KONKURS - Gaming Spot - wygraj wyposażenie pokoju gamingowego 🖥️

• 370
    Replies
  • 29531
    views
  • JarekArczigo's Avatar
    Level 15
    @Aaricia

Uszanowanie . Mojemu Lenovo Legionowi 5 przydałoby się takie rodzeństwo jakimi są nagrody z tego konkursu 😀 Samemu to smutno a w grupie zawsze raźniej . Poza tym chyba każdy marzy o super wypasionym, ze światełkami stanowisku do gry 😎 producenta LENOVO 😎. Pozdrawiam 😁

PS: Mój wcześniejszy laptop również firmy Lenovo zakupiony jakies 15lat temu w dalszym stopniu radzi sobie bardzo dobrze ,więc gratulacje za produkt

• Zuber's Avatar
    Level 5
    @Aaricia

Cześć wszystkim,
    taki konkurs, że aż głupio nie wziąć udziału😉. Moją wypowiedź podzieliłem na kilka części, mam nadzieję, że się wam spodoba😁

1. Kilka słów o mnie:
    Mam na imię Mateusz pochodzę z Jeleniej Góry, a obecnie studiuje na pierwszym roku na Politechnice Wrocławskiej na wydziale informatyki i telekomunikacji. Moją największą pasją jest motoryzacja jak i granie w gry. Ostatnio zaczytuję się również w książkach z serii „Metro uniwersum”.
    Name:  IMG_20230521_204815.jpg
Views: 164
Size:  81.5 KB

2. Opis mojego obecnego stanowiska:
    W moim obecnym stanowisku stawiam przed wszystkim na wygodę i funkcjonalność. Jestem studentem, wiele godzin spędzam właśnie przy biurku więc musze na nim mieć zarówno dużo miejsca na robienie notatek ręcznie i korzystanie z komputera. Poza zadaniami na studia intensywnie uczę się też programowania. Niedawno dokupiłem sobie do stanowiska dodatkowy monitor bo na ekranie laptopa zaczynało być mi ciasno, po zakupie wygoda pracy znacznie się poprawiła. Wielki pluszowy przycisk enter również jest nowością, którą dostałem od przyjaciół na urodziny. Bardzo się przydaje zwłaszcza gdy mój program nie chce działać.
    😅
    Jako student nie dysponuje dużym budżetem na bajery na stanowisku takie jak regulowane biurko czy Ledy, które, swoją drogą uwielbiam.
    🤩 Staram się jak mogę aby moje stanowisko było schludne ale różnie z tym bywa. Zwłaszcza, że często muszę zabrać na uczelnię serce stanowiska czyli mojego laptopa(Lenovo legion Y540-15 IRH, jakby ktoś pytał). Ciekawa sprawa jest z upięciem kabli ponieważ twórcy najtańszego biurka z Ikei nie zakładali chyba żadnego „cable managementu” i część kabli jest przyklejona na szarą taśmę od spodu do biurka, żeby tylko nie zwisały.
    Z gadżetów to na stanowisku można u mnie znaleźć trochę lego(podstawka na słuchawki z głowy Mando – z tego jestem wyjątkowo zadowolony), samochodzików i moją roślinkę o imieniu „Gast”, która dzielnie znosi moje marudzenie.

3. Dlaczego chciałbym wygrać?
    Szczerze powiedziawszy to chciałbym wygrać żeby moje stanowisko jeszcze bardziej cieszyło oko. Zupełnie inaczej jest kiedy masz zrobić trudne zadanie czy napisać program i usiąść do ładnego stanowiska z regulowanym biurkiem, wygodnym fotelem i dużą ilością miejsca, a do zwykłego szarego stanowiska. Samo regulowane biurko byłoby dla mnie mega udogodnieniem zwarzywszy, że mam problemy z plecami i możliwość pracy na stojąco byłaby na pewno korzystna. Dodatkowo mój laptop chociaż bardzo go sobie chwalę to zaczyna powoli nie radzić sobie z najnowszymi grami. Np. jako fan DC ubolewam, że nie mogę zagrać w GothamKnighst. Boli mnie też to, że nie mam oddzielnej klawiatury i pełnoprawnego drugiego monitora bo po dokupieniu stacji dokującej, mógłbym zabierać laptopa odpinając jeden kabel. Dzięki temu, wyglądałoby to lepiej, byłoby praktyczniejsze i dawałoby mi satysfakcję bo uwielbiam takie smart rozwiązania.
    🙂

