KONKURS ZAKOŃCZONY - Konkurs z okazji 10 tysięcy użytkowników społeczności!

• 61
    Replies
  • 8007
    views
  • Motedus's Avatar
    Level 22
    Moja przygoda z grami rozpoczęła się jeszcze w czasach, kiedy wolałem odkrywać wirtualne światy zamiast oglądać bajki w telewizji. Pierwszą wielką fascynacją było Deluxe Ski Jump – kultowa produkcja, w której liczył się precyzyjny najazd, idealne odbicie i lądowanie. Poświęcałem długie wieczory, by wciąż poprawiać swoje rekordy, a ekscytacja przy każdym udanym skoku zostawała ze mną na długo.

Z czasem odkryłem kolejne tytuły, które przykuły moją uwagę. Seria F1 porwała mnie dynamiką i wymagała nauki torów oraz taktycznego myślenia na zakrętach. Z kolei w FC (czy też w poprzednich odsłonach FIFA) mogłem wreszcie spełnić marzenie o prowadzeniu ulubionych drużyn do zwycięstwa. Każda z tych gier ukształtowała moje gamingowe DNA – cierpliwość, rywalizację w duchu fair play oraz determinację do ciągłego rozwoju.

Dziś, jako zapalony gracz, chętnie sprawdzę swoją wiedzę o marce Lenovo, bo doskonale wiem, jak ważny jest dobry sprzęt i innowacje w świecie e-sportu. Lubię przekraczać kolejne granice – zarówno w grach, jak i poza nimi. Dlatego chciałbym wziąć udział w tym wyjątkowym e-sportowym wyzwaniu, gdzie oprócz rywalizacji w trzech ulubionych tytułach, będę mógł popisać się znajomością technologii oraz zgłębić ciekawostki związane z Lenovo. Możliwość spotkania innych pasjonatów w restauracji NINE’S w Warszawie to dodatkowy atut – wspólne emocje, sport i rozrywka to kombinacja idealna.

Wierzę, że moja zaangażowana postawa, wieloletnie doświadczenie w gamingu oraz nieustanny głód nowych wyzwań czynią mnie odpowiednim kandydatem do udziału w tym wydarzeniu. Chcę dzielić się energią, wiedzą i wspólnie przeżywać esportowe emocje w najlepszym możliwym towarzystwie.
  • Gusia96's Avatar
    Level 2
    Hej! Jestem Karolina i muszę Wam opowiedzieć moją historię z gamingiem, która zaczęła się... od oglądania Izaka! To właśnie on sprawił, że totalnie zakochałam się w CS:GO. Pamiętam, jak siedziałam przyklejona do monitora, chłonąc każdą akcję, taktyczne zagrywki oraz overwatch.
    Początki były... cóż, powiedzmy, że delikatnie mówiąc "średnie" 😅 Ale z czasem, godzina po godzinie, trening po treningu, zaczęłam się rozkręcać. I wiecie co? Tuż przed premierą CS2 udało mi się osiągnąć coś, o czym marzyłam od początku - zdobyłam upragnionego Globala!
    Teraz w CS2 gram już bardziej na luzie, ale nadal daję z siebie wszystko. Myślę, że moja historia pokazuje, że w gamingu liczy się przede wszystkim pasja i determinacja. Dlatego uważam, że powinnam wziąć udział w evencie - bo gaming nie jest dla mnie tylko rozrywką, ale prawdziwą życiową przygodą!
    Izak, jeśli to czytasz - dzięki za inspirację! ❤️

- - - Updated - - -

Hej! Jestem Karolina i muszę Wam opowiedzieć moją historię z gamingiem, która zaczęła się... od oglądania Izaka! To właśnie on sprawił, że totalnie zakochałam się w CS:GO. Pamiętam, jak siedziałam przyklejona do monitora, chłonąc każdą akcję, taktyczne zagrywki oraz overwatch.
    Początki były... cóż, powiedzmy, że delikatnie mówiąc "średnie" 😅 Ale z czasem, godzina po godzinie, trening po treningu, zaczęłam się rozkręcać. I wiecie co? Tuż przed premierą CS2 udało mi się osiągnąć coś, o czym marzyłam od początku - zdobyłam upragnionego Globala!
    Teraz w CS2 gram już bardziej na luzie, ale nadal daję z siebie wszystko. Myślę, że moja historia pokazuje, że w gamingu liczy się przede wszystkim pasja i determinacja. Dlatego uważam, że powinnam wziąć udział w evencie - bo gaming nie jest dla mnie tylko rozrywką, ale prawdziwą życiową przygodą!
    Izak, jeśli to czytasz - dzięki za inspirację! ❤️
  • xchuddy's Avatar
    Level 3
    Cześć wszystkim! 😄

Moja miłość do gier zaczęła się, zanim jeszcze potrafiłem ładnie się wysławiać. Gdy miałem 4 albo 5 lat, tata przyniósł do domu "oryginalnego" Pegasusa z zestawem 999999 gier w jednym. Od tego momentu wiedziałem, że gry komputerowe staną się moim światem. Pamiętam godziny spędzone na grze w "Czołgi" oraz przemierzanie kanałów jako Darkwing Duck w walce ze złem. A ile kaczek zginęło podczas strzelania w telewizor? Tego chyba nigdy bym nie zliczył.

