KONKURS - Gaming Spot - wygraj wyposażenie pokoju gamingowego 🖥️

• 370
    Replies
  • 29604
    views
  • Patka's Avatar
    Level 6
    Witam wszystkich!
    Po raz kolejny udział w konkursie nie obył się bez przeszkód w moim przypadku 😅
    Zacznę od tego, że konkurs bardzo mnie zmotywował do kreatywnego działania, poniżej są tego efekty.
    A teraz konkrety, dlaczego powinnam wygrać ?
    Każdy z nas tutaj zebranych podziela wspólną pasję jaką jest gaming. U mnie jest to nieodłączna część życia. Jest to dla mnie forma relaksu jak i rozrywki a wygranie zestawu gamingowego pozwoliłoby mi cieszyć się jeszcze lepszym doświadczeniem podczas grania, dzięki wyższej wydajności sprzętu.
    Wygrana byłaby również niezwykłą motywacją do rozwijania dalszych umiejętności graficznych, które pragnę cały czas poszerzać. Nie mówiąc już o tym, że taki zestaw to spełnienie najskrytszych marzeń 😍
    Wygranie go stanowiłoby nie tylko nagrodę ale również wielkie wsparcie dla dalszego rozwoju moich pasji.

Ps. Pozwoliłam sobie wprowadzić do animacji awatary niektórych z uczestników, mam nadzieję, że nie stanowi to dla was problem @TrendaTen @Aaricia @Deminy @PurpleCatChowder.

🤞

• Marysiiaa's Avatar
    Level 3
    @Aaricia

Nazywam się Marysia i w gry gram już od małego. Zaczynałam jak większość dzieci grając w Simsy, później w Minecrafta czy w gry Lego. Wraz z upływem lat odkrywałam coraz to ciekawsze i bardziej wymagające oraz skomplikowane tytuły. Na steamie posiadam prawie 50 gier jednak niestety mój obecny laptop zaczyna trochę wysiadać... Jest to Lenovo Legion, jednak ma już swoje lata. Aktualny rozwój technologii w grach jest niesamowity. Jednak niestety sprawia to, że są one coraz cięższe do udźwignięcia. A jednak nie chcę przy każdym odpaleniu Assassina słyszeć jak mój laptop zamienia się w silnik rakietowy. Jakiś czas temu byłam zmuszona wymienić mu dysk i aktualnie ma on pojemność jedynie 220 GB. Sprawiło to, że nawet nie tyle co nie mam odpowiednich wymagań systemowych, ale gry zwyczajnie mi się na nim nie mieszczą. Musiałam więc odpuścić sobie większość gier z mojej biblioteki.

Już od paru lat marzę o swoim własnym "stanowisku gamerskim". Zawsze gdy jestem u moich znajomych, którzy właśnie owe mają, strasznie im zazdroszczę. Chciałabym móc rozsiąść się na wygodnym fotelu, który mogę sobie wyregulować, ubrać słuchawki, które nie będą zgniatać mi uszu, a pod ręką mieć myszkę, która nie będzie mi podwójnie klikać w losowych momentach i wyślizgiwać się z ręki. Niestety moja sytuacja finansowa nie pozwala mi na zakup takiego sprzętu.

Dodatkowo muszę wspomnieć, że jestem ogromną gadżeciarą. Gdy tylko pokazują mi się jakiekolwiek zdjęcia czy filmiki z przepięknymi pokojami, z masą kolorowych światełek, sprzętu, od razu swiecą mi się oczy. No bo wiadomo, jak coś się świeci to od razu jest lepsze, prawda? Myślę, że do mojego pokoju idealnie pasowałoby takie stanowisko. Obawiam się jednak, że w takim przypadku już nigdy bym z niego nie wyszła... XD

Od zawsze wolałam granie na komputerze niż na konsoli. Czuję, że mam wtedy większą kontrolę nad wszystkim. Dlatego zależy mi aby mój sprzęt miał lepsze podzespoły. Tak bardzo chciałabym ograć np Hogwarts Legacy. Móc delektować się tą świetną fabułą, skomplikowanymi wyzwaniami, cudnym soundtrackiem i przepiękną oprawą graficzną.

