Tytuł do którego wracam regularnie. Polecam każdemu fanowi horrorów.
Konkurs - Jaka jest Wasza ulubiona gra z gatunku Horror? 👻
-
171Replies
-
11869views
-
@Aaricia Until Down! Niesamowite doświadczenie. Filmowe emocje w grze pełnej świetnie napisanych bohaterów - niesamowicie mrocznym i niepokojącym klikacie, a przede wszystkim świetną fabuła.
Tytuł do którego wracam regularnie. Polecam każdemu fanowi horrorów. -
@Aaricia
'Moją ulubioną grą z gatunku horror jest "Silent Hill 2". Zachwyca mnie ona doskonałą fabułą, i dobrze dopasowanym klimatem. Stu zombiaków wyskakujących z szafy w Resident Evil i innych grach nie przestraszy tak, jak atmosfera w Silent Hill. Grafika jest niesamowita - wliczając wszędzie wiszącą w powietrzu mgłę; jedna z lepszych których widziałam z gier horrorowych. Jest to gra, która po czasie nie znudziła mi się ani trochę. Gra daje dreszczyk emocji i bardzo mocno polecam tą grę.
Ta gra zasłużyła na pierwsze miejsce, ze wszystkich horrorków, których grałam. :) -
Doczekaliśmy się Niedawno kolejnego świetnego remake'u, a mianowicie gry Resident Evil 4, będącej odświeżeniem hitu z 2005 roku. Fabuła horroru nie różni się od oryginału. Wcielamy się więc w Leona S. Kennedy’ego – byłego policjanta z Raccoon City, który obecnie pełni rolę tajnego agenta rządu USA. Akcja tytułu rozpoczyna się w momencie, gdy Kennedy otrzymuje rozkaz odszukania zaginionej córki prezydenta. Ślady prowadzą do tajemniczego miasteczka w Hiszpanii. Na miejscu okazuje się, że wioska ta opanowana została przez sektę Los Iluminados. Dodatkowo mieszkańcy osady zostali zakażeni pasożytemi zmienili się w potwory. Jeśli chodzi o mechanikę, to mamy tu do czynienia z klasyczną produkcją akcji z widokiem trzecioosobowym. Podczas przygody eksplorujemy kolejne lokacje i walczymy z napotkanymi przeciwnikami. Gra cechuje się wysokiej jakości grafiką, zwrotami akcji oraz stałym napięciem.😅😉💪
-
Moim ulubionym tytułem horror jest zdecydowanie Phasmophobia. Może moje doznania nie opierają się stricte na strachu ale na tym że można spędzić świetnie czas ze znajomymi. Była to też pierwsza gra w jaką grałem, która pozwalała na interakcję głosową ze światem gry. Sam fakt że gra długo nie była (i pewnie nadal nie jest) doskonała i zdążają się bugi, tylko pozwala się wspólnie pośmiać. To wszystko sprawia że uwielbiam grać w Phasmophobie ze względu na wspólną możliwość przeżycia kolejnego hunta ze znajomymi. Od jakiegoś czasu jednak zagrywam się w Demonologist jednak Phasmo było pierwsze dlatego zawsze zostanie w serduszku.
-
@Aaricia Silent Hill 4: The Room, to dla mnie absolutne arcydzieło w gatunku horroru, które pozostawia niezatarte wrażenia i uczucie niepokoju jeszcze długo po zakończeniu gry. Istnieje kilka kluczowych powodów, dla których uważam ten tytuł za niezrównane dzieło wśród horrorów.
Po pierwsze, niezwykle przemyślana narracja sprawia, że gra ta jest nie tylko straszna, ale również głęboka emocjonalnie. Gracz wciela się w postać Henry'ego Townshenda, zamkniętego w swoim własnym mieszkaniu, które staje się miejscem koszmaru. Historia stopniowo się rozwija, odkrywając mroczne tajemnice, które związane są zarówno z postacią głównego bohatera, jak i z samym miastem Silent Hill. To nie tylko straszna podróż, ale także psychologiczna odyseja, która każe zastanawiać się nad własnymi lękami i dążeniami.
Po drugie, atmosfera gry jest niepowtarzalna i hipnotyzująca. Silent Hill 4 potrafi stworzyć niesamowicie przygnębiającą aurę, gdzie każdy krok, każde skrzypnięcie podłogi buduje niepokojące napięcie. Dźwiękowa oprawa również zasługuje na uznanie, bo wytwarza niezwykle sugestywną ścieżkę dźwiękową, wprowadzającą dodatkowy element strachu i tajemniczości.
-
@Aaricia
Dlaczego "Amnesia: The Dark Descent" jest najlepszą grą horror? Oto kilka powodów:
- Atmosfera strachu: Gra oferuje niezwykle przerażającą atmosferę. Zastosowanie świetnie skomponowanej ścieżki dźwiękowej, światła i cienia sprawia, że gracz czuje się ciągle zagrożony.
- Innowacyjna rozgrywka: "Amnesia" wprowadziła pewne innowacje, takie jak brak możliwości walki z przeciwnikami. Gracz musi unikać potworów i ukrywać się, co zwiększa uczucie bezsilności i strachu.
- Nieszablonowa historia: Fabuła gry jest niezwykle zagadkowa i niepokojąca, a sposób, w jaki historia jest przedstawiana, dodaje do tajemniczości i przytłaczającego napięcia.
