Konkurs zakończony - Zostań testerem laptopa Lenovo LOQ!

• 113
    Replies
  • 9973
    views
  • SaiyanGhost's Avatar
    Level 3
    @Aaricia Tak, to jest ten moment, w którym wygrywam i spełnia się moje marzenie nad testowaniem sprzętu i streamingu Jako pierwszą grę uruchomiłbym "The Witcher 3: Dziki Gon". Dlaczego? Ta gra jest znana z pięknej grafiki i wymagającego silnika, co czyni ją doskonałym testem wydajności dla każdego laptopa gamingowego. Zbieram się do Wiedźmina przez dłuższy czas, ale przez to, że musiałbym grać w niego na najniższych ustawieniach, nie przyprawiało mnie entuzjazmem by to robić, a przy takim laptopie decyzja po prostu zapadnie.
    Dodatkowym testem oprócz odpalenie gry na ustawieniach maksymalnych, będzie również streming gry! Tak! streaming na laptopie, zobaczymy czy to udźwignie i jeśli to zrobi, to na jakim poziomie i czy będę mógł sobie na nim grzanki robić (test grzania się).
    Nie mam ulubionego testera, ponieważ ulubionym testerem zostanę ja sam jak wygram konkurs
  • taxbwithu's Avatar
    Level 8
    1. Będzie to zdecydowanie CyberPunk 2077 z najnowszym patchem, będę stopniowo zwiększał jakość gry, do momentu gdy będę mógł wycisnąć z tego laptopa siódme poty. Jestem pewien że sobie poradzi!

2. Nazywam to testem spartańskim, bo nie każdy komputer się z nim sprawi. Zacznę od odpalenia streama, żeby to wszystko dokumentować. (Wykorzystując CPU) Potem dołączam CP2077 na ustawieniach sprawdzonych w punkcie pierwszym. (Wykorzystujące GPU i CPU) Żeby jeszcze dorzucić obciążenia to odpalam 37 kart w Google Chrome żeby sprawdzić wydajność RAM'u. Sprawdzam o ile muszę teraz zmniejszyć ustawienia gry żeby działała jak poprzednio. Teraz zaczyna się zabawa bo dołączam koparkę kryptowalut i sprawdzam czy (i o ile) muszę zmniejszyć ustawienia gry. Jako ostatni krok odpalam Stress Test i Zenka Martyniuka na karcie nr 38 i sprawdzam czy w grze zobaczę oczy zielone, czy tylko pojedyncze klatki. Potrzebny jest spartański laptop żeby przetrwać ten test.

3. Moim ulubionym recenzentem technologicznym jestem mój kanał, bo ostatnio miałem okazję recenzować sprzęt do streamingu i świetnie się przy tym bawiłem - do tego materiał wyszedł dosyć profesjonalnie. A poza tym podobały mi się materiały Michała Pisarskiego dotyczące SteamDecka gdy śledziłem ten temat.
  • Fortressofsolitude37's Avatar
    Level 5
    Witam,

1. Pierwszą grą jaką uruchomię, będzie Red Dead Redemption 2. Oczywiście na full detalach. Byłem zmuszony ograć ten tytuł na konsoli, bo mój legionista ma już swoje lata.. Ale nie oszukujmy się, jestem zwolennikiem myszki i klawiatury, więc długo przygoda w tej grze nie trwała.. ;) tak więc wybór padł na nią. :)

2. Oprócz gamingu pracuję też w programach 3d (głównie wizualizacja wnętrz, ale ostatnio zainteresowało mnie tworzenie krajobrazów), więc myślę, że byłby to wymagający test dla sprzętu. ;) od czasu do czasu robię też streama, więc na pewno laptop nie będzie narzekał na brak wrażeń. ;D

3. Moim ulubionym recenzentem jest Grzegorz Rycko. Mówi jak jest, nie koloryzuje. Zakupiłem już kilka rzeczy po uprzednim sprawdzeniu jego recenzji i nie byłem zawiedziony.

Pozdrawiam,
    FORTRESS.
  • WerBIGG's Avatar
    Level 2
    @Aaricia
    1.Red Dead Redemption 2 gra, która cechuje się niesamowicie piękną grafiką i otwartym światem. Na maksymalnych ustawieniach, może być wyjątkowo wymagająca dla lenovo LOQ
    2. Zostanie napewno sprawdzony pod względom wydajnościowym na bardzo wymagających grach oraz sprawdzeniu długości czasu jaki możemy spędzić na grach offline np w podróży kiedy zapomnieliśmy ładowarki.
    3. Myśle że moim ulubionym recenzentem jest ziemniak który zawsze w ciekawy i zarazem humorystyczny sposób prowadzi każda recenzję sprzętu dzięki czemu oglądając go nie nudzisz sie niepotrzebna rozmowa i patrzeniem się jak ktoś siedzi za biurkiem i czyta swój scenariusz :)
  • Sinber's Avatar
    Level 40
    @Keyma Jak staruszek? On ma pół roku? czy jeszcze wcześniej był konkurs na pokój? 😉
  • pabloRTX's Avatar
    Level 1
    1. Jaką grę uruchomisz jako pierwszą na laptopie Lenovo LOQ?
    W moich rękach Lenovo LOQ nie będzie miał łatwo. Na pierwszy ogień pójdzie iście wymagający Call of Duty Modern Warfare 2 oraz nasz ukochany Wiedźmin 3 Dziki Gon. Klasyka gatunku, którą mam nadzieję podoła bardzo mocny sprzęt jakim jest Lenovo.

