KONKURS ZAKOŃCZONY - Konkurs z okazji 10 tysięcy użytkowników społeczności!

• 61
    Replies
  • 8013
    views
  • Jacamistrz111's Avatar
    Level 1
    @Aaricia

Hej,

Swoja przygode z gamingiem zacząłem wiele lat temu na konsoli Nintendo oraz komputrze stacjonarnym, tytułami w które grałem najwiecej było GTA San Andreas oraz Deluxe Ski Jump. W późniejszym okresie grałem gry typu FPS, głównie Counter Strike.

Powinieniem wziąć udział w tym wydarzeniu ponieważ uwielbiam rewalizację, oraz będzie to świetna okazja aby sprawdzić swoje umiejętności Deluxe Ski Jump :)

Pozdrawiam :)

- - - Updated - - -

@Aaricia

Hej,

Swoja przygode z gamingiem zacząłem wiele lat temu na konsoli Nintendo oraz komputrze stacjonarnym, tytułami w które grałem najwiecej było GTA San Andreas oraz Deluxe Ski Jump. W późniejszym okresie grałem gry typu FPS, głównie Counter Strike.

Powinieniem wziąć udział w tym wydarzeniu ponieważ uwielbiam rewalizację, oraz będzie to świetna okazja aby sprawdzić swoje umiejętności Deluxe Ski Jump :)

Pozdrawiam :)
  • Wujas's Avatar
    Level 2
    Siemanko!

Moja historia z grami zaczęła się w 2007 roku, gdzie jako dzieciak 8 letni zacząłem grać w gry. Z początku były to bardzo stare jeszcze na dyskietkach czy na płytach np Kapitan Kot i inne. Bardzo się tym zafascynowałem, po jakimś czasie kupiłem sobie swojego pierwszego laptopa i wtedy wszystko się rozwinęło. Poświęcałem na granie każdą wolną chwilę, bardzo się tym pasjonuje. Zacząłem wtedy oglądać różnych Youtuberów itd. Gra minecraft była zawsze moją ulubioną, dlatego że nie było tam rzeczy niemożliwych. Od tego ósmego roku życia jestem bardzo pochłonięty światem gier (oczywiście z umiarem aby umieć odróżnić rzeczywistość od fikcji). Przez gry poznałem wiele ciekawych osób z którymi dotychczas mam kontakt i razem gramy w różne gry. Od 2017 roku zacząłem grać w ARK Survival Evolved, bardzo fajna gra gdzie można bardzo dobrze się bawić z innymi graczami z całego świata. Lubiłem tez grać bardzo w FIFE i gry wyścigowe, ponieważ sprawiało mi to ogromną frajdę i w dalszym ciągu sprawia. Streamowałem na Twithu i na YT ale to dość dawne czasy, chciałem być jak ludzie których ja wtedy oglądałem i lubiłem oglądać, każdy sub i polubienie a nawet i wyświetlenie filmu sprawiało mi zawsze radość. Ostatnio niestety mój laptop doznał awarii przez co jestem teraz bardzo ograniczony co do gier, ponieważ mam aktualnie mój pierwszy laptop na którym taka gra jak ARK lub inne nie są w stanie pójść. Aktualnie gram w Minecrafta, Lola i Albiona, od czasu do czasu ze znajomymi w Amonga jeśli nadarzy się taka okazja. Jestem niestety tak zwanym biednym studentem i odkładam każdy grosz na nowy komputer. Jak już wspominałem granie sprawia mi ogromną frajdę, ale też odkryłem tym swoją pasję do elektroniki i testowania gier. Nie lubię takiej rywalizacji po trupach do celu ale najważniejsza jest dobra zabawa. Laptop Lenovo lub jakakolwiek część do komputera przybliżyła by mnie do kontynuowania mojej pasji związanej z grami i otworzyło by mi to drzwi na nowe możliwości.
  • JaKoN's Avatar
    Level 5
    @Aaricia

Moja historia gier zaczęła się w czasach, kiedy świat internetu był dopiero raczkował, a gry przeglądarkowe były absolutnym hitem. To byli te czasy, gdy dostęp Flash był królem, a my, dzieciaki, spędzaliśmy godziny na platformach jak wyspagier, friv czy gry.pl. Pojawia się, jak następuje pojawienie się na dziesięciu paskach, które zawsze się pojawią, gdy zostanie uruchomione. niedostępne to była magia prosta, ale niesamowicie wciągająca żadna lekcja informatyki nie mogła sie bez tego odbyć.

