Konkurs dla aktywnych ✍

• 63
    Replies
  • 3948
    views
  • Saka's Avatar
    Level 52
    Regulamin nie zabrania zakładania kont, żeby wziąć udział w konkursie. Podejrzewam, że gdzieś w popularnym miejscu była reklama konkursu i dużo ludzi się skusiło, stąd przypływ nowych kont.

Oczywiście, moim zdaniem fajniej jak "znane" nicki są wśród laureatów i te osoby dalej biorą udział w społeczności. No ale często jest tak, że są zainteresowane jedynie konkursem i później się nie odzywają. Nie robia nic złego, bo jest to dozwolone przez reguły. Gdyby ograniczyć konkurs tylko do aktywnych użytkowników wtedy miałby o wiele mniejszy zasięg, a Lenovo przez konkursy prawdopodobnie chce pozyskać nowych użytkowników do społeczności. Przeważnie ktoś tam zostanie. 🙂

Tak sobie gdybam, nie jestem w żaden sposób bliżej powiązana z Lenovo ani nie mam wiedzy wewnątrz. Na pewno jednak będą inne konkursy, na które można się zgłosić. Pozostając na forach można trzymać rękę na pulsie.

Dziękuję wszystkim za gratulacje oraz za przyznanie mi wygranej. Ciekawe czy to funkcje obronne mojego laptopa o niej przeważyły, czy też opowieści z dawnych dni hardcorowania.

Z nowych dni też powstają opowieści, acz nie aż tak dramatyczne. Wczorajsza wymiana zdań:
    "Were you really that sick yesterday?" ["Naprawdę byłaś tak chora wczoraj?"] Chłop/Guild master/Raid leader etc się przejął kiedy się ukrywałam pod kołdrą cały dzień i tylko kichałam jak z armaty bądź smarkałam. Powiedziałam mu, że dzień wcześniej było jeszcze gorzej, wygrzebałam się z wyrka praktycznie na raid.
    "Yep"
    "How the hell did you manage to raid then?" ["Jak u diaska dałaś radę brać udział w rajdzie?"]
    "Pure stubborness" ["Czysty upór"].

Jak wygląda czysty upór?
    Name:  Screenshot 2022-12-23 140853.png
Views: 203
Size:  26.2 KB
    Od środy globalny percentyl spadł, bo ludzie zaczęli przychodzić z lepszym gearem do rajdu, ale wtedy miałam 77% i 86% dla mojego ilvl. Biorąc pod uwagę kichanie jak z armaty co kilkadziesiąt sekund jestem z siebie zadowolona. Paladyn normalnie ma najniższy potencjał healing per second z healerów a i mój gear był kiepski.
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @Staxxoo @Saka Obydwoje macie rację.
    Co regulamin nie zabrania to jest dozwolone.
    Ale też taki konkurs nie powinien mieć w nazwie "dla aktywnych".
    Oczywiście moje zdanie jest bardzo subiektywne gdyż moje posty nie zyskały uznania w oczach jury choć w przeszłości też coś tu wygrałem będąc beniaminkiem. Rozumiem i zgadzam się z tym werdyktem.
    Lepiej napisać raz a dobrze niż ..
    Starszy Gracz
  • Saka's Avatar
    Level 52
    Co regulamin nie zabrania to jest dozwolone.
    Ale też taki konkurs nie powinien mieć w nazwie "dla aktywnych".

Faktycznie, z tym się zgadzam. Niefortunna nazwa, kiedy wystarczy klepnąć pięć postów (odpowiedzi na pytania plus zgłoszenie) i zniknąć.

Może powinniśmy wciągnąć @Aaricia do dyskusji jak wróci z przerwy świątecznej, na pewno można z tej historii wyciągnąć wnioski, żeby w przyszłości konkursy były bardziej przejrzyste, a nieporozumienia zminimalizowane.

