Konkurs zakończony - Wygraj Lenovo Legion T5!

• 210
    Replies
  • 25956
    views
  • NeoneK's Avatar
    Level 1
    Dying Light- jest to najlepsza gra w jaką grałem, między innymi za ten niepowtarzalny klimat oraz dobrą grafikę.
    Ma ona również bardzo dobrze rozwinięty dodatek co jest dużym plusem jest w niej dużo broni białej oraz narzędzi takich jak młotek lub siekiera super funkcją jest to, że gracz może ją ulepszać i dodawać na nią różne efekty np. podpalanie, zatrucie a to również jest dobrze dopracowane i realistyczne oczywiście w grze znajduję się też broń palna do której akurat to można się przyczepić ponieważ w tej grze ona niej jest dopracowana pomimo tego polecam zagrać w tą grę każdemu może i fabuła nie jest za długa ale jednak naprawdę warto.
  • Przemo28h's Avatar
    Level 2
    Witam społeczność. Ostatniej dekady mieliśmy przyjemność ujrzeć wiele ciekawych i zasługujących na wyróżnienie produkcji. Moim zdaniem jednak na miano gry dekady bez kompromisowo zasługuje wydany przez nasze rodzime studio "Wiedźmin 3 Dziki Gon". Powodów dla, których można przypisać to wyróżnienie właśnie tej produkcji jest mnóstwo. W tej recenzji podam tylko trzy z nich, aby nie zasypywać czytelnika nadmierną ilością treści. Pierwszym z nich i według mnie najważniejszym jest nieliniowa fabuła. W tej grze naprawdę musimy podejmować decyzje które mają swoje odrębne konsekwencje, a granica między dobrem i złem jest zatarta, albo nawet po kuszę się o stwierdzenie, iż nie ma jej wcale, dzięki czemu potęgowana jest tylko chęć poznania dalszych losów bohaterów. Tutaj zbliżamy się do drugiego powodu jakim są barwne postaci. Każda poznana przez naszego protagonistę postać ma własny niepowtarzalny charakter uzasadniony jej przeszłością i nie mówię tu o postaciach znanych z książek, ale tych które przedstawia nam sama gra. Chociażby "Krwawy Baron" o którego historii nie będę się tu rozwodzić, gdyż czytelnik, być może nie miał okazji ograć tytułu będącego tematem niniejszej recenzji. Ostatnim powodem pieczętującym przyznanie miana gry dekady temu tytułowi są questy poboczne, które nie rzadko są równie wciągające jak wątek główny. Natomiast przede wszystkim nie są tylko zapychaczami i zadaniami w stylu idź tam przynieś to nagroda i po wszystkim ale są również integralną częścią fabuły. Jak dla mnie majstersztyk. Gorąco polecam trzymajcie się cześć.
  • Mcmasakra's Avatar
    Level 1
    @Aaricia

- - - Updated - - -

Podobnie jak wiele innych uważam że najlepszą grą jak do teraz jest Wiedźmin 3 Dziki gon
    Jest to trzecia odsłona przygód wiedźmina ze szkoły wilka Geralda z Rivii
    Mimo swojego wieku oprawa graficzna cały czas pozytywnie zaskakuje
    Posiada świetne detale jak i pomysły na lokacje żywcem wyjęte z książek
    Przy każdej misji można poczuć ten niepowtarzalny klimat gry
    Poza fabułą istnieje masa questów pobocznych w których nie jedna osoba dostrzeże smaczek inspirowany innymi źródłami m. in. mitami. Każdy z nich jest również niepowtarzalny i niejednokrotnie zabawny przez absurdy bądź celowe wyśmianie zadań pobocznych w innych grach (słynne wiedźminie czy pomożesz mi znaleźć patelnię)
    Gra oferuje również 2 dodatki które cudnie dopełniają fabułę ,,Krew i Wino" oraz ,,serce z kamienia"
    Pierwszy z tych dodatków dodaje całkowicie nową lokację od której ciężko oderwać wzrok
    Całą grę wraz z dodatkami przechodziłem niezliczoną ilość razy i serdecznie polecam każdemu zarówno fanatykowi książek jak i zwykłemu graczowi spoza uniwersum
    10/10
  • Fejna's Avatar
    Level 2
    @Aaricia

Ja od zawsze kochałem symulatory. Można w nich było zabawić się w poszczególnych dziedzinach życia za dużo się przy tym nie wysilając.

Wiele było gier-symulatorów które przykuwały moją uwagę. Między innymi tytuły z serii Farming Simulator, gry takie jak Microsoft Flight Simulator, czy nawet simsy, w których mogliśmy nawet sterować "czyimś życiem". Spośród wszystkich tych wybitnych tytułów, najbardziej jednak zakochałem się w Euro Truck Simulator 2. Możliwe że nie każdy słyszał o tej grze więc postaram się streścić informację o tym tytule.

