KONKURS - Gaming Spot - wygraj wyposażenie pokoju gamingowego 🖥️

• 370
    Replies
  • 29601
    views
  • dorotadd's Avatar
    Level 3
    Dlaczego to właśnie do mnie powinien powędrować ten odjazdowy zestaw? 🤩 To proste!
    Click image for larger version. 

Name:	Zrzut ekranu 2022-08-15 012055.jpg 
Views:	249 
Size:	39.2 KB 
ID:	17918
    Otóż, niedawno temu, w krainie gier żyła sobie dziewczyna o imieniu Dorota 😌 Od dzieciństwa była ona nieustraszoną wojowniczką pikseli, z nieustępliwą determinacją walczącą z wirtualnymi wrogami 👮‍♀️ Teraz, w dojrzałym wieku 27 lat, marzyła ona o tym, by powrócić do przygody z grami ze swoim chłopakiem na odległość, mieszkającym w Portugalii. Ale niestety! 😞 Jej stary, zaufany laptop z czasów starożytnych zamienił nasze sny w pikselowy koszmar! 😣

Wyobrażam sobie jednak możliwości tego cudownego, ale tak ciężko dostępnego dla mnie sprzętu! 😍 Z tym wspaniałym zestawem do gier w rękach, nasz świat gier rozbłyśnie hipnotyzującym pokazem kolorów, tak jakby jednorożec urządzał szaloną dyskotekę 🦄 Fotel gamingowy, klawiatura, mysz, a nawet mata pod krzesło - wszystko olśniewające blaskiem RGB - połączyłyby siły, by przekształcić mój świat gier w olśniewający spektakl 💃

Click image for larger version. 

Name:	praca.jpg 
Views:	251 
Size:	89.7 KB 
ID:	17917
    Ale oczywiście prawdziwe oczarowanie polega na poprawie wydajności! Będę zabijać wrogów od Apexa po Dead Island 2 z niezrównaną precyzją, bo lag stanie się jedynie duchem przeszłości 😎 I nie będę się bać dni roboczych, bo moje zawodowe starania też będą owocne! Kajdany wolno ładujących się pasków postępu zostaną rozbite, co pozwoli mi błyskawicznie wykonywać zadania w pracy 🤗

Tak więc, sądzę, że nadszedł czas, abym w końcu mogła zająć właściwie miejsce w świecie pro graczy 😊 Wiem, że z tym sprzętem moje przygody będą pełne uśmiechu i zwycięstw, które odbiją się echem w świecie gier. I wraz z tym odjazdowym zestawem, będę wbijać level za levelem, aż moje doświadczenie w grach będzie równie imponujące jak umiejętność jedzenia chipsów bez dotykania klawiatury! 🤭
  • Natalia93's Avatar
    Level 1
    Dlaczego ja??
    Kto inny będzie bronił świata przed inwazją kosmitów, jeśli nie mój facet! Ja potrzebuję tego zestawu, aby uratował nas przed inwazją obcych stworzeń!
    Z kolei moje królestwo w grze The Sims 4 desperacko potrzebuje renowacji.!!! Moje Simy żyją w rozpadającym się domu, a ich życie jest skrajnie nudne. Dzięki temu zestawowi będę mogła stworzyć im wymarzone królestwo, w którym będą mogły rozwijać się i spełniać swoje największe marzenia (i być może ostatecznie zbudować basen, w którym zamkną niewygodnych gości!). ❤️❤️
    Jak byłam mała duzo czasu spędzałam na układaniu klocków. Może nadszedł czas, abym wykorzystała te umiejętności i zbudowała własne imperium w grze Minecraft. Ten zestaw gamingowy pozwoli mi stworzyć spektakularne budowle, a przy tym nie będę musiała zrywać swoich paznokci na klockach! no i chciałabym mieć w domu kwiaty, niestety te prawdziwe nie potrafią ze mną przeżyć… ten zestaw gamingowy da mi wreszcie możliwość założenia swojej własnej wirtualnej farmy, na której będę hodować cyfrowe warzywa kwiaty zwierzęta!! Najważniejsze jest czerpanie radości z gry 😃
  • Szczesiooo's Avatar
    Level 2
    @Aaricia

dlaczego to właśnie do Ciebie powinien powędrować ten odjazdowy zestaw 😎???

