Konkurs - Zaprojektuj Dom Gamingowej Gwiazdy! ⭐
-
103Replies
-
10420views
-
Hej! Dom który stworzyłam jest odzwierciedleniem pragnień każdej gejmerki😍!W pokoju sypialniano-streamingowym postawiłam na mocny, jasny róż, oraz dużą ilość detali, aby tło na kamerce od razu wyróżniało się od innych gamingowych gwiazd😁.W pozostałej części domu natomiast poszłam w kierunku otwartych przestrzeni, wraz z dużą ilością okien, co pozwala poczuć wolność i pozwolić się zrelaksować😊. Całość została udekorowana w nowoczesnym, dziewczęcym stylu🤩. Oczywiście nie mogło zabraknąć basenu, ratującego życie w wakacyjne upały😇. Myślę, że każda gamingowa gwiazda czułaby się cudownie mieszkając w takim domu😀!
-
Miło wrócić do simsów ♥! Przesyłam swój Dom Gamingowej Gwiazdy, który rozszerzyłam na dwie gamingowe gwiazdy :D Każda z nich ma pokój przeznaczony do grania i streamowania w swoich ulubionych kolorach, a za nimi kryją się prywatne pokoje. Nie można zapominać, że w zdrowym ciele zdrowy duch, dlatego w każdym pokoju znajduje się sprzęt do ćwiczeń.
Na parterze znajduje się przedpokój przeznaczony na kurtki i buty, toaleta, duża kuchnia połączona z jadalnią, a także salon. Salon jest jedną z największych zalet domu. Można tam przyjmować gości, grać w różne gry (jest nawet specjalny stolik do grania w szachy!), organizować karaoke, relaksować się przy telewizorze i wiele innych 🌟 -
Dom mojej gamerki jest niewielki, ale ma wszystko czego potrzeba. Duże okna i otoczenie zieleni wpływają błogo na zmęczone od grania oczy. Każdy chciałby mieszkać w takim zielonym, przytulnym kącie. Szczególnie dumna jestem z bryły, bo jak wiadomo dachy w sims 4 to nie są proste rzeczy :) Budowa tego domu to była świetna zabawa! Dodatkowo przyjemna i BEZ CIĘĆ, bo gram na laptopie LEGION, który idealnie sprawdza się do Sims 4.
Kącik do gier
Bryła o wschodzie słońca
Otwarta sypialnia na piętrze
Basen! Oczywiście z drabinką!
Prosta łazienka z wspaniałymi luksferami!
Stół oczywiście idealny do planszówek
Salonik do chillowania
Kolorowa kuchnia i ulubione sushi czeka na moją Simkę!
A na koniec dnia, relax na balkonie :)
-
@Patka dodałaś post jeszcze raz czy ktoś zatwierdził??
-
@Aaricia hej, również proszę o weryfikację 🙂
-
R - redaktor G - gwiazda
R: Bardzo mi miło, że pomimo tylu turniejów udało mi się umówić z Tobą na wywiad, a przy okazji gratuluję ostatniego sukcesu!
G: A dziękuję bardzo! Ostatni przeciwnik był bardzo wymagający. Momentami ciężko uwierzyć, że gra taka jak „Saper” może tak męczyć psychicznie.
R: Dokładnieee, w ostatnich minutach widać było już zmęczenie. Ale wracając do pytań. Dowiedziałem się ostatnio, że wybudowałeś sobie dom, uchylisz rąbka tajemnicy?
G: A tak, zgadza się! Mogę Ci go pokazać!
R: Ok, zacznijmy z zewnątrz.
G: Ok, sam dom chciałem, aby nie wyróżniał się od innych domów w okolicy. Postawiłem na klasyczny kolor domu, ale jednym z moich marzeń było mieć fontannę przed domem i takową udało się zbudować oraz palmy.
R: Wygląda naprawdę ładnie. Wejdźmy może do środka.
G: Jak możesz zaobserwować, design wnętrza upatrzyłem sobie w kolorach czarno-szarych z elementami zieleni. Na parterze znajduje się salon z dużym telewizorem, kuchnia, łazienka oraz miejsce na wspólne posiłki. Chociaż nie zapominajmy o wyjściu na taras, gdzie nocami można przesiadywać przy grillu czy ognisku, jednocześnie podziwiając gwiazdy.
R: Fantastycznie wszystko zaaranżowane!
G: W takim razie może przejdźmy na pierwsze piętro, do Mojego Królestwa :D Tutaj znajduje się sypialnia wraz z dołączoną do niej łazienką oraz moja „nora”. :) Taaak, tak właśnie określam swoje studio! Tak jak i w całym domu możesz tutaj zobaczyć czarne elementy wystroju oraz duża ilość roślin. W łazience znajduje się jacuzzi, prysznic oraz podstawowe urządzenia codziennego użytku. A sypialnia jak to sypialnia, chyba oprowadzać nie trzeba.
R: Ciekawie!