Dodam jeszcze, że swoją przyszłość wiążę z filmem i muzyką. Piszę własne kompozycje, gram w zespole. Jeśli chodzi o filmy, bardzo interesuje mnie montaż, jednak gdy przesyłam pliki z kamery do programu na moim laptopie... Po dodaniu paru zmian zamienia się w podgrzewacz do tostów i bardzo przytyka. A wiadomo, że w montażu bez płynności ani rusz. Programy do tworzenia podkładów muzycznych też nie są najlżejsze, a nie wspomnę już o takim np Blenderze. Efekty specjalne strasznie mnie fascynują, lecz praktycznie nie mam szansy aby spróbować w tym temacie swoich sił.
    W ramach krótkiego, podsumowującego bonusa napisałam głupi wierszyk:

Czy do mnie powinien ten zestaw powędrować?
    Na pewno go będę w pokoju adorować
    Zamknę się w nim na długo i nie będę wychodzić
    Tylko ciągle nowe tytuły przechodzić

Wypróbuję Minecaft'a na shader'ach
    Bo to się pierwsze sprawdza na nowych komputerach
    Później do Fortnite'a skoczę szybciutko
    Na najlepszych ustawieniach ich porobię równiutko

Gdy zobaczę, że wszystko pięknie mi działa
    Będę nad nową piosenką siedziała
    Gdybym wygrała, na pewno bym skakała z radości
    Bo trzeba korzystać ze swojej młodości!

Mam nadzieję, że rozpatrzycie moją rozprawkę, bo kurde, postarałam się bardziej niż na próbnej maturze z polskiego hahahha
    Widziałam tu wiele osób, które bardzo zasługują na ten zestaw więc trzymam za nie mocno kciuki! Wierzę, że ktokolwiek go nie dostanie, będzie to jedna z najszczęśliwszych chwil życia ahahah

Chciałam edytować post, ale widzę, że już chyba nie mogę... Nie wiem czy będzie się to więc liczyć jako część zgłoszenia, ale i tak spróbuję.
    Oczywiście na ostatnią chwilę, jak to ja zawsze, ale przesyłam piosenkę, którą napisałam na podstawie mojego krótkiego wierszyka. Wpadłam na ten pomysł dosłownie dziś wieczorem więc mam nadzieję, że jeszcze można go uwzględnić w moim zgłoszeniu...

Miłego słuchania<3
  • Homerus's Avatar
    Level 16
    Warszawa 28.05.2023

Cześć,
    Przyznaje, że pierwszy raz zetknąłem się z tym forum przez ten konkurs. Mógłbym się tu posiłkować swoją historią jak kilku lat temu trafiłem do szpitala i narobiło mi się problemów zdrowotnych, finansowych, a później jeszcze ta pandemia… ple ple ple… no ale nie chcę się użalać, zanudzać ścianą tekstu, czy żerować na litości. W końcu mam teraz lepszą formę fizyczną, 50kg zbędnej masy mniej, własną działalność. Same kredyty już tylko do sierpnia, także czas i tu powoli wstawać z kolan i nabrać nieco dumy i godności :P

Dlaczego więc do mnie miałby trafić ten wspaniały zestaw? A bo najzwyczajniej w świecie po ludzku i ładnie o niego proszę ^^ Prośbę tę dodatkowo motywuję sporymi zaległościami z nowożytnej historii gier komputerowych, którą wypadałoby nadrobić ( jeśli chce się być szanowanym geekiem na dzielni). Obiecuję, że w przypadku wygranej każdy komponent tegoż zestawu zostanie potraktowany z należytą czułością! Elektronika będzie obsługiwała wyłącznie certyfikowane oprogramowania do projektowania, programowania, symulowania.... A gry, muzyka, filmy i seriale tylko i wyłącznie na równie wysokim co on poziomie poziomie – czyli min. 7/10! Oczywiście będą też regularne przeglądy, czyszczenia, spa czy konserwacja jak wymianie pasty termoprzewodzącej. Z czasem ściągnę mu nowych przyjaciół jak gogle VR czy pady. Tak elegancki zestaw aż się prosi chociaż o próbę podboju youtubów czy Instagramów.