2. Jaki nietypowy test sprzętu przeprowadzisz?Test układu graficznego w najbardziej wymagających grach to będzie odpowiedni test wytrzymałości i próby podania na najcięższe obciążenia całego układu zawartego w tym laptopie.

3. Kto jest Twoim ulubionym recenzentem technologicznym i dlaczego?Bardzo lubię oglądać i nie ukrywam żę śledzę go od początku oraz jest super podejście do kluczowych spaw a mianowicie Kuba Klawiter. Jak dla mnie numer jeden na rynku nowości technologicznych.
  • komoroff's Avatar
    Level 1
    1. Jest tyle pozycji, których chciał bym sprobowac, że ciężko mi wybrać! 🙉 Presja będzie przychodziła z kilku miejsc. Małżonka 👱‍♀️ , będzie chciała pewnie zobaczyć jak wyglada jej ukochany LoL na lepszym sprzęcie (tak wiem, z kim ja się związałem 🤓 ) Syn 🧒 oczywiscie bedzie chcial układać klocki w Minecraft ⛏ Koledzy od klasycznego Warhammera będą cisnąć na nowego Total War, bo nie wystarczy poruszanie modelami na stole 🎲
    Nostalgia jednak zwycięży i ponownie chciałabym zanurzyć się w świat Faerûn, czyli Baldurs Gate 3🧙‍♀️🧙🗡🧝👻 . Słyszałem dużo dobrego o tym tytule i chyba trzeba się przekonać samemu czy nowa wersja wciągnie mnie tak, jak dwie poprzednie.🤔
    2. 24 godzinny maraton grania🏃⏲ . Zapytacie, co w tym nietypowego? To będzie nie tylko test komputera, choć wiem że taka bestia🐗 jak Lenovo LOQ sobie poradzi, ale też moich boomerskich zasobów energii 👴. Może nawet pokusiłbym się, o wyjście ze strefy komfortu i jakiś streaming🤷.
    3. TechLipton ☕- Wpadłem na jego kanał jakiś czas temu przez przypadek i zostałem🎯. Za co go lubie, to ze nie spamuje kanału clickbaitowym kontentem, tylko umieszcza jeden dłuższy film raz na jakiś czas. Do tego widać, że przykłada się do swoich produkcji jeżeli chodzi o montaż i scenariusz 🎥. Zdecydowanie polecam tego youtubowicza. 👍
  • niepelnosprawna's Avatar
    Level 4
    1. Grę " SuperMarioBros", bo w grzybie z gry Super Mario Bros kocham się od pierwszego wejrzenia od zawsze. 2. Zrobię nietypowy test sprzętu, bo test toaletowy wrzucę sprzęt do sedesu. Moim ulubionym recenzentem sprzętu jest redakcja Benchmark, bo recenzje sprzętu publikowane na www.benchmark.pl są według mnie zawsze pisane w sposób obiektywny.
  • Armpowerek's Avatar
    Level 1
    1.Jako 1 grę uruchomię call of duty warzone 3
    2. odpale benchamrki by sprawdzić wydajność jaka drzemie w tym potworze.
    3. Łukasz Stefaniak sprawdzona fachowa wiedza na temat sprzętu dokładne informację jak i opis dane produktu.
  • Queenven's Avatar
    Level 1
    @Aaricia
    Jaką grę uruchomisz jako pierwszą na laptopie Lenovo LOQ?
    myślę że będzie to Planet Zoo, bo nic tak wspaniale nie oddaje możliwości sprzętu, jak podglądanie "dzikich" zwierząt.
    Jaki nietypowy test sprzętu przeprowadzisz?
    Najchętniej wrzuciłabym jakieś wizualizacje do renderu w tle, przy jednoczesnym graniu w Wiedźmina lub God of war, ale zakładam że po wrzuceniu renderu to najwyżej pasjansa mogę włączyć.

Kto jest Twoim ulubionym recenzentem technologicznym i dlaczego
    Nie za bardzo interesują mnie recenzje sprzętowe, często korzystam z porównań w sklepach gdy szukam sprzętu do konkretnego zadania. Najbliższe technologii są dla mnie materiały Grzegorza Wątroby z Okiem Deva, ale w większości dotyczą gier, choć zdarza się że mówi też o sprzęcie.