Najlepsze postacie kobiece w grach, książkach, telewizji?

• 10
    Replies
  • 292
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  Screenshot 2023-03-03 143804.jpg
Views: 96
Size:  55.8 KB

Hej wszystkim!

Dzień Kobiet zbliża się wielkimi krokami, i w związku z tym nadszedł czas, aby porozmawiać o wszelakich postaciach kobiecych, czy to z gier, książek, telewizji, a może i z komiksów? 🧐

Moją ulubioną postacią z gier pozostaje niezmiennie Lara Croft 😂 Jeśli chodzi o książki, to chyba muszę skłonić się ku Ani z Zielonego Wzgórza choćby z racji tego, że czytanie tej serii kojarzy mi się z moim dzieciństwem 😊

Z komiksów chyba mój społecznościowy pseudonim mówi sam za siebie 😁 a z telewizji/filmów - Scarlet Witch albo Jean Grey, ewentualnie She-Hulk, ale żeby ocenić, muszę najpierw obejrzeć serial 😀

Jakie są najlepsze postacie kobiece w grach, książkach, telewizji Waszym zdaniem? 😊
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 10 Replies

• GoLLuM13's Avatar
    Level 52
    @Aaricia
    Jest tak wiele postaci kobiecych, które lubię w grach wideo iw telewizji.
    W grach wideo pojawiają się Clementine z TellTale's The Walking Dead, Jill Valentine i Claire Redfield z Resident Evil, Lara Croft z Tomb Raider, Samus z Metroid i Smash Bros, Bayonetta z gry o jej imieniu, D.Va w Overwatch i wiele innych 👀

Ale myślę, że skończę z Lerą Melnikovą, lepiej znaną jako Finka z serii Rainbow Six, która jest też moją główną bohaterką. Jest silna, miała dobre uzbrojenie przed osłabieniem, nadal jest przydatna ze swoją zdolnością do leczenia i ożywiania całej drużyny.

To samo w telewizji, oczywiście Rachel Green z Friends 🤣 Buffy pogromczyni wampirów, wiele ról Anna Torv, Olivia Dunham w Fringe, Wendy Carr w Mindhunter (który został odwołany) i dużo więcej.
    A mój ostateczny wybór padnie na Kristen Bell w roli Eleanor Shellstrop w The Good Place. Naprawdę podoba mi się ewolucja tej postaci od samolubnej, trochę złej osoby do tego, kim powinna być dobra osoba. (Oglądałem też "The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window", jak kiedyś sugerowałeś, i podobało mi się)

Nie będę mówić o książkach, jedną już napisałam 🤣
    Tag me to be sure I see the answer and reply to you / Taguez moi pour être sûr que je vois la réponse et vous réponde en retour
    Most of my writings in no particular order (mostly in French) / La plupart de mes écrits sans ordre particulier
    >> HERE/ ICI <<

• TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia część młodszej społeczności raczej nie kojarzy Thorgali, także nie wiedzą skąd ten nick
    z gier to niema Chell z portala
    z filmów to każda rola Charlize Theron i Diabolina
    z książek to Babcia Weatherwax z świata dysku
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Z filmów chyba Galadriela z adaptacji Władcy Pierścieni i Hobbita. Niestety, w Pierścieniach Władzy raczej ciężkostrawna.

Z gier np. Y'shtola Rhul z Final Fantasy XIV.

Co do książek, to muszę się zastanowić. 🤔
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia
    Jest tak wiele postaci kobiecych, które lubię w grach wideo iw telewizji.
    W grach wideo pojawiają się Clementine z TellTale's The Walking Dead, Jill Valentine i Claire Redfield z Resident Evil, Lara Croft z Tomb Raider, Samus z Metroid i Smash Bros, Bayonetta z gry o jej imieniu, D.Va w Overwatch i wiele innych 👀

Ale myślę, że skończę z Lerą Melnikovą, lepiej znaną jako Finka z serii Rainbow Six, która jest też moją główną bohaterką. Jest silna, miała dobre uzbrojenie przed osłabieniem, nadal jest przydatna ze swoją zdolnością do leczenia i ożywiania całej drużyny.

To samo w telewizji, oczywiście Rachel Green z Friends 🤣 Buffy pogromczyni wampirów, wiele ról Anna Torv, Olivia Dunham w Fringe, Wendy Carr w Mindhunter (który został odwołany) i dużo więcej.
    A mój ostateczny wybór padnie na Kristen Bell w roli Eleanor Shellstrop w The Good Place. Naprawdę podoba mi się ewolucja tej postaci od samolubnej, trochę złej osoby do tego, kim powinna być dobra osoba. (Oglądałem też "The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window", jak kiedyś sugerowałeś, i podobało mi się)

Nie będę mówić o książkach, jedną już napisałam 🤣

@GoLLuM13 dzięki, że przypomniałeś mi o Buffy, też ją bardzo lubiłam 😀 Jeszcze przyszła mi do głowy Sailor Moon z dawnych czasów 😀
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia część młodszej społeczności raczej nie kojarzy Thorgali, także nie wiedzą skąd ten nick
    z gier to niema Chell z portala
    z filmów to każda rola Charlize Theron i Diabolina
    z książek to Babcia Weatherwax z świata dysku

@TrendaTen dobra myśli - dla niewtajemniczonych, oto postać, która zainspirowała mój nick 🙂

Charlize Theron też bardzo lubię, podobał mi się film pt. The Italian Job 😀 Oglądałeś?
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia Z filmów chyba Galadriela z adaptacji Władcy Pierścieni i Hobbita. Niestety, w Pierścieniach Władzy raczej ciężkostrawna.

Z gier np. Y'shtola Rhul z Final Fantasy XIV.

Co do książek, to muszę się zastanowić. 🤔

@Saka a co sądzisz o Arwen? 🧐
  • GoLLuM13's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Bardzo lubiłem Buffy. Podobała mi się też Czarodziejka z Księżyca, jak zapewne wiecie. Kim byli twoi trzej najlepsi "Sailors" ? Mój byłby Księżyc, Wenus i Mars 👀
    Tag me to be sure I see the answer and reply to you / Taguez moi pour être sûr que je vois la réponse et vous réponde en retour
    Most of my writings in no particular order (mostly in French) / La plupart de mes écrits sans ordre particulier
    >> HERE/ ICI <<

• TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen dobra myśli - dla niewtajemniczonych, oto postać, która zainspirowała mój nick 🙂

Charlize Theron też bardzo lubię, podobał mi się film pt. The Italian Job 😀 Oglądałeś?
    Oglądałem, lubię kino z zagadkami także włoska robota spodobała mi się
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia Bardzo lubiłem Buffy. Podobała mi się też Czarodziejka z Księżyca, jak zapewne wiecie. Kim byli twoi trzej najlepsi "Sailors" ? Mój byłby Księżyc, Wenus i Mars 👀

@GoLLuM13 ciężki wybór 🤔 myślę, że Sailor Moon, Mars, Mercury i Saturn 😀 cztery zamiast trzech 🤭