Dlaczego to ja powinienem wygrać?
    A dlatego że tego chcę udowodnić mojej kochanej żonie ze marzenia się spełniają bo tak działa i na to pozwala prawo Przyciagania na którego istnienie nie mamy wpływu. Prawo to oddziałuje na nas czy tego chcesz czy nie. I sprawia że spotyka cie w życiu tylko i wyłącznie to czego chcesz nawet jeśli nie wiesz ze chcesz bo myślisz nie o tym co powinienes
    A dzieje się to czego chceszbi tylko to !!!!!! wiec czas zacząć myśleć tylko o tym czego się pragnie trzeba być za to wdzięczny wszechświatowi i dawać szczęście innym. A ja dziękuję wam wszystkim i jestem mega wdzięczny za ten wspaniały konkurs który pomógł mojej żonie pesymistce która mówi że życie jest ciężkie bo to to i to... :D

Każdy sukces jaki osiągnąłeś w swoim życiu osiągnąłeś tylko dzięki sobie bo wystarczy tylko chciec a chcieć to móc
    Wszystkim wam życzę tyle szczęścia co mi daje wygrana w tym konkursie. :D

• Adra1988's Avatar
    Level 2
    @<b><a href="https://dev-v1-lenovo.giantsplatform.com/member.php?u=144" target="_blank">Aaricia</a></b>
    Dlaczego to ja powinienem wygrać ten zestaw? Cóż, mam 35 lat i gram w gry od dwudziestu kilku lat i zamierzam kontynuować co najmniej drugie tyle. Pewnie będę grał w gry, dopóki będę mieć siłę kliknąć w mysz lub utrzymać pada 😁. Przygodę z grami zaczynałem jako kilkulatek, gdy dostałem od rodziców Amigę 600. Pamiętam jeszcze dzisiaj tytuły w stylu Cannon Fodder, Lotus, Lemmingi, oryginalny Prince of Persia czy International Karate+. Momentami myślałem, że joystick rozleci mi się w dłoni, a jak w Lotusie wchodziłem w zakręt, wszyscy się śmiali, że skręcam nie tylko joystickiem, a całym ciałem😉. Dalej z nostalgią wspominam te tytuły, a niektóre nawet zdarzyło mi się odpalić na emulatorze po wielu latach. Po kilku latach z Amigą czekała mnie przesiadka na PC z Celeronem 366MHz. I o ile teraz takie taktowanie wywołuje pogardę czy w najlepszym przypadku uśmiech politowania to wtedy było coś. Jakby przesiąść się z "malucha" na Poloneza. I kolejne godziny spędzone z tytułami w stylu Age of Empire 2, HoM&M3, Settlers 3 czy Diablo 1 i 2. Oczywiście wraz z moim dojrzewaniem, zmieniały się też komputery. Jakże było moje zdziwienie gdy np. po przesiadce z karty graficznej 8MB na Geforce'a 2 z 32MB zauważyłem, że słońce w Black & White 2 już nie jest czarnym prostokątem z pomarańczową kropką w środku, a faktycznie wyglądało jak słońce. Uśmiech miałem od ucha do ucha. Wraz z pójściem na studia PC musiał ustąpić miejsca laptopowi - mobilność jednak jest nieoceniona, zwłaszcza dla kogoś kto studiował paręset kilometrów od rodzinnej miejscowości. Lata mijały a moja pasja do grania pozostała niezmienna. Żeby nie być gołosłownym:
    Name:  len7.jpg
Views: 214
Size:  95.0 KB
    Name:  len8.jpg
Views: 223
Size:  92.9 KBName:  len6.jpg
Views: 219
Size:  96.9 KBName:  len5.jpg
Views: 213
Size:  111.0 KBName:  len4.jpg
Views: 212
Size:  94.7 KBName:  len3.jpg
Views: 215
Size:  97.8 KBName:  len2.jpg
Views: 218
Size:  96.6 KB
    Jeśl dodać do tego kolejne setki godzin grania na konsoli (np. RDR2 ok. 200h, Wiedźmin 3 z dodatkami jakieś 300h, Assassin's Creed Valhalla ok. 120h, FFVII ok. 100h, FFXV kolejne 100) widać, że granie mam we krwi :)