Potem w moim życiu wydarzyło się PSP. To była prawdziwa rewolucja moja pierwsza konsola, I TO W DODATKU PRZENOŚNA którą można było umieścić w kieszeni. Spędzałem z nią całe dnie, odkrywając świat przenośnych gier pierwsze GTA czy LocoRoco i całkowicie odpływając w te małe, ale epickie przygody. rywalizacja w każdym miejscu w grach z znajomymi na przerwach czy wakacjach PSP było ze mną na długi, aż w końcu przyszedł czas na coś podstawowego.

Z biegiem lat przesiadłem się na PS3, a później na PS4, gdzie wkręciłem się w bardziej rozszerzone tytuły i odkryłem, co oznacza, że wciągająca fabuła i została opracowana grafika. Generacja konsoli wnosiła coś nowego, ale zawsze trzymałem ten sam dziecięcy zachwyt, który chronił mi od pierwszych gier na przeglą

Teraz jestem na PS5 i technologia oraz jej rozwój jest fascynujący grafika, historie czy gameplay z roku na rok jest coraz bardziej innowacyjny i dopracowany dalej czuje sie jak dziecko odkrywając ten świat.
  • atomowyjanusz's Avatar
    Level 2
    Udział w konkursie gamingowym to dla mnie nie tylko szansa na rywalizację, ale także doskonała okazja, aby podzielić się moimi pasjami i doświadczeniem w świecie gier. Od wielu lat jestem zapalonym fanem gier symulacyjnych, poczynając od gry Grand Prix 3, jednej z pierwszych nieco bardziej skomplikowanych od Sapera gier (wraz z GTA Vice City), w którą miałem okazję grać. Dzięki nim mogę poczuć dreszczyk emocji związany z wyścigami, a jednocześnie zgłębiać tajniki strategii wyścigowej oraz techniki jazdy. Każda gra staje się dla mnie wyzwaniem, które motywuje do stałego doskonalenia się i nauki.
    Moje zainteresowanie Formułą 1 wykracza jednak daleko poza granice gier. Oglądam wyścigi Grand Prix podczas wszystkich weekendów wyścigowych w trakcie sezonu. Interesuje mnie nie tylko sama rywalizacja, ale również aspekty techniczne tego sportu.
    Chociaż nie mogę się pochwalić szczególnymi umiejętnościami w grach piłkarskich, takich jak seria FIFA (czy obecnie EA FC), to posiadam całkiem sporą wiedzę o piłce nożnej, którą oglądam i w którą gram od najmłodszych lat, a rozmowy o jej historii są dla mnie równie pasjonujące jak same zmagania na boisku.
    Dodatkowo, mam zamiłowanie do gier strategicznych, zwłaszcza tych stworzonych przez studio Paradox Interactive. Jedną z moich ulubionych gier jest Hearts of Iron IV, która pozwala mi na zanurzenie się w skomplikowanej strukturze drugiej wojny światowej. Ta gra oferuje nie tylko rywalizację, ale także możliwość eksploracji historii (również alternatywnej) oraz podejmowania trudnych decyzji, które kształtują losy narodów.

Jestem przekonany, że moje wcześniejsze doświadczenia gamingowe sprawią, że będę mógł wnieść coś wartościowego do tego wydarzenia. Czekam z niecierpliwością na możliwość uczestnictwa w tym evencie, który na pewno przyniesie wiele radości i satysfakcji.
  • FTS's Avatar
    Level 2
    Moja historia gamingowa zaczęła się jeszcze na bardzo wczesnym etapie mojego życia 👶🏻

Już nawet nie pamiętam dokładnie ile wtedy miałem lat, ale myślę że było to ok. 5-6 roku życia. Mój tata przyniósł do mieszkania konsole Pegasus. Pierwszą grą w którą zagrałem i w którą się wtedy wkręciłem razem z nim był... Mario 🍄 Z czasem razem z tatą zdobyliśmy też inne gry. W tamtych czasach najlepszym i najbardziej opłacalnym sposobem na to było udanie się na miejscowy targ i wymiana starych gier na nowe. Oczywiście były w formie kartridży więc patrzyło się na obrazek i brało to co najbardziej się spodobało, a przy tym często kończyło się to w taki sposób że gra na konsoli różniła się zupełnie od tego co przedstawiał obrazek. Nie przeszkadzało to jednak by korzystać z ich uroków, odkrywać zawartość i po prostu dobrze się bawić.

