Międzynarodowy Dzień LEGO: jaka jest Wasza ulubiona gra LEGO?

• 12
    Replies
  • 331
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Hej wszystkim!

Dziś świętujemy Międzynarodowy Dzień LEGO 🎉 Chyba nie ma wśród nas osoby, która choć raz nie miałaby styczności, czy to z fizycznymi klockami, czy to z filmami LEGO, czy też z grami wideo LEGO 😎

Osobiście jestem zagorzałą fanką klocków LEGO, a moim ulubionym zestawem jest domek Hobbita:

Name:  Screenshot2025-01-28174844.jpg
Views: 57
Size:  90.5 KB

A jakie jest Wasze ulubione LEGO? Czy jest to zestaw klocków, czy może gra wideo? 🧐
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 12 Replies

• Marcelek's Avatar
    Level 52
    Mam sentyment do "LEGO Star Wars: The Complete Saga".
    Z fizycznych zestawów, to nie wiem. Za dzieciaka lubiłem LEGO policja, ale teraz to szkoda gadać.
    Miałem jeszcze duży zestaw klocków typu DIY, ale to z COBI (LEGO były kilka razy droższe).

Wstawiam link, bo znowu nie mogę wstawić zdjęcia.
    Attached Images Attached Images  
    There are things in this world that the human mind cannot comprehend.
    Pudding is one of them ❤🍮
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Jeśli chodzi o gry Lego to moim zdaniem najlepszą wszechczasów jest Lego Marvel Super Heroes (1). Ma otwarty świat w trybie swobodnym (Nowy Jork) i pakiet pojazdów jeżdżących, pływających i latających. Mapki są świetnie zrobione a pakiet herosów jest różnorodny. Misje i misyjki są o różnym przekroju i poziomie trudności (dalej nie mamy 100% mimo przekroczenia 150h). Graliśmy w wczesne Lego jak i w całkiem nowe i tylko Lego Undercover jest bardziej rozbudowany (ale nie ma bohaterów latających 😒). Nr 3 będzie Lego DC Super-Villains (naprawia latanie w stosunku do Lego Batman)

Jeśli chodzi o zestawy fizyczne to ja nie mam swojego ulubionego. Ja sam z siebie to za dzieciaka miałem 4 zestawy Basic 555, taki z pojazdem na kluczyk i wyspę piratów (podróbkę lego) i Lego 6330. Mi to starczało na długieeee godziny zabawy. Syn ma teraz (wg APLIKACJI) 61 zestawów (oryginalnych LEGO) i ponad 13K klocków. A jak mu kiedyś zbudowałem ciężarówkę to od grudnia 2022 się nią bawi 😁. Uważam, że jestem wystarczająco dobry w budowaniu, że wystarczy mi do zabawy garść klocków. Jestem starej daty i wszelkie Lego mechanizmy musiałem sam wymyślać i nie miałem "gotowców".

https://dev-v1-lenovo.giantsplatform.com/threads/12643
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Sinber's Avatar
    Level 40
    @Aaricia A ty składałaś lego w kształcie czekolady? :D
    Name:  3.jpg
Views: 41
Size:  84.3 KB
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen
    Name:  1738143815976.jpg
Views: 35
Size:  90.4 KB
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Mam sentyment do "LEGO Star Wars: The Complete Saga".
    Z fizycznych zestawów, to nie wiem. Za dzieciaka lubiłem LEGO policja, ale teraz to szkoda gadać.
    Miałem jeszcze duży zestaw klocków typu DIY, ale to z COBI (LEGO były kilka razy droższe).

Wstawiam link, bo znowu nie mogę wstawić zdjęcia.

@Marcelek ja za dziecka nigdy nie miałam LEGO, chyba nawet za bardzo nie słyszałam o ich istnieniu 😂 Moja przygoda rozpoczęła się dopiero po przyjeździe na wyspę 😀
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Jeśli chodzi o gry Lego to moim zdaniem najlepszą wszechczasów jest Lego Marvel Super Heroes (1). Ma otwarty świat w trybie swobodnym (Nowy Jork) i pakiet pojazdów jeżdżących, pływających i latających. Mapki są świetnie zrobione a pakiet herosów jest różnorodny. Misje i misyjki są o różnym przekroju i poziomie trudności (dalej nie mamy 100% mimo przekroczenia 150h). Graliśmy w wczesne Lego jak i w całkiem nowe i tylko Lego Undercover jest bardziej rozbudowany (ale nie ma bohaterów latających 😒). Nr 3 będzie Lego DC Super-Villains (naprawia latanie w stosunku do Lego Batman)

Jeśli chodzi o zestawy fizyczne to ja nie mam swojego ulubionego. Ja sam z siebie to za dzieciaka miałem 4 zestawy Basic 555, taki z pojazdem na kluczyk i wyspę piratów (podróbkę lego) i Lego 6330. Mi to starczało na długieeee godziny zabawy. Syn ma teraz (wg APLIKACJI) 61 zestawów (oryginalnych LEGO) i ponad 13K klocków. A jak mu kiedyś zbudowałem ciężarówkę to od grudnia 2022 się nią bawi 😁. Uważam, że jestem wystarczająco dobry w budowaniu, że wystarczy mi do zabawy garść klocków. Jestem starej daty i wszelkie Lego mechanizmy musiałem sam wymyślać i nie miałem "gotowców".

https://dev-v1-lenovo.giantsplatform.com/threads/12643

@TrendaTen a Twój syn podziela Twój wybór pierwszego miejsca? 🧐 Ogólnie lubię wszelakich superbohaterów, także pewnie też podobnie bym wybrała jeśli chodzi o gry wideo 😁

Co do budowania to ja raczej lubię coś z architektury, co mogę zbudować i postawić, żeby zdobiło 😀
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia A ty składałaś lego w kształcie czekolady? :D
    Name:  3.jpg
Views: 41
Size:  84.3 KB

@Sinber a wiesz, że nie? Cóż za niedopatrzenie z mojej strony 😂 W ogóle nie widziałam takiego zestawu, to jakiś nowy? 🧐
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52

Najlepsza giera Lego!
    Ja mam tylko steam wersję

- - - Updated - - -

@TrendaTen a Twój syn podziela Twój wybór pierwszego miejsca? 🧐 Ogólnie lubię wszelakich superbohaterów, także pewnie też podobnie bym wybrała jeśli chodzi o gry wideo 😁

Co do budowania to ja raczej lubię coś z architektury, co mogę zbudować i postawić, żeby zdobiło 😀

Pierwsze miejsce podziela na 100% co jakiś czas wracamy do Nowego Jorku z Lego. On się na tej części uczył grać na padzie, także też pewien sentyment mu się zrobi kiedyś. Co do pozostałych miejsc to nie wiem czy by podzielał moje zdanie bo nie skończyliśmy fabuły w obu XD On to prędzej batmany (szczególnie 3 i 2) albo Indiana Jones
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen Może też zagram w to na kontrolerze, bo teraz grając na nim czuję się, jakbym miał myszkę w lewej ręce.