Niestety moje obecne stanowisko do grania jest dalekie od ideału. O ile jeszcze da radę grać na konsoli, tak granie na komputerze jest uciążliwe, bo ani nie mam optymalnej pozycji ciała, ani nie jestem w optymalnej odległości od ekranu. Jeszcze kilka lat w takiej pozycji i będę mógł się zgłosić na nowego dzwonnika z Notre Dame ;)
    Name:  len10.jpg
Size:  90.6 KB
    TV, kupiony jeszcze w 2013 roku, zaczyna już wyświetlać artefakty, co widać np. na screenie z League of Legends. Sam laptop też już ledwo zipie, a odpalanie go przypomina start samolotu śmigłowego
    https://www.youtube.com/shorts/nL3_s0UmCuI
    Uwielbiam mojego obecnego laptopa i uwielbiałem mojego poprzedniego Lenovo, ale czasu nie oszukasz. Tego IdeaPada Y700 mam już prawie 7 lat i nie oszukujmy się- w latach komputerowych to już senior. A, że za właściciela ma maniaka komputerowego to czas najwyższy by przeszedł na zasłużoną emeryturę. Ba, nawet zasłużył na medal za zasługi.
    I o ile bardzo chętnie bym wymienił mojego Lenovo na nowy model, tak od kilku lat zawsze są bardziej pilne wydatki. A to pandemia i konieczność zakupu auta by walczyć z wykluczeniem komunikacyjnym, a to przeprowadzka i wyposażanie mieszkania, a to operacja psa, a to zaręczyny i planowanie ślubu.
    WIęc póki co udało się zakupić tylko biurko (najtańsze). Ale stoi ono puste i samotne i czeka 😢
    Name:  len9.jpg
Size:  83.0 KB
    Więc może byście rozważyli moją kandydaturę do otrzymania Waszego wypasionego zestawu. Będę dozgonnie wdzięczny i przyrzekam, że będę namiętnie z niego korzystał. I na każdym kroku będę honorowym ambasadorem Lenovo😍
  • Klamerka's Avatar
    Level 3
    @Aaricia Hej!
    Długo się zastanawiałam, dlaczego ten zestaw powinien trafić do mnie.
    Więc może zacznijmy od poczatku!
    Gram od 7 roku życia i w tym czasie moje stanowisko zmieniało się przeróżnie. Od stanowiska w pokoju brata, gdzie graliśmy wspólnie w Margonem, przez stanowisko w moim pokoju na komodzie że starym laptopem, gdzie już wtedy marzyłam o własnym stanowisku z regulowanym biurkiem i dodatkami w pięknym, czarnym kolorze (albo różowym!), do tego stanowiska, które mam obecnie ale nie jest to dalej te moje wymarzone za dzieciaka stanowisko.
    Gdyby ten zestaw trafił do mnie:
    1. Spełnilibyście moje marzenie i marzenie 12 letniej Karoliny, ktora to już wtedy marzyła o takim stanowisku.
    2. W końcu nie bolałyby mnie plecy od mojego fotela xD
    3. W końcu mogłabym grać bez denerwowania się, że mam za mało FPS.
    4. W końcu miałabym monitor większy niż 60hz, od którego nie będzie bolała mnie głowa xD
    5. I na koniec... Miałabym normalne, gamingowe biurko, na którym bez problemu zmieściłyby się dwa monitory 😍

Pozdrawiam,
    ~już 22 letnia Karolina ale dalej z tym samym marzeniem 😁
  • Zuza3's Avatar
    Level 2
    @Aaricia
    No wiadomo, studenci mogą sobie pomarzyć o takiej piękności. To piękny sen każdego gracza, jego marzenie, ale i także cel życiowy! Ważne by się nie poddawać, right?
    Wyobraź sobie: Twoja codzienna monotonia Cię nuży, nic się nie dzieje, aż nagle oślepia Cię blask. Czy to wina ledów? A może raczej majestatu tego świetnego stanowiska, do farmienia w ulubione gry godzinami? Ja obstawiam to drugie.
    Jako prawilny gracz na pełen etat potrafię rozpoznać porządny set up. To jest właśnie ten. Ten który wyciągnie Cię z tej nudnej codzienności, niczym Twój rycerz!
    Przyciąga Cię coraz bliżej i bliżej, nie możesz się opanować. Czy to jakiś urok? Nie, to po prostu twoje przeznaczenie.
    Zasiadasz wygodnie na fotelu, niczym król/królowa na tronie. Gaming to przeznaczenie, to płynie w żyłach, to jest Ci pisane.
    Ze łzami w oczach chcesz już odpalać ulubioną grę, już trzymasz myszkę, już masz naciskać przycisk, aż nagle z tego pięknego snu wyrywa Cię rzeczywistość.
    Tak to jest ze snami. Miejmy nadzieję że to był sen "prawie na jawie" i już niedługo dostąpię zaszczytu zaopiekowania się tą pięknością 🥰
    Ahh marzenia...
  • coolxer's Avatar
    Level 1
    Wyobraź sobie, że ta niezwykła nagroda w postaci odjazdowego zestawu gamingowego o wartości 14 tysięcy złotych jest jak magiczny klucz, który otwiera drzwi do niezapomnianej przygody. Teraz pozwól, że przedstawię Ci powody, dlaczego to właśnie do mnie powinien powędrować ten niezwykły zestaw:

