Dzień Spider-Mana - 1 sierpnia! 🕷️

• 0
    Replies
  • 354
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Hej wszystkim!

Wczoraj był 1 sierpnia - Dzień Spider-Mana! Z racji tego, że wczoraj nie było mnie w społeczności, pozwoliłam sobie nadrobić zaległości, pisząc o tym dziś i inspirując się informacjami zebranymi przez mojego kolegę @DoctorEldritch 😊

Słynny nowojorski człowiek-pająk jest już obecnie weteranem i ma ponad 60 lat, został stworzony przez Stana Lee i Steve'a Dikto w 1962 roku. Podczas gdy dokładna data jego debiutu jest debatowana od 5 czerwca do 10 sierpnia, wszyscy zgodzili się świętować Dzień Spide-Mana 1 sierpnia jako kompromis.

Świętować można oczywiście np. czytając komiksy poświęcone tej postaci, ale jeśli komiksy Was nie interesują, to oglądanie filmów też jest dobrym pomysłem!

A jest w czym wybierać: możemy zdecydować się na klasyczną oryginalną trylogię z Tobeyem Maguirem:

Lub niesamowitą duologię z Andrew Garfieldem:

Albo najnowszą trylogia z Tomem Hollandem. Ta jest powiązana z filmami o Avengersach, a ostatni film z trylogii nie tylko jest częścią całego multiwersum Marvela, ale także łączy go ze Spidey-verse, goszcząc bohaterów z prawie każdego innego filmu o Spider-Manie.

W rzeczywistości zadziałało to tak dobrze, że teraz krążą plotki o planach ukończenia i wydania w 70% ukończonego czwartego filmu Tobey Maguire Spider-Man, który nigdy nie został w pełni ukończony w 2000 roku.

A jeśli nie przepadacie za akcją na żywo, zawsze pozostaje Spider-Man: Into the Spider-Verse z imponującą grafiką i Milesem Moralesem w roli głównej:

.

Ale jako że jesteśmy graczami, więc dla nas Spider-Man prawdopodobnie naprawdę ożywa, gdy możemy sami wypróbować jego kostium. A Spider-Man otrzymał swoją grę wideo dość wcześnie, pierwsza gra o nim pochodzi z 1982 roku. Od tego czasu pojawiło się wiele gier, jak np. Marvel's Spider-Man:

.

Jako zwiastun, rzut okiem na Spider-Mana 2:

.

Jedyną smutną rzeczą jest to, że podobnie jak poprzednie gry, przez jakiś czas będzie to gra dostępna wyłącznie na PS5, więc gracze PC będą musieli trochę poczekać, aby móc w nią zagrać.

Przy tak wielu komiksach, filmach i grach oczywiste jest, że strzelający pajęczak z Queens wpełzł do serc milionów fanów. Czy także do nich należycie? Macie ulubiony film lub grę ze Spider-Manem? 🙂

Name:  logo.png
Views: 83
Size:  50.2 KB
    Last edited by Aaricia; 18-03-24 at 15:16.
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 0 Replies