Nietypowe przedmioty codziennego użytku!

• 27
    Replies
  • 403
    views
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Prywatny naprawdę? Chyba po prostu zamknęły paszcze 😀
    • Jakiej gry nie możesz doczekać się w 2025 roku? Powiedz nam tutaj 🎮
    • Zobacz nowe produkty Lenovo tutaj oraz tutaj💻
    • Masz jakieś hobby poza graniem? Opowiedz nam w tym temacie🌍
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @Aaricia
    Name:  Screenshot_20220816-164554_Google.jpg
Views: 74
Size:  85.7 KB
    Tak wygląda tygrys szablozębny z zamkniętą buzią.
    Starszy Gracz
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Prywatny chyba zacznę liczyć, ile razy się ośmieszyłam w społeczności 🤣 🙈
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Prywatny

Korekta, one mają zęby. Tyle że białe na białym trudno na zdjęciu zauważyć.
    Oto zębaty kapeć:

Name:  IMG_20220817_004110.jpg
Views: 71
Size:  84.3 KB
    @Aaricia Używam kubeczków, po prostu staram się być ostrożna żeby żadnego rzadkiego egzemplarza nie rozbić, bo większość mam z limitowanych edycji. 😂Temperatury latem zależą od pogody jaka się trafi, bywa koło 15 stopni i jak się ma pecha, może i być większość lata taka. Co któreś lato się trafiają upały, 30 i nawet powyżej stopni. W tym roku umiarkowanie, większość dni w zakresie 20-25, ale dzisiaj np. było 28 (i niestety, zamiast się cieszyć pogodą, siedziałam cały dzień na pogotowiu, w dodatku nowiutki budynek i przesadzają tam sporo z klimatyzacją. brr). Zimą też bardzo różnie, powiem że przeciętnie pewnie jest coś w okolicy -10, jak jest zimniejsza zima to -15. Zdarzają się dni odwilży koło zera, a potem znowu siarczysty mróz. -20 dość często, ja jeszcze daję radę wychodzić na dwór. Ale -30 powoduje, że nawet nie mam ochoty sprawdzać czy samochód odpali. Temperatury też zależą od regionu, ja akurat mieszkam w samym środku. W Helsinkach i innych miastach na południowym wybrzeżu jest łagodniejszy, morski klimat. Tam mało śniegu zimą. U mnie można tunele kopać, serio. A w Laponii jak w grudniu zajdzie słońce to wróci dopiero w styczniu. No i tam najwcześniej spadnie śnieg i zaczną się siarczyste mrozy.
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @Saka mój błąd, przepraszam za zamieszanie.
    z tej historii wyciągam dwa wnioski:
    1. Czas odwiedzić okulistę.
    2. Masz bardzo czystą podłogę.

Co do zim to pamiętam takie z dzieciństwa jak mój dziadek odśnieżał drogę do domu to mnie zdawało się że chodzę jakby w labiryncie.
    Ponieważ byłem wtedy w wieku przedszkolnym to tego śniegu nie musiało napadać tyle jak w Laponii ale wrażenie było na tyle silne, że pamiętam je do dziś.
    Starszy Gracz
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Prywatny Oj tam, na pierwszym zdjęciu gdybym nie wiedziała, gdzie szukać, to też bym ich nie znalazła, jest tylko subtelna różnica w cieniach i ułożeniu kłaczków.

Z Laponii pamiętam jakiś post z internetu, gdzie gościu sobie zrobił zdjęcie zimą "o, mają tu takie fajne małe drzewka", a potem pojechał latem i nie mógł tamtych drzewek nigdzie znaleźć. Cóż, miały parę metrów więcej...
  • Prywatny's Avatar
    Level 52
    @Aaricia tym razem to ja nie popisałem się spostrzegawczością🥸
    Starszy Gracz
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Prywatny nic nie szkodzi, przynajmniej mieliśmy okazję raz jeszcze podziwiać zdjęcie ślicznego kapciowego tygrysa 😀

Swoją drogą ja pamiętam dawno dawno zimę, podczas której było u nas na południu Polski -28! Ale wtedy nikt się nie przejmował, wszyscy musieli jakoś dotrzeć do pracy, czy do szkoły 😂
    @Saka a czy masz może jakieś zdjęcia takiej siarczystej zimy z masami śniegu? Mamy wątek z ulubionymi zdjęciami, może mogłabyś tam wrzucić? 🤩
  • Saka's Avatar
    Level 52
    @Aaricia Poszukam i jak znajdę to wrzucę. Mam je gdzieś na innym dysku i mam nadzieję, że nie jest to HDD, do którego obecnie nie mam dostępu przez brak peceta. 🙈

Jak byłam w liceum to we Wrocławiu było przez parę dni -20, a chyba nawet lekko poniżej. Szok. Zwłaszcza w starych tramwajach z metalowymi siedzeniami...

W kwestii szablozębów, to zauroczona kapciami później sprawiłam sobie jeszcze takiego pluszaka do kompletu. Ząb tutaj nieco bardziej widoczny, jak chciałam z przodu zrobić zdjęcie to też trochę się chował. Zwykle przesiaduje na kanapie, ale ostatnio trochę bałagan się zrobił i tygrys uciekł na fotel za mną.

Name:  IMG_20220817_131706.jpg
Views: 49
Size:  90.9 KB
  • Aaricia's Avatar
    Community Manager
    @Saka ale słodziak 😍 No to ja też muszę chyba cyknąć zdjęcie mojej maskotki, która ma dość ciekawą historię - ciąg dalszy nastąpi 😀

Jesteś z okolic Wrocławia? To tak jak ja, studiowałam tam 🙂 Pamiętam te tramwaje 😀 Często odwiedzasz Polskę?