Światowy Dzień Gotowania 🍚 W jakie gry związane z gotowaniem lubicie grać?

• 10
    Replies
  • 438
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  gotowanie.jpg
Views: 100
Size:  86.3 KB

Hej wszystkim!

Dziś świętujemy Światowy Dzień Gotowania 🍲 Czy mamy wśród nas miłośników gier związanych z gotowaniem, czy też fanów samego gotowania? 😀

Ja osobiście grałam w grę Overcooked, ale szło mi tak kiepsko, że znajomi zabrali mi pada 😂 Natomiast jeśli chodzi o gotowanie samo w sobie, to czasem lubię coś upichcić, chociaż rzadko kiedy mam na to czas, więc raczej jem coś "gotowego".

A jak to jest u Was? Co najbardziej lubicie gotować? I w jakie gry, związane z jedzeniem, lubicie grać? 🙂
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 10 Replies

• TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Ja uwielbiam gotować, smażyć, dusić, zapiekać. Ale nie mam ulubionej potrawy. Najczęściej robię rosół bo mój syn go uwielbia. Często przetwarzam ten rosół na inne dania bo z żoną uważamy, że nie samym rosołem człowiek żyje i mamy różne dania dla różnych osób 🤣
    W Overcooked graliśmy i ta gra dała nam nieźle w kość. Można powiedzieć że momentami nas zgrillowała. Dużo spokojniejszą grą jest Cake Bash w której słodycze (babeczki, eklerki, ciasteczka) rywalizują ze sobą o miano najsłodszej. Fakt że czasem trzeba inną babeczkę zdzielić lizakiem bo za dużo cukierków się do niej przylepiło. Ale zestaw mini gier na które składają się zawody jest zróżnicowany na tyle że każdy znajdzie swoją niszę w której rozgromi konkurentów.
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    No cóż moje zdolności kulinarne są bardziej niż skromne.
    Najlepiej wychodzą mi gotowe dania prosto z mikrofalówki.
    Moim kucharskim idolem jest Snaf, szef kuchni w Górniczej Dolinie.
    Nauczył mnie gotować potrawkę z chrząszcz.
    Wystarczyło że przyniosłem mu 3 chrząszcze i 5 piekielników.
    Snaf potrafił przyrządzać prawdziwe rarytasy.
    Pytacie jakie? Sami posłuchajcie.

(94) [REMIX] KUCHNIA SNAFA - GOTHIC REMIX - YouTube
    Starszy Gracz
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Ja uwielbiam gotować, smażyć, dusić, zapiekać. Ale nie mam ulubionej potrawy. Najczęściej robię rosół bo mój syn go uwielbia. Często przetwarzam ten rosół na inne dania bo z żoną uważamy, że nie samym rosołem człowiek żyje i mamy różne dania dla różnych osób 🤣
    W Overcooked graliśmy i ta gra dała nam nieźle w kość. Można powiedzieć że momentami nas zgrillowała. Dużo spokojniejszą grą jest Cake Bash w której słodycze (babeczki, eklerki, ciasteczka) rywalizują ze sobą o miano najsłodszej. Fakt że czasem trzeba inną babeczkę zdzielić lizakiem bo za dużo cukierków się do niej przylepiło. Ale zestaw mini gier na które składają się zawody jest zróżnicowany na tyle że każdy znajdzie swoją niszę w której rozgromi konkurentów.
    @TrendaTen uwielbiam rosół, pamiętam pyszny domowy z czasów dzieciństwa 🤩

Cake Bash wygląda słodko 😂
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    No cóż moje zdolności kulinarne są bardziej niż skromne.
    Najlepiej wychodzą mi gotowe dania prosto z mikrofalówki.
    Moim kucharskim idolem jest Snaf, szef kuchni w Górniczej Dolinie.
    Nauczył mnie gotować potrawkę z chrząszcz.
    Wystarczyło że przyniosłem mu 3 chrząszcze i 5 piekielników.
    Snaf potrafił przyrządzać prawdziwe rarytasy.
    Pytacie jakie? Sami posłuchajcie.

(94) [REMIX] KUCHNIA SNAFA - GOTHIC REMIX - YouTube

@Prywatny co prawda bardzo lubię pierogi, ale na te z węża chyba bym się nie skusiła 🤣
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @Aaricia a może skusisz się na pieczeń ze ścierwojada 👌🏻
    Starszy Gracz
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Prywatny oj chyba nie 🤣
  • Saka's Avatar
    Level 52
    Gotować lubię, ale odkąd zdrowie mi się posypało, rzadko się do tego zabieram. Mój małżonek jakiś czas temu odkrył, że przygotowywanie jedzenia żeby się nim podzielić z innymi jest całkiem spoko i większość czasu to on zapewnia nam pożywienie. Zresztą w przeciwieństwie do mnie, nie ulega dystrakcjom zbyt często, więc potrafi szybciej zrobić to żarcie.

Ale jak trzeba coś bardziej "niezwykłego" zrobić to wtedy ja idę do kuchni albo przynajmniej pomagam. Mam bardzo sprawny szósty zmysł i zwykle jestem w stanie odgadnąć czego potrzeba do naprawienia konsystencji albo smaku.

A w gry z gotowaniem to raczej nie grałam, ale niedawno dostałam w konkursie Overcooked 2. Cały czas noszę się z zamiarem spróbowania, tylko mi się sporo innych growych zaległości nagromadziło.
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka taki szósty zmysł to dobra sprawa, ja tak mam ale tylko z przyprawianiem zupy 😂 W sumie racja, jak jest więcej osób to jakoś większą frajdę sprawia gotowanie, jak się chce coś na szybko zjeść typu lunch w pracy, to się nawet nie chce nic przygotowywać, przynajmniej mi 🙈
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Jak mam sama dla siebie coś zrobić to najlepiej coś odgrzać albo coś na zimno. 😂
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate