KONKURS - Gaming Spot - wygraj wyposażenie pokoju gamingowego 🖥️

• 370
    Replies
  • 29537
    views
  • wisniowadriana's Avatar
    Level 2
    @Aaricia Lenovo Legion 5 15ARH7 mieć bym chciała, i bardzo bym się tym radowała, gdy mógłby na Biurku gamingowym automatycznym z podświetleniem RGB prezentować się cudnie a ja przed nim usiąść na Fotelu gamingowym z podświetleniem RGB wygodnie. Na uszach Słuchawki Lenovo Legion H500 PRO 7.1 bym miała a z nich perfekcyjnie brzmiąca muzyka w tle grała. Myszką Lenovo Legion M500 RGB szybko bym klikała i na Klawiaturze Lenovo Legion K500 RGB wiersze pisała. Podkładka Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L kontrolować by mi ruchy myszki pomagała jak Mata RGB pod krzesło bym się na krześle nie ślizgała. Czasem jednak słuchawki z uszu bym ściągała by z Głośników 2+1 Logitech Z407 na całego fulla muzyka do relaksu grała. Oczywiście o Monitorze Lenovo Legion Y25-30 nie zapomniałam, bo jego bym mojemu drugiemu sercu od serca podarowała.
    Może ta odpowiedź nie jest najlepsza ale płynie prosto z serca mego wnętrza.
  • Janas's Avatar
    Level 4
    Cześć!

Przez kilka dni zastanawiałem się, czy warto wziąć udział w konkursie i odpowiedzieć na pytanie. Doszedłem jednak do wniosku, że to nie zaszkodzi, ponieważ ten prezent nie byłby całkowicie dla mnie.

Ktoś mógłby powiedzieć, że piszę to za kogoś, ale chciałbym sprawić komuś radość, inną radość, niż ktokolwiek by mógł sobie wyobrazić. Mieszkam z moją ukochaną od 3 lat, a nasz związek trwa już 6 lat. Od roku posiadam komputer, który pozwala mi grać w najnowsze gry. Często, gdy tylko mamy okazję, gramy razem, na przykład ostatnio ukończyliśmy serię Grand Theft Auto, gdzie wykonujemy 2-3 misje na zmianę (jak za dawnych czasów z braćmi).

Weronika, bo tak ma na imię, ma podobne podejście do gier jak ja. Nie lubi grać samotnie. Chciałaby zawsze, żebym obserwował, jak gra, lub żebyśmy grali razem. Dlatego od dawna preferuję gry wieloosobowe, zwłaszcza tryb kooperacyjny.

Nieraz mieliśmy sytuację, że wszyscy chcielibyśmy razem pograć w jedną grę, ale musieliśmy się dzielić, a najczęściej źle się czułem, kiedy z tego powodu Weronika rezygnowała lub odrzucała propozycje.

W innych aspektach życia zawsze znajdujemy kompromis lub dogadujemy się w taki sposób, aby rozwiązać wszelkie spory, problemy czy nawet wybrać odpowiednią tkaninę i kolor pościeli. Tutaj różnie bywa ze względu na częste rezygnacje, które prowadzą do sytuacji, że wtedy to ja nie mogę grać i stara się ona jakoś "uciec", aby tylko ja dobrze się bawił. Weronika ma przekonanie, że to mi się należy, ponieważ robię więcej dla niej, podczas gdy moim zdaniem jesteśmy razem dla siebie, nie jednostronnie. To małe nieporozumienie czasami kończy się na smutku i każde z nas ma swoje racje.

Dwa lata temu kupiłem jej laptopa za 200 złotych, taki stary sprzęt, głównie do nauki, aby nie musiała stać przy komputerze stacjonarnym, a także dlatego, że nie chciała mi zajmować mojego (jest wspaniała :D). Oczywiście za taką cenę nie można oczekiwać niczego dobrego, nawet do nauki (uczy się fizjoterapii, jeśli kogoś to interesuje). Obecnie ten laptop domaga się emerytury od roku. Jestem gotów kupić dla niej laptop z renomowanej firmy, ponieważ są one stosunkowo tanie i mają przyzwoite parametry. Na takim laptopie mogłaby pograć w Minecrafta bez modów lub jak ja na moim pierwszym służbowym komputerze w Isaaca, ale poza tym nie nadaje się nawet do korzystania z Excela (procesor i3 3/4/5 generacji).