1. Pasja, która płonie we mnie: Od najmłodszych lat moim największym zainteresowaniem był świat gier komputerowych. Grałem i pochłaniałem treści z różnych gatunków, rozwijając swoje umiejętności i strategiczne myślenie. Zawsze byłem pełen pasji, oddany graniu i zawsze gotowy na nowe wyzwania.
    2. Kreatywność i twórczy potencjał: Wierzę, że wirtualne środowisko gier jest nie tylko miejscem rozrywki, ale także doskonałą przestrzenią do wyrażania kreatywności. Z pomocą tego zestawu mógłbym tworzyć i udostępniać własne gry, filmy czy streamingi, dzieląc się swoimi pomysłami i wizjami z całym światem.
    3. Edukacja i rozwój: Zestaw gamingowy o tak wysokiej wartości miałby ogromny wpływ na moje możliwości rozwoju i nauki. Mogłbym zgłębiać nowe technologie, eksperymentować z programowaniem, projektować gry i poznawać świat poprzez interaktywne doświadczenia, które oferuje tylko świat gier.
    4. Motywacja i determinacja: Z pewnością docenię tę nagrodę i wykorzystam ją w pełni. Będzie dla mnie nie tylko sprzętem do grania, ale również inspiracją do dążenia do jeszcze większych celów. Zestaw gamingowy o takiej wartości byłby potężnym bodźcem, który skłoniłby mnie do jeszcze większej pracy, aby zrealizować swoje marzenia.
    Wierzę, że moja pasja, kreatywność i motywacja rozwo, sprawiają, że jestem idealnym kandydatem na otrzymanie tego odjazdowego zestawu gamingowego. Dzięki niemu mógłbym rozwinąć swoje umiejętności, inspirować innych i tworzyć coś wyjątkowego, materializując swoje marzenia.
  • Zaskroniec's Avatar
    Level 2
    Marzę o normalnym zestawie gamingowym, bo mój dotychczasowy to taboret z kuchni i laptop z funkcją patelni gdy odpalam mało wynagającą grę, pewnie dlatego właśnie nie mogę wbić lepszej rangi w valorancie, a myślę ze z takim zestawem to będę reinkarnacją samego TenZ 😎😎😎 Pozdrawiam wszystkich graczy i życzę powodzenia

- - - Updated - - -

Marzę o normalnym zestawie gamingowym, bo mój dotychczasowy to taboret z kuchni i laptop z funkcją patelni gdy odpalam mało wynagającą grę, pewnie dlatego właśnie nie mogę wbić lepszej rangi w valorancie, a myślę ze z takim zestawem to będę reinkarnacją samego TenZ 😎😎😎 Pozdrawiam wszystkich graczy i życzę powodzenia
  • rouk's Avatar
    Level 12
    Jeśli miałabym zdobyć ten zestaw komputerowy, to powód jest prosty - jestem absolutnym mistrzem w grze "Siedzenie przez godziny bez przerwy". Nikt nie siedzi tak wygodnie i bezruchowo jak ja! Ten fotel sprawi, że dzięki wygodnemu oparciu i podłokietnikom, będę czuła się jak królowa w swoim gamingowym tronie.

Jestem nieustraszonym poszukiwaczem idealnego podświetlenia RGB. Jeśli takie znajdę z tym biurkiem, to mogę sobie wyobrazić, jak każda akcja na ekranie odbija się na blasku biurka dając mi poczucie pełnego zanurzenia w wirtualnym świecie. Takie podświetlenie RGB to jakby było zaklęcie LUMOS, które oświetla moją przestrzeń gry i dodaje jeszcze więcej magii do mojej przygody w świecie gier.

