Co sądzicie o grach VR?

• 25
    Replies
  • 474
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  Screenshot2024-06-06140638.jpg
Views: 56
Size:  55.9 KB

Hej wszystkim!

W dzisiejszych czasach gry potrafią nas wciągnąć do zupełnie innego, magicznego świata, do tego stopnia, że nie potrafimy oderwać wzroku od monitora. Ale to nie wszystko, ponieważ istnieją gry, które dzięki urządzeniom VR dają nam wrażenie, że fizycznie sami znajdujemy się właśnie w tym świecie 🤩

Mieliście już okazję zagrać w grę VR? Jak wrażenia? 🧐
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 25 Replies

• TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Miałem okazje popykać w coś tam. W escape room mieli kiedyś HTC Vive i strzelałem z łuku do biegających ludzików i broniłem się przed hordami zombie. Na IEM przechodziłem pokój testowy na tej śmiesznej podłodze po której się chodzi w miejscu a tydzień temu zabrałem syna do VR lokalu w moim mieście, gdzie mają Oculusy i kroiliśmy owoce wystrzeliwane z armatki, skakaliśmy z dachu czy strzelaliśmy do wyskakujących i biegnących bandytów. A no i kroiliśmy kostki w rytm muzyki.
    Nie miałem okazji pograć w grę fabularną ale te "mini gierki" zawsze robią na mnie wrażenie. Chciałbym aby gier VR było więcej, tak aby zakup gogli był czymś uzasadniony. Ceny samych gogli już są przyzwoite i mam nadzieję, że to nie ślepa uliczka w rozwoju komputerów

- - - Updated - - -

Z chęcią też przetestował bym okulary LENOVO Legion Go
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • ramax's Avatar
    @TrendaTen We Francji używany META QUEST 2 kosztuje znacznie poniżej 200 euro. A jest tam co najmniej 500 gier :)

Dodaj do tego gry AAA na PC, które mają VR MOD, a to już dużo!

@Aaricia Mam META QUEST 3 i uwielbiam VR!
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @ramax meta quest można połączyć ze steamem?
  • ramax's Avatar
    @TrendaTen Tak, oczywiście! Bezprzewodowo za pomocą STEAM LINK zainstalowanemu w QUEST

Jak również XBOX GAME PASS ULTIMATE lub nawet ekrany twoich PC WINDOWS
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Miałem okazje popykać w coś tam. W escape room mieli kiedyś HTC Vive i strzelałem z łuku do biegających ludzików i broniłem się przed hordami zombie. Na IEM przechodziłem pokój testowy na tej śmiesznej podłodze po której się chodzi w miejscu a tydzień temu zabrałem syna do VR lokalu w moim mieście, gdzie mają Oculusy i kroiliśmy owoce wystrzeliwane z armatki, skakaliśmy z dachu czy strzelaliśmy do wyskakujących i biegnących bandytów. A no i kroiliśmy kostki w rytm muzyki.
    Nie miałem okazji pograć w grę fabularną ale te "mini gierki" zawsze robią na mnie wrażenie. Chciałbym aby gier VR było więcej, tak aby zakup gogli był czymś uzasadniony. Ceny samych gogli już są przyzwoite i mam nadzieję, że to nie ślepa uliczka w rozwoju komputerów

- - - Updated - - -

Z chęcią też przetestował bym okulary LENOVO Legion Go

@TrendaTen to faktycznie już sporo udało się Wam pograć w VR 🙂 A jak Twojemu synkowi się podobało to doświadczenie? 😀
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen We Francji używany META QUEST 2 kosztuje znacznie poniżej 200 euro. A jest tam co najmniej 500 gier :)

Dodaj do tego gry AAA na PC, które mają VR MOD, a to już dużo!

@Aaricia Mam META QUEST 3 i uwielbiam VR!

@ramax to faktycznie przystępna cena - a masz ulubioną grę VR? 🙂
  • ramax's Avatar
    @Aaricia Moi przyjaciele i ja lubimy golfa i minigolfa. Ale jest też ESCAPE GAME. Half Life ALIX jest imponujący.

Ale to, czego nie mogę się doczekać, to gry AAA w MOD VR, takie jak GTA5, CONAN EXILES, HOGWART LEGACY itp.
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen to faktycznie już sporo udało się Wam pograć w VR 🙂 A jak Twojemu synkowi się podobało to doświadczenie? 😀
    O tak! Wkręcił się niesamowicie. Nie dziwię się zresztą. W cięcie owoców szło mu całkiem nieźle
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia Moi przyjaciele i ja lubimy golfa i minigolfa. Ale jest też ESCAPE GAME. Half Life ALIX jest imponujący.

Ale to, czego nie mogę się doczekać, to gry AAA w MOD VR, takie jak GTA5, CONAN EXILES, HOGWART LEGACY itp.

@ramax a próbowaliście kiedyś grać w tenisa? Ja jestem fanką, mój ulubiony gracz to Rafael Nadal 😎 Kiedyś próbowałam grać na żywo, ale ciekawie byłoby spróbować na VR, jeśli są takie gry 🤔