Podsumowując powyższy bełkot i słodzenie - bez cienia wątpliwości można stwierdzić, iż ów zestaw będzie miał najlepiej właśnie w moje pieczarze! Wiem, że należy dbać o sprzęt i on się odwdzięczy. Miałem w rękach nie jeden laptop czy MTR Lenovo, kilka komputerów przywróciłem do żywych, czy zamontowałem u klientów – i jak dotąd bez skarg :P W związku z czym proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

Z Poważaniem,
    Homerus

• MaMiX's Avatar
    Level 6
    Czy kiedykolwiek zdarzyło Ci się, że bluzy lub koszule gdzieś Wam znikły, a później zobaczyliście je na swojej dziewczynie? Otóż ja mam podobnie z laptopem – ciągle go podkrada! <3 Więc chyba przydałby się nowy ;)

Mój pierwszy porządny laptop/komputer, którego kupiłem 7 lat temu częściowo za własne pieniądze i mam go do dziś, to właśnie Lenovo, konkretniej Y580. W okolicach moich 18 urodzin postanowiłem kupić lapka do nauki i grania. Po długim oszczędzaniu udało mi się zebrać około 800 złotych, a na moje urodziny chrzestna zrobiła mi niespodziankę, przemierzając pół Polski i dorzucając 1000 złotych. To pozwoliło mi na zakup używanego laptopa.

Przez długi czas przeszukiwałem portale ogłoszeniowe, w poszukiwaniu laptopa idealnego, z najlepszą wydajnością i jakością w stosunku do ceny.
    W końcu natrafiłem na Lenovo Y580, i7-3630QM, GTX 660M, 16GB RAM, 1366x768 za 1800 zł.

Z perspektywy czasu, przyznam, że troszkę żałuję, że nie kupiłem wersji FHD. Jednak w momencie zakupu nie miałem za dużej wiedzy o rozdzielczościach, a wcześniej miałem tylko monitor CRT z rozdziałką 800x600. Dlatego można powiedzieć, że był to znaczący skok w jakości.

Zanim kupiłem laptopa, to korzystałem z rodzinnego komputera, który był zbyt słaby a nowsze, bardziej wymagające gry, więc czułem się wykluczony w gronie znajomych, którzy mieli bogatszych rodziców.
    Dzięki lapkowi wreszcie mogłem cieszyć się grami, o których wszyscy moi znajomi nieustannie mówili, np. Wiedźmin 3, Tomb Raider, GTA 5 i zagrać razem z nimi w CS:GO.
    Minęło 7 lat, a nadal go mam, bardzo solidny i wytrzymały sprzęt, gdy nie postęp technologiczny kart graficznych to nadal byłby super.

Wracając do tego podkradania laptopa przez dziewczynę, to z tego powodu, a także ze względu na częste podróże, bo jednak ten lapek jest dość ciężki, wg. Google waży około 2,8 kg i muszę zabierać ze sobą zasilacz, bo bateria trzyma około 1,5 godziny, więc zawsze co zajmuje trochę miejsca, wymieniłem w nim HDD na SSD i wyjąłem napęd, więc jest, chociaż nieco lżejszy, ale tak szczerze to przydałby się upgrade.

