KONKURS ZAKOŃCZONY - Konkurs z okazji 10 tysięcy użytkowników społeczności!

• 61
    Replies
  • 8010
    views
  • Quapo's Avatar
    Level 1
    Miałem jakieś 5 lat, kiedy w domu pojawił się "sprzęt grający" - Amiga 500. A wraz z nią chyba tysiąc dyskietek wypełnionych po brzegi fantastycznymi pikselami. Wtedy każda gra była odkryciem, każdy poziom nowością, a każda mechanika innowacją. To ona rozbudziła moją pasję do elektronicznej rozrywki, ukradkiem ucząc angielskiego podczas długich godzin z Secret of Monkey Island. Później nadszedł czas peceta z twardym dyskiem i cd-romem (już nie trzeba było zmieniać dyskietek), potem kolejnego, długi romans z pierwszym i drugim PlayStation na zmianę z powrotami do komputera. W pewnym momencie zmiana obozu na "zielony" w postaci Xbox 360 i One... O grach napisałem pracę magisterską, później nawet doktorską. Uczę zastosowania mechanik gier w codziennym życiu i biznesie. W międzyczasie spełniłem dziecięce marzenie "ocierając się" o branże jako tester, później kierownik zespołu testerów gier wideo. Przygoda krótka (nieco ponad rok), ale wspomnienia na całe życie.
    Jednak z czasem pasja nieco ustała. Dorosłe życie rzadko pozwala w pełni zanurzyć się w ekranie i zapomnieć o całym świecie. Nowe tytuły, sztucznie wydłużane przez twórców, zamiast dostarczać rozrywki każą albo uczyć się gry na pamięć, albo powtarzać w kółko bezsensowne czynności. Grając czułem się, jakbym odrabiał pracę domową...
    Jasne, zdarzają się perełki, po niezależnej stronie growej sceny. Polecają mi je często moi studenci, dzięki czemu jestem w miarę na bieżąco i nie czuję się na te swoje prawie 40 lat. Natomiast moja pasja odrodziła się w grach... planszowych i bitewnych, do których powoli uczę się tworzyć i drukować własne figurki. Staram się też w ten sposób utrwalić wspomnienia o growych bohaterach mojego dzieciństwa. I właśnie do tego potrzebny mi mocny komputer - rzeźbienie w milionach poligonów może zamęczyć niejeden sprzęt 😉

Edit: dobra, nie doczytałem😅 myślałem, że ta historia ma brać udział w konkursie, a nie dać dostęp do wydarzenia, quizów i takich tam... Nie było tematu😉
    Last edited by Quapo; 13-01-25 at 17:20. Reason: Starość i własną głupota
  • Vargonnar's Avatar
    Level 2
    Moja historia z gamingiem...

Wszystko zaczęło się 19 lat temu gdy miałem 6 lat. Moje o 8 i 9 lat starsze rodzeństwo (brat i siostra) posiadali konsolę Pegasus na którym grali tylko jak była barowa pogoda. Ja zaś, spędzałem na niej dosyć sporo czasu ogrywając najróżniejsze tytuły, biorąc zawszę grę w ciemno z kartridża o startym, odklejonym obrazku z grą lub zupełnie roztrzaskanej i zagubionej osłonce. Następnie, dwa lata później dostaliśmy na gwiazdkę komputer. Nie był on najwyższych lotów, ale - O jeju! Jaką to była dla nas frajda!
    Jak to bywa z rodzeństwem, oczywiście stale kłóciliśmy się kto ma teraz grać, więc wymyśliliśmy zmiany ale zawsze albo ktoś przeciągał swoją kolejkę, albo ktoś nagle przestał respektować zasady familii 😜
    W międzyczasie pogodzeni potrafilismy grać wspólnie w Wormsy, Heroes 3 i inne gry w trybie hotseat albo Split-screen. Dziś uważam je za odległe ale również najlepsze czasy gamingu w moim życiu.
  • Treborso's Avatar
    Level 4
    Moja przygoda z gamingiem zaczęła się jeszcze w czasach, kiedy Internet był luksusem, a największym marzeniem było zagrać w Counter-Strike’a 1.6 na osiedlowym LAN-party. To właśnie tam nauczyłem się, że gry to nie tylko rywalizacja, ale przede wszystkim współpraca, taktyka i niesamowite emocje. Wtedy jeszcze nie wiedziałem, że ta pasja stanie się tak ważnym elementem mojego życia.

