Najbardziej kreatywna rzecz, jaką udało Wam się stworzyć

• 31
    Replies
  • 674
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  Screenshot2025-01-15155327.jpg
Views: 48
Size:  100.6 KB

Hej wszystkim!

Kontynuując dyskusję o kreatywności, pora na pochwalenie się swoimi dziełami i wytworami! Jak zapewne dobrze wiecie, mamy wśród nas prawdziwego McGyvera @TrendaTen , który potrafi z niczego stworzyć wszystko 😀 Nie wszyscy jednak są obdarzeni taki talentem, ja np. należę do najmniej kreatywnych, a rękodzieło w ogóle mi nie leży 😅

A jak to jest u Was? Z jakiego własnoręcznie wykonanego dzieła jesteście najbardziej zadowoleni? 🧐
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 31 Replies

• TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Ja to wynalazki. A to głośnik z puszki po landrynkach a to zegarek co ściąga pogodę z internetu. Jakiś stojaczek z plastiku albo obrotnica z silnika od mikrofali. Przeróbka słuchawek przewodowych na bezprzewodowe, to takie rzeczy. Może jakaś konewka czy skrzynia na rośliny.
    Jak trzeba naprawić zawias albo kabelki to sobie daję radę ale obrazu nie namaluje. Chociaż ostatnio maluję figurki.

Najbardziej dumny jestem chyba z zegarka WiFi, co czas i pogodę ściąga z internetu. Sprzętowo to prosta sprawa ale zawiera ponad tysiąc linii kodu w Arduino.

Name:  SmartSelect_20250115_195736_Photos.jpg
Views: 37
Size:  75.3 KB
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen Pokaż kod
    There are things in this world that the human mind cannot comprehend.
    Pudding is one of them ❤🍮
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Marcelek przypomnij się w piątek to Ci na priv wyślę jakiś link czy coś
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen Ok. (jak sam nie zapomnę)
    There are things in this world that the human mind cannot comprehend.
    Pudding is one of them ❤🍮
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Ja to wynalazki. A to głośnik z puszki po landrynkach a to zegarek co ściąga pogodę z internetu. Jakiś stojaczek z plastiku albo obrotnica z silnika od mikrofali. Przeróbka słuchawek przewodowych na bezprzewodowe, to takie rzeczy. Może jakaś konewka czy skrzynia na rośliny.
    Jak trzeba naprawić zawias albo kabelki to sobie daję radę ale obrazu nie namaluje. Chociaż ostatnio maluję figurki.

Najbardziej dumny jestem chyba z zegarka WiFi, co czas i pogodę ściąga z internetu. Sprzętowo to prosta sprawa ale zawiera ponad tysiąc linii kodu w Arduino.

Name:  SmartSelect_20250115_195736_Photos.jpg
Views: 37
Size:  75.3 KB

@TrendaTen to naprawdę imponujące, ja to się cieszę jak mi się w miarę równo uda coś zaszyć 😂 A nie pamiętam czy pytałam, kiedy odkryłeś w sobie zainteresowanie do takiego tworzenia? 🧐
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia a wiesz nie wiem? Jakoś tak dla mnie to naturalne. Co znaczy że musiało być mi to zaimplemetowane w wieku wczesno dziecięcym. A może to naturalne? Nie mam pojęcia. Jestem silnie technicznym człowiekiem (co czasem doprowadza żonę do szaleństwa :D ) i widzę świat przez pryzmat możliwych rozwiązań. Nie ma tak, że jak coś mi nie podejdzie to siedzę i płaczę tylko myślę, myślę aż wymyślę rozwiązanie. Oczywiście im więcej wymyślam to tym bardziej te rozwiązania są schematyczne. Czasem spojrzę na problem i już wiem jak będzie wyglądać rozwiązanie i jakie kroki podejmę do niego. Studia techniczne też trochę mi pomogły w usystematyzowaniu świata
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen to dobre podejście, bo najlepiej na spokojnie przemyśleć dany problem, niż się załamywać, zawsze w jakiś sposób można wybrnąć z sytuacji 🤓
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia a jak nie można to zamartwianie się i tak nic nie da
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen to prawda 😁