Ten laptop byłby jak smoczy oddech w moich rękach - gotowy zmieść wszystko, co stanie na mojej drodze. Mogłabym mieć sprzęt, który wykonuje zadania z szybkością i precyzją smoczych płomieni. Niestraszne będą mu potwory i bossy, bo wystarczy jego ogień, by strawić wrogów. Potrzebuję tego potężnego sprzętu także do tego, by zdołał udźwignąć pobrane 12 936 CC oraz mody. W końcu miałabym laptop, który nie będzie ledwo zipieć przy włączaniu gry. I będę mogła pobrać jeszcze więcej modów, ha!

A co do myszki i klawiatury, to potrzebuję sprzętu, który zrozumie moje szybkie ruchy, precyzyjne kliknięcia i przyzwoitą kombinację klawiszy. To jak zaproszenie na taneczny parkiet, gdzie moje dłonie będą zataczać wspaniałe kręgi po klawiaturze, a myszka będzie tańczyć w harmonii ze wszystkimi moimi ruchami.

Chcę usłyszeć ryk smoka, skrzypienie miecza i bas, który wstrząśnie moim wnętrzem. Te głośniki będą jak drużyna koncertowa, która poprowadzi mnie przez ekscytujący soundtrack moich gier. A dzięki słuchawkom będę mogła słyszeć nawet najcichsze dźwięki w grze, co pozwoli mi wykryć ukrytych przeciwników, unikać niebezpieczeństw i reagować szybciej niż kiedykolwiek wcześniej!

Jestem gotowa, aby wskoczyć do świata czarodziejów jak Harry Potter w swoim najbardziej magicznym momencie! Z takim monitorem widzę Hogwart tak realistycznie, że jestem w stanie dotknąć kamiennych murów i poczuć magię w powietrzu. A przy tym zobaczę takie piksele, że nawet paznokcie moich Simów będą widoczne w najdrobniejszych detalach. Z tym monitorem wprowadzę się do świata Simów tak jakbym wynajęła ich wirtualne mieszkanie na cały sezon. Mało tego, w końcu będę mogła poczuć na własnej skórze jak to jest latać na miotle i widzieć każdy listek na ziemi!

Podsumowując, dlaczego to ja zasługuję na ten odjazdowy zestaw?
    Ten zestaw sprawi, że stanę się niepokonanym magiem gier, zdolnym do pokonania każdego bossa i odkrycia najskrytszych tajemnic. Dzięki temu zestawowi będę w stanie przemienić się w superbohatera gamingu, który rzuca czary na konkurencję i wciela się w role, jakby było to dziecinnie proste. Będę też miała przynajmniej dobrą wymówkę, żeby nie sprzątać mieszkania, bo "zapisuję świat przed niebezpieczeństwem" 😁
  • piorun's Avatar
    Level 4
    @Aaricia Witam.Prawie 30 lat temu dostałem od rodziców grę Diablo.Diablo II kupiłem sam za pierwsze zarobione pieniądze,III dostałem od swoich dzieci na Dzień ojca.Przez te lata z beztrosko naparzającego potwory podniesionym kijem młodzieńca zmienilem się w dziewięciokrotnego lidera europejskich rankingów,zdobywcę wszystkich osiągnięć i chyba najbardziej rozpoznawalnego w społeczności polskiego gracza hardcore.Ze względu na doświadczenie i nieuchronnie siwy łeb jestem znany z doradzania i pomagania kolejnym pokoleniom graczy. Już za parę dni premiera Diablo IV i tym razem to już wnuki snują się z przebieglymi usmiechami.Owszem,ucieszę się,szczerze podziękuję ale.....nie zagram już.Diablo IV ma bowiem coś straszniejszego od klauna,sklerozy i listu z ZUSu.Są to WYMAGANIA SPRZĘTOWE,którym mój laptop,mimo iż z zacnej firmy Lenovo,nie sprosta.Czy to wystarczy by wygrać?Tego nie wiem,wiem natomiast że sama myśl o takiej szansie jest warta czasu poświęconego na skreślenie tych paru zdań.Niech więc moc Nefalemów będzie z wami a za tę szansę szczerze dziękuję.Pozdrawiam