KONKURS - Gaming Spot - wygraj wyposażenie pokoju gamingowego 🖥️
-
370Replies
-
29572views
-
@Aaricia Hejka - jestem tu nowy, witam społeczność Legion:) Nigdy nie miałem wypasionego sprzętu tym bardziej Lenovo. Jestem graczem, grającym w gry arcade, na maszynie stworzonej z kartonu i starego komputera all in one https://www.youtube.com/watch?v=W8VhmEnc8mU. Marze o taki sprzęcie jaki jest od Lenovo w konkursie. Tworzę też piosenki o graczu superbohaterze, którego wszyscy znamy https://www.youtube.com/watch?v=JZ3Yc3R5hUw. chętnie zagrałbym na laptopie w gamingowym pokoju w hydraulika:) Napisałem tez komiks Legion „Ostateczna rozgrywka” Granie, to mój świat:) dzięki Wam Legionistom moje życie odmieniłoby się, w końcu mógłbym z kimś zagrać w sieci i zaprosić każdego bez wstydu do pokoju:)<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="tab-stops:list 36.0pt"><span style="font-family:"Calibri","sans-serif""></span></span></span></span>
-
Nigdy nie miałem i nigdy nie widziałem na żywe oczy coś od Lenovo 😁 ..ale chciałbym mieć i widzieć 😎
I psuje mi się lapek ;/ ..byłoby coś nowego w sam raz.
Nie wiem czy to przekonuje..
- - - Updated - - -
I jak wygram, będę grał w gry!!! 😎 -
Wyobraźcie sobie zapierającą dech przełęcz. Niekończące się lasy, góry wznoszące się aż po horyzont, cel podróży i górujący tuż nad nim smok. Zamek, gdzie czeka na ciebie nagroda za twój trud... tylko krok dzieli cię od przygody twojego życia!
I nagle czujesz przeszywający pierś ból. Nie możesz złapać oddechu, upadasz na kolana. Nawet twój pancerz z magicznej rudy nie jest w stanie ocalić cię przed przedwiecznym złem o niewyobrażalnej potędze...
SPADKIEM FPSÓW!!!
Tak właśnie wygląda codzienność z moimi wiernymi towarzyszami podróży - maszyna wydaje ostatnie tchnienie, głośniki charczą tak, że wydawać by się mogło, iż pod łożem zalęgło się monstrum... o innym wyposażeniu nie wspominając.
Dlaczego ja zapytacie?
Chcę kontynuować przygody. Odkrywać nieznane krainy, które na mnie czekają. Mierzyć się z legendarnymi bestiami i zostać bohaterem!
Ale bycie graczem to jedno. Bycie cosplayerką to dopiero wyzwanie. Dniami i nocami usiłujesz odkryć tajemnice rękodzielnictwa, z którymi zmagają się mistrzowie twojego fachu - jak doskonale odtworzyć bohaterski miecz, kiedy nie możesz dostrzec na monitorze jak wygląda?
Właśnie z takimi trudnościami mierzy się bohater, gracz, cosplayer, bez odpowiedniego wyposażenia.
Tylko Wy możecie wesprzeć mnie w tej przygodzie życia!
(Na zdjęciu bohaterka opisanych zmagań, odziana w jedno z wielu własnoręcznie wykonanych dzieł)
-
@Aaricia Cześć! Dlaczego ten zestaw powinien trafić do mnie? Jestem Natalia i moi znajomi wiedzą, że jestem też zapalonym gejmerem. Gry, to moje największe odkrycie. To mój świat, moje miejsce, gdzie zamykam się przed tym co przytłacza mnie w codzienności. To moje hobby, które kocham bo pozwala mi być tam gdzie chcę, gdy tylko tego potrzebuję. To dzięki przeprawie z Wiedźminem rozbudziła się moja wyobraźnia i miłość do świata fantasy. To moja spokojna farma w Stardew Valley pozwalała mi ukoić nerwy, kiedy poziom stresu niepokojąco rósł a rozbiegane myśli nie chciały się zatrzymać. To w Left4Dead spędzaliśmy ze znajomymi pełne śmiechu wieczory, żeby dziś wracać do nich wspomnieniami we wspólnych rozmowach. To właśnie gry rozpalają we mnie dziecięcy głód przygody, odkrywania, pomimo, że bliżej mi do kryzysu wieku średniego niż do liceum ;) Grając tego nie czuję. Zapominam czym są granice bo w tym pięknym, wykreowanym przez wyobraźnie świecie, granicą jest wyłącznie koniec mapy. A map i tytułów jest prawie nieskończoność.
