Najbardziej oryginalne gry

• 22
    Replies
  • 1483
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Hej wszystkim!

W branży gier komputerowych co roku ukazuje się niezliczona liczba nowych gier. Mimo że jest ich tak wiele, prawie wszystkie należą do tych samych kategorii: przygodówki, gry fabularne, strzelanki, strategie...

Istnieją jednak gry, które nie dają się zakwalifikować do żadnej kategorii. Gry, które sprawiają, że zastanawiasz się: co sobie myśleli ich twórcy? 😱

Oto niektóre z najdziwniejszych lub najbardziej oryginalnych gier. Jeśli znacie jeszcze dziwniejszą lub bardziej oryginalną grę, podzielcie się nią w komentarzach.

Zanim zaczniemy, dzięki @LockOut, za inspirację i info. 🤩

Mister Mosquito

Name:  MrMosquito (1).jpg
Views: 287
Size:  29.1 KB

W tej japońskiej strzelance pierwszoosobowej z 2001 roku nie jesteś czarodziejem, archeologiem ani ekspertem sztuk walki. Jesteś, dosłownie, komarem. Takim, który próbuje ugryźć, gdy ktoś wystawi nogę spod kołdry. 🦟

O co chodzi w tej grze?

Jako komar mieszkasz z rodziną Yamada i w zależności od tego, jaką misję otrzymasz, będziesz musiał ugryźć członka rodziny w określone miejsce. Musisz zebrać wystarczającą ilość krwi, aby ukończyć misję, zanim zostaniesz zatłuczony . 😆

Najbardziej niezwykłą rzeczą w tej grze jest to, że nie tylko była ona niezwykle popularna, ale także powstała jej kontynuacja: Mister Mosquito: "Jedźmy na Hawaje", bo podobno komary też jeżdżą na wakacje.

Czy ktoś grał w tę grę?

Jestem chlebem

Z komara stałeś się teraz bochenkiem chleba 🥖. Jest to gra o bardzo prostej idei: wszystko, co musisz zrobić, to opiekać tosty, ale z jak najmniejszymi obrażeniami, ponieważ nie możesz ich dotknąć ani pozwolić im dotknąć ziemi, owadów, wody ani żadnego miejsca, które jest zanieczyszczone.

Brzmi łatwo? Cóż, nie jest to tak łatwe, jak myślisz. Możesz poruszać tylko krawędziami chleba i musisz opiekać go dokładnie tak, jak trzeba, nie przypalając się przy tym. Przyjrzyj się rozgrywce tego gracza:

Symulator Kóz

W tej trzecioosobowej grze akcji z 2014 roku wcielasz się w kozę. Twoja misja, jeśli się na nią zgodzisz, polega na wykonywaniu różnych zadań w otwartym świecie. Jednak to nie to sprawiło, że gra przez długi czas była popularna w Internecie, ale wszystkie ukryte w niej niespodzianki. Jedną z nich jest na przykład to, że w pewnym momencie Twoja koza zmienia swój wygląd i przypomina kozę z Minecrafta.

Oprócz wielu drobiazgów tego typu, w grze znajduje się także wiele mini-gier, które nawiązują do innych, bardziej popularnych gier. Jest też kilka dość dziwacznych momentów.

Zapewne znacie wiele dziwnych gier, którymi możecie się podzielić w komentarzach. Która gra jest według Was najbardziej oryginalna? 😀

Przy okazji tej dyskusji pamiętajcie o poniższej zasadzie społeczności:

Chociaż dyskusja o grach PEGI 18 jest ogólnie w porządku, istnieją gry wideo, które zawierają silne tematy seksualne i obrazy dla dorosłych. Prosimy o unikanie publicznego omawiania tego typu gier na serwerze, aby dyskusje mogły pozostać w obrębie społeczności. Jeśli nie jesteś pewien, czy dana gra jest odpowiednia dla społeczności, czy nie, chętnie z Tobą o tym porozmawiamy, więc wyślij nam PW, a my damy Ci znać. 👍
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 22 Replies

• TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Moving Out jest bardzo oryginalną grą
    Czterolatek z którym w to gram nazwa tę grę PRZEPROWADZKOWICZE, chociaż trzeba robić wyprowadzki. Nie mieści się kanapa w drzwiach, zawołaj kumpla i wywalcie ją przez okno. Gra nastawiona na tryb kooperacji. Linie dialogowe (czytane) są rewelacyjne. Jakiś czas temu była dawana w Epic. Ma różne tryby wspomagania także można grać z dziećmi i zdobywać złote medale albo walczyć o przetrwanie ze znajomymi.
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Nie grałem w ten symulator kozy ale mogę polecić jako uzupełnienie serii gier o kozach Goat of Duty gdzie kozy mogą walczyć przeciwko sobie.

Starszy Gracz
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Moving Out jest bardzo oryginalną grą
    Czterolatek z którym w to gram nazwa tę grę PRZEPROWADZKOWICZE, chociaż trzeba robić wyprowadzki. Nie mieści się kanapa w drzwiach, zawołaj kumpla i wywalcie ją przez okno. Gra nastawiona na tryb kooperacji. Linie dialogowe (czytane) są rewelacyjne. Jakiś czas temu była dawana w Epic. Ma różne tryby wspomagania także można grać z dziećmi i zdobywać złote medale albo walczyć o przetrwanie ze znajomymi.

@TrendaTen opis z kanapą kojarzy mi się trochę ze słynną sceną z serialu Przyjaciele 😁

Name:  ross-pivot-friends.jpg
Views: 243
Size:  12.1 KB

Oglądałeś? 😀

Jeśli przypomni Ci się jakiś cytat z gry, wklej proszę, chętnie się pośmiejemy :)
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Prywatny ciekawe dlaczego akurat kozy mają tak wielką popularność wśród twórców gier 😀
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia przyjaciół nie oglądałem, nie wkręcili mnie. Jeśli o przeprowadzkowiczów to te żarty są dość sytuacyjne i bez obrazu i kontekstu są mało śmieszne. Ogólnie to szef jest człowiekiem paczką a nasze ludziki (człowiek-pies, toster, szop, doniczka, robot itd) są super oddani szefowi, tak trochę w sposób biernej agresji. Jak szef coś powie to ludziki wykonują zupełnie dosłownie swoją pracę i są szczęśliwi z tego, że mogą i że mają swój certyfikat F.A.R.T. który jest czasem odmieniany przez przypadki ale już po polsku. "Słuchajcie PIERDowie, ... "
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen ja też Przyjaciół oglądałam od czasu do czasu, ale akurat ta scena zapadła mi w pamięć 😀

Z Twojego opisu naprawdę śmiesznie to brzmi, mógłbyś może podać link do gry? 🙂
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia
    https://store.epicgames.com/pl/p/moving-out
    Jakiś czas temu była za darmo w Epic więc część osób może mieć

- - - Updated - - -
    @Aaricia
    https://store.epicgames.com/pl/p/moving-out
    Jakiś czas temu była za darmo w Epic więc część osób może mieć
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen dziękuję :)
  • Olek92989's Avatar
    Level 1
    @Aaricia Gra o kozach jest bardzo oryginalna i nie jeden ją zna.