Kolejną konsolą z którą miałem styczność było Playstation 1, którą miał mój wujek. Każde spotkanie rodzinne u niego kończyło się tak, że spędzałem kilka godzin grając w Crasha Bandicoota lub Tomb Ridera. Było też kilka innych gier, ale to te dwie najbardziej zapadły mi w pamięć. Pamiętam też że były gry w które nie pozwolono mi grać bo byłem wtedy za młody. Oczywiście sprawiało to, że chęć zagrania w nie była większa, ale byłem cierpliwym dzieckiem pod tym względem, więc nie było z tego powodu awantur 😅

Playstation 2 i gra FIFA06 to moje następne przetarcie z konsolami. Znowu zawdzięczam to tacie, od którego znajomi przynosili ją do miejsca pracy, więc kiedy jednego dnia mnie tam zabrał to miałem okazję trochę na niej pograć. Pamiętam że nie znałem jeszcze wtedy wielu piłkarzy, więc wybierałem tylko Barcelone bo był tam Ronaldinho. Paradoks tego młodzieńczego wyboru jest taki, że aktualnie większą sympatią darzę ich rywala, czyli Real Madryt! Po tej sytuacji mój tata zdecydował, że kupi mi w prezencie moją własną PS2, a razem z nią kupiliśmy legendarne Pro Evolution Soccer 6 z komentarzem Mateusza Borka i Romana Kołtonia. Z czasem oczywiście zaczęły się też pojawiać w moim życiu nowe gry na tą konsole, w tym kolejne edycje gier piłkarskich, ale tym razem już nie z serii PES a FIFA.

W przyszłości w celu grania w gry oczywiście doszedł komputer, a także wraz z upływem kolejnych lat nowe konsole, przy których pozostałem wierny serii Sony od PSP i PS3, przez PS4 po PS5 które posiadam aktualnie.
    W późniejszej młodości najwięcej czasu poświęciłem tytułom takim jak Tibia, Metin2, CS 1.6, CS:GO, LOL czy FIFA. Przewinęła się oczywiście niezliczona ilość innych gier, jednak to właśnie tym poświęciłem najwięcej swojego czasu. Oczywiście nie oznacza to że nie przepadam i nie ogrywałem gier solowych, jednak jak widać zdecydowanie całe życie byłem i dalej jestem osobą preferującą rozgrywkę oraz rywalizację w towarzystwie innych ludzi 🤝🏻

I tą właśnie kwestią chciałbym przejść do pytania dlaczego to ja powinienem wziąć udział w Waszym wyzwaniu?

Kontynuując to co napisałem wyżej, uwielbiam możliwość grania i rywalizowania z innymi osobami, a format tego wydarzenia, w którym rozgrywki odbywają się nie tylko w jednej grze, ale w kilku naraz, a do tego jeszcze trzeba dołożyć swoją wiedzę gamingową, sprawia że rywalizacja na pewno będzie bardzo ekscytująca i mocno chciałbym być jej częścią, a przede wszystkim spróbować swoich sił 💪🏻

Do tego jestem osobą która uwielbia wydarzenia gamingowe same w sobie, a to co najbardziej mnie do nich przyciąga jest panująca tam atmosfera. Regularnie co roku już od pierwszej edycji w 2013 roku wybieram się na IEM w Katowicach, a w ostatnich latach doszło do tego również PGA w Poznaniu. Jako że moja ciekawska osobowość sprawia że zawsze sprawdzam wszystkie stoiska, to nie raz bawiłem się również z Wami właśnie na stoisku Lenovo, które od lat jest pozytywnym i nieodłącznym urozmaiceniem tych eventów.

Jeśli chodzi o tytuły 🎮, w których odbędzie się rywalizacja to z każdym z nich miałem styczność:

FC25 - Tak jak napisałem wcześniej, gry piłkarskie były ważną częścią mojego życia już od najmłodszych lat, zwłaszcza że sam pasjonuje się piłką nożną. Wprawdzie zacząłem od gry PES6 z legendarnym Adriano, jednak później na moich półkach pojawiała się już tylko seria gier FIFA, a od gry FIFA11 do obecnej FC25 nie odpuściłem żadnej edycji.

