KONKURS - Gaming Spot - wygraj wyposażenie pokoju gamingowego 🖥️

• 370
    Replies
  • 29577
    views
  • PoProstuJedrzej's Avatar
    Level 4
    Początek tej historii, z uwagi na jego „zwyczajność”, pozwolę sobie ograniczyć, bym zarówno ja, jaki i Ty, droga czytelniczko, jak najszybciej dotarli do sedna sprawy. Bohaterem tej historii jest młody student, który, akurat się złożyło, wracał do domu po zajęciach, a konkretniej, wsiadł właśnie do autobusu. Rozmyślania naszego bohatera ograniczały się, co być może istotne, do tego, co zamiast nauki, której akurat dzisiaj czynić nie musiał, będzie robił po powrocie do domu. Nie będzie to serial, te wszak, jak uważa, wszystkie dobre zobaczył, może będzie to książka? Tych nieprzeczytanych na półce sporo, a ucieczkę w światy wyimaginowane nasz bohater lubił. Najpierw jednak, trzeba zjeść obiad, pomyślał. Tu pozwolę sobie przerwać te niesamowite myśli naszego bohatera, oszczędzę nam tych jedzeniowych szczegółów. Nie uwzględnił tu bowiem nasz bohater jednej poobiadowej czynności, umilającej czas tak wielu z nas. Dlaczego? Tego nawet ja, wszechwiedzący narrator, nie wiem na pewno, choć się domyślam.
    Wróćmy jednak do studenta, bowiem w trakcie jego powrotu, na dachu przydrożnego budynku, rozgrywały się decydujące w dziejach świata sceny. Tak się składa, że gdyby nasz bohater miał Wzrok, mógłby zobaczyć, w jak desperackiej sytuacji jest na tym dachu czarodziej, który ma na sobie szaty jednej z najbardziej znanych szkół magii na świecie. Magik ten, pojedynkował się właśnie z wielkim krwiożerczym krabem, który, niestety, swoimi wielkimi szczypcami i grubym pancerzem bez większego wysiłku stawiał opór czarodziejowi. Na nic wymyślne czary, na nic wiedza i jeden z najlepszych, zdecydowanie nie pasujący do stroju, czarodziejski kapelusz. Niestety, nasz bohater tego Wzroku nie miał. Gdyby bowiem miał, dostrzegłby także u swego boku potrzebny do walki sprzęt, dzięki któremu z łatwością pokonałby złego kraba i uratował świat. Wróci więc student do domu, nie świadomy nawet, że świat się skończył. Nie wie też, że wczoraj jego pomocy potrzebowały autobusowe gobliny, toczące pod nosem naszego bohatera decydującą bitwę z tramwajowymi elfami. Kto wie, co ominie go jutro? Musisz wiedzieć, droga czytelniczko, nasz bohater zawsze uważał swoje życie za wystarczająco ciekawe, jednak tak to zwykle jest, że w niewiedzy, nie wiemy nawet, że czegoś nam potrzeba, czegoś brakuje. Niewiele bowiem stanowią troski jego życia, w porównaniu z problemami tak wielu światów, bohaterów, historii, toczących się jednocześnie tak blisko naszego studenta, a tak daleko.
    Czy ta historia jest prawdziwa? Czy krwiożerczy krab faktycznie góruje teraz nad dachami pięknego miasta, w którym żyje nasz student? Jeżeli tak, to jak mógłby nasz bohater ten Wzrok pozyskać? Pytania te pozostawiam otwarte, gdyż musisz wiedzieć, czas już na mnie, bowiem my, wszechwiedzący narratorzy, nigdy nie pozostajemy zbyt długo w jednej historii, a tych do opowiedzenia liczba jest niezliczona.
  • Saka's Avatar
    Level 52
    Jestem Saka, w społeczności udzielam się od blisko roku. Jestem jednym z najbardziej aktywnych użytkowników, w rocznicowej tabeli medalowej byłam na drugim miejscu. Chętnie dzielę się wiedzą na temat hardware oraz software, często bywam przywoływana do wątków technicznych. Raczej nie rozpłynę się w powietrze w razie wygranej.

