Google Stadia Pro - Wasze opinie 🙂

• 59
    Replies
  • 4733
    views
  • Albundie's Avatar
    Level 19
    Czesc Wszystkim
    Wlasnie nadeszla nagroda ze stolycy, dwa stojaczki do moich controler ´ow.
    Otrzymane za udzial w kilku konkursach...
    Name:  20211230_164207.jpg
Views: 180
Size:  90.6 KB
    Zart
    trzeba to sobie samemu kupic, wlasciwie to nie rozumiem dlaczego Lenovo promotuje gre,
    ktora najlepjej pracuje bez jakiegokolwiek komputera?

Pozdrowienia

AlBundie
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Strasznie rozczarował nas Psi patrol ale to nie wina stadii, miałem z dzieckiem (lv 4) pograć ale znudził się po pierwszym razie i zaczęliśmy lokalne gierki lego i "kucharzy". Mam światłowód 300 i starego lapka (G510) z I74700HQ podpiętego kablem. Kilka gierek odpaliłem i każda oprócz Dirta szła bardzo płynnie. Czego mi brakowało? Gier które mógłbym ograć z dzieckiem. Nawet w zakładce dla dzieci jest coś co z 4 latkiem nie ogram. Klika kupiłem dla siebie w ramach promocji z Pro ale raczej nie zostanę w pakiecie. Obecnie gramy w Move Out z Epic'a i bardzo się wciągnął. I właśnie takich gier mi brakuje na stadii. Mój laptop młodszy nie będzie i myślę powoli o wymianie, może na jakiegoś nuc'a albo thiny center, bo i tak służy tylko do grania na telewizorze i ten monitor tylko się kurzy. Na pewno stadia nie jest rozwiązaniem na tą chwilę. Jednakże jestem wdzięczny za możliwość sprawdzenia tej uslugi i już wiem że sprzętowo jest bardzo dobrze tylko biblioteka słaba.
  • wojtus's Avatar
    Level 2
    Borderlands 3 gra się ok na Chromecast 4 i łączu 300mb. Chromecast oczywiście po wifi, więc w sumie nie wiem jaki mam rzeczywisty transfer w budynku.
    Za to Little Nightmare 2 praktycznie niegrywalne na pc i5-6600 w sekwencjach zręcznościowych, gdzie trzeba uciekać przed gościem.
  • Albundie's Avatar
    Level 19
    Czesc Wam w Nowym Roku

Stadia dolaczyla pare nowych gierek, pamietajcie, pilnie dolaczyc je przyciskiem do waszych bibliotek bo
    gdy skonczy sie okres testowy PRO dla niektorych 1 miesiac, innych 3 miesiace (3 miesiace od Aaricii) albo
    6 miesiecy (3miesiace od Google One za 1,99€ + 3miesiace od Aaricii) to:

Gdy zachce sie Wam byc PRO beda te gierki dalej dla Was dostepne, obojetnie kiedy kupicie PRO !!!

Name:  2021.jpg
Views: 161
Size:  90.6 KB
    te gierki juz doszly w grudniu w zeszlym roku
    Name:  2022.jpg
Views: 160
Size:  70.6 KB
    tu jest piec na miesiac styczen, pilnie dolanczac.

Trzymiesieczny okres PRO mozna tez osiagnac abonujac wczesniej Google YouTube Premium ale
    kosztuje to wiecej. Widzialem wczoraj na Ebay oferty 3 miesiace PRO rowniez za okolo 10€
    Widzialem tez pakiety Stadia Premiere za 40€ , porownujac z oficjalna cena kontrolera Stadia w Google Store
    69€ albo Stadia Premiere za jedyne 79,99 to 40€ nie wydaje sie tak duzo.
    Tym bardziej warto kupic Premiere poniewaz zasilacz Chrome Cast zestawu posiada dodatkowo gniazdo LAN (RJ45)
    Taki zasilacz oferuje Google Store za jedyne 19€

Name:  1919709_1.jpg
Views: 163
Size:  24.5 KB
    Wedlug mojego doswiadczenia Stadia pracuje naj lepjej przy wspolpracy z Google ChromeCast,
    wystarczy nam tylko TV, monitor 4K czy tylko Beamer z gniazdem HDMI.
    W moim przypadku naciskam przycisk na kontrolerze zawierajacy symbol stadii i natychmiast wlancza
    moj TV. W koncu zeszlego roku firma, ktora wyprodukowala moj TV dolaczyla aplikacje Stadii do
    zbioru aplikacji ich systemu, jednak gra przy uzyciu CromeCast jest lepsza (WLAN-Chromcast albo WLAN-TV nie probowalem polaczenia rutera z TV ani z ChromeCast)

Name:  stadia-speed.jpg
Views: 159
Size:  60.5 KB
    Zalecane predkosci internetu

Posiadacze wersji Stadia PRO maja przyjemnosc grac z jakoscia obrazu 4K, 60ramek/sek i HDR
    jezeli TV, monitor czy beamer na to pozwoli.

Zanim otrzymalem przesylke od Google Store testowalem Stadie przy uzyciu kontrolera Playstation 4.
    Uzywalem kabla USB, Stadia jest lepsza ... chociazby tylko wibrator daje lepsze wrazenie w grze a do tego
    Stadia posiada przycisk Google Asystent, wystarczy przycisnac i nie potrzeba uzywac kluczowego
    slowa HEY albo OK, wystarczy powiedziec "swiatlo nocne" albo "przymknij zaslony" i mam atmosfere do grania...

AlBundie
  • SiwyTyp's Avatar
    Level 1
    Stadia działa bez zarzutu. Grałem w kilka darmowych gier z pakietu Pro i grało się przyjemnie, bez opóźnień. Najbardziej podoba mi się to jak łatwo można tam uruchomić grę na każdym sprzęcie z Google Chrome. Aktualnie gram w Cyberpunka na Stadii i gra w tej wersji wygląda super (poza różnymi częstymi błędami graficznymi, ale to już wina samej gry)
  • Albundie's Avatar
    Level 19
    Powinienem dodac:

Zalaczone fotografie sa ze zrodla Stadia.

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Lajceps @wronsky03 @raptyk @Musti235 @rafalsony @Wilku130 @lerozig @Kempes7475 @baal78 @trasek @Molkar @asrodak1 @JKolski @Antyrion @Geklecktert @tomash @lwmd @TrendaTen @wojtus @SiwyTyp @Albundie dziękuję za Wasze komentarze!
    @Albundie dzięki za tak szczegółowy opis usług Stadia, być może chcesz rozpocząć nowy wątek poświęcony poradom i sprawdzonym rozwiązaniom związanym z Google Stadia?
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Juboryslaw's Avatar
    Level 7
    Nie chciało mi konta założyć 😥
  • mario123's Avatar
    Level 1
    Telefon z Androidem i pad od PS4 na bluetooth - działa to całkiem spoko, w DIRT da się pograć. :)
  • Kreksu's Avatar
    Level 2
    Dziękuje za kod grane było Moonlighter