Jak poznaliście swoich najlepszych przyjaciół?

• 6
    Replies
  • 150
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  photo-1511632765486-a01980e01a18.jpg
Views: 49
Size:  67.0 KB

Hej wszystkim!

Niedawno rozmawialiśmy o tym, czy udało Wam się nawiązać przyjaźnie w grach - fajnie było poczytać Wasze historie, które potwierdziły powiedzenie, że gry łączą ludzi 😊

Oprócz gier, przyjaciół możemy spotkać w różnych sytuacjach i miejscach w ciągu naszego życia - czasem są to osoby, o których nawet byśmy się nie spodziewali, że mogą stać się nam bliscy 🙂 Tak było ze mną i kilkoma z moich bliskich znajomych - na pierwszy rzut oka wydawało mi się, że jesteśmy tak różni, że na pewno się nie dogadamy, a stało się zupełnie inaczej 😁

Większość moich obecnych przyjaciół poznałam w czasach szkolnych czy też na ścieżce zawodowej 🤓

A jak to jest u Was? W jakich sytuacjach, poza grami, poznaliście swoich obecnych czy też dawnych przyjaciół? 🤗
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 6 Replies

• Saka's Avatar
    Level 52
    Poza szkołą czy uniwersytetem rzadko poznaję w realu nowe osoby.

W sumie to w Finlandii nawiązałam "nie do końca" przez internet przyjaźnie przez grupę International Working Women in Finland, która mimo sprawnej działalności w kraju, lokalnie okazała sie kompletnym niewypałem.

Mimo niewypału mam przyjaciółkę, z którą razem uprawiałam kartofle i też sympatyczną sąsiadkę.
    Parę przyjaźni nawiązałam przez chłopa, cóż, wypada mieć przynajmniej poprawne relacje z ludźmi, z którymi zadaje się druga połówka.

W dojo też poznałam trochę miłych ludzi, ale chyba za wcześnie jest, żeby to nazwać przyjaźnią.
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka przypomniałaś mi o międzynarodowej grupie podróżniczej, do której należę - co prawda nie nawiązałam tam żadnych bliższych znajomości, ale fajnie widzieć, jak wszyscy się wspierają, dają wskazówki, dzielą się doświadczeniami itd.

Ogólnie w czasach po-pandemicznych ciężko jest nawiązywać nowe przyjaźnie, chyba większość przyzwyczaiła się do spędzania większości czasu w domu, przynajmniej ja tak mam 😀
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia To prawda. Odzwyczaiłam się od przebywania w tłoku i hałasie przez dłuższy czas, teraz jest to dla mnie męczące. W dodatku jeszcze w pandemii się przeprowadziłam na zadupie i tam całkiem cicho. 😅
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka ja mam takie trochę dwa światy - jak jestem w UK, to okolice Londynu, największe tłumy 😀 A jak lecę do Polski, to jest maleńkie miasteczko, nocą nawet jednego samochodu nie usłyszysz 😀
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia A który świat wolisz?
    *delete as appropriate
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka trudno powiedzieć, bo dość szybko się przyzwyczajam już będąc na miejscu tu albo tu, ale chyba jakoś ostatnio skłaniam się bardziej ku naturze i spokojowi 🤔