W zeszłym roku, powitałam na świecie swoje pierwsze dziecko. Marzę by z biegiem czasu, wprowadzić je również w ten niesamowity świat, pokazać ukochane tytuły i jeśli się uda, zaszczepić miłość do gier. Kto wie, być może będziemy dzielić tę pasję wspólnie? Wspaniale byłoby nie czuć ograniczeń związanych z bardzo marnym sprzętem, którym aktualnie dysponuję. Na inny nie mogę sobie pozwolić (umówmy się, pasja pasją ale pieluszki są aktualnie nieco bardziej potrzebne :P). Ten wspaniały zestaw na pewno kogoś nieziemsko uszczęśliwi i po cichutku liczę, że będę to właśnie ja 😍 -
@Aaricia Witam.
Sądzę, że ten odjechany zestaw powinien powędrować do mojego syna Kacpra lat 16, ze względu na to, iż aktualny setup nie wyrabia w nowoczesnych grach oraz w podstawowych czynnościach edukacyjnych. Pozdrawiam ☺️👋
-
@Aaricia czemu to właśnie do mnie powinien powędrować ten odjazdowy zestaw?
Dlatego, że jestem zapalonym graczem (i niestety uczniem, co skutecznie ogranicza mój czas). Zestaw pozwoli mi się jeszcze bardziej wczuć w różne gry i odpocząć po ciężkim dniu. Poprawi odczucia z podróży dookoła świata z Artemem 🚂 w Metro Exodus. Podróż z Jaskrem 🐴 również nabierze koloru, a co dopiero walka z zombie 🧟 ramie w ramie z Kylem Cranem.
Laptop natomiast świetnie nada się na wszystkie wyjazdy, czy podróże i pozwoli zachować komfort pracy i grania w różne nowe i stare tytuły.
Pozdrawiam :) -
Hej,
Od zawsze marzyłem o posiadaniu własnego pokoju gamingowego, jednak nigdy nie udało mi się w pełni zrealizować tego marzenia. Obiecywałem sobie, że stanie się to, gdy już zamieszkam na swoim, jednak nawet wtedy zawsze coś stawało na przeszkodzie. Kiedy już miałem nawet pokój, który mogłem wykorzystać w tym celu, nadeszła pandemia i musiałem go przekształcić na biuro do pracy zdalnej. Jakiś czas temu jednak wróciłem do pracy stacjonarnej w biurze i może tym razem uda się spełnić moje marzenie. Mój pokój również entuzjastycznie reaguje na ten pomysł, choć może po prostu obawia się, że zostanie bez pracy.
Obecnie moje wyposażenie ogranicza się głównie do małego biurka, krzesełka i nieco leciwego laptopa Lenovo Legion, więc trudno mówić o prawdziwym pokoju gamingowym. Niemniej jednak, jako że temat dotyczy wyposażenia pokoju gamingowego, głównym pretendentem na to stanowisko jest mój pokój i to on najlepiej przedstawi, dlaczego ten zestaw powinien znaleźć się w nim. Dlatego zgłaszam go jako kandydata i przesyłam w jego imieniu CV, list motywacyjny oraz referencje.
List motywacyjny:
Szanowni Państwo,
Z przyjemnością aplikuję na stanowisko Pokoju Gamingowego. Jestem przekonany, że moje umiejętności pozwolą osiągnąć znakomite rezultaty w zapewnianiu odpowiedniej radości z życia mojemu klientowi @Sea21.
Od ponad 3 lat pracowałem jako Pokój Biurowo-Rozrywkowy dla mojego klienta @Sea21. Ze względu na zmianę jego potrzeb, postanowiłem wyspecjalizować się w roli Pokoju Gamingowego, aby w dalszym ciągu móc utrzymać naszą współpracę na wysokim poziomie. Doskonale znam branżę gamingową, a moje dotychczasowe stanowisko również dotykało zagadnień z tego obszaru rozrywki, dzięki czemu zgromadziłem niezbędną wiedzę i umiejętności w tym zakresie. Jestem zmotywowany do stałego rozwoju i pogłębiania swojej wiedzy.
Dlaczego uważam, że doskonale sprawdzę się na tym stanowisku? Pełnienie roli Pokoju Gamingowego wymaga umiejętności szybkiego dostosowywania się do zmieniających się warunków, w zależności od gatunku gry i nastroju klienta. Świat gamingu jest dynamiczny i stale się rozwija, na co musi być przygotowany każdy Pokój. Na moim dotychczasowym stanowisku również wymagana była ode mnie umiejętność szybkiej reakcji na zmieniającą się sytuację. Niekiedy w ciągu kilku minut musiałem przekształcić się z Pokoju Rozrywkowego na Pokój Biurowy, dlatego jestem przekonany, że moje kompetencje są odpowiednie.