Oczywiście również ja bym z niego skorzystał, grając w jeszcze nowsze tytuły. Jestem trochę jak tester, lubię nowe gadżety i testowanie ich możliwości to moje hobby.

Cały ten zestaw byłby z pewnością dla mnie ogromną radością, ponieważ mielibyśmy drugie stanowisko, które byłoby przenośne (laptop można zabrać na przykład do hotelu, aby się nie nudzić, gdy nie ma telewizora z Androidem/Smartem - podróżowanie z komputerem stacjonarnym nie jest przyjemne, kto to robi :O). Weronika miałaby w końcu swoje własne miejsce, ponieważ teraz albo ściskamy się z jej laptopem na moim biurku, które wystarczy, że kot kichnie, a można wszystko przewrócić, więc pakowanie dodatkowych rzeczy na to biurko jest dość ryzykowne, albo skończy na łóżku lub stoliku kawowym, co prowadzi do zasypiania i bólu karku.

Podsumowując i odpowiadając krótko na pytanie "Dlaczego ja?":
    Zestaw od Lenovo przede wszystkim przyniósłby radość i prawdziwe szczęście, zwłaszcza mojej ukochanej. W końcu moglibyśmy razem zagrać w gry, których wcześniej nie mogliśmy spróbować z powodu posiadania tylko jednego komputera. Dodatkowo, korzystając z głośników, wspólne granie na kanapie byłoby odczuwalnie lepsze niż dźwięk z telewizora czy monitora, które nie oddają pełni doznań. Ostatecznie moglibyśmy spędzać więcej czasu razem w domu, a Lenovo pozwoliłoby nam cieszyć się wspólnymi doświadczeniami w grach kooperacyjnych online (nie posiadamy konsol ani kontrolerów). Ja cieszyłbym się zawsze, że mam z kim grać, a Weronika w końcu doświadczyłaby tego, co najlepsze w grach. Zawsze lubiła wcielać się w postacie i odgrywać je, więc dla niej byłby to nowy świat, który mogłaby eksplorować swoją własną ścieżką. Byłoby to kolejne, nazwijmy to, zainwestowanie w naszą wspólną pasję i więź. Widzę, jak Lenovo tworzy dla nas obojga niezapomniane chwile pełne emocji.

Dziękuję i życzę powodzenia wszystkim w konkursie!
  • Bianka's Avatar
    Level 1
    Zestaw od Lenovo? O rety!!! On ma same zalety! Ah te podzespoły, na pewno szybko będą otwierać się gry i strony! Biurko, myszka i słuchawki, na samą myśl mam już drgawki. Przydał by mi się taki sprzęt do grania, bo mąż mnie z jego kompa wygania... Gaming room? To moje marzenia.. powrót do streamowania? Z takim sprzętem do spełnienia!
  • pawel040's Avatar
    Level 2
    Jestem pełen entuzjazmu, gdy pomyślę o możliwości wygrania tego niezwykłego zestawu sprzętu elektronicznego. Pragnę podzielić się z Wami, dlaczego uważam, że to jest coś absolutnie wyjątkowego i jak bardzo będzie miało to pozytywny wpływ na moje życie.

Zestaw składający się z Lenovo Legion 5 15ARH7, monitora Lenovo Legion Y25-30, biurka gamingowego, fotela gamingowego, słuchawek Lenovo Legion H500 PRO 7.1, myszki Lenovo Legion M500 RGB, klawiatury Lenovo Legion K500 RGB, podkładki Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L, maty RGB pod krzesło oraz głośników 2+1 Logitech Z407 to marzenie każdego pasjonata gier i technologii.