Jeśli chodzi o monitor, to akurat jakiś czas temu planowałem zakupić nieco inną wersję, mianowicie "Y25-25". Na pewnej stronie z okazjami znalazłem promocję na ten monitor za 699 zł w pewnym dość znanym sklepie. Cierpliwie czekałem na przesyłkę przez ponad miesiąc, niestety, jednak monitor nigdy nie dotarł. W ramach "przeprosin" otrzymałem słabe oferty z magazynowymi leżakami. Wkrótce miałem wyjechać do pracy za granicę na kilka miesięcy, więc zdecydowałem odłożyć zakup monitora, licząc na to, że po moim powrocie będą dostępne tańsze i lepsze monitory w fajnych promkach. I tak ciągle odkładam ten zakup.

Gdyby nie ta sytuacja, to miałbym go u siebie i tym samym 2 produkty od Lenovo, mógłbym zbierać produkty niczym kamienie do rękawicy nieskończoności :)
    A teraz ten konkurs, więc może to jakiś znak.

Name:  Lenovo Y580.jpg
Views: 389
Size:  92.6 KB
    Nomen omen. Non omnis moriar.
  • JANEK50000's Avatar
    Level 2
    @Aaricia
    Akurat u mnie jest aktualnie robiony remont więc nie byłoby problemu z zmianą stanowiska.
    Mieć taki potężny sprzęt każdy by chciał.
    Jest to niesamowita potęga LENOVO.
    Wszystkie z tych rzeczy podobają mi się niesamowicie i bardzo bardzo chciałbym je mieć. Mógłbym wtedy zostać Youtuberem i zostać gamerem ponad wszelką miarę. Byłoby to jedno z największych moich życiowych wydarzeń
    Pozdrawiam
    Janek z Bytomia
  • Piotrix's Avatar
    Level 1
    @Aaricia Słuchajcie, czarnoksiężnicy i czarodziejki z krainy gamingu! Mam szaloną wiadomość, która sprawi, że wasze klawiatury zadrżą ze strachu, a myszki uciekną do nor! Chcecie wiedzieć, dlaczego to właśnie ja powinienem otrzymać ten odjazdowy zestaw pełen mocy, jakiego jeszcze na tym świecie nie było? Ooh, no proszę was, ja nigdy nie odpuszczę okazji, aby rozkręcić imponujące show na swojej arenie gamingowej!

Bo wiecie co? Jestem wilkiem solo, ale tylko z nazwy! W moim sercu bije ogromna miłość do Team Play i Social Gaming. A co to oznacza? Że podczas wojen wirtualnych nikogo nie zostawiam na łasce losu! Jeśli któryś z moich towarzyszy wirtualnych bitew przegina, to jestem tam, aby podtrzymać morale, a nawet poświęcać swoją skórę w imię zwycięskiej strategii! A teraz wyobraźcie sobie to - taktyczne rozkazy, natychmiastowe reakcje na zmieniające się warunki bojowe i absolutna dominacja w sytuacjach ekstremalnych. No nie potrzebuję już mówić, ile przydałoby mi się tego olbrzymiego pakietu, by stawić skuteczną opór przeciwnikom i osiągnąć w grach absolutne zwycięstwo!

Ale to nie wszystko! Bo nie tylko moja umiejętność adaptacji i perfekcyjna koordynacja z teamem czyni mnie idealnym kandydatem. Jestem też mistrzem w opanowywaniu nowych technologii i wykorzystywaniu ich w najskuteczniejszy sposób! Rzeczy takie jak biurko z automatycznym podświetleniem RGB, czy maty pod krzesło, z łatwością zmodernizuje do swojego stylu walki! A co do tych uczepów Laserowych Lenovo Legion, no cóż, królowie komfortu, wy będziecie mieli wyborne miejsca w moim teamie! Dzięki temu pełnemu sprzętu multimedialnemu będę mógł wykręcić sztuczki, o których nawet nie marzyło się Wam w Waszych najsłodszych snach!