Jestem Pokojem zorientowanym na potrzeby mojego klienta @Sea21. Dotychczas nasza współpraca przebiegała w zadowalający sposób, dzięki czemu jestem pewien, że będę w stanie utrzymać ten stan rzeczy. Wierzę, że dzięki służbowym narzędziom, które otrzymam od Państwa, będę w stanie zrealizować wyznaczony cel. Mój klient od zawsze fascynował się gamingiem i jestem przekonany, że nasza dalsza współpraca będzie owocna.
Bardzo chętnie odpowiem na wszystkie Państwa pytania i opowiem o swoim doświadczeniu w sposób szczegółowy.
Z wyrazami szacunku,
Pokój @Sea21
Referencje:
Pokój ten jest zatrudniony w moim mieszkaniu od 1 lutego 2019 r. na stanowisku Młodszego specjalisty ds. biurowo-rozrywkowych.
Do jego głównych obowiązków należy zapewnianie przestrzeni do rozrywki i pracy biurowej, magazynowanie i zarządzanie sprzętem komputerowym, dostarczanie zasilania i oświetlenia oraz zapewnianie odpowiedniego komfortu.
Podczas pracy Pokój opanował w stopniu zaawansowanym m.in. obsługę takich urządzeń jak Lenovo LEGION Y520 oraz oświetlenie górne. Bardzo rozwinął się również w zakresie zarządzania biurkiem oraz roletami w oknie.
Pokój wyróżnia się przede wszystkim zaangażowaniem, umiejętnością szybkiego dostosowywania się do zmieniających się warunków oraz dbaniem o dobre relacje ze swoim klientem @Sea21, czyli ze mną.
Za jego największe sukcesy uważam zapewnianie odpowiedniego wentylowania pomieszczenia w okresie letnim oraz zapewnienie ciszy i spokoju w wyznaczonych terminach.
Jestem pewien, że Pokój doskonale sprawdzi się na stanowisku Pokoju Gamingowego i będzie wykonywał powierzone mu zadania w sposób sumienny.
Z poważaniem,
Sea21
-
Obok wszystkich moich pasji zaszczytne miejsce zajmują gry. Cóż, muszę się przyznać… jestem najprawdziwszą gameholiczką. A zaczęło się tak niewinnie. Dawno, dawno temu, bo w latach 90-tych, kiedy byłam dzieckiem, mama nieświadoma zagrożenia kupiła mi na rynku „od ruskich” Pegazusa. Wtedy przepadłam na dobre! Wkręciłam się w „Złotą piątkę”, były wielogodzinne maratony, aby przejść kolejny poziom i ukończyć grę... spotkania turniejowe na osiedlu itp. To wszystko doprowadziło mnie do tego miejsca, gdzie jestem teraz. Później już sama sięgałam po swoje „używki” i przerzuciłam się na Super Mario. Gamerka to za mało, aby określić zaawansowanie mojej choroby. Potrafię zabierać gry do pracy i w przerwie obiadowej, kosztem posiłku, a nawet pod groźbą nagany od szefa sięgać po Wiedźmina 3: Dziki Gon ulubioną odskocznię od rzeczywistości (niedługo nie będzie mnie widać). Ciągle tylko słyszę narzekanie mojego faceta: "rujnujesz nasz budżet tymi grami", „garb Ci wyrośnie od ślęczenia na tym niewygodnym krześle", „daj spokój, przecież nie masz odpowiedniego sprzętu do grania". Jeśli udałoby mi się (jakimś cudem) wygrać w Waszym konkursie, to mój problem po części by znikną, a co najważniejsze utarłabym nosa swojemu narzeczonemu. Myślę, że wtedy wilk byłby syty i owca cała! 😁
-
@Aaricia
Długo czekałam na inspiracje co by tu napisać. Nie będę owijać w bawełnę i postaram się napisać od serca. Nigdy niczego nie wygrałam w żadnym konkursie tego typu. Próbowałam pisać wiersze, opowiadania nawet będąc młodszą napisałam opowiadanie o grze Minecraft ah to były czasy. Szukałam zawsze kierunku w jaki chcę puść. Gdy wybrałam technikum i profil technika informatyka nie wiedziałam dosłownie nic! Ba, nawet nie miałam własnego sprzętu. Laptop lenovo mojej mamy, który już łohoho ile ma lat, byłoby już ponad dziesięć, z Windowsem 7 nie nadawał się do nauki, gdyż często na nim pracowała i na moje prpgramy brakowało miejsca. Nadal go używa i nie chce ani nowego ani innego windowsa! Mówi, że