Konkurs - Jaka jest Wasza ulubiona gra z gatunku Horror? 👻

• 171
    Replies
  • 11861
    views
  • yart0's Avatar
    Level 2
    @Aaricia
    Moją ulubioną grą z gatunku horror jest "Silent Hill 2"! 🎮👻
    Ta gra przyciągnęła mnie swoją niezwykłą zdolnością do tworzenia mrocznej i niepokojącej atmosfery. 😱
    Fabuła tej gry jest jak z zapomnianego snu, pełna tajemnic i zwrotów akcji, które trzymają w napięciu od pierwszej chwili aż do zaskakującego finału. 🔄 Nieoczekiwane elementy psychologicznego horroru sprawiły, że gra pozostawiła we mnie trwałe wrażenie.
    Dodatkowo, Silent Hill 2 jest mistrzowsko zrealizowane pod względem dźwięku i ścieżki dźwiękowej. 🎶 Chropowate odgłosy, szepty wiatru i niepokojące dźwięki tworzą klimat, który wręcz czujesz na skórze.
    A te unikalne potwory i niepokojące otoczenie miasta Silent Hill zaczarowały mnie swoją nieprzewidywalnością. To nie tylko strach przed widmem, ale także przed nieuchwytnym, psychologicznym aspektem grozy. 😨
    Ogólnie rzecz biorąc, Silent Hill 2 to dla mnie nie tylko gra, ale doświadczenie emocjonalne, które wciąż pamiętam. To połączenie niezwykłej narracji, niesamowitej ścieżki dźwiękowej i przemyślanej atmosfery sprawia, że ta gra z gatunku horror jest dla mnie wyjątkowa. 🌟🕹️
  • mortid17's Avatar
    Level 1
    @Aaricia

Choć nie gram zbytnio w horrory mimo tego uwielbiam serie gier "five Nights at Freddy's " . Jest dobra pod względem fabuły jaki i pod względem horrorowym, ponieważ nawet jak wiemy że jakiś animatron na nas wyskoczy to i tak jumscer powoduje strach oraz klimat buczącego wiatraka czy migającej lampy samo to jest troche przerarzające.
  • Kacper19's Avatar
    Level 4
    @Aaricia Moim zdaniem Outlast to najbardziej najlepsza i najstarszniejsza gra w którą grałem dotychczas sama gra wskazuje że jest klimat podczas gry no i te istoty które cię atakują powodują że masz ciarki i dreszcze na plecach 😈☠️
  • Olga123's Avatar
    Level 1
    @AariciaMoją ulubioną grą z gatunku horror jest "Amnesia: The Dark Descent". Fascynuje mnie unikalna atmosfera grozy, wciągająca fabuła i oryginalne podejście do mechaniki gry, gdzie unikanie potworów jest równie ważne co rozwiązywanie zagadek. To połączenie sprawia, że doświadczam intensywnego strachu, co czyni grę niezapomnianą.
  • Ivantarasov007's Avatar
    Level 2
    @Aaricia✌️cześć
    Dla mnie, najlepsza horror gra jest Dead Space.
    Od samego początku i do końca trzyma 👍
    Ciekawy scenariusz, dobra grafika. Już jest remake!
    polecam!
    Powodzenia wszystkim.
  • Daria11's Avatar
    Level 1
    @Aaricia

Moją ulubioną grą z gatunku horror jest "Outlast". Uwielbiam w niej to jak mistrzowsko twórcy układają atmosferę niepewności i strachu. Grafika i dźwięk doskonale współgrają, sprawiając, że nawet najmniejszy dźwięk czy cień potrafią wywołać dreszcz emocji. Narracja gry jest porywająca, wprowadzając mnie w mroczny świat eksperymentów i zjawisk nadprzyrodzonych. Dodatkowo, brak możliwości skonfrontowania się z wrogami w bezpośredni sposób podnosi napięcie, zmuszając do stosowania taktyki ucieczki i skradania się, co sprawia, że każdy krok staje się strategicznym wyborem. To połączenie elementów sprawia, że "Outlast" dla mnie wybija się jako jedna z najbardziej intensywnych i satysfakcjonujących gier z gatunku horror.
  • kocurro's Avatar
    Level 2
    @Aaricia z pewnością zainteresuje Cię "Luigi's Mansion 3". To nietypowa gra, w której Luigi walczy z duchami i straszydłami w nawiedzonym hotelu, aby uratować swoich przyjaciół. Pomagając się odkurzaczem specjalnie przystosowanym do łapania duchów, Luigi przemierza kolorowe pokoje, rozwiązując łamigłówki i odkrywając sekrety.Mimo że jest to gra z gatunku horror, to klimat jest lekki, a dialogi i sytuacje często pełne humoru. Luigi, choć przerażony, staje się prawdziwym bohaterem, a zabawne animacje i interakcje z otoczeniem sprawiają, że gra jest równie rozrywkowa, co niepokojąca.
  • ragonarluke's Avatar
    Level 2
    @Aaricia

Z racji tego że jestem wielki fanem SF, nie mogłem oprzeć się rozgrywce w "Dead Space" Miałem okazję zagrać w pierwszą odsłonę tej serii i dla mnie jest uosobieniem doskonałości w gatunku horroru z powodu swojej mrocznej i przygnębiającej atmosfery, która ogarnia gracza jak zimna i martwa czerń kosmosu. To nie jest jedynie strach przed nieznanym, lecz intensywna podróż przez mroczne zakamarki przerażającej przestrzeni. Ishimura, tak jak Event Horizon musiał zahaczyć o osnowę plugawiąc swe wnętrza strachem i beznadzieją.

"Dead Space" doskonale wykorzystuje elementy psychologicznego napięcia, bezpieczeństwo staje się złudzeniem,.To nie jest tylko space horror, to epicka bitwa pomiędzy światłem ludzkiej determinacji a ciemnymi mackami mrocznego kosmosu.
  • Bruno06's Avatar
    Level 2
    Uważam że Resident Evil 2 Revelations dlaczego? Ponieważ od samego początku gra oferuje już nam zagadkę i domyślanie się dlaczego to się stało? oraz co sie dzieje? Gra ma klimat i trzyma w napięciu, czy zaraz nam coś nie wyskoczy zza rogu. Wiele zagadek co prawda nie jakoś super trudnych ale w takiej grze się to docenia. Oraz fajna grafika jak na tamte czasy i świętne audio które też robi klimat. Jeżeli nudzi ci się gra samemu luz możesz pograć z kolegą/koleżanką co jest kolejnym plusem no i to w sumie na tyle. Ogrywam i bardzo polecam😄👊
  • arkadiusz1707's Avatar
    Level 5
    @Aaricia mój nr jeden wśród horrorów to Outlast 😱 nigdy nie miałem takie zawału jak przy tej grze , wszystko jest takie realistyczne :o