Od momentu, kiedy po raz pierwszy zanurzyłem się w świat gier, poczułem, że to jest moje prawdziwe powołanie. To miejsce, gdzie mogę być sobą, wyzwalać swoją kreatywność i osiągać nowe cele. Jednak moje dotychczasowe narzędzia nie zawsze były w stanie sprostać moim oczekiwaniom i ambicjom. Dlatego ten zestaw jest dla mnie jak spełnienie marzeń.

Lenovo Legion 5 15ARH7, z jego ogromną mocą i wydajnością, pozwoli mi na płynne i bezproblemowe granie w najnowsze tytuły, bez żadnych opóźnień czy przycięć. Będę mógł cieszyć się każdym pikselem na monitorze Lenovo Legion Y25-30, który dostarczy niesamowitej jakości obrazu, żywych kolorów i niezapomnianych wrażeń wizualnych.

Ale to nie wszystko! Ten zestaw oferuje również wygodne i stylowe rozwiązania, takie jak biurko gamingowe automatyczne z podświetleniem RGB, fotel gamingowy z podświetleniem RGB, słuchawki Lenovo Legion H500 PRO 7.1, myszka Lenovo Legion M500 RGB, klawiatura Lenovo Legion K500 RGB, podkładka Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L, mata RGB pod krzesło oraz głośniki 2+1 Logitech Z407. To jest prawdziwy raj dla każdego gracza!

Nie tylko podniosą one mój komfort i wygodę podczas długich sesji, ale także wprowadzą mnie w magiczną atmosferę rozgrywki za pomocą podświetlenia RGB. Te dodatkowe elementy sprawią, że doświadczenie stanie się jeszcze bardziej realistyczne i wciągające.

Ten zestaw sprzętu elektronicznego będzie dla mnie absolutnie wyjątkowy, ponieważ idealnie pasuje do moich pasji, potrzeb i marzeń. Jest doskonale dopasowany do mojej pasji do gier i twórczości wirtualnej. Każdy element tego zestawu zapewni mi nie tylko doskonałą wydajność, ale także niesamowitą atmosferę, która pobudzi moją wyobraźnię i wzmocni pozytywne odczucia.

Otrzymanie tego zestawu sprzętu elektronicznego byłoby dla mnie nie tylko spełnieniem marzeń, ale także otwarciem drzwi do niezliczonych możliwości. To nie tylko narzędzia, które dostarczą mi niezapomniane wrażenia w świecie gier, ale również wsparcie dla rozwoju wielu moich pasji w przyszłości.
    Wierzę, że ten zestaw będzie dla mnie wyjątkowy, ponieważ jest idealnie dopasowany do moich potrzeb i marzeń. To niezwykłe połączenie wydajności, jakości obrazu, dźwięku i ergonomicznego designu sprawi, że będę mógł czerpać pełnię radości z tego, co kocham robić. Dzięki niemu będę mógł rozwijać swoje umiejętności, eksplorować nowe światy wirtualne i tworzyć niesamowite projekty.

Jestem przekonany, że ten zestaw sprzętu elektronicznego to coś więcej niż tylko zbiór urządzeń - to jest wyraz mojej pasji i determinacji do osiągania sukcesów. Wygranie tego zestawu byłoby dla mnie ogromnym wyróżnieniem i motywacją do dalszego rozwoju. Dlatego z nadzieją patrzę w przyszłość i czekam na tę niepowtarzalną okazję, która może zmienić moje życie i pozwolić na pełne wykorzystanie mojego potencjału.
  • karllinka's Avatar
    Level 3
    Często oglądam gameplaye różnych gier na youtube, bo lubię, ale też po części dlatego, że sama nie miałam nigdy dobrego sprzętu do grania. A jeśli w coś uda się zagrać to zawsze na najniższych ustawieniach graficznych 😅 Na pewno na mojej liście byłoby The Last of Us. Obie części znam doskonale (uwielbiam), ale chciałabym bardzo kiedyś sama przejść tę grę. Posiadanie takiego zestawu u siebie na pewno pomogłoby mi w tym oraz w wypróbowaniu innych gier, których jestem ciekawa. O efekcie wizualnym też trzeba wspomnieć, bo ten cały sprzęt z podświetleniem rgb będzie wyglądał suuuper🤩, a cały zestaw na pewno ułatwi wczuć się w rolę prawdziwego gracza.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia Jest możliwość "zmiany" wypowiedzi? Niestety nie widzę opcji edycji lub usunięcia a pisanie nowego postu bez zgody organizatora jest trochę nie na miejscu. Jak nie ma takiej opcji to przepraszam za zajęcie czasu :)

