Stare Gry - Do jakich gier macie sentyment

• 16
    Replies
  • 642
    views
  • JarekArczigo's Avatar
    Level 15
    Witam, Jakie były Wasze pierwsze gry ? macie do którejś sentyment i pomimo upływu lat chętnie do niej zasiądziecie ? 😀

U mnie na pierwszym miejscu jest oczywiście gra Gorky 17 , jeśli ktoś nie grał to mogę tylko i wyłącznie polecić 😀
    Hołd oczywiście należy też oddać Twierdzy i Kapitanowi Pazurowi 😆

Zapraszam do dyskusji :)
  • 16 Replies

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @JarekArczigo ja mam sentyment do Farmville, grałam dawno, dawno temu na FB 😀 A jeszcze przed Farmville był Warstorm, też na FB, z tego też powodu założyłam tam moje pierwsze konto 😂 Warstorm później został wyłączony, a Farmville tak zamulało mój stary biedny komputer, że musiałam przestać grać, a teraz nawet nie wiem, czy jeszcze istnieje w takiej postaci 🤔
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Ja jestem fanem Tetrisa, Pokemonów Red Fire, Heroes III i elastomanii która ostatnio trafiła na Androida 🎉
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Competeusz's Avatar
    Level 10
    @JarekArczigo Może już nie zaglądam, ale dużym sentymentem darzę Tibię oraz Mu Online ☺
    💻Miłośnik Lenovo od #Y580 Obecnie #IdeaPad330
    ✨W planach - Lenovo Yoga Tab 13
    🏳️‍🌈Gamer #MMORPG #karcianki
  • Homerus's Avatar
    Level 16
    Ja bardziej w gry solo leciałem i w sumie dalej lecę, no może kanapowy coop też :P

W moim przypadku to Heroes II i III, Commandos, Morrowind, Baldur's Gate, Max Payne i Mafia, chętnie do nich wracam. Jak się dowiedziałem, że na Kickstarterze wychodzi planszówka HoMM III to z miejsca dostała wsparcie :P
  • TomaszArtysta's Avatar
    Level 6
    Ja opowiem o swoim pierwszym zetknięciu z grami fleshowymi.

W mojej pamięci to był 2005 rok, ale nie dam sobie nic uciąć, że data się zgadza. Pojechaliśmy z bratem do kuzynki mieszkającej w mieście. Jej tata był informatykiem, więc mieli od groma elektroniki, ale dla mnie komputer to był orient. Pokazała nam stronę ubieranki.pl. Byłem zafascynowany tymi grami. Po powrocie mama zdecydowała zainwestować w komputer u nas. To było wtedy takie zadupie, że sąsiedzi schodzili się go zobaczyć.

Pamiętam wieczór, gdy jakiś wujek go popodpinał. W tle masa ludzi z sąsiedztwa rozmawiających o bzdetach. Ja i brat podbiegamy do uruchomionej przeglądarki i odpalamy...

...Bartendera. https://www.grajteraz.pl/g/bartender-the-right-mix

Dziś klasyk flashówek, który bardzo ciepło wspominam.
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    A początku był Wolfenstain 3D i Doom.
    A potem Age of Empires 1 i 2.
    Do każdej z tych gier wracam do dziś przynajmniej raz lub nawet kilka razy w roku.
    Starszy Gracz
  • Sea21's Avatar
    Level 10
    Mam kilka takich gier, do których z sentymentu wracam co roku:
    Heroes III
    Sąsiedzi z piekła rodem 😈
    Worms Armagedon
    Morrowind
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Ja opowiem o swoim pierwszym zetknięciu z grami fleshowymi.

W mojej pamięci to był 2005 rok, ale nie dam sobie nic uciąć, że data się zgadza. Pojechaliśmy z bratem do kuzynki mieszkającej w mieście. Jej tata był informatykiem, więc mieli od groma elektroniki, ale dla mnie komputer to był orient. Pokazała nam stronę ubieranki.pl. Byłem zafascynowany tymi grami. Po powrocie mama zdecydowała zainwestować w komputer u nas. To było wtedy takie zadupie, że sąsiedzi schodzili się go zobaczyć.

Pamiętam wieczór, gdy jakiś wujek go popodpinał. W tle masa ludzi z sąsiedztwa rozmawiających o bzdetach. Ja i brat podbiegamy do uruchomionej przeglądarki i odpalamy...

...Bartendera. https://www.grajteraz.pl/g/bartender-the-right-mix

Dziś klasyk flashówek, który bardzo ciepło wspominam.

@TomaszArtysta uśmiałam się z umiejętności Bartendera 😂
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • ArtCry88's Avatar
    Level 4
    Ja zdecydowanie cenię sobie gry arcade, świat maszyn gdzie jedna gra była wciśnięta w obudowę. To cudowne odpalić grę i cieszyć się 8 bitową grafiką Commodora 64 czy Atari 65XL:) W domu mam takie gry ale nie w skrzynce tylko jako emulator. Ale są identyczne i mogę w nie grać na komputerze. Cenię sobie też stary horror Clive Barker's Undying chyba z 2002 roku. Niesamowity klimat:)