4. Kielka słów na koniec:
    Moim marzeniem jest zarabiać dużo kasy, pięknie mi się to połączyło z moim zacięciem do programowania ale powodem dla którego chcę dobrze zarabiać nie jest moje osobiste wygodne rzycie i opływanie w luksusy. Najbardziej w życiu chcę pomagać innym, a zasobny portfel na pewno w tym pomoże. Ci którzy mnie dobrze znają wiedzą, że nikomu nie odmówię pomocy, a i sam z siebie ją często proponuję, czegoś sobie odmawiając. Więc po co mi takie stanowisko? Żeby być bardziej produktywnym, żeby mieć większą motywację do działania, a i żeby mieć jak odpocząć pomiędzy.
    😏

Liczę, że się podobało i powodzenia dla innych uczestników
    😉
  • Tyki's Avatar
    Level 2
    Bardzo fajny konkurs, kręci się w głowie oczywiście pozytywnie, jak można wykorzystać takowy sprzęt nasuwa się jedna odpowiedz, dobry test psychiki w nocnym rozpoznaniu, wiadomym jest, że sprzęt wytrzyma, morfeusz pozwoli wrócić do matrixa he, wszyscy pragną wygranej i przyznam jestem 1 z nich w skrócie, pisząc niech los wygra.
  • Bartol48's Avatar
    Level 4
    @Aaricia Świetny zestaw! wow
    Czytając ten wątek właśnie zdałem sobie sprawę, że tak naprawdę nie mam 'swojego' gaming spotu... Praktycznie wszytko jest po kimś, od kogoś lub tak stare, że nawet nie pamiętam ile ma lat. Komputer w połowie od kolegi (płyta, procesor, ram), reszta ze starego komputera już ma kilkanaście lat a biurko, monitor i klawiatura od brata.

Name:  lenovo.jpg
Views: 156
Size:  88.7 KB

Dlaczego to właśnie do mnie powinien trafić ten zestaw? Czytam co wchodzi w skład nagrody i oczami wyobraźni widzę taki setup jak do mnie trafia - ta radość i niedowierzanie! W końcu spełnia się marzenie o takim stanowisku do grania, zabawy, relaksu i pracy.
    Od lat biję się z myślami, przymierzam się do zmiany sprzętu i powrotu do świata gier. Przecież tak bardzo to lubiłem... Niestety, nie wiedzieć czemu zawsze znajduję jakąś wymówkę, są inne aktualnie ważniejsze sprawy. W duchu usprawiedliwiam decyzje ale tak naprawdę żałuję i tęsknię za czasami kiedy mogłem pograć w pełnym tego słowa znaczeniu.
    Dlaczego ten zestaw powinien być u mnie? Chciałbym jeszcze wrócić do gier i poczuć się jak 20 lat temu. Takiego wyposażenia nie miałem nigdy więc taka nagroda to spełnienie marzeń! Po powrocie i odmłodzeniu ducha przede wszystkim chcę wprowadzić w ten bajeczny świat swoje pociechy. Żeby mogły cieszyć się grami, rozgrywką i w pełni poczuć to co dają gry a jednocześnie rozwijać inne umiejętności. Jakość rozrywki jaką zapewni taki sprzęt będzie w 100% tym czego oczekujemy, bez półśrodków.
  • blackpearl20's Avatar
    Level 3
    Są chwile, w których można pójść na wojnę z pełną świadomością tego, że poleje się krew! Powodem tej siermiężnej i odwiecznej walki jest chęć posiadania kompa z wydajnym procesorem, który nie będzie się zacinał, wiuchał, rzęził, wyłączał i przegrzewał podczas toczenia codziennych potyczek – zawodowych, użytecznych, ale zwłaszcza rozrywkowych. Moim polem walki jest piwnica. Nieupoważnionym wstęp wzbroniony. Moją zbroją –wysłużony, skrzypiący pad. Kolczugą- antywirus, który chroni gorzej niż dziurawy parasol i przegrzewający się procesor nawet podczas bitwy w pasjansa. Oczami wyobraźni już ustawiam na mojej strategicznej mapie przyszłych pojedynków nowego. wypasionego, zahartowanego w wojnach Legiona, otoczonego komandosami z elitarnej jednostki – myszą, podkładką, klawiaturą, monitorem, słuchawkami, głośnikami, matą i biurkiem. Będzie to moja jedyna broń, która z prędkością światła pozwoli pokonać wrogów. Zasadą, którą muszę się kierować jest uzyskanie maksymalnej wydajności, cichości pracy i nieprzegrzewaniu się kompa przy jego maksymalnym eksploatowaniu i graniu z maksymalnym obciążeniem. Musztra będzie polegała na całodziennym użytkowaniu komputera – do grania, oglądania filmów, słuchania muzyki no i może od czasu do czasu też do pracy. Żaden z moich wrogów w postaci zawieszania się, małej wydajności, ledwo zipiącego wentylatora czy konieczności odmówienia sobie przyjemności jakiejś gry, która „nie pójdzie” nie przetrwa tortur, które zadam im tym sprzętem. Jedynym jeńcem, którego chcę wziąć żywcem w tej wojnie jest właśnie ten zestaw od Lenovo. Dzięki niemu moja piwnica będzie centrum prawdziwej gamingowej rozkoszy.Bądźcie moim sojusznikiem w tej wojnie, bo chcę ją wygrać! Blackpearl20 Waleczne Serce
    PS. Zapomniałabym o fotelu.
    Potrzebuję nowego, ponieważ ten dotychczasowy ma dziurę i zasiedziała go krwiożercza bestia. Lubię się otaczać dziką zwierzyną, ale na aktualnym coś mi się w poślady wrzyna. Ostre zębiska i dziura w siedzisku to niezbyt dobry materiał dla damskich jędrnych pośladków :)

