Pokoje wspólne w Hogwarcie

• 2
    Replies
  • 290
    views
  • Saka's Avatar
    Level 52
    Najbardziej znanym pokojem wspólnym jest ten należący do Gryffindoru, jako że działa się w nim część akcji w filmach, a także w poprzednich grach ze świata Harry'ego Pottera (Grał w nie ktoś? Ja tak. Całe wieki temu. Parę lat temu chciałam je przejść ponownie, ale miałam problem z dużą ilością błędów graficznych, może przy głębszym poszperaniu udałoby mi się coś wykombinować). Stylistyka salonu Gryffindoru zatem nie jest żadnym zaskoczeniem, ale został powiększony - co w sumie bardzo dobrze. W pierwszym filmie jest pokazany tylko malutki pokój z kominkiem i wąska wieżyczka. Gdzie się mieścili ci wszyscy uczniowie? W torebce Hermiony?

Następnie jest pokój Slytherinu, do którego mieliśmy wgląd w "Komnacie tajemnic". W grze prezentuje się bardzo majestatycznie. Półmrok przełamany światłem z okien w suficie nadaje atmosfery tajemniczości, kto wie co tam Ślizgoni knują po kątach!

Mi się najbardziej podoba pokój wspólny Ravenclawu. Jasna, otwarta przestrzeń z wygodnymi fotelami, krzesłami oraz stolikami, w której można poświęcić czas nauce, samotnie albo w towarzystwie. Czysto i schludnie, mało elementów rozpraszających podczas wkuwania przed egzaminem.

Za to pokój wspólny Hufflepuffu jest bardzo przytulny. Wygląda jak przestrzeń, w której można się zrelaksować, na przykład są poduszki we wnękach żeby sobie przysiąść. Duża ilość relaksujących roślin. Trochę przeciwieństwo wystroju w pokoju Krukonów, jest tam dużo małych obiektów żeby umilić atmosferę.

Last edited by Saka; 08-02-23 at 13:24.
    Unamused Snarktooth. Advocate for hearing loss & accessibility. Person, friend and a terrible/terrific* artist.
    *delete as appropriate
  • 2 Replies

• Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka musiałam obejrzeć kilka razy filmiki, bo ciężko mi było się zdecydować, ale koniec końców chyba jednak też najbardziej podoba mi się pokój Ravenclaw 👍
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Piękne
    [Kliknij aby dodać podpis]