The Sims 2 Ultimate Collection na Windows 11

• 2
    Replies
  • 2033
    views
  • mechanica's Avatar
    Level 1
    Witam serdecznie!

Mój problem jest raczej szeroko znany społeczności The Sims, a mianowicie brak możliwości odpalenia gry w jakimkolwiek trybie innym niż okienkowy.
    Przerabiałam Graphics Rules Maker, zmienianie plików ręcznie ( w tym także videocards.sgr) i inne tym podobne, zmiana trybu zgodności, również korzystając z poradnika jaki znalazłam tutaj, na legion gaming community :D no generalnie wszystko co znalazłam.

Cały czas wyskakuje mi błąd dotyczący directsX 9.0c (o dziwo z the sims rezydencje i ogrody, a nie fun with pets). Grę instalowałam przez Origin. Gra działa tylko wtedy, gdy do skrótu dodam "-w", ale wtedy jest tylko małe okienko i tyle. Nic nie pomaga.

Zaczyna mnie to bardzo frustrować i teraz to walka nie tyle o uruchomienie, co o sam fakt rozwiązania problemu, bo wkurza mnie, że wszyscy sobie z tym poradzili, a ja jestem w dupie :(

Bardzo proszę o pomoc!!!
  • 2 Replies

• TrendaTen's Avatar
    Level 52
    @mechanica a co się dzieje jak wciśniesz F11? Oczywiście mając aktywne okno simsów
  • mechanica's Avatar
    Level 1
    Nic się nie dzieje :D
    gra otwierasie tylko z dostępną rozdzielczością 640x480,jako jedyna możliwość.

Generalnie w ogóle by się nie włączała, gdybym do skrótu nie dodała "-w"
    Bez tego wyskakuje komunikat o DirectX:(