Fast forward do roku 2002, kiedy otrzymałem swój pierwszy komputer, a wraz z nim moją pierwszą grę singleplayer – Rayman 2. Do dziś pamiętam, jak mashowałem klawiaturę na bonusowym poziomie jako Globox, by wygrać z tym przeklętym piratem.

Kolejnym tytułem, który, mogę śmiało powiedzieć, ukształtował moją osobowość, był Warcraft 3. Do dziś uważam, że to jedna z najlepszych gier, w jakie kiedykolwiek grałem. Fabuła, postacie, soundtrack – coś pięknego.
    To właśnie dzięki Warcraftowi 3 rozpocząłem swoją przygodę na serwerach multiplayer, gdzie przez Battle.net rozgrywałem pierwsze mecze. Nic nie dawało mi tyle frajdy, co maxowanie nietoperzy, a potem walka z jedenastoma przeciwnikami przy 2 FPS-ach. To był moment, w którym zrozumiałem, jak dużą satysfakcję daje mi rywalizacja z innymi. Nawet jeśli nie byłem w tym najlepszy, gry multiplayer wypełniały mój czas, podczas gdy po tytuły singleplayer sięgałem rzadziej.

W 2012 roku odkryłem League of Legends – grę, dzięki której poznałem ludzi, których dzisiaj mogę nazywać moimi najlepszymi przyjaciółmi. Aby opisać 25 lat spędzonych przed różnymi ekranami – telewizorami, konsolami, monitorami – musiałbym napisać biografię, a i tak boję się, że to mogłoby być za mało.

Dlatego skupmy się na drugiej części: czemu to ja powinienem wziąć udział? Pozwolę sobie to opisać, odwołując się do dyscyplin na evencie.

Deluxe Ski Jump
    Dwa słowa: "Adam Mahyshi". Jeśli wiesz, co to oznacza, zasługujesz na order weterana. W grze Skoki narciarskie 2001: Polski zwycięzca niejednokrotnie pobijałem rekordy skoczni. Nieważne, czy będzie to Deluxe Ski Jump, skocznia w Wiśle, Salt Lake City czy Zakopane – dumnie będę reprezentować nazwisko Mahyshi.

F1
    Odkąd zdałem prawo jazdy, koledzy mówią mi, że jestem świetnym kierowcą. A wszystko to dzięki treningom w Colin McRae Rally 2005 oraz na symulatorach. Nikt tak pięknie nie ścina zakrętów, aby uciąć cenne sekundy. A co z tego, że F1 to inne auto. Są 4 koła? Jest kierownica? Zatem dam radę!

FC25
    Choć niby xChuddy z nazwy, to w szkole zawsze było: "Gruby na bramkę!" Zatem jeśli ich nie okiwam, to przynajmniej wszystko obronię!
    Kończąc moją wypowiedź, gry są obecne w moim życiu prawie 25 lat, i chętnie udowodnię młodym na evencie, że trzeba się ze mną liczyć.

Mam nadzieję, że uda nam się zobaczyć w Warszawie :)
    Last edited by xchuddy; 08-01-25 at 22:28. Reason: formatowanie
  • R3szka7's Avatar
    Level 2
    @Aaricia
    Moja przygoda z grami komputerowymi zaczęła się gdy miałem 5-6 lat i właśnie wtedy po raz pierwszy zagrałem w starą fife 13 z moim tatą, który nauczył mnie w nią grać. Graliśmy co drugi wieczór i staraliśmy się być jak najciszej żeby mama nie kazała mi iść spać. Wspólne granie z tatą jest jednym z moich ulubionych wspomnień z dzieciństwa. Dzięki starej fifie 13, ps3 i mojemu tacie zakochałem się w piłce nożnej w którą na chwile obecną gram pół profesjonalnie w wieku 16 lat i całą moją prace dedykuje ojcu, który mimo że już nie mieszka ze mną to i tak znajduje czas w weekendy żeby pograć ze mną w starsze wersje takie jak "fifa 17" czy "fifa 18". Podsumowując gry to bardzo ważna część mojego życia nie przez to co mi przyniosły, lecz przez wspomnienia, które kryją się za naszą ulubioną grą dlatego uważam że to ja powinienem wziąć udział w konkursie legionu aby pokazać się z jak najlepszej strony a kto wie może i coś wygrać, aby móc zagrać z tatą w nową EaFc25.
  • Szkwari3's Avatar
    Level 10
    Ja poprostu chciałbym wygrać:)weiscie a jak by się udało to by było miło Was poznać itd:) pozdrowienia
    Rafciu Sz :)
  • wooshko's Avatar
    Level 2
    Jak ja nie lubie tych konkursów o pisaniu bajek, nigdy nie wiesz kto jest wybrany i na jakich zasadach. To ja już wole brać udział w losowaniach na gleam z marnymi szansami ale zasady znam.
    Plus gry których nie znam/ nie gram, czyli sens udziału żaden.
  • realnightmare's Avatar
    Level 4
    W moim przypadku zaczeło się trochę inaczej niż większości bo od konsoli, dokładnie to PS2.