Swoją przygodę z grami zaczynałam na kolanach siostry w DOSie. Mimo, że według młodszych pokoleń uchodzę już za dinozaura, nadal aktywnie gram na wysokim poziomie. Staram się też poprawić widoczność osób z niepełnosprawnościami w grach online i uświadamiam ludzi w zakresie dostępności. Dyskusje na ten temat można znaleźć m.in. w społeczności Legion.

Dlaczego zestaw powinien do mnie powędrować? Szczerze, to po prostu sprawiło by mi radość, gdyby w końcu uśmiechnął się do mnie los. Ostatnie dwa lata były dla mnie trudne, pełne traumatycznych przeżyć, przy których pandemia COVID wydaje się drobną niedogodnością.
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • MISIEK077's Avatar
    Level 3
    Ten odjazdowy zestaw powinien powędrować do mnie, ponieważ:

1. Jest wyjątkowo piękny i uroczy, od razu wpadł w me rozmarzone oczy. Czego chcieć więcej, pragnę tylko Ciebie, niczym lśniącej gwiazdki na niebie. ;)
    2. Myślę o nim całymi dniami, bo zbierałbym na niego długimi latami. Odkładając grosik do grosika, ciągle czując że na coś mi tu jeszcze nie styka. Rozmyślam też o nim w snach, to jest niczym nadprzyrodzona gra, na końcu czeka boss pilnujący zestawu, został tylko jeden poziom.. i ”ta” ostatnia noc.. :)
    3. Jest tyle kapitalnych i fascynujących gier na świecie, w które nie grałem bo odpowiedniego sprzętu nie miałem. Konsole natomiast mniej mnie interesują, bo me dłonie bardziej myszkę i klawiaturę preferują. W pokoju jeszcze trochę miejsca mam, biurko przytargam po schodach sam. Cały sprzęt na nim położę i się plackiem na łóżku rozłożę. Potem obejrzę film, albo dwa i przytulę kota i psa. Następnie zagram w to co chciałem, bo wiele lat do tego się zbierałem, zaległości mam tu spore, potem zostanę od gier profesorem. Name:  1 - kubuś - rys Krzysztof Suski.jpg
Views: 201
Size:  101.7 KB
    4. Pisałem dawnooo.. temu do Mikołaja w tej sprawie, tak, tak..wiem że jest zarobiony, a Pani Mikołajowa wraz z elfami mają sporo innej, nie tylko papierkowej roboty. Mimo to wierzę że list został kiedyś tam przeczytany i w bazach Mikołajowych zanotowany.
    5. Strasznie bolę mnie chwilami plecy, ten odjazdowy fotel, jest niczym wypoczynkowy kurort na kółkach. Zważywszy na to że mam zwykłe krzesło, ten fotelik wniesie wiele dobrego w moje życie.
    6. Stary PC, który posiadam i eksploatuje, to prawdziwy weteran, nic specjalnego, kosztował niewiele i ma już 12 lat, a to już sporo. Monitor i głośniki odeszły do krainy wiecznych łowów i niekończących się gier. Zastąpiłem je używanym sprzętem z komisu, którego stan pozostawia wiele do życzenia, ale jakoś to jeszcze działa, jednak o ”jako takim graniu” można zapomnieć.
    7. Mam też zamiar na nim pracować, głównie cyfrowo malować, rysować, projektować itp.. sztuka to taka moja mała pasja, z której mam zamiar uczynić sposób na życie. Im silniejszy sprzęt tym lepiej, a ten to prawdziwy Herkules, razem dokonamy wielkich i bohaterskich czynów, nie tylko w grach. Name:  2 - KRZYSZTOF SUSKI - ZESTAWIENIE.jpg
Views: 199
Size:  100.6 KB