Jest to gra wydana w 2012 roku, 19 października przez SCS Software. W symulator można grać zarówno singleplayer oraz multiplayer, przy użyciu moda TruckersMP albo ostatnio wydanej bety od twórcy. W świecie ETS można dołączyć do różnych firm tworzonych przez graczy, samemu udało mi się nawet dostać do jednej z najbardziej prestiżowych firm na serwerach. Często również organizowane są specjalne eventy dla graczy, np.: rozwożenie szczepionki przeciwko covid-19, budowa mostu we Włoszech czy budowla (fikcyjna) oraz dodanie nowego miasta TruckersMP HQ pod Wrocławiem. Sama gra polega na jeżdżeniu ciężarówką po Europie, odwiedzając miasto za miastem, dowożąc ładunki i podziwiając widoki i krajobrazy.

Owe krajobrazy które na wysokich ustawieniach graficznych robią wrażenie, szczegóły w nich zawarte takie jak idealnie odwzorowane zabytki np.: Kościół Mariacki w Gdańsku czy Pałac Kultury w Warszawie, potrafią przykuć uwagę każdego gracza i rozpalić serca każdego fanatyka symulatorów, bo to przecież kochamy w nich najbardziej - odwzorowanie realnego świata. Gra mimo że wydaje się monotonna i prosta, zachęca swoimi naprawdę uspokoić oraz zrelaksować każdego po ciężkim dniu. Serdecznie polecam ten tytuł każdemu miłośnikowi symulatorów, ale i graczom którzy nigdy o tej cudownej grze nie słyszeli.

Jak na recenzje gry przystało należy wystawić również ocenę w gwiazdkach albo skali, ja wybiorę tą drugą opcje i w skali od 1 do 10 wystawiam tej grze ocenę 9.5/10.

Nawet jeżeli nie przyjdzie mi wygrać konkursu to moim drugim celem pisząc tą recenzję jest zachęcenie graczy do uczestnictwa w rozwoju tej cudownej gry, przetestowania swoich możliwości jako kierowca ciężarówki oraz bawienie się razem z nami w Euro Truck Simulator 2.

Do zobaczenia na serwerach!

Fejna
  • Jacko's Avatar
    Level 1
    @Aaricia
    Mam jedną bardzo fajną grę jest trochę stara ale ma bardzo rozwiniętą kampanię dla jednego gracza i tryb gry onlline który ma bardzo rozmaite tryby gry i ładne mapy gra ogólnie jest bardzo ładna pod względem graficznym jest grą dynamiczną ma możliwości grania z znajomymi online i na dzielonym ekranie gra ma dużo rużnych wyzwani pobocznych więc po skończeniu fabuły jest jeszcze wiele do roboty gra ma bardzo dużo rużnych postaci na początku gry mamy podstawowe wersję tych postaci ale po tym jak się będzie przechodziło misje fabularne i będzie się grało online to dostajesz bieniadze z które możesz kupować albo środki stylistyczne do postaci albo kupować samą postaci a mowa o grze plant vs zombies GW2 czyli Garden warfare 2 ogólnie grę bardzo polecam fajna na zabijanie nudy i pozdrawiam serdecznie mam nadzieję że ty zachęciłem kogoś do tej gry.:)

- - - Updated - - -
    @Aaricia
    To będzie recenzja gry Super Hot
    Gra ma fabułę i jest grą jedno osobową żadnych trybów online ani dzielonego ekranu ale ma za to bardzo fajna i dosyć skomplikowana fabułę która polega na tym że jesteśmy zamknięci w symulacji i mamy się z niej wydostać tak wiem niby łatwe do zrozumienia ale jak się zagra to już po kilku misjach będziesz miał pytania ale po co to a z kąt to i tak dalej sam wam tego nie wytumaczę bo sam do końca nie rozumiem. Już przechodzę do samej rozgrywki w skrócie jesteś czarna postacią i atakują cię czerwone postacie które mogą mieć różne bronie twoim zadaniem jest zabić jakąś liczbę tych ludzi możesz podnosić rzeczy bać bronie strzelać z nich rzucać nimi dźwigać nimi i w ogóle wszystko masz różne mapy które są całe białe. W grze są też tacy specjalni goście którzy pojawiają się na wyższych poziomach typu jest cały biały gości i ma czerwoną np.ręke i to oznacza że zabijesz go tylko walnieciem bać strzałem albo rzutem w ta części,i jest jeszcze jeden który jest normalny tylko ma po prostu czerwoną broni co oznacza że nie możesz jej mu zabrać i jak zginie to broni znika razem z nim i to chyba tyle o tej grze ja grę osobiście uwielbiam jest idealna jak ktoś nie gra za długo bo nie ma czasu to ta gra jest idealna.