I tak, moi przyjaciele z gamingowej Sceny, jestem pewien, że zasługuję na ten pełen mocy zestaw. Chcę, aby mieliście ze mnie korzyść, aby każdy nasz wirtualny bój okazał się fenomenalny. Z tym zestawem obiecuję, że wasze oczy zaczarują się marek Lenovo Legion, a wasze serca staną się najcięższymi posiadłościami tego ulubionego komputera!
  • kufel's Avatar
    Level 5
    Długo się zbierałem do tego konkursu. Chciałem najlepiej obrać w słowa to co myślę, to co czuję kiedy gram. Jestem graczem z krwi i kości, gram odkąd ludzkość zaczęła liczyć czas. Jestem też tylko człowiekiem, a człowiek musi dobrze siedzieć i mieć dobry fotel. Ostatnio mam problemy z ręką. Dla takiego już człowieka jak ja, wysokość musi być optymalna, musi być dobre oparcie oraz kąt ułożenia dłoni. Jako iż uważam, że "PC master race" to nie zrezygnowałem z mojego Lenovo Legion na rzecz jakiejś tam konsoli. Posiadam lekką myszkę Lenovo Thinkbook, a do gier używam pada. Prawdziwy gracz nie poddaje się, ale próbuje i walczy. Po podłączeniu telewizora do mojego już leciwego laptopa dalej mogę cieszyć się z bycia sobą. Należę do legionu, żaden tytuł mi nie straszny.

Name:  1685305866676.jpg
Views: 368
Size:  85.3 KB
    Tylko brzoza może mnie oceniać.
  • R35R35's Avatar
    Level 2
    Dzieląc przyjemności mojego syna Leona, przeplatając rozrywkę giercowania z delikatnymi ograniczeniami czasowymi. Myśle ze taki zestaw dałby mu kolejna fajna motywacje do dozowania tej formy rozrywki. Szczególnie ze obecny laptop, na którym jakimś cudem uruchomiliśmy Spidermana gotuje się już tak, ze chyba będziemy musieli założyć klimatyzacje w pokoju. Trzymamy kciuki z Leonem i w sumie sąsiedzi tez trochę trzymają, z nadzieja ze te wiatraki zaczną chodzić ciszej 🙂
  • Krysz's Avatar
    Level 6
    @Aaricia 🎥🎵🎮Uwielbiam nagrywać filmy, tworzyć muzykę i grać w gry. Dlatego połączyłem wszystkie pasje i tak powstał projekt „Lenovo Legion”, który w pełni wykorzysta potencjał odjazdowego zestawu. Programy do produkcji gier, muzyki i filmów są bardzo wymagające, ale w zestawie od Lenovo na pewno nie zabraknie mocy. Zagramy razem?