Największy sentyment i najwięcej godzin na tej konsoli spędziłem grając w kingdom hearts, a konsola ta jest w mojej kolekcji do dziś pośród wielu innych.
    Później przesiadłem się na PC-ta i odkryłem czym jest rywalizacja w multiplayerach, a w szczególności w fpsach.

A dlaczego chce znaleźć się na tym evencie? Żeby po prostu się dobrze bawić rywalizując z innymi.

P.S. Jestem beznadziejny w Deluxe Ski Jump, ale potrenuje przed wydarzeniem.
  • fiedorrr's Avatar
    Level 1
    @AariciaOd kiedy pamiętam, świat gier był dla mnie czymś więcej niż tylko rozrywką – to pasja, która towarzyszy mi od najmłodszych lat. Już jako pięciolatek wkraczałem do wirtualnych światów na konsoli, a mając 12 lat, zacząłem odkrywać tajniki gier na komputerze. Dziś, mając 20 lat, mogę z dumą powiedzieć, że gaming to nie tylko moje hobby, ale także sposób na życie.

Na moim koncie znajduje się imponująca kolekcja platynowych trofeów – dowód na to, że nie boję się wyzwań i potrafię doprowadzić każdy projekt do perfekcji. Niezależnie od gatunku gry, czy to RPG, FPS, strategie, czy platformówki, czuję się w nich jak ryba w wodzie. Przeszedłem niezliczone tytuły na 100%, co udowadnia moją determinację, umiejętność planowania i elastyczność w dostosowywaniu się do wyzwań.

Mój ulubiony twórca, Bladii, zawsze inspirował mnie swoją kreatywnością i podejściem do gier, a możliwość sprawdzenia się w turnieju gamingowym to dla mnie nie tylko spełnienie marzeń, ale też okazja, by pokazać, że gaming to coś więcej niż hobby – to styl życia, który rozwija umysł, umiejętności i wyobraźnię.

Dlaczego ja? Bo wiem, że w grach liczy się nie tylko talent, ale też wytrwałość, chęć nauki i miłość do tego, co się robi. Gaming to dla mnie pasja, a wyzwania są po to, by je podejmować i wygrywać. Jestem gotów na każde starcie – pokażcie mi tylko arenę!

Pozdrawiam, Fiedor.
  • Dud's Avatar
    Level 1
    @Aaricia
    Moja historia gamingu zaczeła się kiedy miałam 13 lat, można powiedzieć że zawsze czułam się dobra w grach dla facetów i średnio interesowały mnie koniki, simsy czy inne tego typu gierki, zaczęłam grać w różnego rodzaju strzelanki, gdy byłam starsza zakochałam się w horrorach, w wieku 16 lat postanowiłam założyć kanał na twitchu, wcześniej bardzo często prowadziłam transmisje ale niestety dorosłe życie wymaga więcej skupienia na samej pracy, przez co aktualnie robię to tylko dla frajdy bo akurat w coś gram.
    Jestem wielką fanką serii Resident Evil i Call of duty, ograłam prawie wszystkie części.
    Uwielbiam też grać w battle royale, wcześniej warzone a aktualnie przeszłam na Apex Legends i często sobie pykam.
    Nie ponarzekam na gry typu multiplayer jak Among us itp. ale raczej oglądam.
    Powinnam tam być ponieważ kocham gry i lenovo <3
  • krolbezuu's Avatar
    Level 2
    siema z tej strony kamil i mam 18 lat
    nie chce owijac długo w bawłene wiec tak…
    zaczalem grac z tata na konsoli xbox 360 i potem jak sie zajaralem w gaming to spedzalem duzo czasu na przechodzenie gier na najwyzysz poziomach trudnosci bo lubie wyzwania.

A chce sie zapisac na ten event bo chce sie zmierzyc z starymi wyjadaczami i nowszymi graczami a szczegolnosci chcialbym miec fun….

A jesli wygram chce oddac laptopa dzieciom ktore nie maja opcji do takiego sprzetu i gier bo gaming to najlepsze na co trafilem w zyciu
    i dam okazje zakochac sie innym ludziom w tym swiecie…