KONKURS - Gaming Spot - wygraj wyposażenie pokoju gamingowego 🖥️

• 370
    Replies
  • 29537
    views
  • Nemoxen's Avatar
    Level 7
    Hej, na początku chciałbym podziękować za tą szansę na wygranie tego kawała dobrego szpeju, który naprawdę może zmienić czyjąś sytuację o 180 stopni. Dołączyłem tutaj podczas konkursu Gaming Room ale niestety musiałem się poddać i powiem szczerze dlaczego: wiekowy laptop nie uciągnął simsów. Wiem, brzmi to śmiesznie ale tak wygląda moja sytuacja z moim Ideapadem, laptopem o którego historii chciałbym wam teraz trochę opowiedzieć.

Laptopa nabyli dla mnie (wtedy jeszcze licealisty) rodzice w 2019 na potrzeby nauczania zdalnego, po ujrzeniu mojej prezentacji w power poincie dlaczego uczniowi potrzebny laptop z dedykowaną kartą graficzną. Dzięki temu mogłem z powrotem zabrać się do ogrywania moich ulubionych tytułów takich jak Team Fortress 2, Minecraft czy Fallout New Vegas, edycji video bądź nawet emulować XP dla pasjansa. I naprawdę dobrze sobie radził, byłem w stanie wyciągnąć 90 fpsów w TFie i stabilne 60 w vegasie a także nagrać pare fajnych klipów jak ten tutaj. Z czasem jednak laptop zaczął spowalniać, ale nie zniechęciło mnie to do niego, włożyłem w niego swój czas, pot I (na ile mogłem sobie na to pozwolić) pieniądze. Nauczyłem się większości podzespołów na pamięć a także parametrów, szukałem starszych wersji sterowników w czeluściach internetu gdy te się psuły przy updejtach windowsa, więcej ramu, nowy dysk, repasting procka i karty. Niestety, walki z czasem nie wygram, biedny laptop teraz nawet ledwo odtwarza filmy w 720p, gry odpali jak zechce i to tylko jak mody z downgradeami grafiki są, nie mówiąc już o zabraniu go na uczelnię

Dlaczego to akurat do mnie powinien ten zestaw trafić? Nie wiem. Wiem natomiast dlaczego chciałbym aby do mnie trafił: mógłbym pograć ze znajomymi bo nikt w robloxa nie chce grać, mógłbym znowu robić coś w grafice komputerowej, doświadczyłbym tego fanu z gier komputerowych póki jeszcze mam czas, mógłbym napisać egzamin na nim zamiast na telefonie i nie dostać szału bo strona nie jest zoptymalizowana dla urządzeń mobilnych. Mógłbym nie męczyć się z biurkiem które ma nogi bardziej krzywe od moich. Mógłbym jeszcze wymieniać ale zakończę tym:
    Mógłbym mojemu 9-letniemu Z510 dać odpocząć, po tych latach wiernej służby, bo sobie zasłużył.

P.S Abym nie musiał dwa razy pisać bo przeglądarka scrashowała

Wspomniane Lenovo Z510
    Name:  345859955_3449610952032487_3044754458705113255_n.jpg
Views: 271
Size:  86.9 KB
    Nemo
  • Marysiiaa's Avatar
    Level 3
    @Aaricia

Nazywam się Marysia i w gry gram już od małego. Zaczynałam jak większość dzieci grając w Simsy, później w Minecrafta czy w gry Lego. Wraz z upływem lat odkrywałam coraz to ciekawsze i bardziej wymagające oraz skomplikowane tytuły. Na steamie posiadam prawie 50 gier jednak niestety mój obecny laptop zaczyna trochę wysiadać... Jest to Lenovo Legion, jednak ma już swoje lata. Aktualny rozwój technologii w grach jest niesamowity. Jednak niestety sprawia to, że są one coraz cięższe do udźwignięcia. A jednak nie chcę przy każdym odpaleniu Assassina słyszeć jak mój laptop zamienia się w silnik rakietowy. Jakiś czas temu byłam zmuszona wymienić mu dysk i aktualnie ma on pojemność jedynie 220 GB. Sprawiło to, że nawet nie tyle co nie mam odpowiednich wymagań systemowych, ale gry zwyczajnie mi się na nim nie mieszczą. Musiałam więc odpuścić sobie większość gier z mojej biblioteki.