Name:  fotel (4).jpg
Views: 151
Size:  102.1 KB

• Szamanu's Avatar
    Level 2
    W sumie to niema co się rozpisywać, chciałbym ten sprzęcior bo moja gamingowa "piwnica" jest dosyć ciemna i trochę siem bojem, a w zestawie jest pełno ledóf które by mi pięknie tę piwnice rozświetliły, może wtedy przestał bym się bać i zagrał w Dying Lighta 🤔😉. Także ten, fajnie by było trochę tego światełka wnieść do gaming roomu 😁.
    Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzonka.
  • Ognisty's Avatar
    Level 2
    Jako pasjonat grafiki komputerowej, chciałbym przedstawić Wam moje uzasadnienie, dlaczego to właśnie ja powinienem zdobyć ten wspaniały zestaw gamingowy.

Mam 20 lat, razem z moją przyszłą żoną, tworzymy nowe mieszkanie i potrzebujemy niezbędnego wyposażenia(spokojnie nie uważamy tego jako niezbędne🤣, ale gdyby się w nim znalazło to na pewno nie będziemy narzekać😉). Jednocześnie składam swój wymarzony zestaw komputerowy, który umożliwi mi rozwijanie mojej pasji do grafiki komputerowej, montowania filmów i obróbki zdjęć.

Wierzę, że posiadanie tego zestawu gamingowego pozwoli mi tworzyć jeszcze lepsze grafiki, bardziej efektywne filmy i udoskonalać swoje umiejętności artystyczne. Co więcej, marzy mi się również domowy symulator lotniczy, a wygrana w konkursie znacznie przyspieszyłaby realizację tego marzenia.
  • Nbb's Avatar
    Level 2
    @Aaricia. Znalazłam się tu zupełnie przypadkiem. Średnio pasuje do społeczności graczy(chociaż kilkanascie godzin w Dark Souls chyba się trochę liczy), ale jestem tu z powodu mojego męża. Marzenie o swojej jaskini gracza w naszym mieszkaniu zdominowanym przez codzienność, dawno już odeszło na dalszy dalszy plan. Dzieci, praca, ciągle odkładanie przyjemności na później. Taka wygrana, byłaby wielkim uśmiechem od losu, dla Niego i może motywacją do powrotu do swojego ulubionego hobby, któremu dawnej poświęcał większość wolnego czasu.
  • OriginalCockroach's Avatar
    Level 16
    Trochę ciężko powiedzieć, dlaczego konkretnie dla mnie miałby taki fajny zestaw powędrować. Jestem ciężko uczącym się studentem informatyki i praktycznie całymi dniami siedzę przy komputerze. Nie wydaje mi się że jednak jest to powód lepszy od innych, osobiście życzyłbym każdemu takiego zestawu, choć niestety nie jest możliwe.