- Wprowadzenie elementów psychologicznych: Gra eksploruje tematykę utraty zmysłów, szaleństwa i psychologicznych traum, co sprawia, że doświadczenie jest bardziej głębokie niż samo straszenie.
- Wsparcie społeczności: Twórcy gry zachęcali do tworzenia modyfikacji, co doprowadziło do powstania wielu dodatkowych opowieści i doświadczeń w świecie "Amnesii".
Zdecydowanie polecam każdemu fanowi tej tematyki.
- Atmosfera strachu: Gra oferuje niezwykle przerażającą atmosferę. Zastosowanie świetnie skomponowanej ścieżki dźwiękowej, światła i cienia sprawia, że gracz czuje się ciągle zagrożony.
-
@Aaricia Gdybym miał wybrać jedną grę z gatunku horror, która na zawsze pozostanie w moim sercu, to bez wątpienia byłaby to "Silent Hill 2". To dzieło sztuki, stworzone przez twórców z Team Silent, zdobyło moje serce i umysł swoją głęboką atmosferą oraz subtelnie zaplanowaną narracją.
To, co sprawia, że "Silent Hill 2" jest dla mnie niezapomniane, to nie tylko doskonała mieszanka strachu i napięcia, ale także głęboko zakorzeniona fabuła, która ukazuje mroczne zakamarki ludzkiej psychiki. Gra porusza trudne tematy, takie jak grzechy, tajemnice osobiste oraz rozliczenia z przeszłością. Każdy element świata gry, od mglistych uliczek po surrealistyczne potwory, stanowi integralną część opowieści.
Dodatkowo, ścieżka dźwiękowa autorstwa Akiry Yamaoki nie tylko podkreśla atmosferę, ale wręcz staje się integralną częścią doświadczenia. Każdy dźwięk, od szumów radiowych po niepokojące melodie, przyczynia się do tego, że czujesz się jakobyś sam uczestniczył w koszmarze.
"Silent Hill 2" to dla mnie nie tylko gra, ale prawdziwe dzieło sztuki, które pozostawiło trwały ślad w historii gier. To doświadczenie, które nie tylko wstrząsa emocjonalnie, ale także zmusza do refleksji nad własnymi demonami. Dlatego właśnie ta gra z gatunku horror jest moją ulubioną - za głębokość, zastraszający klimat i za zdolność do poruszenia najgłębszych zakamarków ludzkiej psychiki. -
The Last of Us to najlepsza gra horror wszech czasów.
Z rollercoasterem emocji, tak że nie obejdzie się bez zapiętych pasów.
Każdy przeciwnik wywołuje ciarki z niepokoju.
Każdy dźwięk wzmaga strach, co znajduje się w kolejnym pokoju.
Walka o przetrwanie w tym świecie wymaga nerwów ze stali,
pokładów chusteczek i palców wytrzymałych -
@Aaricia Gra Silent Hill 2 która jest moim ulubionym horrorem. Ta gra jest niezwykle przerażająca i intrygująca z wielu powodów, które sprawiły, że stała się moją ulubioną.
Jednym z głównych powodów, dla których pokochałem Silent Hill 2 jest jej niesamowita atmosfera. Głęboki i mroczny klimat tej gry sprawia, że czuję się jakbym był w środku prawdziwego horroru. Gra potrafi wywołać u mnie ciarki na skórze i sprawić, że dosłownie czuję się przerażony. Dodatkowo fabuła tej gry jest niezwykle intrygująca i pełna tajemnic -
Moja ulubiona gra z gatunku Horror to "Silent Hill 2", ponieważ jest to arcydzieło, które łączy nie tylko doskonałą oprawę wizualną i dźwiękową, ale także głęboką psychologiczną narrację, która pozostawia trwały ślad w umyśle gracza.
Po pierwsze, klimat tej gry jest niepowtarzalny. Mroczne, mgliste miasto Silent Hill tworzy atmosferę niepewności i grozy, a designerskie wybory sprawiają, że każdy zakamarek tego miejsca wydaje się pełen tajemnic. Dodatkowo, ścieżka dźwiękowa, skomponowana przez Akirę Yamaokę, jest misternie dopasowana do każdego momentu, wzmacniając uczucie napięcia i niepokoju.
Po drugie, fabuła gry jest głęboko emocjonalna i skomplikowana. Historia Jamesa Sunderlenda, który przybywa do Silent Hill w poszukiwaniu zmarłej żony, dotyka trudnych tematów, takich jak strata, tajemnice i moralność. Gra nie tylko straszy, ale także prowokuje do refleksji nad ludzkimi uczuciami i moralnymi dylematami.
Wreszcie, unikalne podejście do grozy psychologicznej sprawia, że "Silent Hill 2" wyróżnia się spośród innych gier horroru. Gra skupia się na zmuszaniu gracza do konfrontacji z własnymi strachami i emocjami, a nie tylko na skokach strachu czy brutalnych scenach. To, w połączeniu z unikalną atmosferą i głęboką fabułą, sprawia, że "Silent Hill 2" jest dla mnie nie tylko grą, ale również wyjątkowym doświadczeniem artystycznym i emocjonalnym. 👻🌑✨
To join the conversation, please Log in or Sign up