Już od paru lat marzę o swoim własnym "stanowisku gamerskim". Zawsze gdy jestem u moich znajomych, którzy właśnie owe mają, strasznie im zazdroszczę. Chciałabym móc rozsiąść się na wygodnym fotelu, który mogę sobie wyregulować, ubrać słuchawki, które nie będą zgniatać mi uszu, a pod ręką mieć myszkę, która nie będzie mi podwójnie klikać w losowych momentach i wyślizgiwać się z ręki. Niestety moja sytuacja finansowa nie pozwala mi na zakup takiego sprzętu.

Dodatkowo muszę wspomnieć, że jestem ogromną gadżeciarą. Gdy tylko pokazują mi się jakiekolwiek zdjęcia czy filmiki z przepięknymi pokojami, z masą kolorowych światełek, sprzętu, od razu swiecą mi się oczy. No bo wiadomo, jak coś się świeci to od razu jest lepsze, prawda? Myślę, że do mojego pokoju idealnie pasowałoby takie stanowisko. Obawiam się jednak, że w takim przypadku już nigdy bym z niego nie wyszła... XD

Od zawsze wolałam granie na komputerze niż na konsoli. Czuję, że mam wtedy większą kontrolę nad wszystkim. Dlatego zależy mi aby mój sprzęt miał lepsze podzespoły. Tak bardzo chciałabym ograć np Hogwarts Legacy. Móc delektować się tą świetną fabułą, skomplikowanymi wyzwaniami, cudnym soundtrackiem i przepiękną oprawą graficzną.

Dodam jeszcze, że swoją przyszłość wiążę z filmem i muzyką. Piszę własne kompozycje, gram w zespole. Jeśli chodzi o filmy, bardzo interesuje mnie montaż, jednak gdy przesyłam pliki z kamery do programu na moim laptopie... Po dodaniu paru zmian zamienia się w podgrzewacz do tostów i bardzo przytyka. A wiadomo, że w montażu bez płynności ani rusz. Programy do tworzenia podkładów muzycznych też nie są najlżejsze, a nie wspomnę już o takim np Blenderze. Efekty specjalne strasznie mnie fascynują, lecz praktycznie nie mam szansy aby spróbować w tym temacie swoich sił.
    W ramach krótkiego, podsumowującego bonusa napisałam głupi wierszyk:

Czy do mnie powinien ten zestaw powędrować?
    Na pewno go będę w pokoju adorować
    Zamknę się w nim na długo i nie będę wychodzić
    Tylko ciągle nowe tytuły przechodzić

Wypróbuję Minecaft'a na shader'ach
    Bo to się pierwsze sprawdza na nowych komputerach
    Później do Fortnite'a skoczę szybciutko
    Na najlepszych ustawieniach ich porobię równiutko

Gdy zobaczę, że wszystko pięknie mi działa
    Będę nad nową piosenką siedziała
    Gdybym wygrała, na pewno bym skakała z radości
    Bo trzeba korzystać ze swojej młodości!

Mam nadzieję, że rozpatrzycie moją rozprawkę, bo kurde, postarałam się bardziej niż na próbnej maturze z polskiego hahahha
    Widziałam tu wiele osób, które bardzo zasługują na ten zestaw więc trzymam za nie mocno kciuki! Wierzę, że ktokolwiek go nie dostanie, będzie to jedna z najszczęśliwszych chwil życia ahahah
  • BlackRose's Avatar
    Level 2
    @Aaricia chciałabym wygrać ten sprzęt bo gry były ze mną od dziecka, ale nigdy nie było nas stać na lepszy sprzęt. Zaczęłam grać gdy miałam jakieś 5 lat (łapiąc bakcyla po oglądaniu starszego brata) i nadal po kilkunastu latach gram, siedzę w temacie gamingu i gier, a zainteresowanie nawet wzrosło do stron technicznych :) Niedługo kończę studia, więc dużo czasu się zwolni i już jestem nastawiona że nadrobię granie w to co mnie ominęło przez natłok pracy. Obecnie korzystam też z produktów Lenovo, więc upgrade byłby mile widziany. Dodatkowo, ja i chłopak jesteśmy raczej typowymi PCtowcami i dobrze by było mieć dobry sprzęt żeby móc grać razem :) Marzy mi się, żeby kiedyś mieć gaming room albo chociaż swój kącik, i to byłby idealny start.
  • Natka's Avatar
    Level 2
    @Aaricia

Dlaczego ten mega zestaw gamingowy miałby trafić do mnie?
    Ponieważ jest to idealne wyposażenie dla każdego studenta!
    🤯💪

Studiowanie w dzisiejszych czasach wiąże się z nieustanną pracą przed komputerem
    🙃😅. Nauka, projekty, sprawozdania… przyprawiają ból pleców niejednej osobie – tu z pomocą przyjdzie fotel gamingowy, mata pod fotel i solidne biurko od Lenovo 🤗👩‍💻

