KONKURS ZAKOŃCZONY - Konkurs z okazji 10 tysięcy użytkowników społeczności!

• 61
    Replies
  • 8007
    views
  • darkhulk's Avatar
    Level 1
    W moim przypadku rozrywka z grami elektronicznymi związana była tylko z kilkoma konsolami. Początkowo z wynalazkiem Pegasus, gdzie dominowały gry proste, ale wystarczające ciekawe dla osoby w młodym wieku. Później zawitała konsola 'z importu' Sega Saturn, pierwsze gry 3D, pierwsze nie- rozumienie w co sie gra bo dziwne napisy w dziwnym języku angielskim.
    Kolejno pojawiła się rewolucja, czyli Playstation Psone z wspaniałymi jak na tamte czasy grami 3D, animowanymi filmikami, długimi historiami które trzeba było zapisywać na pierwszych kartach pamięci. Jak na czasy bez internetu wiele rzeczy trzeba było zdobywać po ludziach, gry, czasopisma, czasami nawet działający kontroler.
    Później jak się troche podrosło to został już tylko komputer.
    Uczestnictwo w zawodach pozwoli mi wrócić do czasów które dzisiaj trudno odnowić, gdzie rywalizowało się nie przez internety- światłowody a na dywanie przy jednej konsoli.
  • wooshko's Avatar
    Level 2
    @06vegeta06
    Czekasz na przygody które czekają ? lol
    ' nieskończone krainy w “Mortal Kombat' hahaha jeszcze smoka brakuje w tej bajce XD
    Za mało płacisz Ai bo te twoje wpisy bez sensu i logiki, za to sztuczne i jałowe jak wpisy robota na bezglutenowych bateriach.
  • pepek128's Avatar
    Level 2
    Cześć!

Moja przygoda z grami zaczęła się ponad 20 lat temu, a mimo to wciąż mam wrażenie, jakby to było wczoraj.
    Pierwsze kroki stawiałem na legendarnym Pegasusie. Nigdy nie zapomnę tych wypraw w poszukiwaniu kartridży z najbardziej intrygującymi okładkami i uczucia rozczarowania, gdy zamiast Contry po raz kolejny trafiłem na Bombermana.
    Mimo to właśnie wtedy narodziła się moja miłość do gier.

Później było już tylko lepiej: pierwszy komputer, pierwsze PlayStation, Xbox... Zawsze starałem się nie ograniczać do jednej platformy, bo chciałem doświadczyć wszystkiego, co oferuje ten niesamowity świat.

W trakcie swojej przygody z grami odkrywałem tytuły z różnych gatunków. Od kultowego Raymana i Kangurka Kao po Counter-Strike'a, World of Warcraft czy Need for Speeda.
    Przez te lata zmieniały się proporcje mojej relacji z grami. Kiedy byłem młodszy, miałem więcej czasu, ale mniej możliwości. Teraz, jako dorosły, możliwości są ogromne, ale czasu niestety brakuje.

Jedno jednak pozostało niezmienne – radość, jaką czerpię z wirtualnych podróży. Dlatego nie mogłem przegapić okazji, by wziąć udział w tym evencie i spotkać ludzi, którzy podzielają tę pasję.
  • vviolka's Avatar
    Level 2
    hej! :)mam na imię Wioletta, mam 20 lat, a moja przygoda z grami zaczęła się już w 2010 roku (być może nawet wcześniej, ale do tego mam dowód w postaci zdjęcia z dzieciństwa :P). wszystko zaczęło się od mojego taty - najpierw obserwowałam, jak gra, a potem sama zaczęłam próbować swoich sił. zaczynałam od gier przeglądarkowych, a gdy przyzwyczaiłam się już do klawiatury i myszki, z pomocą taty grałam np. w Mafię. od tamtego czasu granie stało się moim największym hobby i towarzyszy mi do dziś.

obecnie z popularniejszych gier najczęściej gram w Dead by Daylight, Valoranta, Cyberpunka 2077 lub rzadziej League of Legends (teraz co prawda robię sobie małą przerwę od gier, w związku ze zbliżającą się sesją na studiach...). bardzo lubię ogólnie gry fabularne, ale niestety ze względu na ograniczone wydatki, mogę sobie pozwolić jedynie na oglądanie ich u youtuberów/streamerów.

choć nie miałam jeszcze okazji spróbować swoich sił w grach z eventowej rywalizacji - jestem otwarta na nowe wyzwania. udział w evencie traktuję przede wszystkim jako szansę na dobrą zabawę i poznanie innych osób zainteresowanych gamingiem. jeśli już, to myślę, że najwięcej punktów mogłabym zdobyć w quizie o Lenovo, bo interesuję się też trochę sprzętem komputerowym i laptopami, więc mam jakąś tam wiedzę na temat tej marki. chciałabym się przekonać, czy wystarczająco :D

dodatkowym powodem, dla którego chciałabym wziąć udział w evencie, jest możliwość spotkania Bladiiego. jego działalność w internecie (szczególnie na Youtubie) towarzyszy mi od dobrych kilku lat i zdecydowanie jest moim ulubionym polskim twórcą, nie tylko pod względem twórczości, ale też pozytywnej osobowości :)

mam nadzieję, że udało mi się was przekonać i życzę też powodzenia innym! :)

Wiola // w grach multiplayer znana jako wiolka lub itzvvio
  • noopi's Avatar
    Level 2
    Siema!