Co do werdyktu jury... w październiku napisałam długiego posta do konkursu. Sporo nad nim posiedziałam, a też nie wygrał. Trzeba próbować dalej. Trzymam kciuki na przyszłość. 🤞
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Prywatny jakość ponad ilość. Całe szczęście że nie są liczone ilości głosów tylko jakości w określonych wątkach. W innym przypadku mielibyśmy zalew niskiej jakości komentarzy. Byle by ilość podbić.
    @Saka organizator konkursu zawsze ma jakiś cel. Najczęściej to zdobycie bazy danych / użytkowników / zasięgów. Co konkurs lub darmoszki (np kody do XGP albo stadia) to jest zalew użytkowników. Ja dowiedziałem się o legion gaming przez kody do stadia na 3msc.
    @Staxxoo przed konkursem Twojego nicku też nie widziałem. To żaden zarzut, każdy na forum ma jakąś datę dołączenia. Jednakże nie mając historii wytykać innym jej brak? @Aaricia nie jeden konkurs tu jeszcze zorganizuje, także nie wszystko stracone :)
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen Tak, właśnie miałam na myśli zasięgi i użytkowników, może niezbyt jasno się wyraziłam.
    Kichając i wycierając nos co minutę trudniej ułożyć składną wypowiedź.

Ja sama też dołączyłam po zobaczeniu plakatu informującego o promocji - kody do World of Warcraft jako nagroda w konkursie.

Co do jakości komentarzy, też wolę gdy wypowiedzi są przemyślane zamiast spamu. Ostatni konkurs faktycznie ma trochę niejasną nazwę - napisanie czterech odpowiedzi na pytanie to jednak nie jest tak dużo aktywności. Bardziej by mi się skojarzyło na podzielenie się relacjami ze sportu/innej aktywności fizycznej. 😉Może coś w rodzaju "konkurs opowiadaczy" byłoby bardziej adekwatne, biorąc pod uwagę że wybór zwycięzców był dokonany pod kątem kreatywności (tak jest napisane w ogłoszeniu).
    *delete as appropriate
  • Staxxoo's Avatar
    Level 5
    @Staxxoo przed konkursem Twojego nicku też nie widziałem.

Nie trzeba mieć 7000 napisanych postów czy udzielonych odpowiedzi, są ludzie którzy na forach siedzą i czytają "mądrości" i wypowiedzi innych użytkowników bez angażowania się lub chłoną udzielone na tych forach nowinki i informację na tematy dla nich odpowiednie :)
    Ja jak możesz zauważyć datę założenia mam na połowę maja 2022 i od tamtego czasu z przerwami śledzę forum i czytam co tutaj ludzie zamieszczają.

W mojej poprzedniej wypowiedzi bardziej chodziło o to, że Nagelfar założony 11-12-2022 kilka minut później następny komentarz paczekgruby ta sama data założenia konta co uwaga NAGELFAR, Utd006 - data założenia 3-12-22 kilka minut później XieznaPani z tą samą datą założenia konta :O . Detektywem nie trzeba być, żeby połączyć kropki i dojść do faktu, iż szansa na to, że NIE są to multikonta przy tak małej ilości uczestników zgłoszonych do konkursu, praktycznie tych samych ramach czasowych napisania posta konkursowego oraz dołączenia na forum wynosi około 99,9%.
    Podsumowując szansa na fakt, iż nie są to multikonta jest mniej niż 0,1%.

pozdr

Name:  1231.png
Views: 155
Size:  24.5 KB
  • nagelfar's Avatar
    Level 12
    Mimo iż to najgorętszy czas przygotowań przedwigilijnych (a ja jestem jedynym ogniwem łączącym mój zasmarkany i rozkaszlany dom ze światem, a co za tym idzie jestem i zaopatrzeniowcem, i sprzątaczem, i kuchmistrzem w jednej osobie), to jednak patrząc na publikowane tu opinie i teorie spiskowe, zarzucające mi najprzeróżniejsze machlojki i malwersacje, prawie że zamach stanu, spisek z Putinem i pakt z diabłem, postanowiłem się odezwać w kilku słowach.
    W najmniejszym stopniu nie zamierzam się bronić (gdyż nie zrobiłem niczego nieuczciwie czy też niezgodnie z regulaminem konkursu), a jedynie chciałbym wyjaśnić parę spraw, których zacietrzewieni adwersarze jakoś nie chcą zrozumieć.

Faktycznie, jak to całkiem słusznie wyłuszczyła wcześniej Saka, moją uwagę przykuła internetowa "reklama" konkursu. W taki to właśnie sposób dowiedziałem się o istnieniu społeczności Lenovo Legion. Przeglądnąłem tematy forum, wymianę różnych opinii, opisy gamingowych wydarzeń i uznałem, że to ciekawe miejsce wśród ludzi o zbliżonych zainteresowaniach. Ciekaw byłem ich doświadczeń w grach, ze sprzętem itp., bo tak można czasem odnaleźć (p)odpowiedzi na własne zagwozdki, korzystając z pomocy tych bardziej doświadczonych.