• Saitre's Avatar
    Level 2
    @Aaricia Mam brata, który jest ogromnym pasjonatem gier wyścigowych. Uwielbiam obserwować jego entuzjazm i oddanie, jakie wkłada w wirtualne wyścigi. Spędza wiele godzin na doskonaleniu swoich umiejętności i zagłębianiu się w świat pełen adrenaliny by uzyskać jak najlepszy czas. Gry i motoryzacja to jego dwie wielkie pasje.
    Nadchodzi Dzień Dziecka, i nie ma lepszej okazji, aby go zaskoczyć tym fantastycznym zestawem. Wyobraźcie sobie jego radość, gdy rozpakuje ten prezent i odkryje, że będzie mógł podnieść swoje doświadczenia związane z wyścigami na całkowicie nowy poziom.
    Wygranie tego zestawu gamingowego Lenovo nie tylko byłoby wspaniałym prezentem dla mojego brata, ale również dałoby nam szansę na wspólne spędzanie czasu i tworzenie niezapomnianych wspomnień. Moglibyśmy razem rywalizować, czerpać radość z dynamicznych rozgrywek i rozwijać nasze braterskie więzi. Kto wie, może nawet uświadomiłoby mu to, że pasja do gier może stać się drogą do kariery w branży gamingowej?
    Pozdrawiam serdecznie,
    Saitre
  • Czedar's Avatar
    Level 3
    Czedar has joined the game
    @Aaricia Akceptuję regulamin.

Name:  LENOVO LEGION.jpg
Views: 191
Size:  100.5 KB
    why so serious? ¯\_(ツ)_/¯
  • AnulA38's Avatar
    Level 2
    Dlaczego to ja powinnam wygrać zestaw Lenovo Legion zaraz wam powiem. Jestem mamą 13 latka od którego zawsze słyszę :"mamo zagraj ze mną!". Nastała ta chwila w której syn pokazał mi grę "Farming Simulator". Zakochałam się w tej grze. Jeżdże traktorem, sieje zboże, hoduje zwierzeta. Mogę tu swoje umiejętności handlowe wykorzystać. Inflacja nawet mnie nie ruszy... Jestem bardzo kreatywną osobą a co za tym idzie o oprawę musiałam zadbać. Zdjęcie to najlepiej ukazuje...:). Mój syn jak to zobaczył to dał mi miesiąc na wyprowadzenie się i stworzenie swojego GAMINGOWEGO STANOWISKA. Powiedział że takiego fana tej gry jeszcze nie spotkał. Jednak nawet to dla niego było już za dużo...haha. Tak więc już wiecie dlaczego to ja powinnam wygrać :):). A Lenovo Legion napewno da radę sobie z moją kreatywnością...:):).
    Name:  inbound9000554487375490036.jpg
Views: 181
Size:  90.7 KB
    Akceptuje regulamin konkursu.
  • Feiipe's Avatar
    Level 2
    @Aaricia

Cześć, jestem Filip i mam 16 lat. Moja przygoda z gamingiem zaczęła się około 7 lat temu, kiedy to na święta wraz z siostrą dostaliśmy pierwszego xboxa, na którym gramy z resztą do dzisiaj. Na początku mieliśmy tylko gry typu kinect. Z czasem zaczęło się to zmieniać, pojawiły się pierwsze strzelanki takie jak World of tanks, Fortnite czy Paladins. Później też kupiłem jedną z moich ulubionych gier jaką jest Minecraft, choć teraz gram w niego trochę mniej. Aktualnie najwięcej czasu spędzam przy Battlefroncie czy Fifie. Moja historia niczym nie wyróżnia się od innych, więc dlaczego to akurat ja miałbym wygrać? Chciałbym zrobić prezent mojemu Tacie, który za każdym razem jak ze mną przegra w coś na konsoli mówi, że on to się wychował na klawiaturze i myszy, a na padzie to się grać nie da. On sam zaczynał od grana w cywilizacje Sida Meiera, Panzer Generala czy Dooma. Potem gdy dostał swój pierwszy komputer jakim była Ataria grał głównie w Zemste Montezuny. Chciałbym wygrać ten sprzęt, i dać go mojemu tacie, aby nie miał już wymówek, że ze mną przegrywa. Aktualnie mając tylko xboxa nie możemy w wiele gier grać razem choć bardzo byśmy tego chcieli.

