Gdybyś mógł mieć jedno urządzenie Legion, które byś wybrał i dlaczego?

• 35
    Replies
  • 739
    views
  • qba382's Avatar
    Level 4
    Tutaj odpowiedź jest prosta

Laptop z serii Legion 7

Dlaczego tak?
    -posłuży na lata
    -w wolnych chwilach chętnie wracam do gamingu po wielu latach przerwy
    -lubię schludnie i ładnie wyglądającą elektronikę
    -jestem maniakiem wydajności, lubie łamać nowe granice
    -byłby pewnie przydatny na studiach
    -a może i znowu mógłbym pokonać z tatą pająka z poprzedniej odpowiedzi 😂
  • thematrix20's Avatar
    Level 8
    Mój wybór to klawiatura Lenovo Legion K300 RGB Gaming. Chciałbym wygrać klawiaturę od Was, bo myszkę i podkładkę już posiadam, ale chciałbym również "dopieścić" zestaw gracza właśnie o klawiaturę z marką Lenovo. Myszka i podkładka sprawują się wyśmienicie, więc do całkowitej przyjemności brakuje tylko Waszej klawiatury. Super sprzęt, zaokrąglony na brzegach i to z podświetleniem RGB oraz dodatkowymi funkcjami. Z nagród w konkursie chciałbym wygrać czapkę oraz kurtkę Lenovo, bo to jest mój cel. Myszkę i podkładkę posiadam, więc skoro nie można wygrać klawiatury to czapka lub kurtka będzie jak znalazł od Was ;) Lenovo Legion THE BEST!!!
  • Retox's Avatar
    Level 4

Gry to nie tylko oprawa wizualna i sam gameplay, ale też muzyka!

Niestety aspekt dźwiękowy jest często pomijany lub traktowany "po macoszemu" przez producentów monitorów. Całe szczęście są też produkty takie jak Monitor Legion Y27gq-25 który ma wbudowany bardzo dobrej klasy głośnik z certyfikatem Harman Kardon! Z takim sprzętem nie byłoby "siary" grać z odłączonymi słuchawkami :P Myślę, że to urządzenie idealnie dopełniłoby mój zestaw peryferiów:)
    A no witam
  • Laufer's Avatar
    Guest
    Wybrałbym laptopa Lenovo Legion 7i Gen 7 (16, Intel)

Normalnie nie mógłbym nawet myśleć o jego kupnie gdyż nie jest on w zakresie cenowym na który mógłbym sobie pozwolić, jednakże tutaj mamy po prosty wybrać które urządzenie chcielibyśmy mieć a za marzenia nie karają :)

Przeglądając laptopy serii Lenovo Legion, porównując ich specyfikacje, zalety oraz wady rozwiązań w nich zastosowanych, doszedłem do wniosków iż laptop Lenovo Legion 7i Gen 7 (16, Intel), jest najlepszym z obecnie dostępnych modeli.

Dzięki wykorzystaniu mocnego procesora 12 generacji od Intela, wraz z pojemnym i szybkim dyskiem SSD a także pamięcią RAM DDR 5 zapewnia niezwykle płynną i wydajną prace laptopa

zięki zastosowanej grafice, jaką jest NVIDIA GeForce z serii RTX 30, Laptop Lenovo Legion 7i Gen 7 (16, intel) pozwala na uruchomienie KAŻDEJ obecnie wydanej gry na maksymalnych dostępnych przez nią ustawieniach graficznych.

Duży bo aż 16-calowy wyświetlacz WQXGA zapewniają niesamowitą jakość obrazu, do tego dochodzą AŻ 240 HERCÓW częstotliwości odświeżania ekranu. To połączenie pozwala graczom na większą płynność gry oraz na zdecydowanie lepsze doznania.