Link do filmiku konkursowego, miłego oglądania ;) 👇https://youtu.be/Hy3OD5ZBI7Q

• Maugrim's Avatar
    Level 2
    Ogarnia mnie ciemność. Nie do końca wiem gdzie jestem. Prawie nie czuję swojego ciała, gdyby nie ciągły, ogromny ból, prawdopodobnie nawet nie miałbym pewności, czy nadal je posiadam. Czas zdaje się płynąć zupełnie inaczej - w jednej chwili niezwykle wolno, a w następnej nadnaturalnie szybko. Z całych swych sił próbuję przypomnieć sobie ostatnie wydarzenia. W końcu w moim umęczonym umyśle zaczynają pojawiać się niewyraźne sceny. Jakaś duża, kamienna budowla, huk dział i nieprzyjemny swąd dymu oraz palonego prochu. Po chwili pojawia się coś jeszcze... Cichy, damski głos? Niestety nie jestem w stanie rozpoznać, co dokładnie chce mi przekazać, gdyż wszelkie rozmyślania zostają nagle przerwane przez ostre, czerwone światło przenikające moje zamknięte powieki. Resztkami sił otwieram oczy i widzę, że leżę na podniszczonym, drewnianym wozie.
    - Hej, Ty! Nareszcie, dość już tego spania! - Zaczepia mnie siedzący po drugiej stronie wozu brzydki, brudny mężczyzna w średnim wieku - Nie udało Ci się przekroczyć granicy, prawda?
    - Granicy? - pytam zdezorientowany. - Jakiej granicy? - Marszczę brwi i próbuję się poruszyć, aby lepiej widzieć mojego rozmówcę. Wywołuje to kolejną falę bólu, która tym razem coś we mnie odblokowuje i natychmiast wszystko sobie przypominam. Zerkam na swoje nogi i na widok stosunkowo świeżej rany w moim lewym kolanie, pozostawionej kilka dni temu przez zbłąkaną strzałę, już wiem że odzyskane wspomnienia są prawdziwe. Zsuwam kaptur i wytężam słuch, aby żaden umówiony znak mi nie umknął. Uważnie śledzę śpiewy okolicznych ptaków i dźwięki budzącej się do życia przyrody.
    - Chyba musieli Cię nieźle załatwić - odpowiada mi ze złośliwym uśmieszkiem mężczyzna. Chyba oczekiwał ode mnie jakiejś reakcji, lecz jestem zbyt zajęty poszukiwaniem jakichkolwiek śladów działalności moich towarzyszy. Z nudów przygląda mi się w ciszy i coraz bardziej marszczy swą twarz w dziwnym grymasie.
    - Zaraz, czy ja Cię może znam?
    Uśmiecham się lekko, ale nadal nic nie mówię. Jedziemy w ciszy, do momentu gdy nasz wóz wyłania się z lasu na brukowany gościniec. Światło słoneczne pada na moją twarz.
    - Przecież Ty jesteś Maugrim! Legendarny strateg i główny wódz ruchu oporu! - krzyczy mężczyzna, rozpoznając mnie dzięki lepszemu oświetleniu. - Jakim cudem, ktoś taki jak Ty dał się złapać? Słyszałem, że wyruszyłaś na północ, uratować swą ukochaną, lecz nigdy bym nie pomyślał, że przetrzymują ją w tej okolicy!
    - Okazało się, że moja księżniczka jest w innym zamku, a to była bardzo sprytna pułapka - tłumaczę spokojnie. - Chociaż może i nie aż tak sprytna, jak im się wydaje, gdyż i taki rozwój sytuacji przewidziałem. - Mrugam w jego stronę i zanim zdąży mi odpowiedzieć, unoszę palec. - Zresztą, zaraz się przekonasz. Słyszysz to?
    Rytmiczny, dudniący dźwięk, który do tej pory był na granicy słyszalności robi się coraz głośniejszy. Po chwili można rozpoznać w nim stukanie setek kopyt i pokrzykiwanie jeźdźców. Wóz gwałtownie się zatrzymuje, a zza wzniesienia na polanę wypada liczna armia w ciemnych, czerwono-czarnych zbrojach, przyozdobionych godłem, przedstawiającym szczerzącego kły wilka. Najwyższy z żołnierzy zbliża się do mnie i pochyla z szacunkiem głowę.
    - Panie! Wszystko idzie zgodnie z planem, uwolniliśmy Pana żonę, wszystkie oddziały naszych sojuszników przybyły na miejsce, a wróg nawet nie wie z której strony uderzymy. Jedyne czego nam potrzeba do zakończenia operacji i uniknięcia niepotrzebnej, krwawej jatki to sprzęt i Legiony wielkiego mędrca Len'ovo. Nadal czekamy na Jego decyzję.
    - Doskonale. Dziękuję generale. Nareszcie, po wieloletnich planach, próbach i przygotowaniach czas na ostatni element układanki. Teraz wszystko leży w rękach Len'ovo. Gwarancja naszego sukcesu, bezpieczna i szczęśliwa przyszłość nasza oraz naszych dzieci zależy od jego woli. Musimy być dobrej myśli i liczyć na uśmiech losu. Bądźcie czujni! Jego wysłanniczka Aaricia już niedługo powinna do nas przybyć z dobrą nowiną.