@RavenHandofShadow taka możliwość jest dostępna przez określoną ilość czasu, potem ta opcja znika 😊 A co takiego chciałbyś dodać? Zapomniałeś fragmentu, czy chodzi o zdjęcie? 🙂
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Myślę że pierwszy post powinien zostać

@Retor152 dzięki za informację, zostawiłam pierwszy 👍
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Mika707's Avatar
    Level 2
    Powodów dla których chciałabym wygrać jest wiele

Jedno jest pewne z takim zestawem na pewno pokonałabym te dwie żaby ze star wars, które spędzają mi sen z powiek. I na pewno dużo innych bossów, ponieważ przez lepszy sprzęt będę mogła grać w lepsze gry (chociaż liga dalej by chodziła jakby chciała a nie mogła).

Wiem też, że w końcu by mi się wygodnie siedziało i miałabym komfort. Aktualnie mam niesamowicie ograniczone miejsce, a za biurko służy mi toaletka, której moja używa do malowania się. Bardzo często, więc podczas grania muszę wstawać, żeby zrobić mojej mamie miejsce, co raczej. Na toaletce tej jest więc też niesamowicie ciasno, a jak łatwo się domyślić im mniej miejsca tym jest niewygodniej.Wygodniejsze miejsce być może pomogłoby mi się bardziej skupić, nie musiałabym się zastanawiać co muszę przesunąć, czy myszka mi nie spadnie zaraz razem z podkładką, co jest co, jak mam usiąść, żeby było dobrze. Wygoda znacząco by mi wszystko ułatwiła, mogłabym skoncentrować się bardziej na grze oraz tworzeniu gier.

Mówiąc o tworzeniu przydałby mi się na pewno trochę większy monitor niż ten dotychczasowy jaki mam, byłabym w stanie dopracowywać więcej szczegółów scen w grze, ponieważ lepiej bym je widziała. Mogłabym też na drugi ekran przerzucić to jak wygląda gra dla gracza, co na pewno ułatwiłby mi tworzenie, widziałabym, gdzie są granice. I łatwiej byłoby mi ustalać gdzie co powinno być aby wyglądało to jak najlepiej, łatwiej by mi było zmieniać kamerę, ponieważ wiedziałbym gdzie jest i jak ją widzi gracz. Widziałabym również porównanie kolorów i na monitorze i na laptopie, ponieważ kolor trochę się różni. Miałabym również więcej miejsca na zobaczenie co się dzieje w grze oraz co mam na scenie (mogłabym więc zmieniać scenę w trakcie testowania gry). Sprawniejszy sprzęt również by pomógł, mogłabym grać w nowe gry i czerpać z nich inspiracje, jak i po prostu mogłabym dzięki nim się relaksować. Często również program w którym tworzę zacina mi się oraz wyłącza się, co znacząco mi utrudnia proces tworzenia.

Tworzenie ułatwiłaby mi również muzyka lecąca na słuchawkach lub głośnikach. Najłatwiej mi wtedy się skupić oraz lepiej mi wtedy działa wyobraźnia, a co za tym idzie mogłabym tworzyć lepsze historie do gier. Niestety moje aktualne słuchawki sprawdzają się aktualnie słabo, nie ma dnia, ani godziny kiedy nie wypadłby mi one z uszu. A o głośnikach nie ma co mówić bo nawet ich nie posiadam. Słuchawki douszne są moją zmorą, mam co prawda słuchawki nauszne, ale ich ogromnym problemem jest to, że posiadają one słaby mikrofon oraz często przyciszają mi one osoby z którymi rozmawiam, a dla mnie lekkie przyciszenie to już jest masakra. Ktoś mówi że nie lubi kokosa, a ja się pytam: kogo? Jankosa? Przez co wynikają częste niezrozumienia. Raz przez pół minuty mój sojusznik krzyczał mi abym w lidze legend użyła flasha oraz ulta, dopiero po tych 30 sekundach zdałam sobie sprawę co mi mówił. Jak więc widać słuchawki i głośniki (których używałabym tylko jakbym bym była sama w domu) są również moim must havem.