P.s Zgodę przesłałem na maila.
  • kupsoneq's Avatar
    Level 1
    Chciałbym zdobyć ten sprzęt ponieważ mój jest bardzo słaby.Mój komputer posiada bardzo słabe parametry m.in. ma 4gb ramu i nie ma nawet 100 gb pamięci na dysku.A kiedy wygrał bym ten konkurs w końcu miałbym dobry sprzęt i nie musiałbym sie go wstydzić że gram na starym wyposażeniu lecz miałbym wtedy kozacką maszynę.Może to wygram może nie ale i tak powodzenia dla wszystkich😎i pamiętajcie że trzymam za was kciuki pozdro😎👊
  • Sebezy's Avatar
    Level 5
    Wyobraź sobie scenę: stoisz w otoczeniu niesamowitego kosmicznego krajobrazu, gdzie srebrzyste gwiazdy migoczą na niebie, a tęczowe promienie światła tańczą wokół Ciebie. Twoje ręce szarżują po wyjątkowej klawiaturze Lenovo Legion K500 RGB, emanującej magicznym blaskiem, gdyż wiesz, że to właśnie ona przynosi Ci zwycięstwo. Twoje oczy są skierowane na ekranie wyjątkowego monitora Lenovo Legion Y25-30, który ożywia każdy piksel, sprawiając, że świat gier staje się rzeczywistością.
    Twoje krzesło gamingowe oświetlone w nocy podświetleniem RGB zapewnia ci wygodę na każdym etapie podróży przez wirtualne krainy.
    A teraz wyobraź sobie, jak Twoje uszy otacza dźwięk 7.1 w słuchawkach Lenovo Legion H500 PRO. Dzięki nim jesteś w stanie usłyszeć cichy szept przeciwnika, nim jeszcze wyciągnie on broń. Twoja przewaga w grze jest absolutna, ponieważ żaden dźwięk nie umknie Twojej uwadze.
    Niezaprzeczalnie, wyposażenie do pokoju gamingowego Lenovo Legion 5 15ARH7 jest kluczem do Twojego triumfu. Zyskujesz pełną kontrolę nad światem wirtualnych przygód, stając się mistrzem rozrywki, którego przeciwnicy szanują, a przyjaciele zazdroszczą.
    Ale czemu to właśnie ja powinienem wygrać ten konkurs? Ponieważ dla mnie gaming to więcej niż tylko rozrywka. To pasja, której oddaję się całym sercem. Każda gra jest dla mnie wyzwaniem do pokonania, a każda przegrana tylko napędza mnie do dalszej pracy nad doskonaleniem umiejętności.
    Zaangażowanie, determinacja i poświęcenie, które wkładam w świat gier, są równoważne z moją determinacją w życiu codziennym. Wykorzystuję swoje umiejętności w grach do rozwijania kreatywności, podejmowania szybkich decyzji i pracy zespołowej. Są one narzędziami, które pomagają mi również w osiąganiu celów poza światem wirtualnym.
    Wygranie tego konkursu byłoby dla mnie nie tylko nagrodą materialną, ale również potwierdzeniem mojego zaangażowania i pasji. To byłby kolejny krok na drodze do realizacji moich marzeń. Wykorzystałbym ten zestaw gamingowy jako narzędzie, które pomagałoby mi jeszcze bardziej rozwinąć moje umiejętności, tworzyć niesamowite projekty i zainspirować innych, aby dążyli do osiągnięcia swoich celów.

