Przedstawiamy SteamOS w Legion GO S! 🎮🎉

• 59
    Replies
  • 9215
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Hej wszystkim!

Mamy dla was ekscytujące wieści przed wakacjami 🤩 Mamy przyjemność ogłosić, że nawiązaliśmy współpracę z Valve, aby wprowadzić system SteamOS ♨️ na Legion GO S, który będzie dostępny od 15 maja.📅

Name:  Legion_Go_S_Control_System_Settings.jpg
Views: 1338
Size:  87.6 KB

Największa na świecie biblioteka gier jest na wyciągnięcie ręki, w dowolnym momencie, na GO!

Chcielibyśmy dowiedzieć się, co sądzicie o tym kamieniu milowym dla Legion GO S i w co będziecie grać latem? 🧐

Zaglądajcie do nas, aby mieć szansę na bezpośrednie zapoznanie się z jednym z tych małych cudów. Specyfikacja techniczna znajduje się poniżej!

Name:  Screenshot2025-04-28151402.jpg
Views: 1024
Size:  79.3 KB
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 59 Replies

• TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Marcelek wiadomość dla Ciebie
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen I dobrze. Kazdy system ma swoje zastosowanie. Windows ma okropny UI na handheldach.
    There are things in this world that the human mind cannot comprehend.
    Pudding is one of them ❤🍮
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Marcelek 11 ma ogólnie okropny UI. A 10 ma okropny UI już od ustawień. Chociaż miałem ostatnio do czynienia z PiOS to to ma jeszcze gorsze UI. Ubuntu z Gnome mi się podoba
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen Ja tak po systemach nie krążę. Windows 11 wizualnie mi się podoba, ale UX jest okropne. Wszędzie powielone te same opcje lub porozstawiane w różnych miejscach, a dotyczą tego samego. Perfekcją jest przycisk w prawym dolnym rogu na laptopach, który ma 3 ikony...

Co do handheldów, to Windows się okropnie skaluje i jest przystosowany do myszy, nie joysticka / dotyku.
    Już nawet lepiej, jakby poprawili aplikację XBOX na wzór Steam Big Picture i zrobili tak, że można do niej bootować. Wiele osób chce mieć konsolę, nie przenośnego PC.
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Marcelek ja jestem rozwalony po platformach i jakby była taka, która by NAPRAWDĘ połączyła wszystkie to bym chciał tak, ale póki co niech mi się ładuje pulpit. Sam sobie możesz ustawić, żeby Ci się bootowało do np steam big picture czy aplikacji Xbox
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen Było kiedyś coś podobnego do Netflixa, Prime Video, etc., ale nie wiem, czy nadal to jest.
    Sam nie jestem fanatykiem Steama, bo są wyznańcy, którzy dosłownie nie zagrają w coś, czego nie ma na Steamie. Chociaż jeśli miałby być monopol na rynku platform do gier, to Valve będzie chyba jedną z najlepszych opcji (GOG jest za mały, EGS to EGS, a pozostałe są dosyć zamknięte).

Chodzi też o "out of the box expereince". Kupujesz konsolę, to chcesz UI konsoli. Jeśli ktoś chce mieć przenośnego PC, to niech wtedy zmieni ustawienia. Nie na odwrót.
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Marcelek no tak ma SteamOS, po pierwszym uruchomieniu masz big picture i dopiero w ustawieniach masz opcję, żeby bootował do pulpitu tego debiana. Ogólnie myślę, że w przypadku takich handheldów lepszym merytoryncznie określeniem będą "turbo tablety" niżeli konsole. Może w przyszłości Legion Space ewoluuje do takiego wspólnego środowiska. Jak otwierałem paczkę z GO to ten Space był beznadziejny i do niczego się nie nadawał. Ale co rusz dostaje duże aktualizacje i za każdym razem wygląda inaczej. Teraz mam jakąś aktualizację w oczekiwaniu, także może to już dziś?
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen
    lepszym merytoryncznie określeniem będą "turbo tablety" niżeli konsole
    Ja tak nie uważam. Ktoś chce tableta, to kupi tableta lub laptopa 2 in 1. To jest konsola z joystickami i d-padem. Mozna z tego korzystać jak z przenośnego PC, ale pierwszorzędnie ludzie to kupują jako konsolę. Pamiętaj, że jesteś bardziej techniczny niż pewnie 95% osób, które mają taki sprzęt.