Przedstawiamy notebooki i komputery stacjonarne LOQ!

• 40
    Replies
  • 1295
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Hej wszystkim!

Z przyjemnością przedstawiamy Lenovo LOQ, nowe oblicze marki Ideapad gaming!

Podczas gdy Legion oferuje wysokiej klasy komputery do gier dla wymagających graczy, jego siostrzana marka LOQ oferuje bardziej podstawowe komputery do gier dla ambitnych graczy, którzy nadal cenią sobie podstawową wydajność komputera.

Lenovo LOQ powstało, aby przedstawić graczom początkującym markę i produkty godne rozpoczęcia ich epickich przygód z grami. A gdy nadejdzie właściwy czas, aby podnieść poziom, istnieje możliwość przejścia z LOQ na urządzenie Legion!

Dlaczego "LOQ"?

LOQ zostało zaprojektowane z myślą, że siła tkwi w liczbie. Kiedy więcej z nas łączy siły ramię w ramię, tym trudniej nas rozdzielić. Każdy marzy o byciu częścią czegoś większego. Drużyna, która łączy się, aby osiągnąć coś, co nigdy nie mogłoby się udać w pojedynkę. LOQ jest dla tych, którzy są gotowi, by zrobić krok naprzód, tych, którzy spędzają wiele godzin, oglądają transmisje i uczą się od profesjonalistów. LOQ oferuje potężny, niedrogi laptop. Nieważne, czy zbierasz się z 20 nieznajomymi w battle royale, czy wyruszasz na samotną misję, podczas gdy cały Twitch Cię dopinguje: Gra jest lepsza, jeżeli mamy wszyscy LOQ. 🙂

Lenovo LOQ 15"/16"

Specyfikacja i funkcje:
    • Design: Ekologiczne farby o niskiej zawartości LZO na pokrywie A/C, kolor Storm Grey.
    • Grafika: P0/P1: max TGP 95W (80W+15W) / E3: max TGP 115W (90W+25W)
    • Wyświetlacz: 16'' 16:10 FHD 144Hz, 16'' 16:10 WQXGA 165hZ / 15" 16:9 FHD 60Hz, 15'' 16:9 FHD 144Hz, 15'' 16:9 WQXGA 165hZ.
    • RAM: Intel 8G DDR4 5600 SoDIMM
    • SSD: 512G/1T PCIe® NVMe™ QLC M.2 2242 SSD (Gen 4)
    • Bateria: 4 Cell 60W
    • Klawiatura: 1,5mm Gaming Keyboard / Biała / 4-strefowe podświetlenie RGB / Pokład klawiatury w tym samym kolorze i pokrywa C.
    • Kamera internetowa: 1080P z migawką e-privacy (16") / 720P lub 1080P z migawką e-privacy (15")

Wydajność:
    • Procesory najnowszej generacji H45
    • Szerszy zakres możliwości GPU z nawet RTX 4060
    • TDP do 135W (podwójne spalanie)
    • 85-łopatkowe wentylatory z maksymalnie 4 wyciągami
    • Przełącznik MUX

Cechy konstrukcyjne i niezawodność:
    • Ekologiczne farby o niskiej zawartości LZO na pokrywie klimatyzacji, kolor Storm Grey
    • Prostota konstrukcji z myślą o praktyczności
    • Cieńsza ściana boczna o wyższej wydajności niż w poprzedniej generacji
    • Charakterystyczne tylne wycięcie I/O
      [Wytrzymałość potwierdzona certyfikatem wojskowym
    • Przyszłościowa infrastruktura pamięci masowej

Name:  03_Lenovo_LOQ_16Inch_Hero_Front_Facing_JD.jpg
Views: 289
Size:  84.5 KB
    Name:  13_Lenovo_LOQ_16IRH8_Hero_Rear.jpg
Views: 274
Size:  69.5 KB
    Name:  02_Lenovo_LOQ_16Inch_Hero_Front_Facing_Right.jpg
Views: 286
Size:  79.3 KB

Lenovo LOQ Tower

Wydajność, konstrukcja i niezawodność:
    • Funkcje procesorów desktopowych Intel 13. gen.
    • Wydajne karty graficzne do NVIDIA® GeForce RTXTM 4060Ti
    • Przestronna konstrukcja obudowy 17L z większą ilością miejsca dla lepszego przepływu powietrza
    • Akcenty dla graczy na przedniej maskownicy
    • Możliwość rozbudowy pamięci masowej do 2TB HHD + 1TB SSD
    • Ulepszona łączność z maksymalnie WiFi 6E i 2,5G Lan
    • Nahimic audio dla graczy

Name:  03_LOQ_Tower_Hero_Gaming (1).jpg
Views: 278
Size:  68.5 KB
    Name:  05_LOQ_Tower_Hero_Air_Flow_2 (1).jpg
Views: 278
Size:  89.4 KB
    Name:  06a_LOQ_Tower_Ports (1).jpg
Views: 277
Size:  96.3 KB

Które urządzenie bardziej Wam się podoba? Laptop LOQ czy komputer stacjonarny LOQ ? 🙂
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 40 Replies

• Saka's Avatar
    Level 52
    Obudowa desktopa fajna.