Moja historia gamingowa zaczęła się od bardzo wczesnych lat życia, a dokładniej od konsoli SNES. Miałem wtedy parę gier sprowadzanych zza granicy m.in. Mario Bros, Super Mario World, Sailormoon oraz parę innych niszowych gierek. Z Nintendo mam dosyć zabawną historię, ponieważ przebiegając przez świat w Mario, robiłem to zawsze na sprincie, przytrzymując przycisk kciukiem, że aż… spłaszczyłem sobie tego kciuka, który jest charakterystyczny, aż do tej pory. :D Jako gracz zostałem raczej pecetowcem, a moją pierwszą grą na PC była kurka wodna. Z czasem stawałem się bardziej wymagającym graczem i podążałem ku zręcznościowkom, ale miałem swój sentyment również do gier wyścigowych – oczywiście serii Need for Speed, poczynając od Underground 2, a kończąc na nowszej części Hot Pursuit. W moim serduszku znalazło się również miejsce dla gier strategicznych. Pamiętam, że grałem całymi dniami w takie strategie jak Knights and Merchants II, Alien Nations, Disciples, czy serię Heroes of Might and Magic. W tym ostatnim również przesiedzieliśmy z kumplami masę czasu, grając w Hot Seat. W nieco późniejszych latach, bo od 2008 roku wraz z kumplami zaczęliśmy grać w World of Warcraft i tak gramy już 17 lat, zaczynając od dodatku Wrath of the Lich King. Pasja do gier komputerowych została do tej pory. Obecnie szczególnie pokochałem najnowszy Diablo 4, chociaż z tym tytułem przegrałem wcześniej również ogromną liczbę godzin. Tak samo nasz rodzimy Cyberpunk 2077, zakupiony na premierę i ograny jeszcze w niesławie z ogromną ilością bugów. Obecnie pogrywam sobie w Horizon: Forbidden West oraz Marvel Rivals z kumplami, wtrąciwszy niekiedy parę maczyków w Heroes of the Storm. :)

Uważam, że powinienem dostać zaproszenie na event ze względu na to, że oczywiście uwielbiam gry i jestem graczem od dzieciaka, ale jestem zafascynowany różnymi gatunkami, więc świetnie poczuję się zarówno w strzelankach, jak i w platformówkach. Bardzo chętnie spędziłbym czas na evencie, ponieważ jest to moje hobby. Super byłoby poznać ludzi z podobnymi zainteresowaniami. 😊
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Moi drodzy, dziękuję Wam za wspaniałe zgłoszenia! Zwycięzcy zostaną powiadomieni drogą mailową na adres mailowy podany podczas rejestracji w społeczności, sprawdzajcie więc regularnie swoje skrzynki 😊
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Konomi's Avatar
    Level 2
    Moja przygoda z grami zaczęła się od klasyków. Jako dziecko budowałem światy w Minecraft, walczyłem z piratami w Kapitanie Pazurze i przeżywałem epickie bitwy w Medal of Honor i Battlefield 2. To były moje pierwsze kroki w gamingowym świecie.
    W gimnazjum pochłonął mnie CS:GO – spędziłem w nim ponad 6000 godzin. Uczyłem się pracy w zespole, szybkiego reagowania i wytrzymywania presji. Każda runda to była walka o zwycięstwo, a clutch 1vs5 to coś, co zawsze dawało niesamowitą satysfakcję.
    Teraz gram głównie w Factorio i Satisfactory, gdzie liczy się planowanie i logika. Te gry nauczyły mnie, że dobra strategia i wytrwałość to klucz do sukcesu.

Jakiś czas temu nabyłem konsole legion go na której świetnie się bawię, spędzając czas na graniu w platformowki metroidvaniowe oraz gry typu souls like poza domem.

Chciałbym dołączyć do was w warszawie i powalczyć z innymi głownie z powodu super spędzonego czasu z ludźmi o podobnym hobby. :)
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Konomi obawiam się, że konkurs już się zakończył, ale na pewno będziemy mieć inne, ciekawe konkursy także w przyszłości 😊
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @kzawadzki23 @Gwiazdorek @Bombardier @Derrkz @gftony @Chudy11 @06vegeta06 @Motedus @Gusia96 @xchuddy @R3szka7 @realnightmare @fiedorrr @Dud @krolbezuu @Jacamistrz111 @Wujas @JaKoN @atomowyjanusz @FTS @Rablams @Uszaty223 @Mutator @NajemnikGorn @Montrala @Quapo @Vargonnar @Treborso @Kamil88 @Ligaliero @Kornix @KubsonMRD @Darek1188 @darkhulk @pepek128 @vviolka @noopi

serdecznie gratulujemy 🤗 otrzymaliście zaproszenie drogą mailową, zerknijcie proszę do Waszych skrzynek mailowych i potwierdźcie uczestnictwo w odpowiedzi na otrzymanego maila 🙂