Deluxe Ski Jumping 🎿 - W serie DSJ nie grałem już sporo lat (poza okazyjnym graniem na strefie retro na targach PGA), jednak w dzieciństwie także spędziłem na niej wiele godzin wcielając się w wirtualną rolę Adama Małysza. Oczywiście jak tylko w telewizji były jakieś zawody, to natychmiastowo nachodziła ochota żeby w nią pograć. Pokazał mi ją kolega z podstawówki, z którym nie raz razem rywalizowaliśmy podczas odwiedzin. Gdy grałem samemu to oczywiście dodawało się wielu zawodników i niejako tworzyło własną historię całego pucharu świata. Prosta gra, a jednak kiedy wciągała to potrafiło zlecieć mnóstwo czasu tak że nawet się tego nie zauważało.

F1 24 🏎️ - Tu znowu musimy się cofnąć do czasów młodości, kiedy do oglądania F1 wciągnął nie kto inny, jak Robert Kubica. Regularnie odpalało się telewizje i dopingowało naszego rodaka najpierw gdy jeździł w BMW, a następnie w Renault. Oczywiście nie byłem jedyny, który na fali jego występów miał ochotę porywalizować w wirtualnej Formule 1. Dzięki temu miałem przyjemność wziąć udział w turnieju z gry F1 Challenge 2007 która powstała na forum gry przeglądarkowej, co ciekawe totalnie nie związanej z formułą. Nie ukrywam że bardzo nostalgicznie to wspominam. 20 osób które regularnie w różne dni zbierało się do wspólnej rozgrywki, żeby rywalizować najpierw w kwalifikacjach, a potem w wyścigu na kolejnych torach. Wprawdzie udało się zagrać tylko jeden sezon, ale zabawa była świetna. Kolejną grą F1 w którą więcej pograłem była Formula 1 2009 na PSP. Ostatnią edycją było F1 23, które pojawiło się w ramach gier na PS Plus. Nie ukrywam że było to pozytywne zaskoczenie i oczywiście jak tylko się pojawiła to zabrałem się z granie. W F1 24 jeszcze nie miałem przyjemności zagrać, ale z wielką chęcią podejmę rękawice i sam jestem ciekaw czy doświadczenie z poprzednich edycji pozwoli tutaj liczyć się w stawce!

Troszkę się rozpisałem, jednak gdy pojawia się temat historii gamingowej to jest całkiem sporo do opowiedzenia. Podsumowując mam nadzieję że uda mi się zostać jednym z uczestników, liczę na świetną zabawę w dobrym towarzystwie i oby do zobaczenia na miejscu! 👋🏻

• Rablams's Avatar
    Level 8
    W moim życiu wejść do świata gier było całkiem prosto. Mój tata był zapalonym graczem także siłą rzeczy i ja zacząłem poznawać tą wirtualną przestrzeń. Jako dziecko próbowałem swoich sił najpierw w grach edukacyjnych a pierwszą jaka zapadła mi w pamięć, była adaptacja bajki dla dzieci „Pingu”. Później pojawił się „The Neverhood” który do dzisiaj śni mi się po nocach. Nic z niego nie rozumiałem a fakt, że był dostępny jedynie język rosyjski nie ułatwiał wczuwania się w świat plastelinowego ludka. Prawdopodobnie to była również moja pierwsza styczność z cyfrowym piractwem bo kopia zakupiona była jeszcze na stadionie dziesięciolecia .
    W raz z dorastaniem przewijały się kolejne klasyki takie jak na przykład GTA San Andreas które ogrywałem u kuzyna bo rodzice niekoniecznie wyrażali zgodę na utożsamianie się z Carlem Johnsonem i jego wizją świata. Wspominam też pierwszą część Mafii i moment w którym bez powodu zastrzeliłem cywila. Tata zdecydował się przeprowadzić ze mną intensywną rozmowę a długo utrzymujące się logo OCHNIKa odbite na moim tyłku pomogło w przemyśleniu moralności.
    Następnie rozwinęła się u mnie miłość do strategii. Najpierw ulubiona gra mojego taty czyli Knight’s and Merchants, później Twierdza aż do serii Might and Magic. Co ciekawe to nie gloryfikowana trzecia część była dla mnie punktem pierwszej styczności a czwarta.
    Dochodzimy do czasów wczesnoszkolnych i wytworzenia się poczucia rywalizacji. Metin 2, później Counter Strike 1.6 i wreszcie kolega z klasy zdecydował się zniszczyć mi życie pokazując League of Legends. Na szczęście poobgryzane paznokcie i powyrywane ze stresu i zdenerwowania włosy zaczęły mi odrastać przy klockach w Minecrafcie. Tutaj można już przenieść się w czasie do teraz. Z Ligi Legend zostałem wyleczony a CS 1.6 zamieniłem na CS:GO a później CS2.