Potem przyszła era FIFA – pierwsze gole strzelane klawiaturą, potem padem, a w końcu mecze z kumplami, które trwały do późnych godzin nocnych. Wirtualne boisko nauczyło mnie planowania i szybkiego podejmowania decyzji. Każda wygrana była jak zwycięstwo w prawdziwym pucharze.

Ale gaming to nie tylko strzelanki i sportówki – to również godziny spędzone na platformówkach, wyścigach i grach strategicznych. Każda nowa gra była jak kolejna przygoda, której nie mogłem się doczekać.

Dlaczego ja? Bo przez te lata nauczyłem się, że gaming to coś więcej niż hobby – to sposób na budowanie relacji, rozwijanie umiejętności i przede wszystkim dobra zabawa. Chciałbym wziąć udział w evencie, by pokazać, że ta pasja wciąż mnie napędza. Jestem gotowy na wyzwanie i pewny, że zarówno quizy, jak i turnieje przyniosą mi ogrom frajdy.

Z Legion Gaming łączy mnie jedno – miłość do gier i społeczności. Chcę być częścią tego wydarzenia, by świętować razem z Wami, ale też pokazać, jak wielką drogę przebyłem – od chłopaka z osiedlowej kafejki do gracza, który wciąż szuka kolejnych wyzwań.

Do zobaczenia w Warszawie! 🚀
    Robert, student, zapalony gracz Valoranta, LOLa i CS:GO. Tego ostatniego również fan nad fany, szczególnie, gdy Polacy osiągają sukcesy o jakich można tylko zamarzyć :D
  • PashaTriceps's Avatar
    Level 13
    Czas na moje zgłoszenie

- - - Updated - - -

Moja przygoda z grami rozpoczęła się w czasach, gdy świat dopiero odkrywał magię pierwszego PlayStation. To właśnie wtedy, z kontrolerem w dłoniach, stawiałem pierwsze kroki w świecie gier przy dźwiękach kultowego Tekkena 3. Ta gra otworzyła przede mną drzwi do fascynującego świata gamingu.

Od tamtej pory towarzyszyła mi każda kolejna generacja konsol PlayStation, aż do najnowszego PS5 Pro. To była prawdziwa ewolucja - od pikselowatych modeli po fotorealistyczne postacie, od prostych mechanik po złożone systemy rozgrywki.

W erze PlayStation 3 rozpocząłem równoległą przygodę z gamingiem PC. To właśnie na komputerze odkryłem dwie pasje, które towarzyszą mi do dziś:

**Counter-Strike** - gdzie każda runda to nowa historia, każdy headshot to kolejny rozdział w księdze doświadczeń.

**Total War** - seria, która pozwoliła mi wcielić się w rolę stratega i dowódcy, prowadząc armie przez wieki historii.

Dlaczego ja?

Moja historia to nie tylko kronika sprzętu i tytułów - to opowieść o ewolucji gracza, który przeszedł przez wszystkie etapy rozwoju branży gier. Ta perspektywa, połączona z doświadczeniem zarówno z konsol jak i PC, daje mi unikalne spojrzenie na gaming. Chciałbym podzielić się tą pasją podczas eventu Legion Gaming i zmierzyć się z nowymi wyzwaniami, które czekają na uczestników.
    Dlaczego gracz przyniósł joystick na randkę? Bo chciał pokazać, że potrafi kontrolować sytuację!
  • coachgorski's Avatar
    Level 3
    Moja przygoda z grami to podróż przez kolejne generacje sprzętu, która ukształtowała mnie jako gracza. Pozwólcie, że opowiem o najważniejszych etapach tej fascynującej drogi.

