Czy nawiązaliście przyjaźnie w grach?

• 7
    Replies
  • 168
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Name:  Screenshot 2023-02-08 172852.jpg
Views: 65
Size:  37.8 KB

Hej wszystkim!

W ciągu ostatnich dni całą naszą uwagę poświęcaliśmy tematom związanym z Intel Extreme Masters, nadszedł więc czas na małą odskocznię 😊

Luty jest miesiącem, podczas którego zwykle celebrujemy miłość i przyjaźń ❣ Nie bez powodu mówi się, że gry łączą ludzi - niejednokrotnie słyszy się historie o tym, że ktoś poznał najlepszego przyjaciela lub swoją drugą połówkę właśnie w grze. I, o ile mnie moja bardzo zawodna pamięć nie myli, to mamy też kilka takich historii wśród użytkowników naszej społeczności 😊

Byłoby super zebrać te wszystkie wspaniałe historie w jednym wątku - powiedzcie nam więc proszę, czy udało Wam się zawrzeć jakąś wyjątkową znajomość w grze? 🙂
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • 7 Replies

• Sinber's Avatar
    Level 40
    @Aaricia W swoim życiu miałem jedną taka grę, dzięki której tworzyła się wirtualna przyjaźń. Gra nazywała się Guild wars, były to czasy mojej młodości. Do grania w nia namówił mnie znajomy ze szkoły, z czasem tak się wkręciłem że namówiliśmy kilka innych znajomych i razem ogrywaliśmy, Z biegiem czasu w tak zwanych Gildiach poznawaliśmy nowe obcy zupełnie z innych części Polski, razem wykonywaliśmy misje, tak zwane rajdy, itd. Nie zapomnę tych chwil nigdy gdyż spędziłem w tej grze ogrom mojego młodzieńczego czasu, a i osoby poznane, na pozór zupełnie obce stawały się mi bliskie. Fajnie było po szkole usiąść pogadać, pochodzić po lokacjach itd.
    Przypomniałaś mi tym samym jak ten czas szybko ucieka, teraz człowiek dorósł tamte chwile minęły i już nie wrócą, jednym słowem przelotne to życie bardzo 🙄
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Udało mi się znaleźć męża w grze, liczy się? 😁
    @Sinber Ja grywam w Guild Wars 2. GW1 próbowałam przejść dla kampanii, ale utknęłam przez irytację na mercenaries. 😁

Co do przyjaźni ogólnie, w zamierzchłych czasach zawarłam trochę przez grę Ragnarok Online, to były baardzo odległe już czasy. Jeszcze bardziej niż GW1. Ponieważ to było tak dawno temu, kontakty się pourywały, ale nadal się regularnie kontaktuję z jedną osobą w Polsce i jedną w Niemczech (spotkałam się też na żywo).
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Sinber's Avatar
    Level 40
    @Saka A w jakiej grze męża poznałaś?
    Ja tam lubiłem fabułę Guild Wars :D Pokonanie Abadona, przejście tych wszystkich DLC :D Mega dobrze wspominam gierkę, W Guild wars 2 nie grałem nigdy gdyż w tamtym czacie zniechęcił mnie brak języka Polskiego, a w Jedynce był. Może kiedyś zagram, chociaż wątpię, bo bardziej polubiłem gry single player😆
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia W swoim życiu miałem jedną taka grę, dzięki której tworzyła się wirtualna przyjaźń. Gra nazywała się Guild wars, były to czasy mojej młodości. Do grania w nia namówił mnie znajomy ze szkoły, z czasem tak się wkręciłem że namówiliśmy kilka innych znajomych i razem ogrywaliśmy, Z biegiem czasu w tak zwanych Gildiach poznawaliśmy nowe obcy zupełnie z innych części Polski, razem wykonywaliśmy misje, tak zwane rajdy, itd. Nie zapomnę tych chwil nigdy gdyż spędziłem w tej grze ogrom mojego młodzieńczego czasu, a i osoby poznane, na pozór zupełnie obce stawały się mi bliskie. Fajnie było po szkole usiąść pogadać, pochodzić po lokacjach itd.
    Przypomniałaś mi tym samym jak ten czas szybko ucieka, teraz człowiek dorósł tamte chwile minęły i już nie wrócą, jednym słowem przelotne to życie bardzo 🙄

@Sinber oj tak, czas strasznie szybko upływa! Ale fajnie jest tak właśnie powspominać stare dobre czasy. I to jest właśnie najfajniejsze, że dzięki grze takiej jak Guild Wars, mogłeś poznać ludzi z różnych rejonów, których normalnie w innym wypadku nigdy byś nie napotkał 😊
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Aaricia Udało mi się znaleźć męża w grze, liczy się? 😁
    @Sinber Ja grywam w Guild Wars 2. GW1 próbowałam przejść dla kampanii, ale utknęłam przez irytację na mercenaries. 😁

Co do przyjaźni ogólnie, w zamierzchłych czasach zawarłam trochę przez grę Ragnarok Online, to były baardzo odległe już czasy. Jeszcze bardziej niż GW1. Ponieważ to było tak dawno temu, kontakty się pourywały, ale nadal się regularnie kontaktuję z jedną osobą w Polsce i jedną w Niemczech (spotkałam się też na żywo).

@Saka jak najbardziej się liczy 😀 po jakim czasie od poznania w grze spotkaliście się na żywo, jeśli oczywiście mogę spytać? Znam kogoś, kto poznał swoją małżonkę w WoWie!
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Sinber W WoWie. @Aaricia Prawie półtora roku. To nie był szybki romans. 😂
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka cierpliwość popłaca, o ile dobrze zapamiętałam przysłowie 😂