Co natomiast mogę zrobić to jest opisać jak każdy element zestawu, faktycznie usprawniłby moje życie, aby było wiadomo, że się nie zmarnuje

Lenovo Legion 5 15ARH7 - Tak jak wspominałem jestem studentem także laptop który mógłbym brać sobie na uczelnie do notowania byłby bardzo przydatny dla mnie. Zwłaszcza że mam dysgrafia także moje aktualne notatki są nieczytelne nawet dla mnie. Ponadto poza programowaniem moim hobby i pasje jest grafika i efekty specjalne a czas renderingu takich rzeczy może potrwać długo na słabszym sprzęcie. Nie raz musiałem czekać na render kilka dni.

Monitor Lenovo Legion Y25-30 - Nie tajemnicą jest fakt, że drugi monitor znacząco usprawnia pracę na komputerze. O ile raczej do gier bym tego nie użył, bo i tak muszę grać na trybie okienkowym, żeby mi się w głowie nie kręciło po dłuższym czasie, tak jak wspominałem, zajmuje się grafiką i programowaniem. W grafice można wykorzystać monitor w celu zwiększeniu interfejsu przy bardziej zaawansowanych programach żeby się nie przeklikać tyle, czy w rysowaniu do obserwowaniu reference images. W programowaniu tak samo przydatny aby na jednym ekranie można przeglądać pisany kod a na drugim np dokumentacji do języka czy biblioteki

Biurko gamingowe automatyczne z podświetleniem RGB - Co do tego nie jestem pewien czy faktycznie bym użył. mam już dobre sporo biurko, natomiast posiadam też siostrę. Moja siostra ma akurat nieduże wąskie biurko do tego stopnia że ledwo jest w ogóle położyć ręce na biurku bo laptop większość zajmuje. Kiedyś też mówiła że chciałaby sobie gdzieś ledy powiesić także takie biurko zdecydowanie by się jej spodobało

Fotel gamingowy z podświetleniem RGB - Fotel to akurat stanowczo bym potrzebował. Mój aktualny fotel już się rozpada i nie wiem ile pociągnie. Zapada się pod samym sobą, ma sporo dziur uchwyty są już połamana , kółka praktycznie nie działają. Tak jak wcześniej pisałem siedzę przy komputerze prawie cały dzień także siedzenie na takim fotelu może się chyba na mnie odbić w przeciągu kilku lat

Słuchawki Lenovo Legion H500 PRO 7.1 - co prawda nie mam jakiś dużych wymagań co do dźwięku, bo ja raczej pracuje z obrazem, ale moje aktualne słuchawki też już zaczynają psuć i już nawet lewe ucho powoli przestaje działać także tez nie wiem ile pociągnął

Myszka Lenovo Legion M500 RGB - nie wiem co moimi myszkami jest nie tak, ale zdaje się że ja mam jakiś sporego pecha co do nich. W przeciągu ostatnich dwóch lat musiałem z 3 / 4 razy wymienić myszki. Z jakiegoś powodu bardzo szybko moje myszki przestają działać i zaczynają klikać po kilka razy. Próbowałem to naprawić systemowo ograniczając odstępy pomiędzy kliknięciami myszki ale nie działało to za dobrze. Także podsumowując ten segment, u mnie myszek nigdy nie za wiele

Klawiatura Lenovo Legion K500 RGB - moja aktualna klawiatura nie ma jakiś specjalnych problemów poza skrzypiąca i opierająca się spacją która utrudnia skakanie w grze. Natomiast ma ona już swoje lata i już trochę ciężko ją domyć więc przydało by się ją w końcu wymienić. Z tego co widzę ta klawiatura ma także ciekawe klawisze specjalne na górze. Wydaje mi się że byłyby one dla mnie akurat bardzo przydatne. Lubię sobie puszczać muzykę podczas pracy, aby wejść w „trans”, nie zawsze jednak losowanie wybierze dobrą piosenkę więc użycie takich przycisków do pomijania piosenek czy filmów było bardzo przydatne

Podkładka Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L - moja Aktualna podkłada wciąż w pełni działa, Nie jest jednak ona jakoś specjalnie duża a także po zaczyna się od niej guma i materiał odkleić więc updatem bym nie pogardził

