1️⃣7️⃣ - Ulubione wspomnienie świąteczne

• 5
    Replies
  • 53
    views
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Pozwolę sobie skalkować temat z zeszłego roku wraz z oryginalnym wpisem. Cóż przez cały rok nie nabyłem wspanialszego wspomnienia świątecznego

oryginalny wpis

Moje ulubione wspomnienie świąteczne jest dwu częściowe i mimo różnicy lat pomiędzy pierwszą a drugą to stanowi całość. Krąg Życia

Całe eony lat temu, jeszcze pacholęciem będąc. W czasie gdy morze martwe było zaledwie chore a Mikołaj jeszcze odprawiał msze. W wigilijny wieczór wpatrywałem się w okno szukając oznak pierwszych gwiazdek, być może magicznych sań, których jeszcze wtedy nie obsadzano reniferów z świecącymi kinolami. No i tak stałem i wpatrywałem się w okno, silnie wierząc, że w tym roku byłem grzeczny i Mikołaj przyniesie mi piękne prezenty. Moja babcia dała mi kawałek ciasta i powiedziała, że teraz to muszę ręce umyć. Poszła ze mną do łazienki a w tym czasie gdy ja myłem ręce, nasz dom odwiedził Mikołaj i zostawił pod choinką prezenty. I to były piękne prezenty.

"Cofamy się w przód"

Czasy współczesne. Grudzień 2021.
    Choinka piękna jak las, świeci, migocze i ogrzewa nas swym blaskiem. A ja co? A ja biegam między oknami w domu, bo być może w tamtym lepiej będzie widać sanie Mikołaja. Słuchaj synek, może sprawdźmy u Ciebie w pokoju bo tam widok na północ. No i biorę za rękę swojego synka. Podnoszę do okna i gapimy się w ciemną noc. Patrzymy na las. Na gwiazdy. Patrzymy w dal.

Oczywiście jak tak patrzyliśmy w dal to Mikołaj to wykorzystał i zostawił prezenty akurat jak nie widzieliśmy choinki. I to był piękny czas.

A jakie Ty masz ulubione wspomnienie świąteczne?
    Last edited by TrendaTen; 17-12-24 at 13:30.
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • 5 Replies

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen takie wspomnienia są najlepsze 😊 Ja ogólnie też mile wspominam ten okres z dzieciństwa, kiedy z utęsknieniem czekało się na Mikołaja i prezenty pod choinką i wierzyło się, że naprawdę to on nas odwiedza 😁
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia ta magia cała była cool. Teraz czekam na paczkomaty :D
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen ja od wtorku jestem już w Polsce i w paczkomacie już zdążyłam być wczoraj 🤣
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia paczkomaty to cud techniki. Z tego miejsca chciałbym pozdrowić serdecznie pana Rafała Brzoske za ofiarowanie światu tegoż cudeńka
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen nie wiedziałam, że to Polak wynalazł 😨