Must havem byłaby również myszka (bo przecież na touchpadzie nie będę grać i tworzyć), w której bardzo dobrze działa scroll, moja aktualna trochę zawodzi pod tym względem i czasem działa na odwrót. Naprawdę pomocne byłoby posiadanie większej ilości przycisków, które mogłabym sobie zbindować w grach oraz w programie, którego używam do tworzenia.

Do myszki przydałaby się również podkładka, żeby ślizgacze mi się nie psuły. No i osobiście przyjemniejsze jest dla mnie po prostu posiadanie podkładki, zwłaszcza troche większej, żebym mogła jeździć myszką tam i z powrotem.

Jeżeli bym wygrała miałabym w końcu prawdziwą klawiaturę i nie musiałabym korzystać z tej laptopowej. Przyciski będą większe, polepszy ona bez wątpienia komfort pracy oraz będę mogła umiejscowić ekran laptopa dalej od moich oczu, co na pewno dobrze na nie wpłynie.

Dobrze na moją podłogę na pewno wpłynie mata pod krzesło.

Ogromnym plusem dla mnie by było również to, że nie musiałabym się dzielić miejscem z siostrą, to ona zajęłaby moje aktualne miejsce na toaletce. I to ona musiałaby by się męczyć z mamą, która chce się akurat umalować. No i mogłabym grać razem z nią, oraz z innymi moimi gośćmi, z którymi często mam ochotę zagrać w Ligę legend, ale niestety teraz jest to nie możliwe, ponieważ mam tyko jedno i to nienajlepsze „stanowisko”, aktualnie jedynym sposobem grania razem jest dzielenie się, że jedna osoba obsługuje myszkę, a druga klawiaturę, co nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy.

A tak na zakończenie, w końcu miałabym jak prawdziwy gracz stanowisko z rgb. A ja bardzo lubię kolorowe światełka, lubię jak wszystko mi się świeci jak choinka na święta, więc dla mnie jak najbardziej na plus.

Także to są powodu, dla których chciałabym wygrać. W końcu miałabym wygodę. Dzięki takiemu sprzętowi miałabym również większe szanse rozwoju, ponieważ planuje w przyszłości robić rzeczy związane z informatyką, programowaniem itp. Nowy sprzęt przydałby mi się na studia, na które mam zamiar wybrać się już w tym roku.

No i w końcu będę w stanie pokonać te żaby…
  • Revossj's Avatar
    Level 3
    @Aaricia Zgłaszam się do waszego konkursu na wspaniały zestaw gamingowy.

W tym zgłoszeniu odpowiem na pytanie konkursowe "dlaczego to właśnie do Ciebie powinien powędrować ten odjazdowy zestaw", przedstawię swoje obecne stanowisko oraz projekt wykonany przeze mnie w photoshopie na którym znalazły się nagrody o wartości 14 000 zł.
    __________________________________________________ _______________
    Odpowiedź dotycząca konkursu:
    Od paru miesiącu regularnie w godzinach pooranych na 3/4 godziny streamuje gry FPS głównie jest to Fortnite. Gierczymy sobie z widzami świetnie się przy tym bawiąc.
    Jednak jest pewne ALE, jest nim moje aktualne stanowisko miedzy innymi komputer, krzesło czy tez monitor, który posiada tylko 60hz. Komputer niestety nie do końca pozwala mi cieszyć się z rozgrywki podczas odpalonej gry, streama i discorda. Zużycie procesora wynosi często 100%
    co powoduje ścinki obrazu i spadki fpsów z 60 stałych nagle do 10 fps. A jak wiemy w takich grach potrzebna jest stała i duża ilość klatek/s. Dlatego też zgłaszam się do tego konkursu by w końcu cieszyć się z rozgrywki z widzami i zawsze mieć ,,KRÓLEWSKIE ZWYCIĘSTWO". Oczywiście nie tylko komputer jest tu problemem jest nim też ,,KRZESŁO GAMINGOWE" od AGATA MEBLE , co jak co ale po 4 godzinach grania to kręgosłup jest jak z waty.
    __________________________________________________ _________________
    Aktualnie mój kącik gracza wygląda tak:

Click image for larger version. 

