1️⃣2️⃣ Jaki jest wasz ulubiony motyw/event świąteczny w grze?

• 14
    Replies
  • 494
    views
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    Święta to nie tylko prezenty i sałatka jarzynowa, ale również eventy i easter eggi świąteczne w grach!

Z wiekszych eventów, to bardzo lubię limitowany tryb w Apex Legends - Winter Express.
    Trzy drużyny po 3 graczy walczą o utrzymanie pozycji na świątecznym pociągu. Punkty zostają dodane na konto drużyny, jeśli są obecni jako jedyni na/w pociągu. Jeśli obecna jest inna druzyna, nikt nie dostaje punktów. Wygrywa druzyna, która wyeliminuje inne podczas rundy lub zdobędzie wymaganą ilość punktów (przejmie pociąg).
    Niestety, ale wygląda na to, że to pierwszy rok w Apex Legends bez tego trybu :(
    Name:  winter-express.jpg
Views: 99
Size:  49.1 KB

Jest jeszcze jeden uroczy easter egg (x-mas egg?) w Minecraft - skrzynie zmieniają teksturę na prezenty!
    Name:  mc-chests.jpg
Views: 86
Size:  25.8 KB

Jakie są wasze ulubione eventy, motywy, easter eggi lub inne elementy (limitowane na okres świąt)?
    There are things in this world that the human mind cannot comprehend.
    Pudding is one of them ❤🍮
  • 14 Replies

• TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Mało gram gier online, co sprawia, że mało takich eventów widziałem. W grze Hitman (na androida) wszyscy wrogowie dostali czapki Mikołaja (co przy okazji było pomocne bo kontrastowało). A w grze Rubber Bandits są skiny świąteczne w postaci ludzika piernikowego, bałwanka, Mikołaja czy Jezusa Chrystusa. Jezus stał się moją ulubioną postacią. W menu personalizacji zmieniłem mu tylko aureolę na okulary takie jak ma ten wyższy z daft punka.
    (zdjęcie z Internetu)
    Name:  Przechwytywanie.JPG
Views: 80
Size:  71.7 KB
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen W single playerach też jest sporo easter eggów, ale są często dobrze ukryte :)
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Marcelek easter eggów jest sporo ale rzadko kiedy są "okresowe"
    [Kliknij aby dodać podpis]
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @TrendaTen Racja, ale czasem coś się jednak znajdzie. Jakieś notatki z wspominką o Mikołaju, mini prezenty gdzieś w kącie starej chaty, itp.
  • Deminy's Avatar
    Level 18
    Rzadko zwracam w sumie uwagę na świąteczne zmiany w grach, bo nie jestem fanką połączenia zieleni i czerwieni... Ale skiny z IDV były dość urocze!

Name:  6oefgl77pl781.jpg
Views: 82
Size:  93.4 KB
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    W jednej z lokacji w Fallout 76 znalazłem taki Świąteczny wystrój 🎄

Name:  F76Christmas.jpg
Views: 70
Size:  97.9 KB
    Starszy Gracz
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Święta to nie tylko prezenty i sałatka jarzynowa, ale również eventy i easter eggi świąteczne w grach!

Z wiekszych eventów, to bardzo lubię limitowany tryb w Apex Legends - Winter Express.
    Trzy drużyny po 3 graczy walczą o utrzymanie pozycji na świątecznym pociągu. Punkty zostają dodane na konto drużyny, jeśli są obecni jako jedyni na/w pociągu. Jeśli obecna jest inna druzyna, nikt nie dostaje punktów. Wygrywa druzyna, która wyeliminuje inne podczas rundy lub zdobędzie wymaganą ilość punktów (przejmie pociąg).
    Niestety, ale wygląda na to, że to pierwszy rok w Apex Legends bez tego trybu :(
    Name:  winter-express.jpg
Views: 99
Size:  49.1 KB

Jest jeszcze jeden uroczy easter egg (x-mas egg?) w Minecraft - skrzynie zmieniają teksturę na prezenty!
    Name:  mc-chests.jpg
Views: 86
Size:  25.8 KB

Jakie są wasze ulubione eventy, motywy, easter eggi lub inne elementy (limitowane na okres świąt)?

@Marcelek ja nie mam ulubionych, ale nawet nie wiedziałam o tych skrzyniach z Minecraft, chyba czas, żebym tam znowu zawitała 🤩
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Marcelek's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Według mnie to najlepsza gra, która kiedykolwiek powstała. Warto czasem zawitać i powspominać stare czasy. Sam bym z chęcią wrócił do mojego starego świata lub stworzył nowy (aż mnie kusi zrobienie podziemnej metropolii z lasami, farmami, itp), ale boję się, że mnie wciągnie na wiele tygodni :/
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Mało gram gier online, co sprawia, że mało takich eventów widziałem. W grze Hitman (na androida) wszyscy wrogowie dostali czapki Mikołaja (co przy okazji było pomocne bo kontrastowało). A w grze Rubber Bandits są skiny świąteczne w postaci ludzika piernikowego, bałwanka, Mikołaja czy Jezusa Chrystusa. Jezus stał się moją ulubioną postacią. W menu personalizacji zmieniłem mu tylko aureolę na okulary takie jak ma ten wyższy z daft punka.
    (zdjęcie z Internetu)
    Name:  Przechwytywanie.JPG
Views: 80
Size:  71.7 KB

@TrendaTen ten renifer po lewej też fajnie wygląda 😀
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