- - - Updated - - -

:)
  • prze401's Avatar
    Level 3
    Mojom ulubioną grą w ograniczeniu do 10 lat jest mało znana gra: My Summer Car (I nie niema tu błędu ortograficznego)

Jest to gra typu: survival.

Jest ranek dowiadujemy się ze rodzice wyjechali na "wakacje" i wrócą jak im się znudzi więc zostaliśmy sami więc idziemy do dziadka po np. traktor i jedziemy do sklepu który nazywa się teimo kuupa (czt. Tejmo kappa) po jedzenie, picie i części do samochodu czyli: akumulator, pasek alternatora, olej i płyn chodnicowy reszta jest w garażu koło domu. następnie wracamy do domu składać samochód trochę to trwa i trzeba mieć choć trochę pojęcia o samochodach.
    A gdy już skręcimy pojazd do kupy to próbujemy go odpalić i gdy jeszcze mamy odpowiednią ilość pieniędzy to jedziemy do mechanika aby: wyregulował dawkę paliwa i zrobił geometrię kuł co możemy zrobić sami.
    gdybyśmy niemieli odpowiedniej ilości pieniędzy możemy zarobić na np. zbieraniu truskawek (słabo płatna).
    W grze jeszcze istnieje śmierć gdy na tworzeniu "profilu" zaznaczamy opcję permanentnej śmierci nie zagramy już na tym save gdy nie zaznaczymy tej opcji odrodzimy się pod kościołem. a aby dostać się do domu musimy poczekać na kuzyna w ciemno zielonym maluchu a gdy przyjedzie wystawiamy mu kciuk w górę (domyślnie "O") aby się zatrzymał.

pozdrawiam
    prze401
  • Melonekx's Avatar
    Level 1
    Jak dla mnie najlepsza grą byłby wiedźmin grałem w każdą wersję i jest naprawdę interesująca nawet po tylu latach
  • LukWoj's Avatar
    Level 2
    @Aaricia W mojej wypowiedzi chciałbym poruszyć temat gry która może ma już swoje lata za to uważam, że jest godna polecenia oraz nazwania jedną z najlepszych gier wszechczasów. Mowa tu o wiedźminie 3, grę przeszedłem już jakiś czas temu, zato bardzo dobrze zapamiętałem większość zadań nawet tych pobocznych. Podczas grania nie zauważyłem większych błędów utrudniających rozgrywkę oraz problematycznych *bugów*. Grę polecam osobom zaznajomionym z saga wiedźmińska i powszednimi grami oraz tym, którzy swoją przygodę z wiedźminem dopiero zaczynają, każdy jest w stanie bez większego zaznajomienia się z fabułą powszednich części wsiąknąć w świat gry i dobrze się w niej bawić. Gra jak na swoje lata posiada całkiem dobra oprawę graficzną oraz optymalizację i uważam że jest godna polecenia nowym graczom szukającym przygód w grach RPG. Wiedzmina 3 polecam głównie przez pryzmat fabuły, która została wręcz fantastycznie przemyślana oraz napisana, zdecydowanie jest ona godna powszedniczek oraz sagi. Na pewno po przejściu gry na długi czas zostaną wam w pamięci wątki bohaterów, problematyka gry oraz misje wiedźmina. Kończąc moja wypowiedź Wiedźmin 3 to idealna gra dla każdego lubiącego choć trochę gry z gatunku RPG , światy fantasy, oraz bardzo klimatyczną oraz nieprzewidywalną rozgrywkę w grach tego typu.
  • karol9295's Avatar
    Level 1
    OPIS GRY FORTNITE: Częste aktualizacje, które dodają nowe itemy, zmiany na mapie i wiele więcej. Ciekawy jest też element fabularny, o którym nie wszyscy wiedzą. Fortnite posiada swoją fabułę. Co sezon dzieje się coś innego, co związane jest z poprzednim. Jeżeli chodzi o mikropłatności - nie jest fajnie myśleć o tym, że ludzie wydają pieniądze na jakieś skiny, nie wiadomo po co. No ale cóż, jest to gra F2P, a więc z czegoś muszą zarabiać. Dobrze, że skiny nie dają żadnej przewagi w grze, wtedy nie byłoby to dobre. Chyba najbardziej Fortnite'owi obrywa się za to, że w tą grę grają same "kidy". Nie rozumiem tego argumentu, to nie ich wina, że w ich grę gra taka i taka grupa społeczna, o takim i takim przedziale wiekowym. Jeżeli chodzi o moją przygodę z tą grą, to zacząłem ją gdzieś na początku sezonu 2 rozdziału 2. W tej chwili mamy końcówkę sezonu 5 rozdziału 2, a co sezon pojawiały się nowe treści, bronie oraz miejsca na mapie, a więc ciągle działo się coś ciekawego