Najtrudniejsza gra?

• 23
    Replies
  • 1557
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Hej wszystkim!

Czytając rozmowę mojego kolegi @DoctorEldritch z @DracoTarot w naszej anglojęzycznej społeczności, postanowiłam zacząć podobną dyskusję u nas 🙂

Każdy z nas miał okazję ograć wiele przeróżnych gier, mniej lub bardziej trudnych. Niektóre z nich sprawiają, że błądzimy godzinami, aż uda nam się odnaleźć odpowiednią wskazówkę, w innych dokonujemy kilkuset podejść do pokonania konkretnego bossa.

Według wspomnianych powyżej osób, jedną z najtrudniejszych gier jest np. Dark Souls.

Name:  capsule_616x353.jpg
Views: 111
Size:  80.7 KB

Jestem ciekawa, jaka gra Waszym zdaniem zasługuje na miano najtrudniejszej gry? I dlaczego? 🙂
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 23 Replies

• DracoTarot's Avatar
    Level 52
    Hej wszystkim!

Czytając rozmowę mojego kolegi @DoctorEldritch z @DracoTarot w naszej anglojęzycznej społeczności, postanowiłam zacząć podobną dyskusję u nas 🙂

Każdy z nas miał okazję ograć wiele przeróżnych gier, mniej lub bardziej trudnych. Niektóre z nich sprawiają, że błądzimy godzinami, aż uda nam się odnaleźć odpowiednią wskazówkę, w innych dokonujemy kilkuset podejść do pokonania konkretnego bossa.

Według wspomnianych powyżej osób, jedną z najtrudniejszych gier jest np. Dark Souls.

Name:  capsule_616x353.jpg
Views: 111
Size:  80.7 KB

Jestem ciekawa, jaka gra Waszym zdaniem zasługuje na miano najtrudniejszej gry? I dlaczego? 🙂

@Aaricia which game have you played falling under this category? I think there are a few that are difficult. I also played ORI and struggled a few times to complete a level. Maybe it's just me LOL!!
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Niespodziewany poziom trudnosci przyniosła mi gra Overcooked 2. Jedynka była strasznie trudna ale to co się dzieje w dwójce przekracza moje granice. Całkiem nowe utrudniacze, rozbudowany system przeszkód i długa lista wymagań. W pewnym momencie gry utkneliśmy i tak stoi i czeka. Współpraca w overcooked musi być sciśle nadzorowana, kolejność zadań przemyślana a czas wciąż pogania. Ta gra to swoisty "stress test" dla mózgów i jakości znajomości. Proste czynności takie jak kroić, smażyć, gotować to nic trudnego w teorii ale jak dodamy do tego pływającą śliską krę, dwie ciężarówki pędzące na autostradzie czy trzęsienie ziemi to wychodzi nam overcooked.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia which game have you played falling under this category? I think there are a few that are difficult. I also played ORI and struggled a few times to complete a level. Maybe it's just me LOL!!

@DracoTarot I will probably surprise you, have you heard of the Game World of Goo? 😂 I have had a tough time passing several levels of the game, failing over and over again 🙈 I haven't played ORI, what is it about? Which were the most difficult levels in your opinion?
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Niespodziewany poziom trudnosci przyniosła mi gra Overcooked 2. Jedynka była strasznie trudna ale to co się dzieje w dwójce przekracza moje granice. Całkiem nowe utrudniacze, rozbudowany system przeszkód i długa lista wymagań. W pewnym momencie gry utkneliśmy i tak stoi i czeka. Współpraca w overcooked musi być sciśle nadzorowana, kolejność zadań przemyślana a czas wciąż pogania. Ta gra to swoisty "stress test" dla mózgów i jakości znajomości. Proste czynności takie jak kroić, smażyć, gotować to nic trudnego w teorii ale jak dodamy do tego pływającą śliską krę, dwie ciężarówki pędzące na autostradzie czy trzęsienie ziemi to wychodzi nam overcooked.

@TrendaTen przyznaję Ci absolutną rację! Zdarzyło mi się raz zagrać w tę grę u znajomych - na szczęście było nas więcej, bo zaraz na początku zaliczyłam kilka wtop i oddałam pada znajomemu 😁 Wstyd się przyznać 🙊 W ile osób graliście? Na jakim etapie utknęliście?
  • DracoTarot's Avatar
    Level 52
    @DracoTarot I will probably surprise you, have you heard of the Game World of Goo? 😂 I have had a tough time passing several levels of the game, failing over and over again 🙈 I haven't played ORI, what is it about? Which were the most difficult levels in your opinion?
    @Aaricia Wold of Goo!!! Yes, I know the game and I don't want to talk about it. LOL!! Seriously I also struggled on a few levels and I got annoyed and started calling the game World of Poo!!

Ori and the Blind Forest is an action-adventure platformer that combines deep exploratory gameplay with emotional storytelling.

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @DracoTarot hahaha I am glad I am not alone with my feelings for World of Goo 😂 Did you manage to finish it though? I still haven't!

Thank you for the Ori and the Blind Forest video, I like the graphics a lot and the music is beautiful!
  • DracoTarot's Avatar
    Level 52
    @DracoTarot hahaha I am glad I am not alone with my feelings for World of Goo 😂 Did you manage to finish it though? I still haven't!

Thank you for the Ori and the Blind Forest video, I like the graphics a lot and the music is beautiful!
    @Aaricia You're welcome :) I gave up and stopped playing. I have the urge to try World of Goo again and I think it's time to put my skills to the test.

I liked Ori, has a nice feel to it but like I said the game is demanding. Give it a go!!! I think you would fare way better than I would. :)
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @DracoTarot I doubt I would, I am not a very skilled gamer 😂

I bought World of Goo again recently, it was on sale on Steam, but I haven't started playing again so far. I can't remember to which point I got before 🤔
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia zazwyczaj gram z synem (lv4 - już prawie 5) ale do tej gry angażowaliśmy jego mamę i czasem wujka jak nas odwiedzał, a zatrzymaliśmy się na jakoś 8mej planszy. Zdarzyło mi się ze znajomymi pograć jak syn już spał, to przyznam szczerze że szło nam bez zmian