G: Co do studia, to znajdziemy tu moje stanowisko pracy, gdzie na co dzień przesiaduję i ogrywam różne tytuły, „blackscreen”, na którym czasem występuję, chociaż teraz pracujemy nad jednym projektem. Ale także znajdziemy tu kanapę, aby komfortowo oglądało się jakieś seriale lub streamy. Pewnie zwróciłeś uwagę na dużą ilość bluszczu. Taaak, uwielbiam go i uważam, że idealnie pasuje do takiego wnętrza.
R: Zauważyłem, a co znajdziemy na następnym piętrze?
G: To piętro dla gości. Są dwa pokoje z łazienką. Jedna z nich ma duuuże jacuzzi, a druga ma saunę.
R: Dom wygląda naprawdę niesamowicie!
G: Jest jeszcze jedno pomieszczenie, które Ci pokażę… Tajemna piwnica! Znajdziemy w niej basen, kręgielnię, siłownię, saunę, a nawet bar z DJ’em.
R: Woow!!! Dzięki za oprowadzenie. Wszystko wygląda fantastycznie!
-
Połączenie zieleni, drzew, krzewów, czyli życia naturalnego z życiem po za wymiarem: intensywne kolory, nowoczesność, drewno, szkło, kolorowe lampy. To wszystko we wspólnocie stanowi harmonię, między życiem „gamingowym”, a życiem codziennym, ale! Niekoniecznie klasycznym - eksluzywnym, wykwintnym z nutą naturalności. Świat gamera nie polega tylko na komputerze i grach, ale na odwzorowaniu tego w rzeczywistości. Bycie w takiej „krainie” niczym z gier typu MMORPG: Portal, Cabal, Metin, Diablo czy też Fallout stanowi inspiracje do stworzenia tego domu. Jest on pełen dziwnych pomieszczeń, pełnych zagadek, totalnie niezrozumiałych…. Można by powiedzieć „do wykonania pewnych zadań”. Pokoje są ciekawe, zainspirowane życiem po za wymiarem: Cyberpunk, GTA czy wyżej wspomniane MMO. Sama bryła domu mówi nam baaaardzo dużo - przecież wygląda jak monitor.... Wspaniałe nawiązanie... ^^ Myślę, że nie jeden gamer odnalazłby się idealnie w takim domu. Ja o takim marzę.... :)
-
Dom Gamingowej Gwiazdy... ale tej już wybitej. Nasz gamer przygotowywał ten dom pod siebie bardzo długo. Chcieliśmy żeby miał miejsce do grania, do relaksu ale przede wszystkim do spędzania czasu ze swoją ekipą. I takim sposobem powstał oto ten dom. Architektura raczej nowoczesna i minimalistyczna. Chcieliśmy by dom pozostał piękny w swej prostocie i myślimy ze się udało
Mamy zadaszony podjazd z miejscem na dwa auta obok którego znajduje się składzik na wszelkie pierdoly. Ścieżką od furtki do domu jest ozdobiona pięknymi (oraz niewymagającymi) roślinami oraz oświetlona. Wchodząc do domu pierwsze w oczy rzuca nam się przestrzeń którą powiększa przeszklone wyjście na patio. Po prawej mamy wejście do pokoju pracy. Montowanie, programowanie czy nawet nagrywanie vlogów jest podstawową funkcją tego miejsca. Dodatkiem jest spędzenie czasu ze mruczkiem Rudym który tez w tym pokoju ma swoje miejsca
Naprzeciwko mamy wejście do pralni (której niestety nie udało się uchwycić w 10 screenach tak jak wielu innych słodkich szczegółów) oraz miejsce do czytania z fotelem najwyższej klasy - tak żeby czytanie było samym relaksem. Po lewo od wejścia mamy toaletę - najmniejsza z wszystkich, co nie oznacza ze najgorsza!! Wychodząc przeszklonymi drzwiami wchodzimy na zanurzone w wodzie patio z parkietem, grillem oraz głośnikami - idealne do pool party. Obok mamy ognisko, barek i miejsce do grupowych posiedzeń. Schodząc do piwnicy jesteśmy w siłowni z przeszkloną szybą na basen. mamy tam sprzęt do każdej partii ciała, także dla odprężenia - przecież każdy lubi ping ponga (a nawet bardziej beerponga ;)) Ale idźmy dalej! Wchodząc na pierwsze piętro, kierujemy się do pierwszych drzwi po prawej. Tam znajduje się sypialnia naszej gwiazdy - z wielkim łożem małżeńskim oraz widokiem na panoramę miasta. Na regale mamy zdobyte przez nas statuetki w wielu turniejach oraz nasze kolekcje. Z sypialni mamy przejście do skromnej ale pakownej garderoby (gdzieś muszą się mieścić wszystkie ciuchy z współpracy) oraz przestronną prywatną łazienkę z wanną, prysznicem i podwójnym zlewem. Na przeciwko sypialni mamy łazienkę ogólnodostępna dla całej ekipy. Jest w niej jakuzzi dla relaksu, jak i prysznic do pobudzenia. Także w obu łazienkach znajdziemy kuwety samoczyszczące dla mruczka. Na końcu korytarza po prawej mamy pokój wielofunkcyjny. Zaczynając od salonu z dwoma wielkimi kanapami oraz dużym telewizorem (pssst... to nie największym w tym domu!) do którego jest podłączona profesjonalna konsola dla grupowego chillout'u. Za salonem mamy jadalnie z zachwycającym widokiem na rynek miasta oraz miejscem aż dla ośmiu osob! Następnie mamy nowoczesną kuchnie, prostą bo prostą ale przecież każdy wie ze potrzebna jest tylko mikrofala