Wspólna nauka na Discordzie lub Teams? spotkania zdalne Kół Naukowych?
    🧐 – tutaj trzeba zadbać o odpowiednią komunikację, dobre nagłośnienie i przede wszystkim duży ekran – aby wszystkich ładnie widzieć, słyszeć i nie pominąć żadnych szczegółów w czasie nauki na kolokwia. Z pomocą przyjdą tutaj głośniki 2+1 Logitech Z407, Słuchawki Lenovo Legion oraz Monitor Lenovo Legion Y25-30 😃👉🔊💻🎧

Grafika inżynierska, modelowanie komputerowe 2D i 3D to najczęstsze elementy studiów inżynierskich, a także moja pasja
    – tutaj potrzebna jest niesamowita precyzja. Taką dokładność pracy z pewnością zapewni Myszka Lenovo Legion M500 RGB oraz Podkładka Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L 😎

A teraz najważniejsze – odpoczynek
    😌. Deszczowe i chłodne dni, gorszy dzień? Nic straconego! Pora w coś zagrać! 😁🎮
    A jak wiadomo jednym z najważniejszych elementów graczy jest odpowiednia klawiatura i mocny laptop 🔥💪. Z czym idealnie sobie poradzi Klawiatura Lenovo Legion K500 RGB, tworząc niesamowity komplet z resztą zestawu Lenovo 🤩
  • peeotr's Avatar
    Level 2
    Dlaczego ten wspaniały zestaw ma trafić właśnie do mnie? No aż musiałem zaszyfrować te powody!

💪👣🎯😜 👊❤️😜🏞️❄️😆😀💪❤️😜 🎯💥😀🚘💪❤️😜 😆⏳🌍❤️💥😜👊,
    📸🔥💥👣📸🔥 🎯❤️🥇😎 ✈️👣 📸😀🧭👌❄️👣 ✈️😀😆 👊❤️💥😜,
    😍👌🔥📸🔥👊 🙉😜💪👣💰👣 🏞️🌍🧭❄️🥇✈️ ✈️😜💪 👣✈️🧭❄️🔥👊😀💥!
    😎😀💥😀 😜😆❤️🌍😀 📸🔥 👌👣 👊💪❤️😜 🎯📸❤️💥😀!
    👊❤️😜😮🏞️😎😜 👊😀👊 😮⏳🎁 🌍🧭❄️🔥😍👣✈️👣🎯😀💪 ,
    💪❤️😜😎💡🎁😜 ❄️🎯🔥😎❤️🥇🏞️✈️🎯👣 📸🥇👌❄️❤️😜 👊❤️ 👌😀💪😜!

😀 - a
    🤣 - ą
    📸 - b
    😎 - c
    ✅ - ć
    👌 - d
    😜 - e
    🥇 - ę
    👏 - f
    😍 - g
    💡 - h
    ❤️ - i
    😮 - j
    😆 - k
    🙉 - l
    💥 - ł
    👊 - m
    💪 - n
    📌 - ń
    👣 - o
    🍀 - ó
    🌍 - p
    🧭 - r
    🎼 - q
    🏞️ - s
    🚘 - ś
    ✈️ - t
    ⏳ - u
    💰 - v
    🎯 - w
    ☀️ - x
    🔥 - y
    ❄️ - z
    🎉 - ź
    🎁 - ż

- - - Updated - - -

Czemu nie widać całego mojego tekstu? Dopiero gdy chcę odpowiedzieć z cytatem pojawia się całość.. @Aaricia weźcie to pls pod uwagę 🙏

- - - Updated - - -

Dlaczego ten wspaniały zestaw ma trafić właśnie do mnie? No aż musiałem zaszyfrować te powody!

💪👣🎯😜 👊❤️😜🏞️❄️😆😀💪❤️😜 🎯💥😀🚘💪❤️😜 😆⏳🌍❤️💥😜👊,
    📸🔥💥👣📸🔥 🎯❤️🥇😎 ✈️👣 📸😀🧭👌❄️👣 ✈️😀😆 👊❤️💥😜,
    😍👌🔥📸🔥👊 🙉😜💪👣💰👣 🏞️🌍🧭❄️🥇✈️ ✈️😜💪 👣✈️🧭❄️🔥👊😀💥!
    😎😀💥😀 😜😆❤️🌍😀 📸🔥 👌👣 👊💪❤️😜 🎯📸❤️💥😀!
    👊❤️😜😮🏞️😎😜 👊😀👊 😮⏳🎁 🌍🧭❄️🔥😍👣✈️👣🎯😀💪 ,
    💪❤️😜😎💡🎁😜 ❄️🎯🔥😎❤️🥇🏞️✈️🎯👣 📸🥇👌❄️❤️😜 👊❤️ 👌😀💪😜!

