Ulubiona upiorna historia 👻

• 15
    Replies
  • 122
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  Screenshot 2022-10-21 151410.jpg
Views: 66
Size:  67.4 KB

Hej wszystkim!

Halloween już tuż tuż i nadszedł czas, po polowaniu na duchy i rzeźbieniu dyń, na podzielenie się naszymi ulubionymi upiornymi historiami! 🦇

Czy to historia z filmu lub serialu, czy to scenka z gry, a może historia, która przydarzyła Wam się naprawdę - podzielcie się z nami!

Ja zacznę - pewnego razu w drugi dzień świąt, było już po zmroku, ktoś nagle zapukał do drzwi. Wyjrzałam przez okno i zobaczyłam mężczyznę podpierającego się o ogromną siekierę. W międzyczasie inny domownik był już w drodze otwierać drzwi, zanim zdążyłam go ostrzec 🙈

Koniec końców, okazało się, że nasz gość wybrał sobie nietypową porę na zwrot pożyczonej siekiery od jednego z moich sąsiadów... 😂

Teraz Wasza kolej - podzielcie się z nami! 👻
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 15 Replies

• Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Bez urazy, ale strasznie się usmiałam z tej historii. 😂
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Spóźniony Mikołaj?
    Starszy Gracz
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia Bez urazy, ale strasznie się usmiałam z tej historii. 😂

@Saka uraza nie nastąpiła 😂 Też mi się chce z tego śmiać po fakcie - ale w trakcie byłam przerażona 😂
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia Spóźniony Mikołaj?

@Prywatny siekiera nie była tamtego roku na mojej liście prezentów od Mikołaja 😂
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Mikołaj się nie myli 🎃
    Starszy Gracz
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Opisane nie oddaje moich uczuć z tamtej chwili,

Mieszkałem wtedy z rodzicami i współdzieliłem pokój z młodszą siostrą. Nasz pokój był/ jest całkiem kwadratowy i całkiem nieprzestawny, dlatego mieliśmy łóżka obok siebie. Moje stało od ściany, a po drugiej stronie miałem jej łóżko. Można powiedzieć, że spałem w tunelu z którego jak chciałem wyjść to była tylko jedna droga, od strony moich nóg i przy okazji drzwi wejściowych.

Pewnej nocy obudziłem się ze snu, z jakimś takim dziwnym poczuciem zagrożenia, strachu. Było ciemno, ale bardziej w kategoriach szarości. Widziałem kontury poszczególnych części pokoju i zauważyłem ruch po drugiej stronie łóżka mojej siostry. Coś się tam ruszało a to był czas w którym nie mieliśmy zwierząt. W pewnym momencie, ten szary kształt, całkiem szybko przesunął się wzdłuż jej łóżka, następnie skręcił i "pod nogami" śmignął i zatrzymał się pod moim łóżkiem. Byłem już zlany potem, ze strachu cofnąłem się i oparłem plecami o ścianę, żeby nogi zabrać i lepiej widzieć. Skok. Ten ciemny kształt skoczył na mnie z prędkością pocisku, był wielkości dużego psa. Zaskoczył mnie i dygnąłem i uderzyłem głową w ścianę za plecami. Obudziłem się drugi raz. Siedząc. Już bez strachu, czy poczucia obecności.

Zdarzały mi się podobne sytuacje, że budziłem się dwa razy ale nigdy wcześniej i nigdy później nie było to tak pokręcone.
    Last edited by TrendaTen; 25-10-22 at 12:10.
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen miałam ciarki czytając Twoją opowieść 🙈 Całe szczęście, że to był tylko sen!

Mi też się przydarzyło budzić i być dalej we śnie, pamiętam jeden raz dokładnie, co prawda nie była to jakaś straszna historia, pasująca do naszego tematu - ale było to tak, że zorientowałam się, że śnię i chciałam się obudzić, "obudziłam się", zaczęłam się rozglądać , i zorientowałam się, że to, co widzę wokół siebie, to nie jest moja rzeczywistość, więc stwierdziłam, że muszę obudzić się jeszcze raz - no i w końcu się udało!

• TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia przeczytałem, to jeszcze raz, zapomniałem o jednym słowie które dość mocno wpływa na moje doświadczenia. Edytowałem - dodałem brakujący element. Dojdziesz które to było słowo?
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen "siedząc"?