W laptopie martwi mnie 8GB ramu, w 2023 to chyba tylko w pasjansa można na tym pograć. Dla mnie już w 2019 to było za mało i musiałam dokładać do wiekowego laptopa. 🤔
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Sinber's Avatar
    Level 40
    Ja jestem zazwyczaj PC'towy chodź nie raz w marzeniach miałem posiadać laptopa by stać się bardziej mobilnym ale cóż może kiedyś spełnię to marzenie :) Nie mniej jeśli chodzi o specyfikację to zarówno laptopy jak i pcty w tej konfiguracji nikogo nie powinny zawieść. Co do wyglądu to w moim skromnym odczuciu laptop jest przepięknie narysowany. ;) Fajnie że marka rozwija się coraz bardziej a w szczególności na naszym Polskim rynku :)
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Obudowa desktopa fajna.

W laptopie martwi mnie 8GB ramu, w 2023 to chyba tylko w pasjansa można na tym pograć. Dla mnie już w 2019 to było za mało i musiałam dokładać do wiekowego laptopa. 🤔

@Saka mój osobisty laptop ma 8GB, nie jest źle 😀
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Ja jestem zazwyczaj PC'towy chodź nie raz w marzeniach miałem posiadać laptopa by stać się bardziej mobilnym ale cóż może kiedyś spełnię to marzenie :) Nie mniej jeśli chodzi o specyfikację to zarówno laptopy jak i pcty w tej konfiguracji nikogo nie powinny zawieść. Co do wyglądu to w moim skromnym odczuciu laptop jest przepięknie narysowany. ;) Fajnie że marka rozwija się coraz bardziej a w szczególności na naszym Polskim rynku :)

@Sinber cieszę się, że nowe modele Ci się spodobały 🙂 No i życzę spełnienia marzenia 🤞
  • DarkSylar's Avatar
    Level 20
    Jak dla mnie to połączenie serii Legion z serią IdeaPad gaming. Jestem ciekaw cen tych laptopów oraz wydajności w grach.
    Hardwarowy maniak, tester i kontroler jakości. Magda Gessler elektroniki 🤣
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Widać w laptopie LOQ powiązania z Legionami. Wizualnie to na korzyść, dobrze gdy rodzina jest do siebie podobna. Rozpoznawalność marki przysparza jej klientów. Te 8GB ramu wygląda słabo. Pewnie jest wystarczające bo nie tylko pojemność się liczy ale również taktowanie czy komunikacja z procesorem. O tych H45 jeszcze nie wiem za dużo, niby naprawili błędy poprzednich. Ale wracając do ramu, to klienci "basic" kupują na podstawie tabelek i 8 wygląda na mniej niż 16.
    LOQ Tower mi się bardzo podoba względem wizualnym. Można ją postawić na boczku? Jakie będą finalne wymiary tej wieży? Będzie można wstawić napęd DVD? Ja wiem, że to zamierzchła technologia ale w PC'tach jeszcze co jakiś czas się przydaje. Będą wewnątrz kanały wentylacyjne?
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Justi's Avatar
    Level 18
    @Aaricia ja jestem jednak zwolenniczką laptopów 😊 choć nie powiem, że ten komputer stacjonarny wydaje się bardzo ciekawy.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Widać w laptopie LOQ powiązania z Legionami. Wizualnie to na korzyść, dobrze gdy rodzina jest do siebie podobna. Rozpoznawalność marki przysparza jej klientów. Te 8GB ramu wygląda słabo. Pewnie jest wystarczające bo nie tylko pojemność się liczy ale również taktowanie czy komunikacja z procesorem. O tych H45 jeszcze nie wiem za dużo, niby naprawili błędy poprzednich. Ale wracając do ramu, to klienci "basic" kupują na podstawie tabelek i 8 wygląda na mniej niż 16.
    LOQ Tower mi się bardzo podoba względem wizualnym. Można ją postawić na boczku? Jakie będą finalne wymiary tej wieży? Będzie można wstawić napęd DVD? Ja wiem, że to zamierzchła technologia ale w PC'tach jeszcze co jakiś czas się przydaje. Będą wewnątrz kanały wentylacyjne?

@TrendaTen przekazałam Twoje pytania, dam znać, gdy uda mi się zdobyć więcej info na ten temat 👍
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Jak dla mnie to połączenie serii Legion z serią IdeaPad gaming. Jestem ciekaw cen tych laptopów oraz wydajności w grach.

@DarkSylar zapytałam także, czy wiadomo, kiedy pojawią się na polskim rynku 😊