😀 - a
    🤣 - ą
    📸 - b
    😎 - c
    ✅ - ć
    👌 - d
    😜 - e
    🥇 - ę
    👏 - f
    😍 - g
    💡 - h
    ❤️ - i
    😮 - j
    😆 - k
    🙉 - l
    💥 - ł
    👊 - m
    💪 - n
    📌 - ń
    👣 - o
    🍀 - ó
    🌍 - p
    🧭 - r
    🎼 - q
    🏞️ - s
    🚘 - ś
    ✈️ - t
    ⏳ - u
    💰 - v
    🎯 - w
    ☀️ - x
    🔥 - y
    ❄️ - z
    🎉 - ź
    🎁 - ż

- - - Updated - - -

Czemu nie widać całego mojego tekstu? Dopiero gdy chcę odpowiedzieć z cytatem pojawia się całość.. @Aaricia weźcie to pls pod uwagę 🙏

@Aaricia czemu nie widać całości mojej odpowiedzi, która kończy się na 🎁 - ż. Widać tylko, kiedy chcę odpowiedzieć z cytatem... 🤔
  • xmaniek6's Avatar
    Level 2
    Wiec tak
    Jako osoba, która pasjonuje się grami komputerowymi, zdaję sobie sprawę z ogromnego znaczenia odpowiedniego sprzętu.
    Bez odpowiedniego wyposażenia, nawet najlepsze gry tracą na swoim uroku, a grając na niskiej jakości sprzęcie trudno osiągnąć pełne zadowolenie z rozgrywki. Dlatego też, otrzymanie zestawu od Lenovo z pewnością podniosłoby moją jakość gry i pozwoliłoby mi cieszyć się nią na jeszcze wyższym poziomie.
    Zestaw Lenovo Legion 5 15ARH7 wraz z innymi akcesoriami gamingowymi, zapewniłby mi pełny komfort podczas grania. Fotel gamingowy z podświetleniem RGB, biurko gamingowe automatyczne z podświetleniem RGB, głośniki 2+1 Logitech Z407, słuchawki Lenovo Legion H500 PRO 7.1 oraz myszka Lenovo Legion M500 RGB, klawiatura Lenovo Legion K500 RGB, mata RGB pod krzesło i podkładka Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L, to produkty, które zapewnią mi maksymalny komfort podczas grania i pozwolą mi skupić się na najważniejszym - na samej grze.

• Linka's Avatar
    Level 4
    @Aaricia
    Jestem ogromną fanką gier i strumieniowania na żywo! 😍👾💻 Już od dziecka uwielbiałam grać w różne gry i teraz prowadzę swój kanał na Twitch.tv, gdzie pokazuję swoje umiejętności i bawię się z widzami! Ale szczerze mówiąc, mój obecny sprzęt jest już dość przestarzały i nie daje mi tyle możliwości, ile bym chciała... 😕 Zestaw gamingowy Lenovo Legion 5 z takimi dodatkami jak monitor, biurko i fotel gamingowy, słuchawki, klawiatura, myszka i głośniki byłby dla mnie absolutnym marzeniem spełnionym! 🤩🙌🎮💥 Dlatego uważam, że ten zestaw powinien trafić właśnie do mnie - będę mogła zrobić jeszcze lepsze i bardziej spektakularne transmisje z moimi ulubionymi grami i bawić się z widzami jak nigdy wcześniej! ❤️👌
    Ten zestaw gamingowy z pewnością pozwoli mi osiągnąć kolejny poziom w grach i na streamach, a co za tym idzie, przyciągnąć jeszcze większą widownię.
    Zestaw jest taki odjazdowy, że na samą myśl o tym, jakby wyglądał w moim pokoju, czuję motywację i chęć do podjęcia wyzwań. 🤩 Oczywiście, byłabym niesamowicie wdzięczna za tę okazję, ale przede wszystkim wiem, że to dla mnie szansa na kontynuowanie mojej pasji i spełnianie marzeń 💓🥰🤩
  • Jacobinho's Avatar
    Level 2
    Superowy zestaw od lenovo😯
    cieszyl bym się z niego zdrowo😁
    gdybym dostał go w swe ręce 🤳
    z laptopem zwiedziłbym nawet kielce 😂
    a że ze mnie jest zwykły student 🤓
    sprawilibyscie mi super prezent 🎁
    I do nauki 📖 i do pracy 👩‍🔧
    byłby MEGA, cacy 👌
    Mam nadzieję, podoba wam się moja twórczość
    Zestaw ten rozpromieni moją dzisiejszość ☀️
    Pozdrawiam całą ekipę od Lenovo 👩‍💻👨‍💻
    z wami każdy dzień zaczynać się chce na nowo!🥳
  • LePatricco's Avatar
    Level 1
    Dlaczego to właśnie do mnie powinien powędrować ten odjazdowy zestaw Lenovo Legion?