Założyłem więc konto (jedno, bo nie mam rozdwojenia jaźni, ani rozszczepionej osobowości), przywitałem się na forum i wziąłem udział w konkursie, ambitnym jak dla kogoś, kto zrobił to wszystko w ostatniej dosłownie chwili, przed północą w ostatnim dniu rozgrywki konkursowej.

To, że jeszcze ktoś inny z uczestników też działał na ostatni gwizdek i też wtedy zakładał konto, nie świadczy nijak o tym, że są to wielokrotne konta jednej i tej samej osoby. Równie dobrze można insynuować, że to Aaricia pozakładała na boku kilka dodatkowych kont, żeby tym chytrym podstępem zgarnąć wszystkie nagrody... Zresztą, drodzy detektywi, jaki jest diaboliczny sens multikont w konkursie, gdzie o zwycięstwie nie przesądza losowanie i statystyczny przypadek, a raczej niezależna ocena treści zaprezentowanych w indywidualnych odpowiedziach uczestników?

A że w konkursie wyróżnienie zdobył "żółtodziób stażowy"? Regulamin nigdzie nie wskazywał, że "nowi" nie mogą brać w nim udziału, zaś "ogólnoświatowe" o nim obwieszczenie też nie sugerowało, że zarezerwowany jest dla jedynie elity starożytnych weteranów społeczności - wtedy pewnie informacja o nim przekazana zostałaby jedynie na wewnętrznym forum lub przez PM grupce zaprzysiężonych konspiratorów.

A że jednak "nowy" znalazł się wśród zwycięzców? Każdy miał przecież równe szanse, drodzy malkontenci, spytajcie członków Jury czemu akurat zdecydowali się nagrodzić te, a nie inne odpowiedzi konkursowe? Nie wiem, zaryzykuję stwierdzenie, że może im się... spodobały (?) z jakiegoś powodu bardziej, niż inne?
    Czy wy, o sceptyczni oskarżyciele, w ogóle przeczytaliście te prace?

No dobra, rozpisałem się bardziej niż planowałem.
    Rozsądnym wystarczy to w dwójnasób, nieprzekonanych i tak nie przekonam, że nie jestem wielogłową hydrą, a cebula do sałatki sama się nie skroi :^)

Tym niemniej, odstawiając na chwilę na bok te wszystkie okołokonkursowe utarczki, życzę wszystkim z okazji Świąt, które już przecież o krok, by cieszyli się nimi wraz ze swymi Rodzinami, w zdrowiu i przy sutych stołach oraz by ważny skądinąd świat gier i czapek z daszkiem nie zamykał im oczu na rzeczywisty świat wokół nich. Tam też są ludzie.
  • Saka's Avatar
    Level 52
    Dostałam dzisiaj paczkę, dziękuję bardzo! 🙂
    *delete as appropriate
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Moi drodzy, dziękuję wszystkim za feedback odnośnie naszego ostatniego konkursu! Chcemy, żeby nazewnictwo było jak najbardziej jasne, przykro mi, jeśli tym razem mogło być ono zrozumiane na wiele sposobów. Jeśli chodzi o dostępność konkursu - jest on otwarty dla wszystkich, którzy spełniają wymagania opisane w Regulaminie dodanym w wątku konkursowym.

Chcemy, aby jak największa liczba graczy czy też fanów produktów Legion dowiedziała się o naszej wspaniałej społeczności i mogła dołączyć do już urzędujących tu wyjątkowych osób, dlatego też każda szczególna akcja jest promowana, np. na kanałach Social Media. Stąd właśnie całkiem możliwe, że kilka osób dołączyło do społeczności w podobnym czasie 😊

Każdy konkurs ma swoje własne zasady - tutaj przy wyborze zwycięzców kierowaliśmy się kreatywnością i jak wspomniałam, wybór nie był łatwy, gdyż wiele prac było super, ale jak to już w konkursach bywa, bez wyboru się nie obejdzie 😀 W przyszłości planujemy jeszcze wiele innych, równie ciekawych konkursów, będziecie mieli więc jeszcze nie raz szansę wziąć udział, i za każdego będę równie mocno trzymać kciuki 😊

Raz jeszcze gratuluję zwycięzcom i dziękuję wszystkim za trud włożony w napisanie komentarzy konkursowych 🤗
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @Aaricia I to jest bardzo dobra informacja. Będą konkursy, będzie można się odegrać 😎
    Starszy Gracz