Era Pegasusa
    Wszystko zaczęło się od kultowej konsoli, która wprowadziła mnie w świat gier. Z tego okresu najbardziej zapadły mi w pamięć:
    Top 3 Pegasus:
    - Contra - dynamiczna akcja i kooperacja, która uczyła współpracy[
    - Bomberman - godziny spędzone na rozstawianiu bomb i strategicznym myśleniu
    - Battle Toads & Double Dragon - prawdziwe wyzwanie i satysfakcja z pokonywania kolejnych poziomów

Era PlayStation
    Przesiadka na PSX otworzyła przede mną zupełnie nowy wymiar grania.
    Niezapomniana trójka:
    - Metal Gear Solid - rewolucyjna rozgrywka i niesamowita fabuła
    - Tekken 3 - setki godzin pojedynków i doskonalenia technik
    - Gran Turismo - pierwsza prawdziwa symulacja wyścigów

Początki PC Gaming
    Komputer z AMD Athlonem i Radeonem wprowadził mnie w świat gier pecetowych.
    Najlepsze wspomnienia:
    - Counter-Strike 1.6 - pierwsze kroki w "e-sporcie"
    - Rome: Total War - strategiczne myślenie na wielką skalę
    - StarCraft 2 - perfekcyjnie wyważona strategia czasu rzeczywistego

Era Xbox 360
    Niezapomniane tytuły:
    - Gears of War - definiujący serię shooter trzeciej osoby
    - Forza Motorsport - nowy standard gier wyścigowych
    - Fable 2 - wciągające RPG w baśniowym świecie

Współczesność
    Obecnie, dzięki Xbox Series X i Lenovo Legion Pro 5, mogę cieszyć się najnowszymi produkcjami w najwyższej jakości
    Aktualne faworyt:
    - Starfield - eksploracja kosmosu na niespotykaną dotąd skalę
    - Forza Horizon 5 - najlepsza gra wyścigowa nowej generacji
    - Diablo 4 - powrót do mrocznych korzeni serii

Dlaczego powinienem wziąć udział?
    Ta wieloletnia podróż przez różne platformy i gatunki ukształtowała mnie jako wszechstronnego gracza. Doświadczenie z tak różnorodnych tytułów i platform daje mi unikalne spojrzenie na ewolucję gier. Chciałbym podzielić się tą pasją podczas eventu Legion Gaming i zmierzyć się z nowymi wyzwaniami, reprezentując społeczność, która tak jak ja, przeszła długą drogę w świecie gier.
    Ludus numquam finis - Gra nigdy się nie kończy
  • Kamil88's Avatar
    Level 1
    Moja historia gamingowa to podróż pełna wyzwań – od pikselowych światów retro po współczesne sandboxy. Gry nauczyły mnie strategii, refleksu i współpracy. Nie boję się porażek – traktuję je jak lekcje, by wrócić silniejszym.
    Dlaczego ja? Bo gaming to moja pasja, a każde wyzwanie to dla mnie nowy quest. Jestem zdeterminowany, kreatywny i zawsze gram na 100%. Chciałbym wykorzystać szanse i zdobyć nowy sprzęt a przy okazji dobrze się bawić.
  • Ligaliero's Avatar
    Level 2
    Moja historia gamingowa zaczęła się jeszcze w czasach, gdy grałem na starym, trzaskającym joysticku, próbując opanować lot w Deluxe Ski Jump. To były czasy, kiedy każdy punkt lądowania był małym zwycięstwem, a każdy podmuch wiatru – epickim wyzwaniem. Z biegiem lat moje gamingowe przygody ewoluowały, a wraz z nimi moja pasja do rywalizacji i przekraczania granic wirtualnych światów.
    W FC25 nauczyłem się, że precyzja podań i strategia są równie ważne co refleks i determinacja – zarówno na wirtualnym boisku, jak i w życiu. Z kolei F1 24 to dla mnie symfonia adrenaliny i szybkości. Każdy zakręt to test cierpliwości i umiejętności, a każdy wyścig – podróż, w której liczy się balans między ryzykiem a kontrolą.
    Dlaczego to wyzwanie jest stworzone dla mnie? Bo łączy to, co kocham najbardziej: e-sportową rywalizację, quizową wiedzę i wspólne przeżywanie emocji w gronie pasjonatów. Jestem nie tylko graczem, ale i entuzjastą technologii – Lenovo towarzyszyło mi w wielu gamingowych przygodach, dlatego mam solidne podstawy, by zmierzyć się z pytaniami o ich sprzęt i gry.
    Dajcie mi szansę, a pokażę, że gaming to dla mnie więcej niż rozrywka – to styl życia, który łączy ludzi i wyzwala najlepsze emocje. W NINE’S w Warszawie zamierzam zagrać o więcej niż punkty – o niezapomniane doświadczenie i możliwość reprezentowania pasji, która napędza mnie każdego dnia! 🕹🔥
  • Kornix's Avatar
    Level 1
    Moja historia Gamingowa zaczęła się jak byłem jeszcze bardzo mały zaczynałem grać na tablecie samsung y5 zaczynałem grać w takie gry jak clash Royal aż w koncu dostałem xboxa i wtedy weszły takie tytuły jak subnautica, fortnite i minecraft.
    zaczęły mnie interesować świat gier i zacząłem w nie częściej grać i się odnajdywać nie dawno złożyłem nowy komputer jestem z niego zadowolony i zachwycony ponieważ dobre sprzęty otwierają nowe możliwości jeśli chodzi na granie

