Rachunki za gaz w 2022

• 4
    Replies
  • 138
    views
  • Irvs's Avatar
    Level 28
    O ile wam wzrosły rachunki za gaz względem poprzedniego roku?

Ja ogrzewam gazem i odczułem dotkliwie podwyżki.
    Gram w WoT/RL/Geoguessr :)
  • 4 Replies

• Sobi's Avatar
    Level 8
    Też mam ogrzewanie gazowe, to zależy jakie kto ma tez wymagania, ja lubię ciepło i nie patrzę czy wzrosła cena, znam takich co żeby zaoszczędzić siedzą w kurtkach i bluzach w domu - bez sensu ale jak kto woli, tankowaliśmy przed zimą butle do pełna a zostało się jeszcze na około 2-3 miesiące, dokładnych danych już nie pamiętam, mam rozpisane na karteczce zobaczymy za ile teraz nam wejdzie :)
    " Wiozę sobie skuna łodzią w Mafii 3, znowu gram w gry " 🎶
  • Irvs's Avatar
    Level 28
    Aa to z przydomowej butli jest jeszcze inaczej.
    Ja mam 20.5 ustawione na stałe w domu i jest dla mnie ciepło, ale znam takich co im przy 24 zimno.

Gdyby nie to, że dociepliłem całe poddasze, wymieniłem drzwi i ogólnie dociepliłem dom to za styczeń zamiast 1050zł zapłaciłbym 1500zł.
    swoją drogą 1000zł za miesiąc ogrzewania to i tak dużo...
    Gram w WoT/RL/Geoguessr :)
  • Sobi's Avatar
    Level 8
    Niestety, brat ma dom taki jak my i ogrzewa węglem, wychodzi mu tak samo. U nas też jest problem w niektórych miejscach z szczelnością. Co dziwne w tym roku pojawił się grzyb a dom ma 7 lat, w lato musimy rozwiązać problem. Ja w pokoju mam 21 stopni a w reszcie domu jest 23 z uwagi na rodziców, prosto mamy też podpięty pod kuchenkę gazową więc też nie musimy kupować co jakiś czas butli a jeszcze ciepła woda... ile u nas jej idzie to masakra.. Ja nie narzekam, ciepło, wszystko ustawiam na telefonie i nie musze się paprać i czyścić pieca :D
    " Wiozę sobie skuna łodzią w Mafii 3, znowu gram w gry " 🎶
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Irvs @Sobi ja nie mam gazu, posiadam piec na węgiel przy którym niestety jest tak jak @Sobi napisała, dużo paprania :D Codziennie rozpalam na nowo i czyszczę piec, a jeśli chodzi o ceny, to węgiel podrożał strasznie, w mojej okolicy w zeszłym roku pół tony to ok. 500zł, w tym sezonie to było ok. 800zł. Nic, tylko uciekać do ciepłych krajów!
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