Najlepszy film wszechczas贸w 馃帴

• 10
    Replies
  • 185
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    Hej wszystkim!

W ci膮gu naszego 偶ycia ogl膮damy niezliczon膮 ilo艣膰 film贸w przer贸偶nych gatunk贸w. Niekt贸re z nich wy艂膮czamy po 10 minutach, niekt贸re ogl膮damy do ko艅ca z zapartym tchem, a s膮 te偶 takie, do kt贸rych ch臋tnie powracamy, i mogliby艣my je ogl膮da膰 setki razy 馃檪

Jednym z takich film贸w jest dla mnie np. Kevin Sam w Domu (czy te偶 Nowym Jorku 馃榾 ). Co roku tradycyjnie go ogl膮da艂am 馃巺

Name:  Screenshot 2022-09-30 152018.jpg
Views: 92
Size:  71.8 KB

Natomiast film Niebia艅ska Pla偶a by艂 filmem, kt贸ry zainspirowa艂 mnie do podr贸偶owania, i do filmu tego r贸wnie偶 bardzo ch臋tnie wracam. Ci臋偶ko mi jednak wybra膰 jeden, kt贸ry moim zdaniem zas艂ugiwa艂by na miano najlepszego filmu wszechczas贸w - cho膰 sk艂aniam si臋 ku Avatarowi 馃

A jak to jest Waszym zdaniem, kt贸ry film jest wed艂ug Was filmem wszechczas贸w? 馃檪
    • Jakiej gry nie mo偶esz doczeka膰 si臋 w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 馃幃
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj馃捇
    • Masz jakie艣 hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie馃實
  • 10 Replies

• TrendaTen's Avatar
    Level 52
    Hmmmm, ci臋偶ko powiedzie膰. Jest taki jeden film kt贸ry odmieni艂 oblicze kinematografii. Historia odmienno艣ci, przyja藕ni, mi艂o艣ci, wierno艣ci zasad i zawi艂o艣ci losu. O nie spogl膮daniu na pozory i wnikanie w g艂膮b ducha.
    Jest to historia m艂odzie艅ca, kt贸ry przez sw膮 odmienno艣膰 uznawany jest za potwora, tak d艂ugo, 偶e sam zaczyna w to wierzy膰. Ca艂y jego 艣wiat runie po spotkaniu innego odmie艅ca, bardzo irytuj膮cego. Wichry losu wrzucaj膮 ich w niebezpieczn膮 misj臋 w trakcie kt贸rej wszystko mo偶e ulec zmianie. Nie b臋d臋 bardziej spoilerowa艂
    W 2001 roku, studio DreamWorks wypu艣ci艂o do kin film
    Attached Images Attached Images  
    [Kliknij aby doda膰 podpis]
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen powiniene艣 tworzy膰 opisy do film贸w 馃憦

Mam nadziej臋, 偶e mnie nie zablokujesz po tym wyznaniu, ale nie widzia艂am wszystkich cz臋艣ci Shreka 馃檴 Ale za to uwielbiam scen臋 z Osio艂kiem "Are we there yet?" 馃槀
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia wszystkie nie s膮 obowi膮zkowe. Tylko pierwsze 2. Trzecia by艂a taka sobie a 4ta jest z my艣l膮 o rodzicach. Jak kto艣 nie ma dzieci mo偶e nie wyobrazi膰 sobie motyw贸w kt贸re kierowa艂y Shrekiem w 4tej cz臋艣ci. Te偶 lubi臋 "to daleko czy nie?" z polskiego niewiarygodnie dobrego dubbingu. Og贸lnie animacje maj膮 lepszy dubbing ni偶 filmy aktorskie ale w Shreku pojechali po bandzie
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen je艣li Shreki s膮 na Netflixie to dodaj臋 do swojej listy 馃槑 Co do dubbingu, ja wola艂am lektora, zawsze mo偶na by艂o pods艂ucha膰 co m贸wi膮 aktorzy po angielsku, czasem faktycznie t艂umaczenie by艂o 艣mieszne, a zawsze cz艂owiek si臋 te偶 czego艣 nauczy艂 馃槉 Nie wiem czemu, ale nie mog臋 si臋 przekona膰 do dubbingu 馃檲
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia filmy z polskim dubbingiem s膮 okropne i jestem team napisy (chocia偶 lektor te偶 przejedzie) ale animacje tylko i wy艂膮cznie z dubbingiem. Zupe艂nie inni ludzie to robi膮, g艂os zawsze pasuje do postaci. 呕arty s膮 t艂umaczone skrupulatnie i dopasowywane do naszych standard贸w. Czu膰 prawdziwe emocje. W filmach wygl膮da (s艂ucha) jakby ca艂kiem przypadkowi ludzie mieli przeczyta膰 kawa艂ek tekstu bez kontekstu

- - - Updated - - -

Por贸wnaj sobie dubbing ataku klon贸w i Shreka. Wychodzi艂y w podobnym czasie a atak klon贸w to chyba najwi臋ksza katastrofa jak膮 s艂ysza艂 polski 艣wiat.

- - - Updated - - -

https://upflix.pl/Shrek
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen to z ciekawo艣ci sobie obejrz臋 馃槀 Nie jestem fank膮 Gwiezdnych Wojen, ale mo偶e to i lepiej, bo ubolewa艂abym nad kiepskim dubbingiem 馃榾

Ja te偶 og贸lnie wol臋 napisy, nawet jak co艣 tutaj ogl膮dam po angielsku, to zawsze mam napisy, bo albo czego艣 nie dos艂ysz臋, albo jakie艣 zwroty, kt贸rych nie znam zawsze s膮.

A z tym t艂umaczeniem czego艣 bez kontekstu to mo偶e faktycznie tak jest, 偶e kto艣 nie widzia艂 filmu a musi t艂umaczy膰 - takie kwiatki cz臋sto te偶 pojawiaj膮 si臋 na stronach internetowych. Kiedy艣 na jakiej艣 stronie przycisk Close zamiast jako Zamknij, przet艂umaczono jako Blisko, bo osoba dosta艂a pewnie list臋 zwrot贸w bez kontekstu 馃檴
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia ja fanem GW te偶 nie jestem ale i tak ubolewa艂em nad dubbingiem i zemst臋 sith贸w ogl膮da艂em ju偶 z napisami
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @TrendaTen jak uda mi si臋 obejrze膰 to dam Ci zna膰, jak wra偶enia 馃槀
  • TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @Aaricia to 偶ycz臋 powodzenia XD