Dlaczego powinienem wziąć udzial w tym konkursie? Juz lece z odpowiedzia ;)
    O tuż w życiu byłem na 2 różnych eventach i zawsze mnie one zachwycały jest to dla mnie przyjemność rywalizować z ludźmi i poznawać na takich eventach i chce sie po prostu dobrze bawić.

Mam nadzieję że się zobaczymy za nie długo 🔥💪
  • KubsonMRD's Avatar
    Level 1
    Hej,

Moja historia z grami zaczęła się 20 lat temu kiedy mama wysłała mnie do sąsiada żeby pożyczyć szklankę mąki. Zobaczyłem wtedy jak gra w diablo 2 i się zaczęło.

Btw. Kocham Lenovo ;))))
  • Darek1188's Avatar
    Level 3
    @Aaricia

Cześć :) Moja historia z grami zaczęła się, gdy po raz pierwsz, gdy rodzice kupili mi komputer w podstawówce, a kolega zainstalował mi pierwszą grę w której zanurzyłem się. Każda postać miała tam swoją historię do opowiedzenia, świat gry wydawał się ogromny i "żył" na moich oczach a ja odkrywałem go jako Bezimienny w Gothic. To było moje pierwsze spotkanie z gamingiem – pełne walki, tajemnic i niezapomnianych wyborów. To właśnie tam nauczyłem się, że cierpliwość, strategia i odwaga są kluczowe, by przetrwać – i te cechy zabrałem ze sobą na dalszą drogę.Ale prawdziwa magia grania pojawiła się, gdy odkryłem moc sieci LAN. Wraz z kolegami z ulicy przenieśliśmy rywalizację na zupełnie nowy poziom, organizując epickie potyczki w grze Kozacy. Graliśmy wspólnie i tylko czekaliśmy na niedzielę, aby każdy miał czas zagrać. Nasze bitwy, gdzie każda jednostka miała znaczenie, nauczyły mnie pracy zespołowej, planowania i szybkiego podejmowania decyzji – dokładnie tych umiejętności, które dziś definiują najlepszych e-sportowców.
    Lenovo Legion poszukuje graczy, którzy mają w sobie ducha walki i są gotowi na wyzwania wśród swojej społeczności! Ja jestem żywym przykładem tego, jak gaming potrafi ukształtować determinację i ducha rywalizacji. Od klasycznych RPG po strategiczne boje, jestem graczem, który nie tylko potrafi dostosować się do każdej gry, ale też czerpać radość z samej rywalizacji.