Cześć wszystkim!

W końcu nadszedł czas, aby podzielić się z Wami wspaniałą przygodą, przygodą, na którą wybrałam się razem z @Wersus @galadrielmt, @Ken3centoi @cyrusnimda kilka tygodni temu 😊

Plan był taki, żeby odwiedzić kilka wiosek, spotkać się z mieszkańcami i wymienić trochę jedzenia na to, co mają do zaoferowania :)

Name:  villages.jpg
Views: 79
Size:  87.5 KB

Zebraliśmy się przed portalem i przygotowaliśmy się do naszej przygody - jak widać, nie wszyscy z nas byli odpowiednio wyposażeni do tej niebezpiecznej misji 🙈 . Jeden z nas (czyli ja 😋 ) stracił swoją zbroję podczas poprzedniej wyprawy z nielicznymi posiłkami (a.k.a. @cyrusnimda 😂 ).

Name:  unnamed (13).jpg
Views: 73
Size:  34.8 KB

W dobrych nastrojach wyruszyliśmy w morze, gdzie doświadczyliśmy kilku ataków podwodnych stworzeń, w których @galadrielmt niestety straciła swoją zbroję, więc nie byłam sama 😀. Próbując odzyskać utracone przedmioty, musieliśmy pogodzić się z tym, że nie damy rady walczyć ze wszystkimi podwodnymi stworami, więc postanowiliśmy ruszyć dalej :)

Name:  unnamed (14).jpg
Views: 60
Size:  16.9 KB

W końcu udało nam się dotrzeć do wioski handlarzy!

Name:  unnamed (15).jpg
Views: 50
Size:  23.0 KB

Jako dobrzy obywatele Minecrafta zaprzyjaźniliśmy się z miejscowymi handlarzami i zostaliśmy nawet zaproszeni do przenocowania, abyśmy nie musieli stawiać czoła potworom.

Name:  unnamed (16).jpg
Views: 47
Size:  24.3 KB

Następnego dnia ruszyliśmy w drogę powrotną do domu :) A przynajmniej tak nam się wydawało...

Name:  unnamed (17).jpg
Size:  20.0 KB

A jednak jakimś cudem znaleźliśmy się w ogromnej i groźnie wyglądającej jaskini!

Name:  unnamed (18).jpg
Views: 52
Size:  15.8 KB

A w tej jaskini odkryliśmy niesamowity skarb...

Name:  unnamed (19).jpg
Views: 51
Size:  24.4 KB

Ametystową geodę 🤩 Fioletowy to mój ulubiony kolor, nie wahałam się napełnić kieszeni błyszczącymi kamieniami 😀 Ale nie byłam w tym osamotniona...

Name:  unnamed (20).jpg
Views: 66
Size:  20.8 KB

Jak widać, @Wersus też nie zostawił po sobie zbyt wiele 😂

Nasza przygoda nie skończyła się tutaj, o nie! Kontynuowaliśmy odkrywanie jaskini i spotkaliśmy jeszcze kilku bardziej i kilku mniej przyjaznych mieszkańców :)

Name:  unnamed (1).jpg
Views: 62
Size:  41.0 KB

Podziwiałam odwagę @Ken3cento i @galadrielmt, byli dosłownie gotowi przejść przez ogień dla złota 😀

Name:  unnamed (2).jpg
Views: 53
Size:  41.5 KB

Na szczęście wszyscy z nas przeżyli i udało nam się bezpiecznie wrócić do domu, gdzie w ramach świętowania @Ken3cento zaprosił nas na pool party w swoim domu :) ( Myślę, że @galadrielmt i @cyrusnimda zgubili się po drodze, musicie wiedzieć, że dom @Ken3cento to ogromna rezydencja! )

Name:  unnamed (21).jpg
Views: 49
Size:  33.7 KB

Wszystko szło dobrze, dopóki @Wersus nagle nie wyszedł... Mam nadzieję, że nie z powodu czegoś, co powiedziałam! 🤔

Name:  unnamed (22).jpg
Size:  27.5 KB

Ale wszystko dobre, co się dobrze kończy i wszyscy ponownie spotkaliśmy się w domu @galadrielmt pod koniec dnia :)

Name:  unnamed (23).jpg
Views: 48
Size:  31.4 KB

W tym miejscu chciałbym podziękować @galadrielmt @Ken3cento @cyrusnimda i @Wersus za jedną z najwspanialszych przygód wszech czasów! Mam nadzieję, że podobało Wam się tak samo jak mi :) Za kolejne 100! 🥂
  • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
  • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
  • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