Legion 5 15IMH05H

• 17
    Replies
  • 589
    views
  • Saka's Avatar
    Level 52
    Też mam Legion 5 Pro 16ACH6H, od ośmiu miesięcy. Podczas grania faktycznie przypomina wściekłą suszarkę do włosów. Większość ludzi radzi, żeby grać w słuchawkach, no ale jak się ma rozwaloną głowę (niestety) to się nie da.

Tak poza tym to większych zarzutów nie mam. Obudowa ładnie się trzyma, wizualnie mój egzemplarz nadal jak nówka. Ekran jasny, nawet w słonecznym pokoju jest dobra widoczność. Klawiatura jak na laptopową znośna. O dziwo nawet się da trochę pograć na baterii. Hm, fabrycznie zainstalowana pamięć była powolna. Na tyle że miałam spore ścinki w grach, bo Ryzen jest dosyć wrażliwy na opóźnienia i w słabo zoptymizowanych grach to widać... Znalazłam pamięć od Kingstona, co jest przewidziana na 1.2V i 2933Mhz CL17, laptopa bios najwyraźniej nie chce nieparzystych opóźnień, ale na CL18 nadal był spory upgrade. Minimalny fps mi się podwoił. Jeszcze wcześniej nie miałam aż tak drastycznej różnicy po wymianie pamięci. W każdym razie po ulepszeniu bardzo dobrze mi służy. Mam wersję z Ryzen 7 5800H, RTX 3070, 1TB M.2 SSD i 16GB ram (teraz 32GB, nie potrzebuję Chrome żeby zapchać, ale ze mnie jest "power user").
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka miło słyszeć, że Legion 5 Pro dobrze Ci służy 🙂 W jakie gry najczęściej na nim grasz?
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Saka miło słyszeć, że Legion 5 Pro dobrze Ci służy 🙂 W jakie gry najczęściej na nim grasz?

Teraz przeważnie gram w World of Warcraft (Shadowlands). Zastanawiam się nad levelowaniem w classic Wrath of the Lich King, który ma niedługo wyjść. Mam teraz problemy zdrowotne i przez nie brakuje mi energii na więcej niż jedną grę na raz, zwłaszcza jak znajomi grają gdzie indziej i nie ma kto mnie ciągnąć za rękę do gry. Wcześniej grywałam w Guild Wars 2 (to tam początkowo miałam problemy z fps). Czasem pogram w coś innego, np. Warframe, Final Fantasy XIV albo solo gry jak Spyro reignited (bardzo ładna grafika, dynamika gry przyjemna), Final Fantasy XIII, Ori and the Blind Forest... ech, mam długą listę to-do na Steamie.

Generalnie nie grałam ostatnio w nic, co by wymagało RTX 3070, ale to bardziej do zadań na uczelni potrzebuję. Karty graficzne są lepsze od procesorów do równoległych obliczeń, bo mają mnóstwo rdzeni i mogą wiele drobnych obliczeń wykonać w tym samym czasie.
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka życzę szybkiego powrotu do zdrowia 🤗

Ja też bardzo lubię WoWa 😊 Nie grałam niestety od kilku miesięcy, ale teraz @MoriMoonpaw organizuje wspólne granie w piątki, więc na pewno się za którymś razem tam pojawię! Widziałam Cię na naszym Discordzie, planujesz też udział we wspólnym WoWie? 😊
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia

Na pewno wezmę udział w dzisiejszym graniu. Zostałam namówiona przez Liue jak go spotkałam na stoisku Lenovo na Assembly w Helsinkach. 😅
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka wspomniał mi, że Cię tam poznał i zaprosił do naszej społeczności 😀 Planujemy dodać polskie napisy do jego video i opublikować też tu u nas 🙂 Trochę zjeżdżam z tematu, ale jeśli masz jakieś zdjęcia lub chciałabyś się podzielić wrażeniami z Assembly w naszej społeczności, pisz śmiało 😊 i miłego grania dzisiaj!
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Saka wspomniał mi, że Cię tam poznał i zaprosił do naszej społeczności 😀 Planujemy dodać polskie napisy do jego video i opublikować też tu u nas 🙂 Trochę zjeżdżam z tematu, ale jeśli masz jakieś zdjęcia lub chciałabyś się podzielić wrażeniami z Assembly w naszej społeczności, pisz śmiało 😊 i miłego grania dzisiaj!

Z grania niestety były nici, bo utknęłam na pogotowiu. No ale trudno, bywa. Niestety, nie mam zdjęć z tegorocznego Assembly, ale moge opisać wrażenia, może w odpowiedniejszym do tego temacie. 😅Tutaj jest oficjalna galeria z tego wydarzenia: https://assembly.galleria.fi/kuvat/A...y+Summer+2022/
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka przykro mi to słyszeć, mam nadzieję, że już wszystko ok 😔

Dziękuję za link! Jak najbardziej możesz podzielić się swoimi wrażeniami, jeśli chcesz, możesz zacząć nowy wątek.