Jednym z mankamentów laptopów jest to iż pomimo dużej wydajności dzięki zastosowanym w nich technologiach, nie są w stanie w pełni wykorzystać ich potencjału w obawie przed przegrzaniem i możliwym uszkodzeniem laptopa, jednakże przy pomocy zastosowanej technologii Coldfront 4.0 laptopowi Lenovo Legion 7i Gen 7 (16, Intel) udało się rozwiązać ten problem, dzięki czemu gracze w spokoju mogą oddać się przyjemnością jaką daje im granie w swoje ulubione gry.

odsumowując, gdybym mógł mieć jedno urządzenie Legion, to zdecydowanie wybrałbym laptopa Lenovo Legion 7i Gen 7 (16, Intel)
  • ania2905's Avatar
    Level 4
    Korzystałam z różnych urządzeń lenovo, jakich jak np. g560 czy z5070. I szczerze byłam i jestem bardzo zadowolona z wyboru tej firmy. Pomimo upływu lat ten sprzęt dalej daje radę.

Chętnie wybrałabym dowolnego laptopa z serii Legion. Słyszałam o nich same dobrze rzeczy. Myślę, że zależałoby to jakim budżetem bym operowała i jakie byłoby dodatkowe przeznaczenie sprzętu.

Pozdrawiam serdecznie

- - - Updated - - -

Być może dodałabym do tego naklejkę na tył laptopa, którą wykonałam z pomocą programu graficznego.
    Attached Images Attached Images  
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    Jest kilka sprzętów od Lenovo, które chciałbym posiadać. Mogę do nich zaliczyć monitor z serii Y27GQ-25, telefon Legion Y 90 czy głośnik Bluetooth do laptopa. Jednak najbardziej "chodzi za mną" tablet z serii Pro wraz z dodatkowym wyposażeniem (klawiatura + pióro). To idealny sprzęt, który z powodzeniem może zastąpić laptopa. Sprzęt, który ma liczne zastosowania. Z klawiaturą jako przenośne biuro. Z piórkiem dla tworzenia szybkich notatek i rysunków. I w końcu dzięki wspaniałemu wyświetlaczowi AMOLED jako sprzęt do gier lub oglądania filmów. Długi czas pracy baterii i mały ciężar gwarantuje ultramobilność.
    Tak. Lenovo Tab P12 Pro to sprzęt zdecydowanie który chciałbym mieć. Gdyby jeszcze był trochę tańszy.
    Starszy Gracz
  • dzielnyzol's Avatar
    Level 3
    Gdybym miał możliwość wybrać jedno z urządzeń Legion, wybrałbym Legion 5.

Wydajny procesor i karta graficzna pomogłyby mi nie tylko w płynnym przechodzeniu kolejnych etapów gier, ale również w obróbce zdjęć, dźwięku i filmu. Takie możliwości znacznie usprawniły by moją naukę na studiach.

Oprócz tego dzięki jakości obrazu i dźwięku w końcu mógłbym oglądnąć z dziewczyną Kevina i inne kultowe filmy (tak, nie mamy telewizora)
  • MaciekS17's Avatar
    Level 3
    Jedno urządzenie, którego mi brakuje to laptop Legion 7i gen 7. 240Hz bym pewnie nie wykorzystywał, ale moc procesora do modelowań numerycznych w pracy już pewnie tak, a jak ma się kilka milionów rekordów do obliczenia to chwilę to zajmuje. Laptop stylowy więc w biurze nie rzucałby się w oczy, a po pracy taki mocny RTX dałby niezłą frajdę przy wieczornej gierce, a kto wie, może by nawet zastąpił kaloryfer przy ustawieniach ultra
  • tricolorez's Avatar
    Level 2
    Laptop Lenovo Legion 7i bo potrzebuję łapka do gier bo nie materac za bardzo na czym grać😭
  • SEBILOWSKI's Avatar
    Level 3
    Jakbym miał okazję wybrać jedno urządzenie Legion to wybrałbym laptop Lenovo Legion 5-15 Ryzen 5/16GB/512/Win11 RTX3060, który ma wydają grafikę oraz procesor, jest szybki wydajny oraz jest wytrzymały. jak dla mnie jest idealny, posiada wszystko to czego oczekuję po sprzęcie wysokiej klasy. Tak się składa, że za niedługo będę kupować laptopa i jego mam zamiar kupić.