Mata RGB pod krzesło - przyznam szczerze że nie wiem co do tego, pierwszy raz spotykam się z określeniem maty pod krzesło, zawsze myślałem, że jest zwykły dywan. Prawdopodobnie znalazłby się jakieś zastosowanie, ale musiałbym zrobić chyba research od czego są takie maty i jak to wygląda. Ewentualnie mogę dać mojemu znajomemu który jest dużym gamerem więc mogłoby mu się spodobać

Głośniki 2.1 Logitech Z407 - głośniki raczej używam tylko jak z oglądam film z siostrą tak to raczej używam słuchawki, co natomiast było by ciekawe użycie dla tych głośników to jakby podłączyć je pod stół pod sesje RPG. Ze znajomymi gramy w planszowe RPG fabularne jak te co były widziane w Stranger Things. Nasz mistrz gry często puszcza muzykę żeby ustanowić klimat na sesji i to ewidentnie działa. Kiedy po długim czasie wróciliśmy do starej lokacji z poprzedniej kampanii i mistrz gry puścił starą muzykę, którą puszczał te kilka lat temu uderzyła nas nostalgia jak graliśmy w poprzednią kampanię. Także dobre głośniki mogłyby ciekawie ulepszyć to doświadczenie

Także to jest moje argumentacja, ale życzę powodzenia każdemu w zdobycia takiego sprzętu, jestem pewien że w dobre ręce😉
  • Tuathe's Avatar
    Level 2
    @Aaricia Przyjaciele, podnieście się z krzeseł i zanurzcie się w świat mojej kreatywności, gdy opowiadam Wam, dlaczego to właśnie ja powinienem zgarnąć ten odjazdowy zestaw!
    Jestem Mistrzem Gier, władającym mocą pikseli i dźwięków. Moje palce tańczą po klawiaturze jak wirtuoz na pianinie, a moje oczy wpatrują się w ekran jak poeci w zachodzące słońce. Gry to dla mnie nie tylko rozrywka, ale pasja, która przemyka przez moje żyły i karmi moją wyobraźnię.
    Ten zestaw jest jak klucz do drzwi nieodkrytych światów. Z Lenovo Legion 5 15ARH7 na moim stole, wyruszę w niezwykłe przygody, przemierzając wirtualne krainy, stawiając czoła potężnym przeciwnikom i zdobywając zwycięstwa. Monitor Lenovo Legion Y25-30 dostarczy mi czystych, pełnych detali obrazów, aby każdy detal był widoczny, a każdy ruch przemyślany.
    Biurko gamingowe automatyczne z podświetleniem RGB to jak magiczna przestrzeń, gdzie moje marzenia stają się rzeczywistością. Kiedy usiądę na tym fotelu gamingowym z podświetleniem RGB, poczuję się jak w tronie, gotowy do rządzenia światem gier. A słuchawki Lenovo Legion H500 PRO 7.1 otworzą mi drzwi do dźwiękowego rajdu, wprowadzając mnie w niezwykłe symfonie wirtualnego świata.
    Ale to nie koniec! Myszka Lenovo Legion M500 RGB będzie przedłużeniem mojej dłoni, precyzyjnie reagując na każde moje polecenie. Klawiatura Lenovo Legion K500 RGB oświetli moje słowa, zamieniając je w magiczne czary, które wywołają lawinę emocji w sercach moich współtowarzyszy przygód.
    Podkładka Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L to magiczne terytorium, na którym moje ruchy nabiorą płynności i precyzji. Mata RGB pod krzesło będzie jak klejnot na tej przestrzeni, podkreślając mój unikalny styl i elegancję.
    I wreszcie, głośniki 2+1 Logitech Z407 będą wibrować dźwiękiem, napędzając moje emocje podczas epickich starć i wspaniałych przygód.
    Dlaczego to do mnie powinien powędrować ten odjazdowy zestaw? Ponieważ jestem wizjonerem w świecie gier, a ten zestaw będzie moim narzędziem do kreowania niesamowitych historii i zapraszania innych do udziału w mojej wyobraźni. Dajcie mi tę szansę, a obiecuję, że stworzę coś wyjątkowego, co przyniesie radość, inspirację i niezapomniane chwile dla wszystkich.