powitalny

• 1
    Reply
  • 133
    views
  • ponypolo's Avatar
    Level 3
    Borze Tucholski, ile lat minęło od kiedy pisałem cokolwiek na jakimś forum?

Wpadłem tu, żeby przeszukać archiwa, ale nie znalazłem odpowiedzi na swe pytanie, więc za chwilę wrzucę je w odpowiedni wątek, ale najpierw się z wami przywitam.

Mój pierwszy laptop kilkanaście lat temu z serii IdeaPad zasiał we mnie miłość do firmy Lenovo. Kolejne lapki, które po jakimś czasie trzeba było kupować, tylko mnie w tym utwierdzały i zawsze trzymałem się Lenovo.

Serię Legion pokochałem po kupieniu w 2018 roku lapka Y530 w zestawie z myszką M200, szarym plecakiem i koszulką z pięknym logo Legion. Super to była maszyna, po wielu latach mogłem wrócić do grania w bardziej wymagające tytuły. Plecak po dwóch latach się porwał, koszulkę do dziś noszę, a myszka wciąż całkiem nieźle sobie radzi, choć ostatnio ma zaniki przy klikaniu 'scrolla' - co mnie tu przywiodło.
    Sam laptop niestety w 2022 roku podszedł w odstawkę - niestety spaliły się jakieś styki dysku SSD m.2, czego nie opłacało się już naprawiać. Laptop działał, ale tylko z wyłączonymi aktualizacjami karty graficznej i lekko zrootowanym systemem - w przeciwnym razie wywalało system i właściwie nie dawało się lapka włączyć. Wcześniej lapka używałem nie tylko do rozrywki, ale też do pracy, w której podstawą był działający port HDMI, ale po awarii dysku + wyłączeniu karty graficznej niestety bez portu HDMI stał się bezużyteczny w pracy, a do grania też już się nie nadawał tak, jak dawniej.

Zapadła więc decyzja, że po wielu latach czas przeskoczyć na bardziej zaawansowanego PC do rozrywki, pewnie gdyby się to dziś działo, to stawiałbym na nowe Legiony. Starałem się jednak być wierny dostępnym wówczas produktom serii Legion, więc do myszki M200 (obecnie mającej 6,5 roku) dołączyła świetna klawiatura K500 i bardzo udana podkładka Gaming XL Cloth. Długo zastanawiałem się też nad słuchawkami z serii Legion, niestety nie mam dobrych doświadczeń z materiałem, którym są one wykańczane (pękającym po pewnym czasie), więc padło na innego producenta.

I tak oto tu jestem. Cześć wam wszystkim, miłośnicy i miłośniczki Legionowych produktów.
  • 1 Reply

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Serdecznie witamy @ponypolo 🤗 widzę, że Twoja przygoda z Lenovo zaczęła się długi czas temu, miło słyszeć, że produkty Cię nie zawiodły i godnie się spisywały 😀
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