Wracając na korytarz, obok znajdują się drzwi gdzie dzieje się cala magia. Pokój nagrywek... Pokój gdzie codzień tworzy się legenda... Duży przestronny pokój, ale najważniejsze jest jego serce - profesjonalne stanowisko gamingowe! Zakrzywiony monitor, fotel z poduszka na odcinek lędźwiowy, greenscreen, dwa softboxy oraaaaaz kamerzysta z ponadczasowym sprzętem! Przy suficie mamy ledy które dodatkowo doświetlają całe pomieszczenie i oczywiście tak jak wypada w pokoju dowodzenia - mamy lodówkę z napojami oraz przekąskami!! Ale to nie wszystko... Drzwi obok mamy competitive room dla naszego zespołu. Sześć pełnych setup'ów z najnowszą technologią (jeden na wypadek gdyby ktoś się zbytnio zdenerwował podczas meczu...). Mamy takze duży telewizor powieszony na ścianie w odcieniu popularnym wśród Lenovo Legion, mamy snack corner z lodówką, kartonami napojów czy przekąsek oraz dwie pufy do odpoczynku po wygranej. Następne piętro zwiastuje już tylko i wyłącznie chillout ze znajomymi. Wchodzimy na zielony dach na którym znajdziemy strefę grillowania wraz z kompletem kanap, które znajdują się zaraz obok ogromnego jakuzzi. Dalej mamy teleskop do nocnego oglądania gwiazd (a przy tej panoramie naprawdę warto!) oraz piłkarzyki do ćwiczenia zręczności. Ale mamy także widzimy tam drzwi... A prowadzą one do pokoju kinowego
Ogromna, wygodna kanapa za którą mamy cały blat z maszyną do popcornu, maszyną do robienia lodów, lodówka z napojami oraz barkiem do robienia drinków. Czego chcieć więcej?! Z tego miejsca można by wcale nie wychodzić!! Ale jakby tego wszystkiego było za mało to nad naszą sala kinową mamy balkon widokowy, który został zazieleniony i utworzona została tam strefa oddzielona od ludzkości. Tylko leżaczki, lodówka z napojami i małe co nie co do odprężenia (TWK)
Także tak końcowa prezentuje się nasz idealny dom gamingowej gwiazdy. Cały projekt zajął nam nieco ponad tydzień. W całym domku nie ma użytej ani jednej rzeczy z modów! - z czego jesteśmy bardzo dumni mimo ze było to małym utrudnieniem. Życzymy wszystkim powodzenia bo niektóre zgłoszenia przyprawiają o ciarki!
-
Prosty, nowoczesny dom. Na zewnątrz skromnie - kilka ozdobnych drzew, taras, żeby móc odpocząć na świeżym powietrzu, fontanna dla ochłody, no i nieskromne ferrari... podwórko wyłożone kamieniami, pro gracz nie ma dużo czasu na sprzątanie, więc przynajmniej tyle mniej błota będzie się nosiło do domu, + nie trzeba kosić trawnika. Zaraz po wejściu jest duża przestrzeń. Po lewej stronie kuchnia z najważniejszymi sprzętami, takimi jak toster, mikrofalówka, pojemna lodówka i oczywiście ekspres do kawy. Pośrodku duża wyspa, ale prawdopodobnie częściej niż naczyniami i składnikami do gotowania, będzie pełna pudełek z pizzy. Po prawej stronie salon. Duża kanapa, stolik, i ogromny telewizor- idealny, żeby podpiąć konsole i pograć z przyjaciółmi w Fifę lub całą noc oglądać serial. Wzdłuż korytarza plakaty i obrazy z dwóch ulubionych gier- serii Assassin's Creed I Tomb Raider. W pomieszczeniu po prawej stronie łazienka, zarówno z kabiną prysznicową, aby między sesjami grania móc wziąć szybki prysznic, jak i z dużą wanną, aby po wielogodzinnym graniu móc się odprężyć i rozluźnić mięśnie. W pomieszczeniu po lewej- prawdziwy pokój gamera. Duże, wygodne łóżko i stanowisko do grania samemu lub z przyjaciółmi. I oczywiście znak rozpoznawczy gamerów, czyli mnóstwo ledów i światełek różnego rodzaju. Gdyby nie ta cudowna wanna, właściwie nie miałoby się ochoty kiedykolwiek wyjść z takiego pokoju
Last edited by Keyma; 23-01-23 at 10:53.
To join the conversation, please Log in or Sign up