Czy lubicie oglądać sport? Jaki jest najdziwniejszy sport, o którym słyszeliście?

• 8
    Replies
  • 461
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  Screenshot2023-07-14135811.jpg
Views: 81
Size:  85.6 KB

Hej wszystkim!

Lato sprzyja wszelakim sportom, które możemy wykonywać na wolnym powietrzu, ale nie tylko - możemy także zasiąść wygodnie przed telewizorem z chłodnym napojem i oglądać wszelakie turnieje i rozgrywki na ekranie 📺

Ja osobiście bardzo lubię oglądać turnieje tenisa, moim ulubionym jest Roland Garros we Francji 🎾 Poza tym lubię też oglądać skoki do wody czy też zawody w pływaniu.

A Wy jakie sporty lubicie oglądać? Jaki jest według Was najdziwniejszy sport, o którym słyszeliście? 🧐
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 8 Replies

• Keyma's Avatar
    Level 24
    Z tego co słyszałam, to w Azji można spotkać dość... oryginalne sporty, ale nie będę wchodzić w szczegóły. Z ciekawostek- ostatnio głośno było o naszych Szwedzkich przyjaciołach, którzy oficjalnie uznali seks za dyscyplinę sportową. Jednak moje sportowe zainteresowania zawsze były standardowe- piłka nożna (klubowe, reprezentacyjne, ligi i mistrzostwa), narodowa reprezentacja obu płci w siatkówce, czasem lekkoatletyka, za czasów Pudziana zawody strongmenów czy biegi narciarskie za czasów Justyny Kowalczyk, a nawet pamiętam kibicowanie Kubicy w f1, no i oczywiście skoki narciarskie, ale głównie zimowe- letnie tylko wyniki sprawdzam.
  • Saka's Avatar
    Level 52
    Ja zbyt dużo sportu nie oglądam, za to połowa polskiej społeczności pewnie już słyszała o moim zamiłowaniu do kijaszków. W maju były mistrzostwa Europy we Francji, miałam na telewizorze 4 streamy na raz i kibicowałam i polskiej reprezentacji i fińskiej. Na szczęście nie musieli ze sobą walczyć. Parę kobitek z polskiej reprezentacji znam osobiście i cieszyłam się z ich srebra. 😁
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    ⚽️ 🍻📺
    Starszy Gracz
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Z tego co słyszałam, to w Azji można spotkać dość... oryginalne sporty, ale nie będę wchodzić w szczegóły. Z ciekawostek- ostatnio głośno było o naszych Szwedzkich przyjaciołach, którzy oficjalnie uznali seks za dyscyplinę sportową. Jednak moje sportowe zainteresowania zawsze były standardowe- piłka nożna (klubowe, reprezentacyjne, ligi i mistrzostwa), narodowa reprezentacja obu płci w siatkówce, czasem lekkoatletyka, za czasów Pudziana zawody strongmenów czy biegi narciarskie za czasów Justyny Kowalczyk, a nawet pamiętam kibicowanie Kubicy w f1, no i oczywiście skoki narciarskie, ale głównie zimowe- letnie tylko wyniki sprawdzam.

@Keyma przypomniałaś mi, że kiedyś widziałam jakieś zawody strongmenów na żywo, ale nie pamiętam, gdzie to było 🤔 A co do biegów i skoków narciarskich, to nawet za dziecka pamiętam wszyscy oglądaliśmy, to były czasy! Albo łyżwiarstwo - a ja na środku pokoju udawałam, że też jeżdżę 😂
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Ja zbyt dużo sportu nie oglądam, za to połowa polskiej społeczności pewnie już słyszała o moim zamiłowaniu do kijaszków. W maju były mistrzostwa Europy we Francji, miałam na telewizorze 4 streamy na raz i kibicowałam i polskiej reprezentacji i fińskiej. Na szczęście nie musieli ze sobą walczyć. Parę kobitek z polskiej reprezentacji znam osobiście i cieszyłam się z ich srebra. 😁

@Saka wyobrażam sobie, że byłoby ciężko wybrać między Finlandią a Polską, gdyby np. obie drużyny znalazły się w finale 🙊
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    ⚽️ 🍻📺

@Prywatny 😎
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Ano. Ale tylko Polki doszły do finału, zdobyły srebro. Polscy faceci dostali brąz, bo ulegli Francji w półfinale, ale tego już nie oglądałam. Fińskie drużyny się natknęły na Francję wcześniej i dlatego odpadli.

Francja w kendo bardzo mocna. Maszyny do zabijania.
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka nawet nie wiedziałam, że są tacy dobrzy, ciekawe, czy @OursGarou wie 😀