jak dobrze działa to po co zmieniać. Pozwolę sobie wrócić do tematu mojego sprzętu. Udało mi sie uzbierać na laptopa, otwierałam go z taką ekstytacją! I zaczęło sie.. Moja mama ma pecha do banków, jakąś promocja? Blokują jej konto, nie może założyć, trzeba siedzieć na infolinii. Klątwa bankowa. Ja to się śmieje, że ja związaną z drukarkami miałam. Ojj ile się nacierpiałam, żeby wydrukować rysunek na plakat. Do dziś mnie trzyma, a drukarki unikam z daleka. No i okazało się, że mam pecha do elektroniki! Bo czemu by nie, pomijając, że wybór laptopa kiepski to tak: karta sieciowa spalona/zniszczona muszę używać telefonu jako mojej karty sieciowej, przycisk mi odpadł ( da się nadal klikać jestem w tym mistrzem, ktokolwiek kto używa mojego laptopa cierpi katusze naciskając "a") dodatkowo mam trzy telefony i żaden nie działa! Jeden musiałam odesłać i na jego miejsce kupiłam nowiutki i pyk wyczyszczony od nowości nie wyświetlają mi sie połączenia, a umówmy się, jest ważna część telefonu. Drugi to samo, ale jest lepiej.. a trzeci to stara nokia, której używam jako budzika bo reszta telefonów potrafiła zawieść.. i tak o to jestem na profilu informatycznym i zaczęłam grać. Jeju zakochałam sie w możliwościach gier online. Piękne jest to, że można komunikować się z innymi po drugiej stronie globu i razem spędzać czas. Z takim sprzętem ciężko. Potem zaczęłam interesować się blenderem i tworzeniem obiektów 3D ale mój laptop ledwo zipie przy renderze. Ale! Mogę na niego marudzić lecz to on mi pokazał wirtualny świat. Kupiłam miesiąc temu gogle vr, zanim nazbieram na komputer i monitor i te wszystkie dodatki to ojoj... (Oczywiście mój laptop ma za słabe specyfikacje, by używać go wspólnie z goglami). Świat online dał mi wiele, przyjaciół, miło spędzone chwile, pocieszenie i inną perspektywę. Chcę się nadal rozwijać i choć wiem, że chętnych i kreatywnych ludzi jest tu sporo mam nadzieję, że mam jakiekolwiek szanse. Pierwsze co zrobię po wygranej? Nie sprzedam laptopa. Zrobię mu ołtarzyk. To on rozpoczął moje drugie życie. Dziękuję za przeczytanie. -
@Aaricia Dlaczego? Bo jeśli ten zestaw nie trafi do mnie, to do kogo innego? Tak szczerze:
Któż będzie w stanie tyle wysiedzieć w fotelu z podświetleniem RGB przy podświetlonym biurku? Na dodatek mając pod nogami matę migającą RGB. Kto wysiedzi tyle czasu przed monitorem z DisplayHDR™ 400? Kto utrzyma tak długo w dłoni myszkę z precyzyjnym sensorem optycznym PMW 3389 16 000 DPI? Komu nie spuchną uszy po wielu godzinach słuchania tego cudownego dźwięku 7.1? I kto stawi czoła tym wszystkim wyzwaniom, które czekają w grach odpalonych na laptopie z procesorem Ryzen™5 (nie wspominając o tej karcie GeForce RTX™ z krystalicznym obrazem bez zakłóceń)?
"No kto da radę i przetestuje do bólu taki sprzęt? "- od miesiąca zadaję sobie takie trudne pytanie. I od razu odpowiadam: Tylko prawdziwy pełnoetatowy pracownik biurowy jest w stanie tego dokonać!
CZYLI TYLKO JA! 😎
Ktoś, kto tygodniowo spędza tyle czasu przy biurku, w fotelu, przed ekranem, w słuchawkach na uszach tak, że aż prawie przyrosły mu do mózgu, a ręka prawa do myszki. Ktoś, kto z nudów grał w pracy w (prawie) wszystkie mobilne gry na mały ekranie, bez żadnego podświetlenia RGB i jest dobrze przygotowany na kolejne wyzwania gamingowe.
Jeśli bowiem nie trafi do mnie ten zestaw, to w desperacji będę musiał grać w pracy na arkuszu kalkulacyjnym w Excelu i przy okazji zrobię groźną jak wirus prezentację w Power Point. A wtedy drżyjcie WY - podatnicy, doradcy podatkowi i... pozostali gracze 😉Sowy Nie Są Tym Czym Się Wydają
The Owls Are Not What They Seem
To join the conversation, please Log in or Sign up