za wrzucenie zdjęć! Ja postaram się wrzucić coś z Tajlandii w przyszłym tygodniu :)
  • Albundie's Avatar
    Level 19
    @Albundie super, dzięki za wrzucenie zdjęć! Ja postaram się wrzucić coś z Tajlandii w przyszłym tygodniu :)

Wszystkiego naj w Nowym Roku

Wstawie pare foto z Tajlandii
    Name:  20170319_142029 (1).jpg
Views: 106
Size:  76.2 KB
    Bylo goraco, tylko pod parasolem troche cienia, morze gorace. Caly dzien w internecie.
    Name:  20170323_184135.jpg
Views: 108
Size:  81.0 KB
    Takimi drutami przychodzil internet pod moj parasol na plazy
    Czesto byly zaniki pradu i wlanczali generator aby mogla dzialac klimatyzacja.
    Name:  20170323_194002.jpg
Views: 106
Size:  99.0 KB
    Udalo mi sie sfotografowac taka scenke na miescie, czteroosobowa rodzinka na motorynce.
    W tle widac TAXI w kolorze zolto czerwonym.
    Name:  20170320_201113.jpg
Views: 104
Size:  70.1 KB
    Tutaj stacja paliw :) zaopatrywala motorynki, takie motocykle, ktore byly tam masowa komunikacja.
    Musze powiedziec, ze nie bylo czuc spalin, dziwne...
    Name:  20170325_204724 (1).jpg
Views: 112
Size:  97.7 KB
    To mobilna spezwdaz zakasek, to byly owady albo ich larwy. Niektorzy sprzedawali jakies zwierzeta,
    nie wiem czy to byly kurczaki czy moze gryzonie, byly nadziane na patyczki i prazone na ogniu, wszystko mobilne.
    Przed podaniem polewali to jakims sosem.
    Nawet na plazy sprzedawano jakies potrawy, wszystko lacznie z grylem bylo noszone zawieszone na dragu.
    O higienie nie ma absolutnie mowy.
    Obserwowalem, lezac na lezaku, scenke jak stara kobieta przycopnela na chwilke aby podac kukurydze klientowi.
    Po transakcji obcierala garnuszek z kukurydza brudna szmatka, ktora zdjela z glowy. Obtarla widelec a potem
    twarz i wsadzila ja spowrotem na glowe i nakryla slomianym kapeluszem.
    Name:  20170329_141602.jpg
Views: 114
Size:  97.1 KB
    Figurka przed hotelem
    Hotel to enklawa a do okola trzeci swiat, nie pojade tam wiecej. Ofszem zobaczyc inne swiaty nie jest zlem
    ale w Europie jst o wiele lepjej. Przede wszystkim w Europie mamy klimat jaki nam odpowiada,
    oraz jest wiele miejsc, ktore warto zobaczyc. Wszystko mamy w zasiegu reki, moze bez egzotyki
    ale bez ryzyka dla zdrowia.

Czekam na twoje fotografie

AlBundie
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Albundie również życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Postaram się wybrać kilka zdjęć w tym tygodniu, okres świąteczny upłynął głównie na jedzeniu i odpoczynku ;)

Dzięki za kolejne zdjęcia, nie zapomnę nigdy plątaniny kabli, ale takiej oryginalnej stacji paliw to nie widziałam podczas mojego pobytu tam :D

Pamiętam też smażone skorpiony, które sprzedawano na Khao San Road, wolałam jednak nie próbować 😀 Ciekawa była też jazda tuktukiem, bałam się, że wypadnę na ulicę prosto pod koła innych pojazdów. Mimo ich natłoku, zadziwiało mnie jak bezkolizyjnie udawało się wszystkim poruszać!