Dlaczego właśnie ja powinienem wziąć udział w wyzwaniu?

Nie lubię piłki nożnej więc nie wykażę się w FC25, nie mam nawet prawa jazdy to też F1 24 może być dla mnie wyzwaniem a ostatni raz w Deluxe Ski Jump grałem dobre 15 lat temu. W domyśle konkurować ma 40 osób i ktoś musi przegrać. Celuję w solidne 17-ste miejsce.

• Uszaty223's Avatar
    Level 2
    Grać zacząłem jako 6-7 latek gdy rodzice kupili pierwszy komputer do domu. Przepalałem na zmianę z tatą godziny w NFS Hot Pursuit 2 oraz łamałem joysticki przy Jack Jazz Rabbicie. Z czasem rozwinąłem zamiłowanie do gier wyścigowych oraz MMO. Przechodziłem wszelkie tytuły od NFS, Midnight Clubu po TOCE Race Drivera, Colina oraz tytuły z niebieskich pudełeczek od CDProjectu, np. Insane. Nawet w grach nie-sticte skierowanych pod wyścigi najbardziej jarały mnie aspekty samochodowe - przy boomie na GTA z kuzynem wgrywaliśmy masę modeli aut do VC oraz SA. W kategorii MMO grałem po nocach w Tibie, bawiąc się ustawianiem botów tak, żeby rodzice nie widzieli mnie przy kompie a level się nabjał. Później przyszła kolej na Margonem a następnie Metina. W międzyczasie, pomiędzy sesjami na komputerze, nie odkładałem z rąk Gameboya a następnie PSP, na których grałem nawet przy śniadaniu. Na jedne ze świąt tata sprezentował mi wizytę u speca, który przerabiał softy w PSP i wgrywał customowe homebrew, które pozwalały na instalowanie dowolnych obrazów iso na karcie i w rezultacie - nieskończoność gier. Najwięcej czasu spędziłem przy Pataponie, Serii Wyścigowej Juiced oraz Cladun. "Przełomową" grą komputerową, która wciągała mnie na całe dnie, była Terraria. Spędziłem w niej ponad 1000 godzin, odkrywając wszystko co tylko się dało oraz rozwijając nową pasję do budowania wraz z kolegą, z którym do dziś mam kontakt. Pomiędzy przewijało się jeszcze parę tytułów takich jak Minecraft, World of Tanks, gry flashowe (w szczególności Punkomatic 2 wraz z całym jego forum). Na dzień dzisiejszy jestem zapalonym graczem SimRacingowym oraz gier z kategorii space exploringu, w szczególności Elite Dangerous oraz No Man's Sky.

Dlaczego chcę wziąć udział w konkursie?
    Kumpel stwierdził, że go nie rozwalę w Deluxe Ski Jump.

Może i ma rację ale i tak warto spróbować.
  • Mutator's Avatar
    Level 7
    Dawno, dawno temu, zanim myszki gamingowe zaczęły świecić niczym gwiazdy na nocnym niebie, a procesory działały z prędkością światła, narodziła się moja pasja do gier. Zaczęło się od skromnych pikseli w platformówkach, gdzie każda przeszkoda była moim osobistym smokiem do pokonania. Z czasem odkryłem FPS-y, strategie i MOBA, które nauczyły mnie, że prawdziwa siła nie tkwi w sprzęcie, lecz w głowie gracza.

Każdy tytuł był dla mnie jak kolejny rozdział epickiej przygody – od oblężenia zamków w "Age of Empires", przez walkę o galaktykę w "Starcraft", aż po teamowe zmagania w "League of Legends". Wirtualne pola bitew to dla mnie nie tylko miejsce rywalizacji, ale też przestrzeń, gdzie powstają przyjaźnie, hartuje się charakter i uczy się radzić z porażkami.

Dlaczego właśnie ja powinienem wziąć udział w Waszym wyzwaniu? Bo gaming to moja druga natura. Mam w sobie zapał, ducha walki i doświadczenie, które sprawia, że na każdej arenie czuję się jak ryba w wodzie. Dla mnie to nie tylko szansa na rywalizację – to okazja, by stać się częścią większej historii, w której każdy punkt zdobyty w turnieju jest jak zwycięstwo w bitwie.