Witam! Pragnę się podzielić z wami moją pasją do gier i marzeniami związanymi z zostaniem popularnym streamerem. Jestem głęboko przekonany, że ten zestaw Lenovo Legion byłby dla mnie idealnym narzędziem, aby osiągnąć te cele i w pełni wykorzystać swój potencjał w świecie gamingu.

Jako początkujący streamer zdaję sobie sprawę, jak ważne jest posiadanie wysokiej jakości sprzętu, który zapewni mi płynne i niezawodne doświadczenie podczas transmitowania gier. Lenovo Legion 5 15ARH7, z jego potężnym procesorem i grafiką, dałby mi możliwość uruchamiania najnowszych tytułów w najwyższej jakości, co przyciągnęłoby uwagę widzów i zapewniłoby im wspaniałą rozrywkę.

Monitor Lenovo Legion Y25-30, z szybkim czasem reakcji i wyraźnym obrazem, umożliwiłby mi płynne odtwarzanie gier oraz precyzyjne poruszanie się po planszach. To kluczowe elementy, które pozwolą mi czerpać pełną radość z gier i zapewnią odbiorcom wysoką jakość oglądanej zawartości.

Oczywiście, w roli streamera nie mogę zapomnieć o wizualnym aspekcie. Biurko gamingowe automatyczne z podświetleniem RGB, fotel gamingowy z podświetleniem RGB oraz podkładka pod myszkę Lenovo Legion Gaming Control Mouse Pad L stworzą profesjonalne i stylowe otoczenie, które przyciągnie uwagę widzów i podkreśli moją pasję do gamingu.

Ważne jest również zapewnienie doskonałej jakości dźwięku podczas streamowania. Słuchawki Lenovo Legion H500 PRO 7.1 i głośniki 2+1 Logitech Z407 zagwarantują, że każdy dźwięk będzie doskonale słyszalny, zarówno dla mnie, jak i dla moich widzów. To umożliwi mi jeszcze większe zaangażowanie widzów w rozgrywkę i zapewni niezapomniane wrażenia podczas oglądania mojego streamu.

Ostatecznie, myszka Lenovo Legion M500 RGB i klawiatura Lenovo Legion K500 RGB zapewnią precyzję i szybkość, które są niezbędne podczas dynamicznych i intensywnych momentów podczas gry. To pozwoli mi wykonać perfekcyjne ruchy i przekazać widzom pełen profesjonalizm.

Z tych powodów uważam, że powinienem zostać zwycięzcą konkursu Lenovo Legion. Ten zestaw zapewni mi nie tylko niezawodny sprzęt do streamowania, ale także inspirację i motywację do rozwoju mojej kariery streamera. Będę w stanie dostarczyć widzom najlepsze możliwe doświadczenie gamingowe i zbudować swoją markę jako popularny streamer. 💙🔥

Dodatkowo, chciałbym podkreślić, że aktualnie korzystam z komputera, na który samodzielnie zarobiłem mając zaledwie 16 lat. Było to dla mnie ogromne wyzwanie, ale umożliwiło mi spełnianie się w dziedzinie grafiki komputerowej oraz uczęszczanie do szkoły o profilu graficznym. Jednakże, po latach intensywnego użytkowania, mój obecny sprzęt jest już zbyt słaby, aby móc dalej rozwijać się w dziedzinie grafiki i streamingu.
    Otrzymanie zestawu Lenovo Legion byłoby dla mnie ogromnym wsparciem, które umożliwiłoby mi kontynuację mojej pasji i rozwijanie umiejętności. Dzięki temu sprzętowi mógłbym przekroczyć bariery technologiczne, z którymi obecnie się borykam, i osiągnąć nowe poziomy w swojej twórczości. 💙
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Retor152 obawiam się, że oba Twoje wpisy utknęły w naszym antyspamowym filtrze, za co bardzo przepraszam 🤗 Czy mógłbyś powiedzieć mi, które zgłoszenie mam pozostawić?
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