A tak bardziej przyziemnie od zawsze uwielbiałem grać zaczynałem na starej Toshibie z windowsem xp oraz bez internetu jak jakieś gry poszły z płyt to radość była wielka, pykaliśmy z bratem na nim np: Jazz Jackrabbit , a poźniej dostałem PSP trochę gierek na nim ograłem dopóki się nie zepsuło. Gdy jeździliśmy z bratem na wakacje i ferie do babci to pierwszy raz zagraliśmy grę Lego jaką była demo Lego Batman 2 , poźniej kolejne Lego i tak ograliśmy prawie wszystkie. Gdy zaczęło się zdalne kupiłem własny komputer niestety się wtedy nie znałem, a pieniędzy nie miałem za dużo i kupiłem gotowca z allegro, który ma słabe podzespoły (nividia geforce gt 1030 z 2 gb vram , 12gb ram, inetl core i5) , i mam go do dzisiaj wcześniej mi tak nie przeszkadzało że nie jest zbyt dobry ale teraz bardzo chciałbym ograć te nowe gierki takie jak np: CP2077, RD2 , TLOU oraz Spidermany niestety mój komputer ich nie uciągnie, z tych nowszych gier to udało mi się ukończyć Sons of the forest ale na najmniejszych ustawieniach i najgorszej rodzielczości na mniej niż 20 fpsach i granie przez to nie dawało mi takiej satysfakcji .
    Co do reszty wyposażenia gamingowego to posiadam tylko najtańsze urządzenia, przez które nie mogę się wpełni cieszyć graniem.
    Dla tego bardzo chciałbym wygrać ten zestaw, który pozwoli spełniać moje marzenia związanie z graniem lecz nie tylko ponieważ bardzo interesuję się narzędziami AI, które to mają co raz większe wymagania przewyższające mój komputer.
    Liczę na to że może los w końcu się do mnie uśmiechnie 😄

a tak wygląda moje dotychczasowe stanowisko:

• TenMiech's Avatar
    Level 3
    @Aaricia oto moja odpowiedź 😁

Już od czterech lat studiuję i powoli mnie to denerwuje.
    Inżyniera obroniłem
    🎓, dziewczynie się oświadczyłem 💍,
    Gadającą mam papugę
    🐦 i pieska co kostki u stóp gryzie 🐶

Programistą jestem dobrym
    👨‍💻 i graczem trochę niesfornym 🎮
    Przy laptopie odpoczywam
    😌, rozwijam się, jem 🍫 i zasypiam 💤

Plecy mnie już trochę bolą, a to sprawa oczywista,
    Że fotel przeżył już pisanie inżyniera a teraz i magistra
    💪😎

Kawa
    to moja muza, yerbą nie pogardzę 🤷‍♂️,
    Lecz nic nie budzi mnie do życia, jak dobrej muzyki kawałek
    🎶
    Do tej pełni szczęścia, potrzebny jest mi głośnik
    🔊,
    A przy cichych dniach z dziewczyną słuchawki będą dobre…
    🤗🎧

Od roku płytki PCB projektuję i do tego więcej RAMu potrzebuję,
    Nowy laptop
    💻 mi się przyda, co te zadanie bez hałasu udźwiga 🙄
    Precyzja także rzecz ważna, do tego myszka legion się nada
    🖱

Moje burko własnym życiem żyje
    👀
    - nogę złamaną miało i na boki się gibie.
    A że jestem inżynierem
    👨‍🔧, nogę taśmą owinąłem
    Działać – działa, lecz nie powiem…
    By ukrócić mu udrękę, wolałbym otrzymać lepsze
    🙃

Gdy od pisania zrobiłem przerwę,
    By kreatywności zaczerpnąć sobie jeszcze,
    Papuga miała plan nikczemny…
    😈
    Wydziubując klawisze w sposób bezczelny
    😑🤪

Teraz tą wiadomość pisać kończę na komórce