Pozwólcie mi stanąć w szranki, a pokażę, że gaming to nie tylko kliknięcia i reakcje, ale prawdziwa pasja i zaangażowanie. Spotkajmy się na evencie, a gwarantuję, że każda konkurencja będzie miała w sobie odrobinę magii mojego stylu gry! 😎
  • NajemnikGorn's Avatar
    Level 8
    Moja historia zaczyna się w 2003 roku, gdy ja i moja siostra dostaliśmy od mamy komputer z nostalgicznym dla mnie windowsem 98. Pierwszą grą zainstalowaną na tym legendarnym sprzęcie była: Złoto i chwała Droga do Eldorado. Gra zaczyna się od złapania kurczaka i sprzedania go. Do dziś pamiętam chciwego handlarza, który sprzedawał kurczaki po 20 peset a kupował po 5. Miło wspominam ten czas, gdyż grałem wtedy z moją siostrą w tą zabawną przygodówkę a w grupie zawsze jest raźniej i jest cieplejsza atmosfera. Czas jakoś leciał a na moim biurku było coraz więcej gier, od popularnego w naszym kraju Gothica, Sąsiadów z piekła rodem, Twierdzy, Gilbera Goodmate, Raymana 2 i wiele wiele innych. Nie żałuje spędzonego czasu. Każda gra tak jak dobra książka pokazywała mi nową ciekawą historię oraz mnóstwo zabawy.

Chciałbym wziąć udział w waszym wyzwaniu, ponieważ kocham rywalizację. Chciałbym sprawdzić czy poradzę sobie z pozostałymi osobami. Na pewno dam z siebie wszystko i postaram się pokazać wszystkie moje umiejętności.
  • Montrala's Avatar
    Level 1
    Mówią wam coś takie nazwy gier jak Aztec (Apple II), Spy vs Spy (ZX Spectrum) czy Saboteur (Commodore 64). Nie? A mi mówią! Takie byly początki mojej przygody z grami na komputerach znajomych czy kolegów. Potem pojawił się własny Amstrad CPC-6128, a tam między innymi kultowe Elite. Potem była nowa jakość - Atari ST 520STFM i całe mnóstwo kulrowych tytułów, jak Defender of The Crown, Gunship, Fighting Falcon, Silent Service czy Populous.

Pierwszy "pecet" do grania to było jakieś i386 w fimie gdzie pracowałem na studiach i po godzinach mogłem pograź w X-Wing, a potem w nowszego TIE Fighter. Potem już się zaczeły pojawiać własne komputery. Pierwsza karta graficzna 3D to była ślepa uliczka - Matrox Mistique. Ale za to mnóstwo ciekawych gier. Cała seria Wing Commander, Equinox, I-War. Setki godzin spędzone w X Beyond The Frontier, czy Operation Flashpoint. Potem Call Of Duty, Battlefield 2 Bad Company, Fallout 1 i 2, SiN, Half-Life 1 i 2, Starlker i Stalker Czyste Niebo, trylogia Mass Effect. Było też sporo strategii, od pierwszego Sim City, pierwszej Cywilizacji, pierwszego Command&Conquer czy Panzer General. Oryginalny Master of Orion i inne kosmiczne 3X też pozaliczane. Przez ponad 40 lat granie tytułów było tyle, że nie da się spamiętać. Mam w kartonach w szafie muzeum gier na CD, a moje konto na Steam jest pełne skamielin.

Konsole? Na Playstation 1 namiętnie grałem w Gran Tourismo. Wiele lat później pojawiło się Playstation 3, ale jakoś nie zatrybiło. To znaczy jest Gran Tourismo 5 i trochę w nim pograłem, ale teraz nowe pokolenie używa do Just Dance.

A co dzisiaj, w dobie sieciowych gier jako serwis? Dość sporo grałem w Elite Dangerous czy World of Warships. Jakoś mi podpasowało bardziej niż strzelanki czy mmo w świecie fantasy. Od czasu do czasu wpada coś nowego na Steam czy GOG, ale powiem marudnie - gry dzisiaj to już nie to co było kiedyś! Chyba się starzeje.

A sprzęt? Mam dziś dość mocną (choć nie najnowszą) stację do grania, drugą też dość mocną (i też nie najnowszą) dla młodszego pokolenia miłośników gier, a jak trzeba pograć w drodze, w kawiarni czy w hotelu, to jest Lenovo Legion 7i w całkiem wystarczającej konfiguracji.

Moja historia z grami zaczęła się niemal równo z historią gier i towarzyszą mi one przez całe życie. Czy jestem prawdziwym gamerem? Oto jest pytanie! Może wyzwanie Lenovo da odpowiedź?