Name:	IMG_7933.jpg 
Views:	165 
Size:	89.0 KB 
ID:	18016Click image for larger version. 

Name:	IMG_7934.jpg 
Views:	167 
Size:	92.6 KB 
ID:	18017Click image for larger version. 

Name:	IMG_7936.jpg 
Views:	162 
Size:	97.0 KB 
ID:	18018Click image for larger version. 

Name:	IMG_7938.jpg 
Views:	164 
Size:	94.3 KB 
ID:	18019Click image for larger version. 

Name:	IMG_7939.jpg 
Views:	165 
Size:	97.7 KB 
ID:	18020Click image for larger version. 

Name:	IMG_7941.jpg 
Views:	164 
Size:	83.3 KB 
ID:	18021
    Opis aktualnego stanowiska:
    •PŁYTA GŁÓWNA: ASROCK B360M Pro4
    •PROCESOR: Core i3 8100
    •KARTA GRAFICZNA: ASUS GeForce GTX 1050 Ti Cerberus
    •PAMIĘĆ RAM: Patriot 8GB (2x4GB) 2400MHz CL16 Viper
    •MYSZKA: LOGITECH MK710 (ZESTAW)
    •KLAWIATURA: LOGITECH MK710 (ZESTAW)
    •SŁUCHAWKI: HyperX Cloud 2
    •KAMERKA: Razer Kiyo
    •PODKŁADKA: SteelSeries QcK+
    •MONITOR: LG CINEMA 3D (2008 rok)
    •MONITOR 2: TELEWIZOR SAMSUNG 43 cale
    •MIKROFON: Tracer Studio

__________________________________________________ ____________________________
    Przedstawiam wam mój projekt nowego stanowiska gamingowego, znajdują się na nim wszystkie nagrody z konkursu LENOVO o wartości 14 000 zł. Cały projekt został stworzony w programie Adobe Photoshop.

Click image for larger version. 

Name:	lenovo konkurs 2.jpg 
Views:	180 
Size:	81.9 KB 
ID:	18022

Opis nowego stanowiska:
    •Lenovo Legion 5 15ARH7
    •Monitor Lenovo Legion Y25-30
    •Biurko gamingowe automatyczne z podświetleniem RGB
    •Fotel gamingowy z podświetleniem RGB
    •Słuchawki Lenovo Legion H500 PRO 7.1
    •Myszka Lenovo Legion M500 RGB
    •Klawiatura Lenovo Legion K500 RGB
    •Podkładka Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L
    •Mata RGB pod krzesło
    •Głośniki 2+1 Logitech Z407
    Znalazły się również na ścianie NEONY firmy Lenovo Legion oraz mój nick.
    Jako fan Dragon Ball pozwoliłem sobie zamieścić trochę obrazów, Funko popów oraz postaci ręcznie malowanych na ścianie z serii Dragon Ball.
    __________________________________________________ _______
    Pozdrawiam całą ekipę LENOVO oraz wszystkich użytkowników tego forum, życzę wszystkim powodzenia i pamiętajcie gracze, niech FPSY będą z wami!
  • virus904's Avatar
    Level 2
    Nie jestem artystą więc bez zbędnych wodotrysków napiszę dlaczego. Dlatego, że konieczna wymiana starego auta i koszta które trzeba było ponieść po zakupie "idealnego stanu używanego przez kobietę i to tylko w niedzielę" wydrenowały tak mój budżet, że jak tylko wspominam coś na temat sprzętu komputerowego, to wzrok mojej żony mówi "nawet o tym nie myśl, materac już czeka za szafą".